Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste Zonnebril

Ray-Ban RB4171 Erika 865/13 Unisex Zonnebril - Bruin

Ray-Ban RB4171 Erika 865/13

Ga jij binnenkort op vakantie en zoek je de geschikte zonnebril? Ga dan voor de Ray-Ban RB4171 Erika 865/13! Wij van Top-X hebben de zonnebril test 2022 gedaan. De Ray-Ban RB4171 Erika 865/13 is als best getest eruit gekomen!

Het is namelijk een hele mooie zonnebril met een fijne pasvorm. Hier krijg je nog een etui bij met een speciaal microvezeldoekje. Dit zorgt ervoor dat je zonnebril goed schoon blijft. Je hoeft je ogen niet dicht te knijpen aangezien het de omgeving donkerder maakt.

Wil jij meer weten over dit product? Klik dan op de button hieronder!

Iedereen heeft wel is een zonnebril nodig, vooral als je op vakantie gaat naar een warm land. Een zonnebril beschermt je ogen tegen de felle zon. Het moet natuurlijk wel een design hebben dat bij je past. Dit kan voor iedereen verschillen. Het is een product dat je altijd moet hebben.

Elk persoon heeft weer zijn eigen voorkeur op het gebied van zonnebrillen. De een wil er één met grote donkere glazen. De ander wil er één met kleine lichte glazen. Er is ook heel veel keuze. Maar wat is dan de beste zonnebril? Wij hebben dit artikel geschreven om je op weg te helpen. 

In dit artikel zullen we eerst een aantal criteria uitleggen. Het is handig om deze mee te nemen bij je koopproces. Zo kom je aan een goede zonnebril. Hierbij hebben we verschillende producten getest en een ultieme Top-5 gemaakt. Hierin zitten alleen de allerbeste producten. Deze staan omschreven met een review en voor- en nadelen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zonnebrillen

Ray-Ban RB4171 Erika 865/13 Unisex Zonnebril - Bruin

Beste Koop Zonnebril
1.  Ray-Ban RB4171 Erika 865/13

VAIVE Nachtbril voor het rijden in de nacht - Veilig Rijden - Avondbril - Nacht lenzen - Nacht Bril voor Auto of motor - Autobril

Beste Zonnebril Voor Autorijden
2. VAIVE Nachtbril

ADIDAS Injected Sunglasses EX4677

Beste Zonnebril Skiën
3. ADIDAS Injected Sunglasses EX4677

Ray-Ban zonnebril, round, RB3447 112/z2, mat gouden montuur, Roze spiegelglazen, maat 50

Beste Zonnebril Dames
4. Ray-Ban RB3447 112/z2

reiziger Zonnebrillen - 3 stuks - Zwart

Beste Budget Zonnebril
5. Reiziger Zonnebrillen

Top 10 Beste Zonnebrillen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste zonnebrillen. De producten uit de zonnebril test zijn uitstekend maar de top 10 kan je ook zeker vertrouwen.

Misschien ook interessant:


Waar op letten bij het kopen van een zonnebril?

Er zijn heel veel verschillende zonnebrillen en daarom is het moeilijk om de juiste keuze te maken. Per situatie kan een zonnebril weer uitblinken. Daarom is het goed om research te doen bij de aanschaf. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? Of wat is de beste zonnebril volgens de consumentenbond?

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal criteria omschreven. Het is handig om deze punten goed door te nemen en mee te nemen in het koopproces. Deze punten zorgen er namelijk voor dat je geen verkeerde zonnebril koopt. Daaronder begint de lijst met beste zonnebrillen. 

Montuur

De montuur van de zonnebril moet wel goed zijn. Zo moet het goed op je hoofd kunnen passen. Daarnaast moet het ook wel fijn zitten. Dit kan per persoon weer verschillen. Daarnaast moeten de glazen van de montuur ook goed zijn, Er moet geen zonlicht binnen komen vanaf andere kanten (zoals vanaf de zijkanten en bovenkant). Anders kan de zon je ogen nog steeds beschadigen. 

Glazen

Hiernaast is het nog belangrijk om te kijken naar de glazen. Deze moeten wel helder genoeg zijn zodat je er goed doorheen kan kijken. Er moeten dan ook geen tekentjes op zitten waardoor je zicht vermindert wordt. Ook moeten de glazen niet breekbaar zijn. Zonnebrillen kunnen best gevoelig zijn maar je wil natuurlijk dat ze niet snel kapot gaan. Kijk hier dus goed naar.

