fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Thea

Best Geteste Zitzak

Beste Zitzak

Whoober Peervorm

Het was echt een ontzettend spannende wedstrijd. Er zaten erg veel goede merken tussen, die dan ook gelijk met elkaar op gingen. Maar zoals met iedere soort wedstrijd geldt kan er maar één de winnaar zijn.

En in dit geval was die winnaar overduidelijk. De Whoober Peervorm zitzak Barca was veruit de beste! En daarmee is deze mooie, peervormige zitzak, verkozen tot de beste zitzak van 2023! 

Het kwam dan ook totaal niet als een verrassing dat deze zitzak met zijn leuke vorm als beste naar voren is gekomen. Zo komt deze zitzak in een mooie, zwarte kleur zodat je niet gauw last krijgt van vlekken.

Ook is de binnenzak van de Whoober afgevuld met speciale EPS korrels, dit zijn nieuwe korrels zodat de zitzak zo lang mogelijk dezelfde vorm behoudt. Daarnaast is de hoes ook nog eens waterafstotend, slijtvast én kleurecht. 

Waar mensen 100 jaar geleden op krakkemikkige houten stoeltjes moesten zitten, is dat tegenwoordig wel anders. De mens is erg innovatief en doet er dan ook alles aan om het leven zo comfortabel mogelijk te maken.

En terecht! We hebben tegenwoordig de aller fijnste banken en stoelen te koop. Opdat we maar lekker uit kunnen rusten na een harde werkdag of bijvoorbeeld sportsessie.

Iets wat ook comfortabel is, en ook leuk voor de afwisseling naast een simpele bank of stoel, is natuurlijk de zitzak! Deze handige uitvinding is nog geen 100 jaar oud, maar de kans dat je zo’n zak nog nooit hebt gezien is nihil.

Zo’n zitzak zit super lekker en comfortabel, en is daarnaast verkrijgbaar in alle kleuren die je kan bedenken. Ze zijn natuurlijk erg licht, en daardoor ook veel makkelijker te verslepen dan bijvoorbeeld een bankje.

Ideaal dus, zo’n zitzak. En hier denken niet alleen wij zo over. De zitzakken gaan tegenwoordig als warme broodjes onder de toonbank en zijn op sommige plekken niet aan te slepen. 

Dat is natuurlijk als fabrikant van zulke zakken erg fijn, en de aanbieders schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. De keuze is dus reuze, maar dit kan natuurlijk ook aardig overweldigend zijn. 

Omdat wij snappen dat dit een nogal overweldigend gevoel kan zijn, willen we je een eindje op weg helpen om zo de beste regenton te kunnen kiezen. 

Daarom hebben wij ten eerste alle informatie die jij nodig hebt bij het kiezen van de beste zitzak zo overzichtelijk als maar kan op een rijtje gezet. Daarnaast hebben wij ook ontzettend veel verschillende zitzakken met elkaar vergeleken.

In dit prachtige artikel ontdek jij dus alles wat je moet weten én wat je nodig hebt voor het vinden van de beste zitzak. Daarnaast kan je ook nog een spannende review verwachten van de allerbeste zitzakken!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zitzakken

Beste Zitzak

Beste zitzak
1.  Whoober Peervorm zitzak Barca

Sugarpufy Gamer Zitzak Teens Waterafstotend - Grijs

Beste budget zitzak
2. Sugarpufy gamer zitzak

Ploff Panda - Zitzak - Orange

Beste prijs- kwaliteitverhouding zitzak
3. Ploff Panda zitzak

Whoober loungestoel zitzak Bali outdoor antraciet - Wasbaar - Voor binnen en buiten

Beste luxe zitzak
4. Whoober lounge zitzak stoel bali

Whoober peervorm zitzak Barça outdoor antraciet - Wasbaar - Voor binnen en buiten

Beste zitzak voor buiten
5. Whoober peervorm Barca outdoor

Top 10 beste zitzakken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste zitzakken , dit zijn direct de meest verkochte zitzakken bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een Regenpak?

We hebben eerder in dit artikel verteld dat een zitzak de ideale comfortabele vervanger is voor de bank of ‘ouderwetse’ stoel. Je hebt ze dan ook in alle kleuren die je je kan voorstellen en er zijn talloze aanbieders van de zitzakken.

Omdat je hierdoor misschien door de bomen het bos niet meer ziet, willen we je graag een eindje op weg helpen. Daarom hebben we de belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het kopen van een zitzak op een rijtje gezet. Zo ben jij verzekerd van de beste zitzak!

garantie

Allereerst de garantie, dit is namelijk een super belangrijk punt om rekening mee te houden als je de beste regenton in huis wil halen! Waarom dan?

Zoals met vele andere artikelen komen deze meestal met een garantietermijn. Dit is eigenlijk een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoelang het desbetreffende artikel ten minste mee moet gaan.

Wanneer er geen garantie op een artikel zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dat dan over het bedrijf en het vertrouwen in hun producten?

Garantie is voor jou, als consument zijnde, natuurlijk ook heel erg fijn. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en geeft het jou genoeg rust en zekerheid om met plezier te kunnen genieten van je aankoop. 

Zorg er daarom ook voor dat je zitzak een garantie heeft van twee jaar, zodat jij met een gerust hart achterover kan zitten en tot rust kan komen.

Vulling

De vulling is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het kopen van een zitzak. Niet iedere zitzak heeft dezelfde vulling namelijk. De meest voorkomende vullingen zijn EPS- parels en Polystyreenkorrels.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat de EPS parels zich beter naar je lichaam vormen, waardoor je waarschijnlijk comfortabeler zal zitten.

Dit effect hebben Polystyreenkorrels minder. Echter zijn de korrels wel een stuk goedkoper dan de EPS- parels, waardoor je dan waarschijnlijk ook meer betaalt voor de zitzak.

Het is dus maar net wat je zelf wil en hoeveel je over hebt voor je nieuwe zitzak. Bedenk dit wel voor je een zitzak aanschaft, zodat je achteraf geen spijt krijgt.

Verwisselbare hoezen

Dit punt is niet vanzelfsprekend! Sommige zitzakken komen namelijk met een verwisselbare hoes. Dit is natuurlijk erg praktisch.

De hoes kan je dan bijvoorbeeld makkelijk eraf halen en in de wasmachine doen, zodat je van tijd tot tijd een schone zitzak hebt. Wel zo praktisch en hygiënisch natuurlijk.

Ook kan je zo binnen een handomdraai het uiterlijk van je zitzak veranderen. Wanneer je dan zat bent van de huidige kleur, of je je interieur hebt aangepast kan je je zitzak makkelijk een ander kleurtje geven.

Zo heb je er veel langer plezier van en raak je er waarschijnlijk ook minder snel op uitgekeken. Ons advies is dan ook om een zitzak te kopen waarvan de hoes dus verwisselbaar is.

Binnen of buiten?

Misschien wist je het nog niet, maar er zijn ook speciale zitzakken gemaakt die je buiten in bijvoorbeeld je tuin kan zetten! Deze komen dan met een stevigere onderkant die waterdicht is. 

Wanneer je dan lekker wil bruinen in de zon of een barbeque wil geven met de familie, heb je lekkere zitzakken om in te kunnen zitten! Dat zit niet alleen fijn maar kan ook net het verschil maken in je tuin interieur. 

Hierbij is het wel handig dat de zitzakken makkelijk zijn schoon te maken, als ze bijvoorbeeld per ongeluk in het gras of in de modder zijn belandt. 

Wij adviseren ook om de zitzakken wel naar binnen te halen wanneer het aan het regenen is buiten, zodat ze extra lang mooi blijven. Ook kan de zon ervoor zorgen dat de kleur van de zitzak wat gaat vervagen.

Daarom is het ook handig om deze op te kunnen bergen na gebruik, zodat je optimaal plezier beleeft van je nieuwe zitzak!


Wat is de beste zitzak van 2023? 

Wij hebben op basis van bovenstaand genoemde punten, en natuurlijk nog wel meer, een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen verschillende zitzakken. Dit zodat wij jou kunnen verzekeren van de allerbeste kwaliteit!

De test was dan ook een interessante. Er kwamen veel zitzakken voorbij die erg gelijk aan elkaar op gingen. Maar uiteindelijk konden er maar een paar in de felbegeerde top vijf komen. En dat is na een tijdje wikken en wegen goed gelukt!

Elke zitzak in de top vijf blinkt uit in een andere categorie, er verdiende hierdoor een unieke plek in de review. Zo zit er voor ieder wat wils tussen. 

Na zware afwegingen hebben wij een ultieme top vijf beste zitzakken kunnen samenstellen. Ben je nou ook benieuwd naar welke zitzakken er in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste zitzakken van 2023!

1.  Whoober Peervorm zitzak Barca

Beste Zitzak

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Er kan natuurlijk maar één de beste zijn. En in dit geval was het ook erg snel duidelijk welke dit was. Namelijk de Whoober Barca zitzak!

Deze kwam als allerbeste uit de test. En daar waren wij ook niet verrast over. Zo is de zak afgevuld met comfortabele EPS- parels, wat vormt naar je lichaam en daardoor zorgt voor extra comfort. 

Ook is de zitzak hoes makkelijk te vervangen. Hierdoor kan je deze lekker fris in de was stoppen en wanneer je er zat van bent een hoes erom doen in een andere leuke kleur!

Voordelen Whoober Peervorm zitzak Barca

 • Vulling is gemaakt van EPS- parels die zich naar je lichaam vormen
 • Heeft een afneembare hoes
 • Weegt nog geen 5 kilo en is hierdoor makkelijk te verplaatsen 

Nadelen Whoober Peervorm zitzak Barca

 • Relatief korte garantietermijn

2. Sugarpuffy gamer zitzak

Sugarpufy Gamer Zitzak Teens Waterafstotend - Grijs

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ook wanneer je een minder groot budget hebt om te besteden zijn er erg goede zitzakken verkrijgbaar. Hierbij is de zitzak van Sugarpufy een kers op de taart!

Deze zitzak is te koop voor een erg scherp prijsje. Daarnaast is de zitzak ook waterafstotend en geschikt voor zowel binnen als buiten.

En dat is niet alles: de zitzak is op zo’n manier gevormd dat je lekker met je rug achteruit kan zitten tegen de comfortabele rugsteun. En dat ook nog in een hele mooie, neutrale grijze kleur die overal bij past!

Voordelen Sugarpufy gamer zitzak

 • Is zo gevormd dat je comfortabel naar achter kan zitten
 • Komt in een mooie grijze kleur
 • Goedkoop in verhouding met andere zitzakken

Nadelen Sugarpufy gamer zitzak

 • Niet geschikt voor erg lange mensen (>1.90m)

3. Ploff Panda zitzak

Ploff Panda - Zitzak - Orange

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Spreek je van een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je van de Ploff Panda zitzak. Deze zitzak is zo gevormd dat je optimaal comfort ervaart. 

Ook is deze zitzak verkrijgbaar in maar liefst 11 (!) verschillende kleuren. Kans is dus vrij aanwezig dat er precies de kleur voor jou tussen zit.

Hou je van een beetje afwisseling? Mooi, want de zitzak is ook nog eens afneembaar. Kan je als je er wat op uitgekeken bent zo een andere kleur hoes om doen. Zo goed als nieuw!

Voordelen Ploff Panda zitzak

 • Komt in heel erg veel verschillende kleuren
 • Comfortabel gevormd
 • Erg licht en daardoor makkelijk te verplaatsen

Nadelen Ploff Panda zitzak

 • Levertijd van 1 tot twee weken

4. De Whoober Lounge stoel zitzak Bali

Whoober loungestoel zitzak Bali outdoor antraciet - Wasbaar - Voor binnen en buiten

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Maar liefst drie Whoober zitzakken in één top vijf! Dit merk is dan ook erg bekend in de zitzak wereld en erg geliefd bij ons test team.

Deze zitzak is gevormd als een soort lounge stoel, waardoor je heerlijk relaxt naar achter kan zitten en kan genieten van je rust in zowel de zon als je woonkamer.

Ook deze zitzak komt in maar liefst 26 verschillende kleuren en bevat ook de wereldberoemde EPS parels die zich naar je lichaam vormen. Deze kost misschien iets meer, maar het is het geld dubbel en dwars waard.

Voordelen Whoober Lounge stoel zitzak Bali

 • Heeft EPS parels
 • Komt in 26 verschillende kleuren
 • Net zo gevormd als een loungestoel voor extra comfort

Nadelen Whoober Lounge stoel zitzak Bali

 • Korte garantietermijn

5.  Whoober Peervorm zitzak Barca outdoor

Whoober peervorm zitzak Barça outdoor antraciet - Wasbaar - Voor binnen en buiten

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

En in deze top vijf zit nog een topper van Whoober, maar dan speciaal voor buiten! Deze zitzak is ten eerste verkrijgbaar in een verbazingwekkende 26 verschillende soorten kleuren. haast teveel om uit te kiezen!

Ook deze zitzak heeft speciale EPS parels en vormt zich lekker goed naar je lichaam. De zitzak is ideaal geschikt voor buiten en verkleurt niet snel door de zon.

De zitzak is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, dus het hele gezin kan er plezier van hebben!

Voordelen Whoober Peervorm zitzak Barca outdoor

 • Komt in 26 verschillende kleuren
 • Gemaakt van EPS parels
 • Erg goed geschikt voor buiten

Nadelen Whoober Peervorm zitzak Barca outdoor

 • Redelijk prijzig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel zitzakken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 19 soorten zitzakken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zitzakken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zitzakken dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP