fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Yara

Best Geteste Zoutlamp

Gadgy Zoutlamp

Ben jij op zoek naar een goede zoutlamp voor in je huis? Dan zit je hier goed! Wij van Top-x hebben namelijk een zoutlamp test uitgevoerd om er zo achter te komen wat de best geteste zoutlampen van dit moment zijn. 

De Gadgy zoutlamp is uit onze test gekomen als beste zoutlamp 2023! dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en door zijn luchtzuiverende functie. 

Deze zoutlamp van het merk Gadgy is gemaakt van puur en hand gesneden 100% Himalayazout. Het lampje zorgt ervoor dat het Himalayazout wordt verwarmd. Zo komen er negatieve ionen vrij die de lucht in je huis zuiveren. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste zoutlamp? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Een van de nieuwste trends op het gebied van interieur is een zoutlamp. Deze lampen staan niet alleen super leuk in huis, maar er zitten ook nog een verschillende gezondheidsvoordelen aan het gebruiken van deze lamp! Een zoutlamp kan er namelijk voor zorgen dat je beter slaapt, je minder stress ervaart, vrolijker bent en meer energie hebt. Ook zorgt een zoutlamp ervoor dat de lucht in huis gereinigd wordt en het voorkomt nare geurtjes. 

Maar wat is nou een goede zoutlamp. Er zijn veel verschillende soorten zoutlampen op de markt waardoor het lastig kan zijn om een zoutlamp te kopen die het beste bij jou past. Daarom hebben wij van Top-x een beste zoutlamp test uit gevoerd om er achter te komen wat op dit moment de beste zoutlampen zijn. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de beste zoutlampen van 2023! Ben jij benieuwd naar de zoutlampen uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zoutlampen

Beste Koop Zoutlamp
1. Gadgy Zoutlamp

Beste Zoutlamp met dimmer
2. Luxe Dimbare Himalaya Zoutlamp

Beste Grote Zoutlamp
3. Himalaya zoutlamp (4-6 kg) 25cm

Beste Zoutlamp met E-book + 400 gr Himalaya Zout
4. Holistic-Life Zoutlamp 7-9kg

Beste Zoutlamp inclusief adapter
5. Sharmaanhof -  Himalaya Zoutlamp

Top 10 Beste Zoutlampen

Heb je geen tijd om het hele artikel te lezen? Door op de onderstaande knop te drukken wordt je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste zoutlampen bij een van de grootste webshops van Nederland. 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een zoutlamp?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een zoutlamp kopen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Door het grote aanbod of een goede zoutlamp aanbieding is de kans groot dat je een zoutlamp koopt die niet voldoet aan je wensen en behoefte. Geen zorgen, in dit deel van het artikel gaan wij je vertellen waar je op moet letten als je een zoutlamp gaat kopen. 

De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze beste zoutlamp test. Wij raden je aan om dit ook te doen. Zo weet je zeker dat je de beste zoutlamp in huis haalt. Mocht je nog wat extra informatie nodig hebben kan je ook kijken naar de beste zoutlamp volgens de consumentenbond. 

Type lichtbron

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar het type lichtbron die de zoutlamp nodig heeft. Zonder de juiste lichtbron doet de lamp het natuurlijk niet. De meeste zoutlampen werken door middel van een gloeilamp. Let wel op of er ook een gloeilamp bij de zoutlamp wordt geleverd. Dit is namelijk niet altijd het geval. 

Voedingstype

Als tweede is het belangrijk dat je kijkt naar het voedingstype van de lamp. De meeste zoutlampen hebben netstroom als voedingstype. Dit komt doordat de meeste zoutlampen een gloeilamp als lichtbron hebben. De gloeidraad in de gloeilamp moet namelijk worden verhit door elektrische stoom. 

IP waarde

Als laatste is het handig om de IP waarde van de zoutlamp te controleren. IP staat voor Ingress Protection, ofwel bescherming tegen indringen van stoffen. De IP-waarde geeft aan of de lamp beschermd is tegen vaste voorwerpen, stof en water. Hierbij geldt hoe hoger het eerste cijfer hoe hoger de waterdichtheid van de lamp.


