fbpx
 • Home
 • /
 • Auto
 • /
 • Beste zitverhoger auto [Test 2023]

Publicatie datum: 27 maart, 2023

Door: Iris

Best Geteste zitverhoger auto

Best geteste Zitverhoger Auto

Carkids auto zitverhoger

De Carkids auto zitverhoger is de beste zitverhoger 2023 volgens onze test. Niet alleen zorgt dit Carkids auto zitverhogertje voor een comfortabele rit voor je kind - de veiligheid van het kinderzitje is van de hoogste klasse. Zo is de Carkids auto zitverhoger goedgekeurd volgens Europese standaarden (ECE R44/04). Het kinderzitje is geschikt voor leeftijden van 4 tot 12 jaar en komt in een mooi design. Volg de rode knop om de beste prijs te vinden!

Een goede zitverhoger auto kopen? Er is enorm veel keuze te vinden op het internet. Welke zitverhoger auto past het beste bij mij? Om die vraag beter te kunnen beantwoorden, hebben we de beste zitverhogers voor de auto geselecteerd.

In onze zitverhoger auto test hebben we gekeken naar een hoop verschillende dingen. De beste zitverhoger auto volgens de consumentenbond hoeft immers niet per se de beste keuze te zijn voor jou. Er zijn veel dingen die kinderzitjes van elkaar onderscheiden.  Zo is een zitverhoger isofix misschien niet wat je zoekt, of wil je de beste zitverhoger auto volgens de anwb.

Rekening houden met al die dingen is lastig als je de beste zitverhoger auto aanbieding zoekt. Veel instanties hebben een andere kijk op wat het beste kinderzitje is. Top-X vergelijkt al jaren producten in allerlei categorieën, en ook de beste zitverhoger auto kopen kun je doen via Top-X! Onze test is 100% betrouwbaar doordat we objectief oordelen (geen gesponsorde producten dus).


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste zitverhogers auto

Best geteste Zitverhoger Auto

Beste koop zitverhoger auto
1.  Carkids auto zitverhoger

Beste goedkope zitverhoger auto
2. Booster Babyauto

Beste verstelbare zitverhoger auto
3. Titaniumbaby iSafety Booster

Beste isofix zitverhoger auto
4. Fillikid Auto Zitverhoger

Beste zitverhoger auto met rugleuning
5. FreeON Booster zitverhoger

Top 10 beste zitverhogers auto

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste zitverhogers voor in de auto.


Waar moet je op letten bij het kopen van een zitverhoger auto?

Een zitverhoger auto kopen? Wat de beste zitverhoger auto 2023 is, kun je pas zeker weten als je de onderstaande punten goed hebt doorgenomen. Voor je een product koopt is het natuurlijk altijd belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Bij een kinderzitje is dat waarschijnlijk meer dan je zou denken - daarom hebben we het hieronder even kort samengevat.

Veiligheid

Bij een kinderzitje voor de auto is het altijd belangrijk dat hij veilig is. Het gaat immers om je kinderen! De kinderzitjes die we in onze top 5 hebben meegenomen zijn allemaal goedgekeurd door Europese standaarden. Let hierbij wel op het maximum gewicht van het kinderzitje.

Gewicht

Zoals gezegd verschilt het bij kinderzitjes enorm wat het maximale gewicht is. Niet alle zitjes zijn geschikt voor oudere kinderen. Het gaat hier niet alleen om comfort, maar vooral om de veiligheid - daarom is het belangrijk dat je hier goed op let voor je een zitverhoger koopt!

Comfort

Dat je kind veilig zit, is het belangrijkste. Maar ook comfort mag niet vergeten worden. Als je een lange autovakantie tegemoet gaat, is het voor kinderen niet leuk om lang te moeten zitten in een onprettige stoel. Test je product voor je hem definitief koopt!

Ontwerp

Als je hele auto zwart is, is een donker kinderzitje wel het mooist. Dit mag je helemaal zelf bepalen, maar het uiterlijk van een zitverhoger moet je niet achterwege laten in je keuze!


Wat is de beste zitverhoger auto van 2023? 

Een goede zitverhoger auto kopen? De beste zitverhogers voor je auto vind je hieronder! Deze artikelen zijn uitgebreid getest door onze experts en we weten zeker dat je hiermee geen miskoop kunt doen. Vind je één van deze artikelen toch niet helemaal goed passen bij je auto, of bij je kind? Kijk dan eens in de top 10 beste zitverhogers auto op Bol.com.

1. Carkids auto zitverhoger

Best geteste Zitverhoger Auto

9.5

Eindbeoordeling

Veiligheid 

8.8

Comfort

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Carkids auto zitverhoger is de beste zitverhoger 2023 volgens onze test. Niet alleen zorgt dit Carkids auto zitverhogertje voor een comfortabele rit voor je kind - de veiligheid van het kinderzitje is van de hoogste klasse. 

Zo is de Carkids auto zitverhoger goedgekeurd volgens Europese standaarden (ECE R44/04). Het kinderzitje is geschikt voor leeftijden van 4 tot 12 jaar en komt in een mooi design, vooral geschikt voor donkere auto-interieurs. Je kan de zitverhoger gebruiken tot een maximumgewicht van 36 kilo. Als je kind lichter is dan 15 kg is het kinderzitje niet veilig te gebruiken - let hier dus goed bij op voor je hem koopt!

Bang dat de zitverhoger vies wordt? Dat kan gebeuren, maar gelukkig is de hoes van deze Carkids zitverhoger makkelijk om eraf te halen. Zo kun je hem op 30 graden wassen in de wasmachine. Ideaal voor kinderen dus!

Voordelen Carkids auto zitverhoger

 • 100% veilig met Europese goedkeuring
 • Universeel te gebruiken
 • Tussen 15 en 36 kg
 • Comfortabel

Nadelen Carkids auto zitverhoger

 • Geen verstelbare onderdelen

2.  Booster Babyauto

9.1

Eindbeoordeling

Veiligheid 

9.3

Comfort

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je alleen een zitverhoger nodig hebt, is de Booster Babyauto een uitstekende keuze. Dit kinderzitje bevat een zwart kinderzitje die je makkelijk en veilig in de auto kunt plaatsen. Het zitje verschuift niet dankzij de eenvoudige en betrouwbare bevestiging met isofix - hierdoor is de veiligheid van je kind altijd gegarandeerd.

De Booster Babyauto is een zitverhoger die vooral geschikt is voor iets oudere kinderen, met een gewicht tussen de 22 en 36 kg. Je kan hem door de stevige materialen die zijn gebruikt nog jaren bewaren - zelfs als je nog een kind gaat krijgen. 

Nog een groot voordeel aan de Booster Babyauto zitverhoger, is dat je de bekleding er volledig vanaf kunt halen. Enorm handig als je je auto graag schoon houdt, want op deze manier kun je hem enorm makkelijk wassen. 

Voordelen Booster Babyauto

 • Comfortabel
 • Makkelijk wasbaar
 • tussen 22 en 36 kg
 • Isofix bevestiging

Nadelen Booster Babyauto

 • Niet draaibaar of verstelbaar

3. Titaniumbaby iSafety Booster

8.4

Eindbeoordeling

Veiligheid 

8.2

Comfort

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je twee auto's? Of reist je kind wel eens mee met een andere ouder, bijvoorbeeld via een carpool? Dan is het het beste om een licht kinderzitje te kopen, en de Titaniumbaby iSafety Booster is de beste lichte zitverhoger 2023!

De Titaniumbaby iSafety Booster weegt amper één kilo en is dus extreem makkelijk te verplaatsen tussen auto's. Handig als jij en je vrouw beide een andere auto hebben en omwisselen wie de kinderen naar school brengt, bijvoorbeeld. Ook bij carpooling kan een lichter zitje van pas komen.

Je kind zit zeer veilig met de gordel om, en de Titaniumbaby iSafety Booster is ook goedgekeurd volgens Europese veiligheidsnormen. De Titaniumbaby iSafety Booster kan geplaatst worden op de achterbank en bevestigd worden met de autogordel. Een perfecte oplossing als je graag een flexibel inzetbare zitverhoger wil kopen!

Voordelen Titaniumbaby iSafety Booster

 • Licht en makkelijk te verplaatsen
 • Veilig 
 • Staat mooi in elke auto
 • Tussen 22 en 36 kg

Nadelen Titaniumbaby iSafety Booster

 • Alleen boven 125 cm

4. Fillikid Auto Zitverhoger

8.5

Eindbeoordeling

Veiligheid 

9.0

Comfort

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je een stevig en veilige zitverhoger zoekt met ondersteuning voor isofix, dan kom je al gauw uit bij de Fillikid Auto Zitverhoger. Deze zitverhoger auto is geschikt voor kinderen tussen de 22 en 36 kilogram - een groep III-kinderzitje heet dat ook wel. Met deze klasse is de Fillikid Auto Zitverhoger goedgekeurd volgens de Europese ECE R44/04 norm, en je kunt er dus vanuit gaan dat dit 100% veilig is voor je kind.

De Isofix connectoren in de Fillikid Auto Zitverhoger zijn makkelijk verstelbaar. Op deze manier kun je dus met al het gemak je zitverhoger auto bevestigen. Nog wat extra veiligheid? De veiligheidsgordel kun je er natuurlijk ook omheen doen, via de heupondersteuning aan beide kanten. 

De zachte vulling en afgeronde randen van de Fillikid Auto Zitverhoger zorgen ervoor dat je kind ten allen tijde comfortabel zit. Wel zo prettig op lange vakantie reizen. Sanitair ongelukje in de auto? De Fillikid Auto Zitverhoger kan met 30 graden gewassen worden, door simpelweg de bekleding eraf te halen en in de wasmachine te doen. Een super praktische oplossing dus voor jouw kind!

Voordelen Fillikid Auto Zitverhoger

 • Heel comfortabel
 • Veilig volgens EU standaarden
 • Makkelijk te wassen

Nadelen Fillikid Auto Zitverhoger

 • Geen verstelbare zetel

5. FreeON Booster zitverhoger

8.2

Eindbeoordeling

Veiligheid 

8.4

Comfort

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je graag wat meer ondersteuning in de rug van je kind? Dit kan van pas komen als je kind daar wel eens last van krijgt bij een lange autorit. Deze FreeON Booster zitverhoger heeft een comfortabele bekleding, maar ook een hele prettige vorm. Zo ondersteunt de FreeON Booster zitverhoger de rug van je kind veel beter, en ook de armleuningen zijn fijn.

Met deze FreeON Booster zitverhoger kun je je kinderen tussen 3 en 12 jaar oud veilig vervoeren. Dit kan alleen als ze tussen de 15 en 36 kg wegen, in verband met de veiligheid. Daarover gesproken: De FreeON Booster zitverhoger heeft een IsoFix bevestiging om zeker te weten dat je zitje goed blijft, uh, zitten

Tot slot kun je de bekleding van het kinderzitje makkelijk wassen op 30 graden in de wasmachine. Je ritst het er supermakkelijk af, en binnen een paar uur is het alweer droog en klaar om gebruikt te worden!

Voordelen FreeON Booster zitverhoger

 • Makkelijk te wassen
 • Isofix ondersteuning
 • Afneembare rugleuning

Nadelen FreeON Booster zitverhoger

 • Aan de prijzige kant

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel zitverhogers auto hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten zitverhogers auto getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zitverhogers auto op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zitverhogers auto op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>