• Home
 • /
 • Tuin
 • /
 • Beste zwembad voor in de tuin [Test 2022]

Laatste update: juni 2022

Door: Gerard

Best geteste zwembad voor in de tuin

Intex Family Frame Zwembad

Intex Family Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rechthoekig - 260 x 160 x 65 cm

Ben jij opzoek naar het allerbeste zwembad voor in de tuin? Dan hebben we wat leuks voor je! Het was weer spannend maar er kan er maar een de beste zijn. Uit de zwembad voor in de tuin test is namelijk gebleken dat de Intex Family Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rechthoekig - 260 x 160 x 65 cm het beste zwembad voor in de tuin 2022 is en daardoor de beste koop is die je in huis kan halen.

Dit zwembad voor in de tuin is eenvoudig op te zetten en goed voor een inhoud van 2300 liter. Verder is dit kindvriendelijke tuinzwembad voorzien van een hoogwaardig type materiaal en beschikt dit zwembad voor in de tuin over drinkplateaus die de waterpret bevorderen.

Ben jij benieuwd naar het product? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Vind jij het ook zo heerlijk om op een snik hete zomerdag verkoeling te zoeken in je eigen tuin? De zomer komt er weer aan en dat betekent een lange rits aan warme zomer dagen! Een zwembad voor in de tuin is een leuke optie om waar en wanneer je maar wilt verkoeling te zoeken en de kids de mogelijkheid te geven om dikke vette waterpret beleven. 

In de loop van de zomer krijgen we vaak honderden vragen ten aanzien van de beste zwembaden voor in de tuin. Om hier voor eens en voor altijd antwoord op te geven hebben we een test in elkaar gezet waarbij we tientallen tuinzwembaden hebben vergeleken en de beste opties van dit moment in een handig overzicht hebben weergegeven.

Hiermee hopen we je te begeleiden naar het beste zwembad voor in de tuin dat het meest geschikt is voor jou! Verder onthullen we handige tips die gaan over waar je op moet letten bij de aankoop van een goed zwembad voor in de tuin. Ben jij benieuwd naar de testresultaten en onze top 5 lijst? Lees dan gauw verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

49

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste zwembaden voor in de tuin

Intex Family Frame Zwembad

Beste Koop zwembad voor in de tuin
1. Intex Family Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rechthoekig - 260 x 160 x 65 cm

Intex Metalen Frame Zwembad

Beste zwembad voor in de tuin rond
2. Intex Metalen Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rond - 305 x 76 cm

Intex Mini frame zwembad

Beste mini zwembad voor in de tuin
3. Intex Mini frame zwembad - Opzetzwembad - 122x122 cm

Intex Kinderzwembad - Opblaaszwembad - 102 x 89 cm

Beste opblaasbare kinderzwembad voor in de tuin 
4. Intex Kinderzwembad - Opblaaszwembad - 102 x 89 cm

Bestway - Babyzwembad met Opblaasbare Bodem - 86 x 86 x 25 cm

Beste babyzwembad voor in de tuin
5. Bestway - Babyzwembad met Opblaasbare Bodem - 86 x 86 x 25 cm

Top 10 Beste zwembaden voor in de tuin

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste zwembaden voor in de tuin. Deze top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de zwembad voor in de tuin test 2022. Neem dus gauw een kijkje!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een zwembad voor in de tuin?

Een tuinzwembad wordt vaak met verschillende intenties aangeschaft. Iedereen heeft andere wensen en behoeftes, om jullie zo goed mogelijk te helpen aan het beste zwembad voor in de tuin hebben we hieronder een aantal belangrijke criteria opgesomd die je verder op weg kunnen helpen in je koopoverweging. Ga dus niet gelijk voor de eerste de beste zwembad voor in de tuin aanbieding maar lees de onderstaande punten aandachtig door!

Door deze criteria in je achterhoofd te houden verklein je de kans op een misskoop. Overigens hebben we deze punten ook verwerkt in onze eigen test en lijken ze tevens sterk op het beste zwembad voor in de tuin volgens de consumentenbond. Hierdoor kan je gerichter zoeken en bespaar je veel tijd.

Type frame en materiaal

Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met het type frame en het materiaal. Dit bepaalt namelijk hoeveel het zwembad voor in de tuin aan kan en of deze geschikt is om op te leunen/klimmen. De sterkte van het frame kan per tuinzwembad flink verschillen.

Ook speelt het materiaal een belangrijke rol, kwalitatief hoogstaand materiaal wordt vaak aangeduid in PVC. Check goed of beide zijde zijn voorzien van een duurzame PVC laag. Dit bevorderd de levensduur van het tuinzwembad.

Inhoud

Ten tweede is het belangrijk om rekening te houden met de inhoud en de ruimte die je ter beschikking kunt stellen. Indien je met meerdere personen van je zwembad wilt genieten is het belangrijk dat het zwembad over voldoende capaciteit beschikt. De inhoud van een tuinzwembad kan enorm verschillen. Zo varieert de inhoud van een zwembad voor in de tuin van 40 tot 4000 liter!

Type Tuinzwembad

Zoals je waarschijnlijk al heb kunnen lezen zijn er tegenwoordig verschillende type tuinzwembaden op de markt. We raden je aan om van te voren goed te bedenken waar je het zwembad voor wilt gebruiken. Ben je opzoek naar een groot familie bad waar je met al je vrienden en familieleden verkoeling in kunt zoeken, of geef je misschien de voorkeur aan leuke waterpret voor je kinderen. 

Het is en blijft een lastige keuze, probeer na te gaan waar jij de meeste waarde aan hecht en overleg indien nodig met iemand anders. Op deze manier voorkom je dat je de plank misslaat en spijt gaat krijgen van je aankoop.

Extra functionaliteiten

Ten slotte voegen de extra functionaliteiten van een tuinzwembad ook veel waarde toe en kunnen zeer handig zijn. Hierbij kun je denken aan drinkplateaus, ingebouwde zitjes of comfortabele rug- en nekleuningen. Houd daarnaast ook rekening met de kleur en bekijk of het tuinzwembad ook daadwerkelijk in je tuin past.


Wat is het beste zwembad voor in de tuin van 2022? 

Wat is het beste zwembad voor in de tuin en welk zwembad voor in de tuin past het beste bij mij? Dit zijn hele logische vragen waar we graag in de onderstaande sectie uitgebreid antwoord op geven. De testresultaten zijn bekend en we houden je niet langer in spanning. Hieronder hebben we een handig overzicht gecreëerd waarbij uit elke categorie het beste zwembad voor in de tuin kort wordt geïntroduceerd en waarbij de voor en nadelen tegenover elkaar worden afgewogen.

Ook staan de eindbeoordelingen weergegeven die gebaseerd zijn op de testuitslagen, externe reviews en gebruikerservaringen van consumenten die jou voor gingen. Op deze manier hopen we jou veel tijd te besparen en zo goed mogelijk te begeleiden in de aankoop van het beste zwembad voor in de tuin. We zouden het zeer op prijs stellen als je even laat weten welk zwembad het geworden is!

1. Intex Family Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rechthoekig - 260 x 160 x 65 cm

Intex Family Frame Zwembad

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Een zwembad voor in de tuin kopen? Eerder hebben we al onthult dat de Intex Family Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rechthoekig - 260 x 160 x 65 cm als grote winnaar uit de test is gekomen, hieronder ontdek je waarom!

Niet alleen is dit zwembad van alle gebruiksgemakken voorzien de kwaliteit van dit zwembad staat ook nog eens boven boven de rest waardoor dit de beste koop is die je in huis kan halen. Zo zijn beide kanten voorzien van een dikke PVC laag die ervoor zorgen dat dit zwembad jarenlang mee kan gaan. Het metalen frame ondersteunt het tuinzwembad goed en dankzij de ronde hoeken is dit zwembad ook nog eens geheel kind-proof.

Verder beschikt dit zwembad over een handig leegloop ventiel waardoor je het zwembad net zo makkelijk weer kan afbouwen. Ook komt dit tuinzwembad met handige drinkplateaus in elke hoek waardoor jouw favoriete dorstlesser altijd binnen hand bereik zit. Mocht er onverhoopt wel wat stuk gaan dan kun je dit snel oplossen met de bijgeleverde reparatiekit.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Intex Family Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rechthoekig - 260 x 160 x 65 cm

 • Stevig & kindvriendelijk design
 • Goed voor een inhoud van 2300 liter
 • Geïntegreerde drinkplateaus
 • Eenvoudig op te zetten & af te breken
 • Bijgeleverde reparatiekit
 • Aansluitingen voor een tuinslang of filterpomp

Nadelen Intex Family Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rechthoekig - 260 x 160 x 65 cm

 • Geen

2. Intex Metalen Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rond - 305 x 76 cm

Intex Metalen Frame Zwembad

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wellicht ben je altijd al opzoek geweest naar een mooi rond zwembad voor in de tuin. Natuurlijk hebben we ook aan jou gedacht en de Intex Metalen Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rond - 305 x 76 cm uitvoerig getest! 

Wat dit prachtige zwembad voor in de tuin uniek maakt is dat er een filterpomp bij inbegrepen zit die er voor zorgt dat het water rondgepompt en gefilterd wordt. Hierdoor kun je het tuinzwembad zonder enige inspanning keurig schoon houden, perfect toch? Door de grootte van dit tuinzwembad kun je hierin de warme zomerdagen doorbrengen met al je vrienden en familie leden!

Daarnaast is dit tuinzwembad voorzien van kwalitatief hoogstaand materiaal en is het bad binnen een mum van tijd opgezet dankzij de duidelijke handleiding. Wel is het zo dat we je adviseren om dit tuinzwembad met 2 personen op te zetten.

Voordelen Intex Metalen Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rond - 305 x 76 cm

 • Groot & rond zwembad voor in de tuin
 • Inclusief filterpomp
 • Snelle installatie & duidelijke handleiding

Nadelen Intex Metalen Frame Zwembad - Opzetzwembad - Rond - 305 x 76 cm

 • Installatie met 2 personen

3. Intex Mini frame zwembad - Opzetzwembad - 122x122 cm

Intex Mini frame zwembad

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het is natuurlijk ook leuk om bescheiden te blijven en de kids te verwennen met het beste mini tuinzwembad op de markt. Om deze reden hebben we de Intex Mini frame zwembad - Opzetzwembad - 122x122 cm op de derde plek geselecteerd. Zo is dit mini zwembad voor in de tuin geschikt voor de allerkleinsten onder ons.

Dit CE gecertificeerde mini tuinzwembad is goed voor een inhoud van ruim 300 liter en voorzien van een stevig metalen frame dat er voor zorgt dat de kids zonder zorgen oneindig veel waterpret kunnen beleven. Tevens is dit mini zwembad voor in de tuin ook zeer geschikt om je hond lekker te verwennen. Helaas komt dit mini tuinzwembad zonder filterpomp, maar maak je geen zorgen het water is zeer eenvoudig te vervangen!

Voordelen Intex Mini frame zwembad - Opzetzwembad - 122x122 cm

 • De juiste omvang voor kinderen
 • Geschikt om als hondenzwembad te gebruiken
 • Stevig en compact design
 • Eindeloos veel speelplezier

Nadelen Intex Mini frame zwembad - Opzetzwembad - 122x122 cm

 • Exclusief filterpomp

4. Intex Kinderzwembad - Opblaaszwembad - 102 x 89 cm

Intex Kinderzwembad - Opblaaszwembad - 102 x 89 cm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Nu het we toch over het beste kinderzwembad voor in de tuin hebben geef je misschien de voorkeur aan een kindvriendelijk en kleurrijk design. Op de vierde plek is de Intex Kinderzwembad - Opblaaszwembad - 102 x 89 cm geëindigd als het beste opblaasbare kinderzwembad voor in de tuin!

Niet alleen zorgt de paddenstoel voor een vrolijk en kleurrijke uitstraling, het heeft ook een praktische reden. De paddenstoel dient namelijk ook als bescherming voor de zon waardoor je kleintje urenlang in het water kan blijven spetteren zonder al te veel blootstelling aan de brandende zon. Verder is dit kinderzwembad voor in de tuin zo ontworpen dat je kind ten alle tijden wordt beschermt tegen pijnlijke vallen dankzij de zachte en met lucht gevulde bodem. 

Daarnaast is dit opblaasbare kinderzwembad binnen een mum van tijd opgezet en even makkelijk weer compact op te vouwen. Helaas is dit opblaasbare kinderzwembad voor in de tuin wel kwetsbaarder bij een scherpe ondergrond dus let hier goed op!

Voordelen Intex Kinderzwembad - Opblaaszwembad - 102 x 89 cm

 • Uniek en kindvriendelijk design
 • Zorgt voor voldoende schaduw
 • Zachte bodem met lucht gevuld
 • Eenvoudig op te zetten

Nadelen Intex Kinderzwembad - Opblaaszwembad - 102 x 89 cm

 • Kwetsbaarder op een scherpe ondergrond

5. Bestway - Babyzwembad met Opblaasbare Bodem - 86 x 86 x 25 cm

Bestway - Babyzwembad met Opblaasbare Bodem - 86 x 86 x 25 cm

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn aangekomen bij de laatste plek in deze top 5. Deze plek is weggelegd voor de Bestway - Babyzwembad met Opblaasbare Bodem - 86 x 86 x 25 cm. Mocht je nog opzoek zijn naar een goedkope babyzwembad voor in de tuin? Dan zit je hier aan het juiste adres! 

Dit babyzwembad voor in de tuin heeft de perfecte omvang voor je baby'tje, is voorzien van een goede kwaliteit en is eenvoudig op te zetten. Verder beschikt dit opblaasbare babyzwembad over een zachte ondergrond waardoor de veiligheid van je kleintje altijd wordt gewaarborgd.

Mocht je niet in het bezit zijn van een badkuip dan kan je dit opblaasbare babyzwembad ook prima gebruiken in de douche als een alternatief voor een badkuip. Helaas hebben we vernomen uit de gebruikerservaringen dat de kleur van dit babyzwembad voor in de tuin iets donkerder kan uitvallen. Let hier dus goed op!

Voordelen Bestway - Babyzwembad met Opblaasbare Bodem - 86 x 86 x 25 cm

 • Perfecte omvang voor een baby
 • Ook geschikt om als baby bad te gebruiken in de douche
 • Zachte ondergrond
 • Eenvoudig op te zetten

Nadelen Bestway - Babyzwembad met Opblaasbare Bodem - 86 x 86 x 25 cm

 • Kleur kan iets donkerder uitvallen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel zwembaden voor in de tuin hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten zwembaden voor in de tuin getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zwembaden voor in de tuin op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zwembaden voor in de tuin op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Gerard

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>