Wat is de beste zoutlamp van 2023? 

Welke zoutlamp is het beste? Deze vraag gaan wij nu voor je beantwoorden. Aan de hand van de resultaten van onze zoutlamp test hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de best geteste zoutlampen van dit moment! In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle zoutlampen voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten zoutlampen geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste zoutlamp tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 

1. Gadgy Zoutlamp

9.2

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.5

Functionaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Wij van Top-x hebben namelijk een zoutlamp test uitgevoerd om er zo achter te komen wat de best geteste zoutlampen van dit moment zijn. De Gadgy zoutlamp is uit onze test gekomen als beste zoutlamp 2023! dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en door zijn luchtzuiverende functie. Deze lamp heeft een 15W gloeilamp als lichtbron en netstroom als voedingstype. 

Deze zoutlamp van het merk Gadgy is gemaakt van puur en hand gesneden 100% Himalayazout. Het lampje zorgt ervoor dat het Himalayazout wordt verwarmd. Zo komen er negatieve ionen vrij die de lucht in je huis zuiveren. Negatieve inonen zorgen er namelijk voor dat wevende deeltjes, zoals stofdeeltjes, pollen en schimmels in de lucht zwaarder worden en sneller neerdalen op de grond. Ook zorgen deze negatieve ionen dat je minder stress ervaart en een betere nachtrust krijgt. 

Voordelen Gadgy Zoutlamp

 • Zuivert de lucht
 • Zorgt voor een gezellige en romantische sfeer in huis
 • Inclusief lichtbron 

Nadelen Gadgy Zoutlamp

 • Deze lamp heeft geen dim functie 

2. Luxe Dimbare Himalaya Zoutlamp

9.0

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.3

Functionaliteit

9.6

Gebruiksgemak

8.8

Ben jij op zoek naar een zoutlamp met een dimmer? Dan ben je op zoek naar de Luxe Dimbare Himalaya Zoutlamp. Wij hebben deze zoutlamp namelijk geselecteerd als beste zoutlamp met dimmer. Deze zoutlamp is voorzien van een ingebouwde dimmer. Zo kan je altijd de gewenste hoeveelheid licht instellen. Afhankelijk van de hoeveelheid licht die je instelt met de dimmer zal de kamer zich vullen met oranje-roze licht. 

De zoutlamp zal door de warmte en de lucht in de kamer gaan 'zweten', Geen paniek, dit is een chemische reactie die wordt veroorzaakt door de warmte van de lamp en de luchtvochtigheid in de kamer. Door deze chemische interactie zorgt ervoor dat er negatieve ionen vrijkomen. De negatieve ionen hebben een zuiverend en neutraliserend effect. Dit zal ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel gaat zitten en je nachtrust beter wordt. 

Voordelen Luxe Dimbare Himalaya Zoutlamp

 • Ingebouwde dimmer
 • Milieubewust en ecologisch verantwoord Himalaya-zout
 • Zuiverend en rust gevende werking

Nadelen Luxe Dimbare Himalaya Zoutlamp

 • Geen IP-waarde

3. Himalaya zoutlamp (4-6 kg) 25cm

8.8

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Functionaliteit

8.3

Gebruiksgemak

8.7

Wil jij graag een zoutlamp aanschaffen die een prominente plek verdient in huis? Dan ben je natuurlijk niet op zoek naar een kleine zoutlamp, maar naar een wat grotere zoutlamp. Daarom hebben wij de Himalaya zoutlamp (4-6 kg) 25cm geselecteerd als beste grote zoutlamp. Deze zoutlamp heeft een gewicht tussen de 4 en 6 kilo en kan tot 30cm hoog zijn. Omdat zoutsteen een natuurlijk product is kan het gewicht en de hoogte per lamp verschillen. 

Bij deze Himalaya zoutlamp wordt een 15Watt gloeilamp meegeleverd. Door de warmte van de gloeilamp zal de zoutlamp vocht uit de lucht opnemen, hierdoor kan de lamp nat aanvoelen maar dit is volkomen normaal. Deze reactie zorgt voor een betere balans tussen positieve en negatieve ionen in de ruimte waar de lamp staat. Ook kunnen negatieve ionen stoffen uit de lucht verwijderen die allergieën veroorzaken. Deze lamp heeft dus ook een positieve werking op mensen met een allergie. 