Gelegenheid

Voor welke gelegenheden wil je de zonnebril gebruiken? Dit is een vraag die je jezelf moet stellen. Als je gaat skiën is het handig om een ander soort zonnebril te nemen. Hetzelfde geldt voor als je gaat vissen. Als je het voor meerdere gelegenheden gaat gebruiken raden wij aan om een 'normale' zonnebril te nemen. Deze kan mee bij de meeste gelegenheden maar het is wel goed om over na te denken.

Budget

We hebben al eerder aangegeven dat er heel veel verschillende zonnebrillen worden verkocht. Deze prijzen kunnen heel erg variëren. Zo zijn er zonnebrillen van 5 euro maar er zijn ook dure merken die ze produceren. Dan kijk je al gauw tegen een prijs van een paar honderd euro. Het is daarom verstandig om een budget te bepalen. Daardoor is het ook makkelijker om opzoek te gaan.


Wat is de beste zonnebril van 2022? 

Op zoek naar de beste zonnebril 2022? Dan zijn we eindelijk aangekomen bij het leukste gedeelte!  Hieronder hebben we de 5 beste producten geplaatst. Deze staan allemaal omschreven met een duidelijke review. Dit wordt weer aangevuld met voor- en nadelen. De beste zonnebril kan weer voor iedereen verschillen en daarom hebben we ze in categorieën geplaatst.

Want je vraagt jezelf dan vast af: welke zonnebril: welke zonnebril is het beste? Of welke zonnebril past het beste bij mij? Hieronder vindt je het antwoord, Dit zijn echt de top zonnebrillen trends die we uitgekozen hebben. Lees dus gauw verder als je benieuwd bent!

1. Ray-Ban RB4171 Erika 865/13

Ray-Ban RB4171 Erika 865/13 Unisex Zonnebril - Bruin

9.4

Eindbeoordeling

Design

8.8

Zon bescherming

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

We beginnen deze lijst met de Ray-Ban RB4171 Erika 865/13. Dit is de beste zonnebril van 2022. Het is de beste koop die je voor meerdere gelegenheden kan gebruiken.

De Ray-Ban RB4171 Erika 865/13 is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor gaat het langer mee dan de gemiddelde zonnebril. Het is ook afgewerkt met een matte kleur. Daardoor ziet het er modern uit en kan je het goed dragen bij meerdere outfits. Het heeft ook nog een brede pasvorm.

Hierdoor is het ook een redelijk grote zonnebril. Het kan door mannen en vrouwen gedragen worden. Verder beschikt het nog over hele goede glazen. Het beschermt je ogen goed tegen de zon en je hebt goed overzicht. Al met al is het een hele goede zonnebril van een bekend merk.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Ray-Ban RB4171 Erika 865/13

 • Bekend merk
 • Inclusief brillenkoker en microvezeldoekje
 • Komt geen zon van andere kant

Nadelen Ray-Ban RB4171 Erika 865/13

 • Geen

2.  VAIVE Nachtbril

VAIVE Nachtbril voor het rijden in de nacht - Veilig Rijden - Avondbril - Nacht lenzen - Nacht Bril voor Auto of motor - Autobril

9.2

Eindbeoordeling

Design

9.3

Zon bescherming

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben jij veel op de weg en zoek je een geschikte zonnebril? Ga dan voor de VAIVE Nachtbril! Deze zorgt er namelijk voor dat je zicht aanzienlijk verbetert wordt.

Je kan de Nachtbril van VAIVE dus heel goed gebruiken tijdens het rijden. De gele glazen zorgen ervoor dat je niet verblind wordt. Deze glazen dempen namelijk het licht. Dit geldt voor zonlicht maar ook tegen licht van andere auto's. Het is vooral geschikt voor volwassenen die vaak op de weg zijn.

Deze zonnebril werkt ook tegen andere lichamelijke problemen. Zo zorgt het voor minder stress en vermoeidheid. Hierdoor heb je meer energie op de dag. Je kan deze bril ook in het donker gebruiken tegen andere lichten. Het is dus eigenlijk een multifunctionele bril.

Voordelen VAIVE Nachtbril

 • Vermindert lichaamsklachten
 • Hebt er beter zicht door
 • Je kan er beter door slapen

Nadelen VAIVE Nachtbril

 • Niet een 'normale' zonnebril

3. ADIDAS Injected Sunglasses EX4677

ADIDAS Injected Sunglasses EX4677

8.8

Eindbeoordeling

Design

8.2

Zon bescherming

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek in de lijst hebben we de ADIDAS Injected Sunglasses EX4677! Dit is de beste zonnebril die je kan gebruiken tijdens het skiën.

Tijdens het skiën is het niet fijn om verblindt te worden. De ADIDAS Injected Sunglasses EX4677 zorgt ervoor dat je beschermt bent tegen zonlicht. Zo heeft het een 100% UV-bescherming! Het heeft ook een sportieve uitstraling. De zonnebril zit ook comfortabel zodat je niet merkt dat je het op hebt.

Hiernaast kan het ook gebruikt worden voor andere sporten. Denk aan wielrennen of hardlopen. Dat zijn ook sporten waar een sportieve zonnebril belangrijk is. De ADIDAS Injected Sunglasses EX4677 is dan ook gemaakt van hoogwaardige kwaliteit zodat het lang meegaat.

Voordelen ADIDAS Injected Sunglasses EX4677

 • 100% UV-bescherming
 • Kan ook voor andere sporten gebruikt worden
 • Zit comfortabel

Nadelen ADIDAS Injected Sunglasses EX4677

 • Duurste van de lijst

4. Ray-Ban RB3447 112/z2

Ray-Ban zonnebril, round, RB3447 112/z2, mat gouden montuur, Roze spiegelglazen, maat 50

8.5

Eindbeoordeling

Design

9.0

Zon bescherming

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je een vrouw bent raden we eerder de Ray-Ban RB3447 112/z2 aan. Deze zonnebril is uiterst geschikt voor dames en het is een echte toevoeging aan elke outfit.

De RB3447 112/z2 is ook van het merk Ray-Ban. Dit is het tweede product in de lijst aangezien Ray-Ban vaak met goede producten komt. De Ray-Ban RB3447 112/z2 valt daar ook onder. Het is een mooie zonnebril die je een hippe uitstraling geeft. Door deze zonnebril val je op.

Bij de zonnebril krijg je nog andere accessoires. Denk hierbij aan een brillenkoker en een brillendoekje. Hierdoor kan je de zonnebril goed schoonhouden. Het kan ook gedragen worden door mannen. Verder werkt het nog ook zeer goed tegen de zon. Deze kan je zeker meenemen op vakantie.

Voordelen Ray-Ban RB3447 112/z2

 • Mooie uitstraling
 • Is makkelijk mee te nemen

Nadelen Ray-Ban RB3447 112/z2

 • Minder geschikt voor mensen met een brede pasvorm

Lees tip: Bekijk ook de nieuwste zonnebrillen trends van dit jaar!


5. Reiziger Zonnebrillen

reiziger Zonnebrillen - 3 stuks - Zwart

8.4

Eindbeoordeling

Design

8.4

Zon bescherming

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste plek in de lijst is weggelegd voor de Reiziger Zonnebrillen. Hier krijg je 3 verschillende zonnebrillen en het is een uitstekende budget keuze.

Bij de Reiziger Zonnebrillen krijg je dus een heel mooi pakket voor een leuke prijs. Met de 3 verschillende zonnebrillen heb je genoeg afwisseling. Het heeft een normale pasvorm waardoor het voor iedereen geschikt is. De zonnebril beschikt over spiegelglazen waardoor niemand naar je ogen kan kijken.

Verder is het gemaakt van redelijke kwaliteit. Er komen niet snel krassen op en het zijn best stevige zonnebrillen. Als je vaak je zonnebril kwijtraakt raden we de Reiziger Zonnebrillen echt aan. Telkens als je er één kapot gaat heb je er altijd nog een paar over.

Voordelen Reiziger Zonnebrillen

 • Voor mannen en vrouwen
 • 3 verschillende zonnebrillen

Nadelen Reiziger Zonnebrillen

 • Krijgt er geen brillenkokers bij

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel zonnebrillen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten zonnebrillen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zonnebrillen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zonnebrillen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP