Laatste update: Juni 2021

Door: Yara

Best Geteste Zwangerschapskussen

Zwangerschapskussen XXL-Litolo

5/5

Wil je jouw zwangerschap het liefst zo comfortabel mogelijk doorkomen? Het Litollo zwangerschapskussen XXL helpt je daar bij. Dit artikel is door ons gekozen als beste zwangerschapskussen. Een lekker groot kussen wat je tijdens de bevalling kunt gebruiken, maar ook na de bevalling! Dit model is voorzien van een super zachte laag coral fleece. Zacht en warm als een teddybeer waar je lekker tegenaan kan liggen, voor jezelf en met jouw kindje.

Waarom een zwangerschapskussen?

Als je als vrouw zwanger bent, is dat natuurlijk een zwaar proces. Je moet namelijk met van alles rekening houden en bovendien tast het je fysiek en mentaal ook aan. Mentaal gezien heb je veel wisselingen qua emoties. Het kan zijn dat je de ene periode heel blij bent, terwijl je de andere periode daarentegen weer vrolijk bent. Voor naasten is dat best lastig om mee om te gaan. Een ander punt van zwangerschap is natuurlijk ook dat het je fysiek gaat belasten. Het is immers niet niets om een kind bij je te dragen. En hoe meer maanden je zwanger bent, hoe lastiger dit gaat worden. Juist om die reden is het dan ook zo relevant om een zwangerschapskussen aan te schaffen.

Deze kun je niet alleen tijdens je zwangerschap gebruiken, maar ook na je zwangerschap. Het voordeel van een kussen is dat die perfecte ondersteuning aan je lichaam kan bieden. Zeer voordelig natuurlijk, want daar heb je baat bij tijdens deze moeilijke periode. Vooral de wervelkolom en heupen kunnen extra ondersteuning krijgen bij een kussen. Lees snel verder om erachter te komen wat de voordelen van een kussen zijn. Hieronder een overzicht van de beste kussens van dit moment. Niet alleen de positieve aspecten worden genoemd, maar ook de negatieve aspecten zodat je een eerlijk en objectief beeld krijgt voorgeschoteld van de verschillende kussens. Benieuwd naar de verschillende zwangerschapskussen ervaringen? Lees nu onze zwangerschapskussen review!

 

Top 5 Beste zwangerschapskussen


Product


1. Litollo® Zwangerschapskussen
Best getest overall

4.5/5

Zwangerschapskussen Gestipt
Beste budget optie

4/5

3. Multifunctioneel kussen
Makkelijk op te bergen


4/5

4.XXL Khaki
Extra groot kussen

4/5

5. Vitality Pur
Ontzettend multifunctioneel

3.5/5

1. Litollo Zwangerschapskussen XXL

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 88%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Dit prachtige kussen heeft veel belangrijke voordelen om je zwangerschap te vergemakkelijken. Allereerst is het kussen voorzien van warme fleecestof. Het voordeel daarvan is dat het lekker zacht aanvoelt. Vooral tijdens de koude periodes is dat natuurlijk heerlijk. Een fantastische manier om even tot rust te komen. Ook is het kussen voorzien van een afneembare hoes. Dit betekent dat je de hoes gemakkelijk in de was kunt doen. Op die manier bevorder je de duurzaamheid van het kussen, aangezien die niet snel vlekken en andere ongeregeldheden zal vertonen.

En mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan heb je dus altijd de mogelijkheid om hem gemakkelijk schoon te maken. Een andere kracht van het kussen is de veelzijdigheid die ermee gepaard gaat. Het kussen is namelijk niet enkel voor zwangere mensen, maar ook voor mensen die al een tijdje kampen met rugklachten of andere soorten klachten. Die kunnen ook veel baat bij dit kussen hebben. Een nadeel dat verscheidene gebruikers hebben genoemd: de vulling is niet dik genoeg. Dit is een klacht van een consument, maar die wordt niet volledig ondersteund door alle gebruikers.

 

Voordelen Litollo Zwangerschapskussen XXL

 • Voorzien van warme fleecestof
 • Inclusief afneembare hoes
 • Vlekken zijn niet snel zichtbaar

Nadelen Litollo Zwangerschapskussen XXL

 • Vulling is niet heel dik

2. Zwangerschapskussen met witte stipjespatroon

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Het voordeel van dit merkloze kussen is dat die aanzienlijk goedkoper is dan andere kussens. De reden hiervoor is dat dit kussen niet van een bekend merk is, waardoor de kostprijs vaak een stuk lager ligt. Toch is het een van de beste zwangerschapskussens uit de test. Dit zwangerschapskussen is een esthetisch genot en voorzien van een witte stipjes. Maar daarnaast is dit zwangerschapskussen ook nog eens zeer functioneel. Dit kussen zorgt ervoor dat je minder in je slaap zal gaan draaien. Je hebt namelijk een perfecte lichaamshouding, met als belangrijk gevolg dat je lichaam minder de noodzaak heeft om allerlei verschillende draaien te maken. Ook past dit kussen zich precies aan je lichaamsvorm aan.

Hierdoor zorg je ervoor dat het dus echt een zwangerschapskussen voor jou wordt. Daarnaast is er nog een afneembare washoes, zodat je het kussen altijd heerlijk schoon kunt houden. Het zwangerschapskussen is ook erg lang, zodat ook mensen met een langere lengte ervan kunnen genieten. Sommige consumenten stellen echter dat het kussen iets te weinig steun biedt. Voor de rest zijn de meeste recensies overigs louter positief.

Voordelen Zwangerschapskussen met witte stipjespatroon

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Zeer functioneel
 • Zorgt voor minder gedraai in je slaap

Nadelen Zwangerschapskussen met witte stipjespatroon

 • Biedt iets minder steun

3. Multifunctioneel zwangerschapskussen

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 65%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 80%

Dit kussen is zeer populair, vooral vanwege de multifunctionaliteit die daarmee gepaard gaat. De kracht van dit kussen is namelijk dat hij gemakkelijk opgerold kan worden. Dit heeft als positief voordeel dat het kussen multifunctioneel gebruikt kan worden. Enerzijds kan het kussen namelijk worden gebruik als lichaamskussen. Daarmee wordt dan bedoeld dat het kussen voor fysieke gemakken kan zorgen bij de gebruiker. Zeker mensen die zwanger zijn, hebben vaak last van fysieke ongemakken. Je kunt bijvoorbeeld problemen met de rug en de heupen krijgen. Om dat te voorkomen is het dan ook aan te raden om een kussen te gebruiken. Na de bevalling kan het kussen echter ook nog gebruikt worden om voeding te geven aan je kind te geven. Deze dubbele functie maakt dit kussen uniek.

Volgens enkele gebruikers is het nadeel van dit kussen de duurzaamheid. Het is namelijk niet zo gemakkelijk om dit kussen schoon te houden. Op de lange termijn loop je dan ook het risico op vlekken en dergelijke. Dit is natuurlijk niet gewenst, want dat maakt het kussen er niet mooier op. Probeer om die reden dan ook zuinig met het kussen om te gaan, op die manier kun je de duurzaamheid van het kussen behouden.

 

Voordelen Multifunctioneel zwangerschapskussen

 • Kan makkelijk opgerold worden
 • Kussen is multifunctioneel te gebruiken

Nadelen Multifunctioneel zwangerschapskussen

 • De prijs van dit systeem is aan de hogere kant

4. XL Voedingskussen Extra Groot - AllesvoorMoederenkind

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

In Nederland is de gemiddelde vrouw relatief lang, in vergelijking met andere landen. Dit betekent dan ook dat die vrouwen een groter kussen nodig hebben wanneer ze zwanger zijn. Dit kussen van ‘Allesvoormoederenkind’ is extra groot en dat heeft een belangrijk voordeel: het zorgt namelijk voor extra gebruikersgemak en daar heb je wel baat bij tijdens je zwangerschap. Het voordeel is dat de hoes eraf kan en deze ook in de wasmachine kan worden schoongemaakt.

Een gehoorde klacht omtrent dit kussen is echter dat hij te prijzig zou zijn. Als je het vergelijkt met andere kussens, is dit overigens wel te overzien. Je krijgt bovendien waar voor je geld. Het kussen is in het grijs verkrijgbaar, maar er is ook de mogelijkheid om hem in andere kleuren te bestellen.

 

Voordelen Extra groot kussen voor zwangerschap

 • Ideaal voor lange vrouwen
 • Zorgt voor extra gebruikersgemak
 • Inclusief afneembare hoes

Nadelen Extra groot kussen voor zwangerschap

 • Prijs is iets hoger

5. Kussen Vitaly Pur

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om te genieten van optimaal comfort. Maar hoe zorg je hier nou precies voor? Bij het aanschaffen van een kussen, moet je er altijd op letten of dit kussen wel goed bij je lichaam past. Dit kussen van Vitaly Pur is echter geschikt voor iedereen. Om die reden is het kussen ook zo geliefd. Hij is multifunctioneel en voor verschillende doeleinden inzetbaar. Zo kun je het kussen bijvoorbeeld gebruiken voor de ondersteuning van de rug, maar ook voor de buik en schouders. Niet alleen tijdens de zwangerschap kun je daar gebruik van maken, maar ook nadien is dit kussen nog erg functioneel. Bijvoorbeeld om je pasgeboren baby van voeding te voorzien.

Een probleem is dat het kussen niet specifiek is, waardoor hij wel algemeen is maar niet echt speciaal voor jou wordt gemaakt. De vulling past zich niet aan het lichaam aan. Voor veel mensen is dat een storende factor, want die vinden het belangrijk dat deze vulling zich wel gemakkelijk aanpast. Maar voor regulier gebruik is het kussen prima.

 

Voordelen Vitality Pur

 • Geschikt voor iedereen
 • Multifunctioneel en voor meerdere doelen inzetbaar
 • Zorgt voor goede ondersteuning van de rug, buik en schouders

Nadelen Vitality Pur

 • Vulling past zich niet helemaal aan het lichaam aan

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>