Voordelen Himalaya zoutlamp (4-6 kg) 25cm

 • Gratis gloeilamp meegeleverd 
 • Zorgt voor een goede balans tussen positieve en negatieve ionen
 • Heeft een positieve werking op mensen met een allergie 

Nadelen Himalaya zoutlamp (4-6 kg) 25cm

 • Dit is een natuurproduct en ieder product is anders. De gegeven afmetingen en gewicht zijn een indicatie.

4. Holistic-Life Zoutlamp 7-9kg

8.6

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.6

Functionaliteit

8.7

Gebruiksgemak

8.0

Wil je graag een zoutlamp aanschaffen, maar wil je ook graag meer weten over de positieve effecten en de werking van de lamp? Dan ben je op zoek naar de Holistic-Life Zoutlamp 7-9kg. Bij deze zoutlamp van het merk Holistic-Life krijg je 400 gram eetbaar Himalayazout en een gratis e-book meegeleverd. In dit e-book wordt de werking van de zoutlamp en de verschillende gezondheidsvoordelen uitgelegd.  Het eetbare Himalayazout heeft 84 mineralen en spoorelementen, waardoor dit zout het gezondste zout op aarde is. 

Deze zoutlamp geeft een mooi en rustgevend rood-roze licht. Dit licht zorgt voor een rustgevende en positieve sfeer in het huis. Ook zorgt deze zoutlamp voor een goede balans tussen positieve en negatieve ionen. De positieve ionen komen voort uit elektrische apparaten en die hebben we tegenwoordig volop in huis. De zoutlamp geeft door de warmte van de gloeilamp negatieve ionen af. Op deze manier wordt de balans tussen positieve en negatieve ionen hersteld. 

Voordelen Holistic-Life Zoutlamp 7-9kg

 • Met gratis e-book en 400gram Himalayazout 
 • Zorgt voor balans tussen positieve en negatieve ionen
 • A-kwaliteit zoutlamp 

Nadelen Holistic-Life Zoutlamp 7-9kg

 • De vorm van de lamp kan afwijken van de vorm van de lamp op de afbeelding

5. Sharmaanhof -  Himalaya Zoutlamp

8.4

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Functionaliteit

7.1

Gebruiksgemak

8.0

Als laatste, maar zeker niet de minste uit onze top 5 is de Sharmaanhof -  Himalaya Zoutlamp. Wij hebben de Sharmaanhof -  Himalaya Zoutlamp geselecteerd als beste zoutlamp met adapter, Deze zoutlamp wordt geleverd met een 7Watt gloeilamp en een stopcontactstekker geschikt voor 220-230 Volt. De zoutlamp is ideaal om te gebruiken als nachtlampje voor je kind. Door het zachte licht en de rustgevende werking van de lamp zal de nachtrust van je kindje verbeteren. 

De zoutlamp heeft een rustgevende en revitaliserende werking zodat jij weer helemaal kan ontspannen. De zoutlamp zorgt voor een gezonde balans tussen negatieve en positieve ionen. De positieve ionen worden onder andere veroorzaakt door beeldschermen, sigarettenrook en elektrische apparatuur. Een teveel aan positieve ionen kan leiden tot lusteloosheid en depressiviteit. Door een zoutlamp wordt de balans tussen de ionen herstelt en zo ga jij lekkerder in je vel zitten. 

Voordelen Sharmaanhof -  Himalaya Zoutlamp

 • Reinigend, rustgevend en tegen straling van apparatuur
 • Geleverd met een 7Watt gloeilamp en een stopcontactstekker geschikt voor 220-230 Volt
 • Goede kwaliteit

Nadelen Sharmaanhof -  Himalaya Zoutlamp

 • Geen fabrieksgarantie

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel zoutlampen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten zoutlampen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zoutlampen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zoutlampen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Yara

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP