Laatste update: Mei 2021

Door: Soraya

Best geteste zilvershampoo

Best geteste

Fanella no Yellow shampoo

Na uitgebreide testen is er een duidelijke winnaar naar voren gekomen, en is bekend welke zilvershampoo de beste van 2021 is! De best geteste zilvershampoo van 2021 volgens de consumentenbond is de Fanella no Yellow shampoo! Deze zilvershampoo scoorde het beste op alle vlakken. En dat is natuurlijk niet gek. Deze shampoo is vrij van siliconen, zorgt voor een beter behoud van de kleur én is geschikt voor zowel geblondeerd haar, haar met highlights en grijs haar. De ideale zilvershampoo dus.

Zilvershampoo is dé redding voor geverfd, en dan specifiek geblondeerd, haar. Super mooi om bij de kappers je haar lekker zomers blond te laten verven. Helaas is het nadeel van geblondeerd haar dat dit extra onderhoud nodig heeft om zo’n mooie blonde kleur te kunnen behouden.

Het is dus belangrijk dat je hierbij de juiste zilvershampoo gebruikt. En de Fanella no Yellow shampoo was hierbij veruit de beste. Om erachter te kunnen komen welke zilvershampoo het beste is, hebben we rekening gehouden met verschillende strenge criteria. Het is natuurlijk belangrijk dat de shampoo zijn werk goed doet. Daarom is er gekeken naar onder andere het gebruik van siliconen, de geur, de werking, het kleurbehoud en de prijs- kwaliteitverhouding.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

10

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste laptop voor studenten

Best geteste

Best Getest
1.  Fanella No Yellow zilvershampoo

IVY Hair Care Zilvershampoo

Beste zilvershampoo voor grijs haar
2.  IVY Hair Care Zilver

L’oréal Elvive Color- Vive Purple shampoo

Beste budget zilvershampoo
3.  L’oréal Elvive Color- Vive Purple shampoo

Fudge Clean Blonde zilvershampoo

Beste prijs- kwaliteit zilvershampoo
4.  Fudge Clean Blonde zilvershampoo

MOOD Silver Specific shampoo

Beste zilvershampoo voor droog haar
5. MOOD Silver Specific shampoo


Waar op letten bij het kopen van zilvershampoo?

Zoals eerder gezegd is zilvershampoo simpelweg dé redding voor geblondeerd haar. Je wil natuurlijk ook dat deze shampoo goed zijn werk blijft doen, ook op lange termijn, zodat je optimaal kan genieten van je blonde lokken. Toch kan het nog best lastig zijn om een goede zilvershampoo te vinden, omdat het aanbod gigantisch is. Waar moet je dan op letten bij het kopen van een zilvershampoo? Om de keuze zo makkelijk mogelijk te houden, hebben wij de belangrijkste criteria op een rijtje gezet.

Het gebruik van siliconen

Een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zilvershampoo is het gebruik van siliconen. Siliconen zijn polymeren (een soort stoffen) die aan veel shampoos, conditioners en aan andere haarproducten worden toegevoegd. 

Deze siliconen zorgen ervoor dat je haar gladder wordt en beter doorkambaar is. Toch is over de jaren gebleken dat siliconen ontzettend slecht zijn voor je haar.

Op korte termijn helpen siliconen om je haar beter te maken, maar op lange termijn wordt je haar er zwaar en futloos van. Dit doordat de siliconen elke haar bedekken, in plaats van in de wortels van je haar trekken. Super slecht dus op lange termijn. Probeer daarom een zilvershampoo te kiezen die siliconen vrij is.

De geur

Een andere niet te vergeten factor waar wij rekening mee hebben gehouden is de geur. Wanneer je je haar wast met zilvershampoo, blijft de geur vaak na het wassen in je haar zitten.

Soms is dat super fijn, wanneer dit een subtiel geurtje is van bijvoorbeeld kokos. Want iedereen wil natuurlijk lekker ruiken. Helaas hebben sommige zilvershampoo een hele chemische geur in de shampoo zitten.

En als je hier dan je haar mee wast, blijft deze chemische geur dus ook in je haar zitten. Dat moet je niet willen, en zeker niet voor je omgeving. Het is dus altijd handig om eerst even te ruiken, en dan pas te kopen.

De werking

Zilvershampoo heeft natuurlijk als doel om geblondeerd of grijs haar te beschermen tegen een gele gloed. Deze gele gloed kan voorkomen in je haar wanneer het geblondeerd is en je dit niet onderhoudt. Daarom is zilvershampoo dus ook zo belangrijk!

En dan natuurlijk ook de werking. Voor het beste resultaat heb je een krachtige zilvershampoo nodig, met dus een snelle werking. Meestal staat er op de verpakking wel aangegeven na hoeveel keer wassen je resultaat ziet. Bekijk dit dus even goed, zodat je weet waar je aan toe bent.

Kleurbehoud

Naast werking, is kleurbehoud natuurlijk ook belangrijk. Zilvershampoo zorgt ervoor dat je haar geen gele kleur krijgt. Maar daarnaast hoort het er ook voor te zorgen dat de blonde kleur behouden blijft. Wanneer je je geverfde haar vaak wast, kan de kleur na een tijdje uitvagen.

Ook dit hoort zilvershampoo tegen te gaan. Toch zijn sommige zilvershampoos expliciet ontwikkeld om alleen de gele gloed tegen te gaan. Wanneer je dit niet weet en zo’n soort zilvershampoo koopt, kan de kleur na een tijdje alsnog gaan vervagen.

Dat is natuurlijk hartstikke zonde, want je haar verven kost niet niks, en dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Lees daarom goed wat erop de voorkant van de fles staat, daar staat vaak aangegeven waar het product goed voor is.

Garantie

Garantie is vaak een goede indicatie van hoe zeker het bedrijf is over zijn product(en). Bij zilvershampoo bieden sommige bedrijven aan dat wanneer het product niet naar behoren werkt, je je geld terug kan krijgen.

Dat is natuurlijk erg fijn, zodat jij als consument geen extra risico’s loopt. Wanneer een bedrijf niks vermeldt over garantie of deze niet goed- geld terug regeling moet je bij jezelf nagaan hoe betrouwbaar dit merk is.

Want als de maker van de zilvershampoo geen vertrouwen heeft in zijn eigen product, hoe kan jij dat dan wel hebben? Check dit dus vooral even.


Top 10 Beste zilvershampoo

Wil je direct weten hoe de top 10 zilvershampoo eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste zilvershampoo van 2021?

Op basis van bovenstaande criteria en nog veel meer hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test is uitgevoerd onder tientallen zilvershampoos. Op basis van de uitslag van de test hebben wij de ultieme top 5 samengesteld. Hierbij heeft iedere zilvershampoo zijn sterkste punt in een bepaalde categorie.

Deze categorieën zijn onder andere beste zilvershampoo voor grijs haar, de beste budget zilver shampoo en de beste prijs- kwaliteitverhouding. Wat is de beste zilvershampoo van 2021? Je ontdekt het hieroner

Wat is de beste zilvershampoo van 2021 en welke zilvershampoos zijn in deze felbegeerde top 5 zijn? Dan presenteren we je hierbij graag de top 5 beste zilvershampoos van 2021!

1. Fanella No Yellow zilvershampoo

Best geteste

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

De best geteste zilvershampoo is die van Fanella. Deze scoorde op alle criteria veruit het beste. Zo is deze zilvershampoo volledig vrij van siliconen, wat een pluspunt is voor de gezondheid van je haar. Daarnaast kan je een bijpassend haarmasker krijgen bij deze shampoo, behoudt hij de kleur van het haar en gaat de zilvershampoo de gele gloed in het haar tegen. Een ander mooi puntje is de PH waarde (neutraal) , deze is zo afgesteld dat het niet schadelijk is voor je haar.

Voordelen Fanella No Yellow zilvershampoo

 • Veel pigment
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Ruikt lekker

Nadelen Fanella No Yellow zilvershampoo

 • Ruikt lekker

2.  IVY Hair Care Zilver

IVY Hair Care Zilvershampoo

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Grijs geverfd (of natuurlijk) haar werkt net wat anders dan met blond haar. Dit heeft eigenlijk net wat extra verzorging nodig, omdat er in grijs haar vrijwel geen kleur zit. Daarvoor is de IVY Hair care Zilver als beste getest. Naast dat deze shampoo de gele gloed bestrijdt, zit het flesje ook vol met vitaminen. Deze vitaminen geven wat extra liefde aan je haar. Daarnaast zitten er nog speciale ingrediënten bij in zoals lijnzaadolie en tarwe proteïne, die deze liefde nog even wat extra versterken. Daarnaast is deze shampoo naast siliconen ook vrij van parabenen. Extra goed dus!

Voordelen  IVY Hair Care Zilver

 • Goede kwaliteit
 • Direct resultaat
 • Droogt je haar niet uit

Nadelen  IVY Hair Care Zilver

 • Redelijk prijzig

3. L’oréal Elvive Color- Vive Purple shampoo

L’oréal Elvive Color- Vive Purple shampoo

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je student bent, of net wat minder te besteden hebt, is een zilvershampoo van 20 euro best veel geld. Dat begrijpen wij. Gelukkig zijn er ook hele goede budget zilvershampoos op de markt, zodat je ook met een kleiner budget optimaal kan profiteren van je blonde lokken.

Daarbij is de zilvershampoo van L’oréal als beste uit de test gekomen. Deze shampoo is een koopje, en doet daarnaast nog hartstikke goed zijn werk. De shampoo is ook dermatologisch getest en is verkrijgbaar in drie verschillende maten. Erg handig voor wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat, dan kan je alsnog een klein flesje meenemen. 

Voordelen L’oréal Elvive Color- Vive Purple shampoo

 • Goedkoop
 • Ruikt lekker
 • Werkt goed

Nadelen L’oréal Elvive Color- Vive Purple shampoo

 • Niet vrij van siliconen

4. Fudge Clean Blonde zilvershampoo

Fudge Clean Blonde zilvershampoo

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je een ruimer budget hebt en je bent op zoek naar een écht goede zilvershampoo, dan is de Fudge clean Blonde zilvershampoo de allerbeste. Deze shampoo scoorde veruit het beste op het gebied van prijs- kwaliteit. Het kost wat, maar je krijgt er enorm veel voor terug. Deze shampoo gaat de gloed tegen, behoudt de kleur én beschermt je haar tegen schadelijke UV invloeden van de zon. Op deze manier zal je het aller langste kunnen genieten van je blonde (of grijze) lokken.

Voordelen Fudge Clean Blonde zilvershampoo

 • Goede kwaliteit
 • Maar heel even in laten trekken
 • Praktische fles met pompje

Nadelen Fudge Clean Blonde zilvershampoo

 • Schuimt niet heel snel

Misschien ook interessant:


5. MOOD Silver Specific shampoo

MOOD Silver Specific shampoo

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Helaas is droog haar een bekend fenomeen. Vele vrouwen (en ook mannen) hebben hier last van. En dat is natuurlijk erg vervelend. Het kan gauw futloos lijken en je haar dan verven is eigenlijk een no-go. Daarvoor is deze zilvershampoo dé oplossing. Zorgeloos je haar kleuren en niet bang zijn voor droog haar, dankzij het speciale bosbessenextract dat in deze shampoo gebruikt wordt. Er is door de makers speciaal erop gelet dat deze zilvershampoo het haar éxtra goed voedt. Ideaal dus!

Voordelen MOOD Silver Specific shampoo

 • Hydrateert goed
 • Ruikt lekker
 • Handige bijpassende conditioner

Nadelen MOOD Silver Specific shampoo

 • Prijzig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel zilvershampoos hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10  zilvershampoos  getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zilvershampoos op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zilvershampoos van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste zilvershampoos zijn.

Soraya

Over de productexpert

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>