...

Wat is de beste zonnebrandcrème ? [test 2020]

5/5

Australian Gold Spray Gel Zonnebrand is een zonnecreme gel met factor SPF 30 en bronzer. De zonnebrandgel beschermt tegen UVA en UVB en trekt snel in de huid.

Dankzij de natuurlijke caramelbronzers word je snel en gemakkelijk bruin zonder vlekken. Bevat o.a. Kakadu Plum (rijk aan vitamine C), Aloë Vera, vitamine E, Australische tea tree oil, zonnebloemzaadextracten zodat je huid naast een goede bescherming ook wordt verzorgd.

De zonnecreme is waterafstotend en komt in een flacon met spraydop van 237 ml.

Er zijn heel veel misverstanden over veilig zonnen, zonnebrandcrèmes en hun werking. Het is ook echt niet gemakkelijk om alle informatie erover tot je te nemen en soms lees je tegenstrijdige dingen.

Laten we beginnen met de belangrijkste zaken. Zon is goed voor je, tot op zekere hoogte. Door direct zonlicht maak je vitamine D aan, dat onder andere botten en tanden versterkt. Echter, als je zomers 20 minuten per dag onbeschermd in de zon zit maak je al het maximaal mogelijke aan vitamine D aan. Langer onbeschermd in de zon zorgt zelfs voor afbraak! En dan is iedere minuut onbeschermd of niet genoeg beschermd in de zon, schadelijk. Het gaat zelfs zo ver dat een zongebruind kleurtje per definitie zonneschade is. Daarom is het zo belangrijk om je met een dikke laag, een hoge factor én elke twee uur of na het zwemmen opnieuw in te smeren. Let bij het kopen van een zonnebrandcrème of het UVA en UVB-filter bevat. UVB-licht zorgt namelijk net zo hard voor zonneschade en is ook aanwezig als het bewolkt is, alleen zul je daar niet van verbranden.

Let op de verschillen in bescherming tussen de factoren. SPF 15 biedt 93,3% bescherming, SPF 30 biedt 96,6% en factor 50 biedt 98%. De ingrediënten in SPF worden ‘gestapeld’, SPF 30 bevat dus een aantal meer werkende ingrediënten dan SPF 15 en SPF 50 bevat één werkend ingrediënt meer dan een crème met SPF 30. Dat ene ingrediënt is wel kostbaar, wat deels het prijsverschil tussen crèmes met factor 30 en 50 verklaart.

Ten slotte kunnen zonnebrandcrèmes een aantal chemische ingrediënten bevatten die mogelijk schadelijk voor de gezondheid zijn, deze kun je beter vermijden, zeker bij kleine kinderen. De lijst is vrij lang, dus zoek het zeker op via je zoekmachine.

0
Eindcijfer
Geur 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Makkelijk in gebruik 90%

Deze zonnespray met SPF 30 van het bekende merk Australian Gold is gemakkelijk aan te brengen met de handige spraydop en zeer gemakkelijk uit te smeren. Doordat het een transparante spray is zul je zonder witte waas net zulke goede bescherming hebben en de bronzer zorgt voor een fijne gebruinde tint zonder dat je daarvoor zonneschade hoeft te lijden! 

De spray voelt licht op je huid, ruikt heerlijk en trekt snel in, maar laat wel een mooie glans achter op de huid. De spray is niet plakkerig, dus ook op een winderig strand kun je hem gebruiken zonder in een zandsculptuur te veranderen.

De zonnespray is watervast, dus je kan er heerlijk lang mee in het zwembad of in de zee liggen zonder je zorgen te hoeven maken dat het eraf spoelt en je verbrandt. Na het afdrogen natuurlijk wel weer even bijsmeren! 

De zonnebrandgel bevat UVA- en UVB-filter en een aantal voedende ingrediënten zoals aloë vera, vitamine E en Australische tea tree olie. Let wel op als je witte kleding draagt! Als de zonnebrand nog niet goed is ingetrokken kan het vlekken achterlaten. Verder is dit volgens ons de beste zonnecreme voor jouw huid!

Voordelen Australian Gold SPF 30 Spray Gel Zonnebrand met Bronzer

 • Handige spraydop
 • Transparant
 • Ruikt goed en niet plakkerig

Nadelen Australian Gold SPF 30 Spray Gel Zonnebrand met Bronzer

 • Lastig uit kleding te krijgen
0
Eindcijfer
Geur 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Makkelijk in gebruik 90%

Deze zonnemelk van Biodermal met factor 30 is perfect voor mensen die snel last hebben van een uitdrogende huid. Zonnemelk is in principe een iets dunnere zonnebrandcrème, wat ervoor zorgt dat het makkelijk uit te smeren is en snel intrekt. De zonnemelk is zeer water resistent, waardoor je tijdens het zwemmen ook beschermd bent.

Het product bevat het Triple Moist Complex met glycerine, canola olie en vitamine E, waardoor je supergoed beschermd bent tegen de zonnestralen én tegen uitdroging van je huid, zonder dat je huid plakkerig aanvoelt. 

Het dermatologische onderzoek van de zonnemelk op gevoelige huidtypen leverde goede resultaten op en 85% van de mensen die het product hebben gebruikt zouden het opnieuw kopen. Dit product is geheel zonder parfum en alcohol, dus ook geschikt voor de gevoeligere huid en bevat een complex UVA- en UVB-filter voor de optimale zonnebescherming. De crème is helaas iets te prijzig om in de budget-categorie te vallen, maar maakt dat ruimschoots goed met de superfijne werking.

Voordelen Biodermal Zonnebrand Hydraplus Zonnemelk – SPF 30:

 • Geschikt voor uitdrogende huid
 • Trekt snel in
 • Water resistent

Nadelen Biodermal Zonnebrand Hydraplus Zonnemelk – SPF 30:

 • Prijzig
0
Eindcijfer
Geur 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Makkelijk in gebruik 78%

Nog een spray in de categorie van factor 30, van het merk Garnier Ambre Solaire. Dit merk is één van de meest toonaangevende drogisterijmerken verkrijgbaar in ons land en deze spray voldoet op alle vlakken aan de eisen die men aan zonnebrand stelt. 

De lichte formule is niet vet, hoef je bijna niet uit te smeren en laat een mooie, nauwelijks zichtbare glans achter op je huid, zonder dat het plakkerig aanvoelt. De spray is perfect voor mensen die het gevoel van zonnebrand op hun huid erg onprettig vinden, deze voel je bijna niet zitten.

De spray is transparant en laat dus nooit een witte waas achter. De spraydop fungeert meer als een deodorant dan als andere zonnebrandflacons, houd je de sprayknop ingedrukt dan blijft de zonnebrand continu sprayen. Dat versnelt het insmeerproces en maakt het minder onaantrekkelijk om het op tijd te herhalen!

Ook mensen met een gevoelige of droge huid kunnen deze spray prima gebruiken, de spray bevat namelijk geen alcohol. Wel bevat de spray UVA en Uvb-filter en is hij waterresistent, je kunt dus gewoon gaan zwemmen zonder je zorgen te hoeven maken dat je in het water verbrandt.

Voordelen Garnier Ambre Solaire Dry Protect SPF 30 Zonnebrandspray

 • Je hoeft deze zonnebrand bijna niet uit te smeren
 • Transparant waardoor je geen witte strepen krijgen
 • Ideaal voor mensen met een gevoelige huid 

Nadelen Garnier Ambre Solaire Dry Protect SPF 30 Zonnebrandspray

 • Gaat niet lang mee
0
Eindcijfer
Geur 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Makkelijk in gebruik 77%

Deze zonnebrand heeft de hoogst mogelijke zonnefactor van 50+ en is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid van je gezicht. Biodermal is een zeer gerespecteerd huidverzorgingsmerk en creëert en verbetert de beste producten voor de verzorging van kwetsbare en gevoelige huid.

 Het is verstandig om voor je gezicht een speciale zonnebrandcrème te gebruiken. Zonnebrandcrèmes kunnen namelijk vrij vettig zijn en pukkeltjes en bultjes veroorzaken op de gevoeligere huid van je gezicht, in je nek en in je décolleté.

Deze crème is speciaal ontworpen en getest om dat te voorkomen, naast het optimaal beschermen van je gezichtshuid. 90% van de huidveroudering bij mensen komt door zonneschade, dus als je wilt voorkomen dat je rimpels en pigmentvlekken krijgt is deze crème een ideale keus.

Je brengt hem gemakkelijk aan na je dagcrème of gewoon zo op je huid voordat je ‘s ochtends de deur uit gaat. De tube is handzaam en dus gemakkelijk mee te nemen om tijdig te kunnen bijsmeren en de crème smeert prima uit met een prettige geur. De crème bevat SPF 50+ en dat is te merken aan de prijs.

Voordelen Biodermal SPF 50+, beste zonnebrandcreme gezicht

 • Speciaal ontworpen voor de gevoelige huid van je gezicht
 • Handzame verpakking
 • Prettige geur

Nadelen Biodermal SPF 50+, beste zonnebrandcreme gezicht

 • Prijzig
0
Eindcijfer
Geur 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Makkelijk in gebruik 74%

Deze transparante zonnebrandspray is al jaren één van de bestverkochte zonnebeschermingsproducten in Nederland. De spray is vederlicht, zacht, verkoelend en trekt onmiddellijk in, waardoor je geen plakkerig aanvoelende huid hebt, zoals bij andere zonnebrandcrèmes. 

Het product bevat voorts een UVA- en UVB-filter, zodat je beschermd bent tegen alle schadelijke zonnestralen, niet alleen degenen waar je van verbrandt. Alle producten van Nivea voldoen aan de Hawaïaanse Wet, die in 2018 is opgesteld om de vernietiging van koraal tegen te gaan. Dat betekent dat Nivea producten niet de ingrediënten octinoxate en oxybenzone bevatten, die schadelijk zijn voor koralen en ander zeeleven. Zo kun je met een gerust hart in zee zwemmen als je deze spray hebt gebruikt, en hij is ook nog eens water resistent!

De prijs van dit product is zeer aangenaam en de bescherming is uitmuntend. Niet voor niets is dit product één van de bestverkochte zonneproducten in Nederland en Europa. Een minpunt is dat de spray zo snel intrekt dat het niet goed te zien is welke plekken van het lichaam je al hebt gehad, wat onhandig is als je iemand anders insmeert, zoals je kinderen. Ook voor het gezicht is de spray niet ideaal, vanwege het inademen van de verstuiving.

Voordelen Nivea Sun Zonnebrand Protect & Refresh Transparante Zonnebrandspray SPF 30

 • Geen plakkerige huid
 • Waterproof
 • Goede bescherming van de huid

Nadelen Nivea Sun Zonnebrand Protect & Refresh Transparante Zonnebrandspray SPF 30

 • Trekt te snel in waardoor je niet ziet waar je gesmeerd hebt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *