fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Beste Zakelijke Lening [Test 2023]

Laatste update: augustus 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Zakelijke lening

Bridgefund logo

Bridgefund

Snel zakelijk geld lenen zonder gedoe? Bridgefund maakt het mogelijk! Dit is een goede en betrouwbare partij voor het aanvragen en verkrijgen van een zakelijke lening. Zo kun je hier terecht voor ene bankvrije financiering tot €250.000, staat het geld binnen 1 dag op je rekening en kan dit allemaal zonder businessplan of jaarcijfers. Het aanvraagproces is ontzettend simpel en eenvoudig en vaak al binnen 5 minuten geregeld. Kortom, een absolute aanrader als je het ons vraagt.

Op zoek naar de beste zakelijke lening van 2023? Zoek niet verder! 

Ben jij ondernemer en kun je wel een financiële boost gebruiken? Een goede zakelijke lening kan je helpen bij bijvoorbeeld het financieren van nieuwe machines, inventaris of gewoon gebruiken als overbruggingskrediet.

Je kunt het echter ook gebruiken om als verkoper van zonnepanelen extra voorraad in te slaan in tijden dat er meer vraag ontstaat. Door extra groot in te kopen profiteer je weer van lagere inkoop prijzen.

Kortom, er zijn meerdere redenen om een zakelijk krediet of financiering aan te vragen. Wij hebben met zeer veel nauwkeurigheid de 5 meest betrouwbare en professionele aanbieders getest en vergeleken!

Let op: geld lenen kost geld. Dit geldt ook voor het afsluiten van een zakelijke lening.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Uur onderzoek gedaan

103

 Ervaringen gecheckt

13

Financieringen vergeleken


Zakelijke leningen vergelijken - Top 5 beste zakelijke financiering

Bridgefund logo

Beste zakelijke financiering algemeen
1. Bridgefund

Beste zakelijke lening voor ZZP en starters
2. Swishfund

Qeld logo

Beste zakelijke lening kleine bedragen
3. Qeld

kredietvooruit

Beste kortlopende zakelijke lening
4. Kredietvooruit

new10

Beste langlopende zakelijke lening
5. New10Waar moet je op letten bij een zakelijke lening aanvragen?

Zakelijke leningen vergelijken is niet makkelijk. Je hebt te maken met verschillende aanbieders die allemaal eigen voorwaarden hebben , looptijden en aanvraag processen. Daarnaast zijn financiële producten extra gevoelig en is het dus extra van belang dat de informatie correct is.

Net zoals bij al onze andere testen en vergelijkingen bepalen we eerst wat de belangrijkste aspecten zijn om mee te nemen in je zoektocht naar de beste zakelijke financiering.

Leenbedrag

Wil jij een hele nieuwe keuken bouwen voor je luxe restaurant? Dat gaat aardig wat kosten waarschijnlijk. Je hebt niks aan aanbieders van zakelijke leningen die niet het bedrag verstrekken wat jij nodig hebt. Een partij die een ruime keuze biedt scoort punten in dit geval. Idealiter biedt een bedrijf een heel laag minimum leenbedrag en een hoog maximum leenbedrag, zodat iedereen geholpen kan worden.

Rentepercentage

Als ondernemer weet je dat een zakelijke lening ook geld kost. Dit wordt berekend door middel van een rentepercentage. Meestal gaat het bij de rentes die gecommuniceerd worden om maandelijkse kosten en rente. Hoe lager de rente, hoe goedkoper je uit bent. De rente wordt grotendeels bepaald op basis van het risicoprofiel dat de geldverstrekker van jou maakt. Hoe minder risico zij lopen, hoe lager de rente is die je betaald.

Looptijd van de lening

Nog een sleutelaspect in je keuzeproces is de looptijd van een zakelijke lening. Je moet er vanuit gaan dat hoe langer de looptijd is, hoe meer rente je betaald. Je doet er tenslotte langer over om terug te betalen en dus betaal je meer. Soms kom je er echter niet onderuit om de terugbetalingen over een langere tijd uit te spreiden. In het geval van hele grote investeringen in bijvoorbeeld industriële machines weet je dat het een langere tijd duurt voordat je dit terugverdient.

Heb je als verkoper van opblaas zwembaden extra kapitaal nodig om voorraad in te slaan voor de zomer? Dan is een kortlopende zakelijke lening veel logischer. Je verdient ten slotte snel je geld terug door extra verkopen en kunt dus de lening op korte termijn aflossen.

In het overzicht van zakelijke kredieten en leningen zul je zien dat de minimale looptijd 3 maanden is, de maximale looptijd is 60 maanden (5 jaar).

Wat moet je aanleveren?

Een van de redenen dat mensen steeds minder vaak aankloppen bij een reguliere bank is de procedure. Het duurt soms wel twee maanden van het moment van aanvraag tot het moment dat het geld wordt verstrekt. Daarnaast moet je bij een bank die leningen verstrekt een gigantische hoeveelheid aan gegevens aanleveren. Denk aan een uitgewerkt businessplan, jaarcijfers, overzichten van je privé vermogen en stapels documenten. Dit is iets waar je als hardwerkende ondernemer geen tijd en zin in hebt.

De meeste kredietverstrekkers vragen gelukkig een stuk minder gegevens. In veel gevallen heb je genoeg aan een mt940 bestand (dit download je vanuit je internet bankieren account en bevat alle in- en uitgaande transacties) en een uitleg waarvoor je het geld wil gebruiken.

BKR toetsing

Op het moment dat jij vanuit je privé situatie een schuld hebt lopen staat dit geregistreerd in het BKR register. Iets wordt al snel als een schuld gezien op het moment dat je verplicht bent tot het doen van maandelijkse betalingen, zoals een telefoonabonnement. Een zakelijke lening afsluiten is stukken moeilijker met een BKR registratie. Gelukkig is dat niet altijd zo omdat niet alle kredietverstrekkers een BKR controle doen.

Alleen partijen die ook persoonlijke leningen verstrekken zijn verplicht om een BKR toetsing te doen. Leen jij bij een partij waarbij dit het geval is? Zorg er dan voor dat je jouw persoonlijke lening aflost voordat je een zakelijke aanvraag doet.

Voorwaarden

Het zal je niet verbazen dat er eerst gekeken wordt of je in aanmerking komt voor een bedrijfskrediet. Om te bepalen of dat het geval is hanteren kredietverstrekkers bepaalde voorwaarden. Deze leningsvoorwaarden hebben te maken met hoe lang een bedrijf al bestaan en hoeveel omzet er in de afgelopen 12 maanden is gedraaid.

Een veelvoorkomende vereiste is dat je bedrijf in ieder geval een jaar bestaat en in die periode € 50.000,- omzet heeft gedaan. Een bedrijf dat soepelere voorwaarden heeft zien wij als een pluspunt.

Boetevrij aflossen

Boetevrij aflossen houdt in dat je meer of eerder je lening kunt aflossen, zonder dat je daar een boete voor krijgt. Dit zal je misschien raar vinden, want waarom zou je daar een boete voor krijgen: extra of eerder betalen is toch juist goed? Dit klopt, maar de financierder ontvangt daardoor wel minder rente dan vooraf is ingecalculeerd. Dat kan de reden zijn waarom er soms een kleine boete wordt afgegeven op het moment dat je sneller dan jouw looptijd de lening aflost.

Gelukkig zijn er ook online kredietverstrekkers waarbij je wel boetevrij kunt aflossen. BridgeFund is hier een voorbeeld van. Zij vinden dat een onderneming die sneller terugbetaalt hier niet gestraft voor moet worden.


Wat is de beste zakelijke lening?

We weten inmiddels dat er een aantal factoren zijn die we meenemen in onze uiteindelijke beoordeling. Elk zakelijk krediet of financiering krijgt een score tussen de 1 en 10. We verwerken de 5 opties met de hoogste score op deze pagina.

Kijk goed naar wat voor jouw situatie van belang is want het kan zijn dat de nummer 3 uit onze test beter bij jou past dan bijvoorbeeld de nummer 1. Extra tip: vraag bij meerdere aanbieders een zakelijke lening aan, dit vergroot je kansen en je kunt verschillende voorstellen met elkaar vergelijken.

Tijd om door te gaan naar het onderdeel waar je voor komt; een uitgebreide top 5 van zakelijke financiering mogelijkheden op de Nederlandse markt!

1. Bridgefund

Bridgefund logo

9.4

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

9.7

Voorwaarden

8.3

Kosten

9.8

Onze favoriete zakelijke lening aanbieder? Dat is Bridgefund! Bridgefund maakt het lenen van geld een fluitje van een cent. Zo kun je hier terecht voor een bankvrije financiering tot €250.000, staat het geld binnen 1 dag op je rekening en heb je geen businessplan of jaarcijfers nodig.

Deze zakelijke kredietverstrekker is opgericht door twee jonge ondernemers die precies weten wat belangrijk is voor jou als klant.

Namelijk een transparante en eerlijke manier van communiceren. Snelheid is ook een aspect waar ze veel waarde aan hechten. Je hebt als ondernemer natuurlijk helemaal geen tijd om dagen of zelfs weken te wachten of je nu wel of niet een lening kunt krijgen.

Daarom ontvang je bij BridgeFund binnen één uur al een reactie. Je zal een mt940 bestand (een bestand met daarin een overzicht van al je bankmutaties) moeten aanleveren en aangeven waar je het geleende bedrag voor wil gebruiken. Verder geen BKR toetsing of gedoe met jaarcijfers. 

In uitzonderlijke gevallen zal de financieel expert je vragen naar aanvullende informatie. Is alles in orde? Dan heb je als het meezit binnen 24 uur de gewenste bedrijfslening op je bank staan! Check hier onze Bridgefund review!

Voordelen BridgeFund

 • Boetevrij aflossen
 • Kies tussen een zakelijke lening (in een keer alles opnemen) of een zakelijk krediet (flexibel geld opnemen)
 • Beste zakelijke lening zonder jaarcijfers of BKR toetsing
 • Bestaande zakelijke lening oversluiten is mogelijk

Nadelen BridgeFund

 • Is vaak iets strenger met het goedkeuren van een aanvraag dan andere kredietverstrekkers (Dit kan echter ook als een pluspunt worden gezien. Ze willen niet koste wat het kost geld verdienen als ze niet zeker zijn dat je liquide genoeg bent)
 • Hogere rente bij hoger risico

2. Swishfund

9.5

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

9.5

Voorwaarden

9.0

Kosten

8.9

Swishfund is zonder twijfel de bekendste uit het rijtje. Iedere zelfstandig ondernemer heeft de tv reclames wel eens gezien waarin je een vrouw met een schoenenwinkel en een bakker met veel blijdschap voorbij ziet komen nadat ze een zakelijke lening hebben gekregen. Wij zijn niet echt fan van deze reclame maar dat is ook niet belangrijk voor deze test.

Waar we wel fan van zijn is de dienstverlening van Swishfund. Er zijn geen andere online kredietverstrekkers op de markt die leningen tot wel 1 miljoen verstrekken. Bij hele forse investeringen van boven de 250 duizend euro ben je dan ook al gauw op Swishfund aangewezen.

Zodra je aan de voorwaarden voldoet zal de financieel adviseur van Swishfund contact met je opnemen op de exacte looptijd en hoogte van het te lenen bedrag afstemmen. Na alles besproken te hebben ontvang je een definitief contract voor de zakelijke lening. In dit contract vind je ook een betaalschema zodat je precies weet wat je betaalt voor het lenen en welke kosten je maandelijks kwijt bent voor de financiering. Ga je akkoord met het overeengekomen bedrag lenen? Dan staat het geld vaak nog dezelfde dag op je rekening en kun je weer verder met waar je goed in bent: ondernemen!

Voordelen Swishfund

 • Relatief lage rente (1,9% - 2,3%, afhankelijk van je risicoprofiel)
 • Prettige en duidelijke communicatie en service
 • Aanvraag zakelijke lening is snel gedaan

Nadelen Swishfund

 • Naast een vast percentage betaal je ook afsluitkosten (let op: je lening aanvraag zelf is gratis en vrijblijvend)
 • Doen een standaard BKR controle

3. Qeld

Qeld logo

9.3

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

8.5

Voorwaarden

9.6

Kosten

8.8

Op nummer 3 vinden we Qeld.  

Je kunt hier als ondernemer terecht voor een klein bedrijfskrediet van €1000 euro of voor gigantische langlopende zakelijke leningen van wel € 200.000. De looptijd bepaal je grotendeels zelf, zolang het maar tussen de 3 en 18 maanden ligt.

Vaak zie je dat zakelijke kredietverstrekkers slechte reviews hebben, omdat mensen schrikken als ze er achter komen dat het veel geld kan kosten om te lenen. Bij Qeld is dat niet het geval. Bestaande klanten belonen dit jonge fintech bedrijf zelfs met 4,8 sterren!

Of je nou een besloten vennootschap hebt of een eenmanszaak runt. MKB bedrijven met behoefte aan een zakelijke financiering kunnen hier zorgeloos terecht. Meer informatie ontvangen over deze partij? Check dan even onze Qeld Review!

Voordelen Qeld

 • Biedt zowel kleine als grote leningen aan
 • Binnen 24 uur na aanvraag een goed- of afkeuring
 • Vaste maandelijkse kosten maakt het erg overzichtelijk
 • Negatieve BKR is geen automatische afwijzingK
 • Kosteloos vervroegd aflossen

Nadelen Qeld

 • Geen zakelijk krediet mogelijk, enkel een zakelijke lening

4. Kredietvooruit

kredietvooruit

7.8

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

7.3

Voorwaarden

8.6

Kosten

6.4

Kredietvooruit is voornamelijk geschikt voor een onderneming waarvoor een overbruggingskrediet wenselijk is van maximaal 6 maanden. Goed om te weten is dat deze partij onderdeel is van Swishfund. Dit betekent niet automatisch dat wanneer je bij de ene partij bent goedgekeurd dat dit bij de andere ook gebeurd en vice versa. Beide kredietverstrekkers hebben een eigen team om jouw financiële gezondheid te bepalen en een leningen toe te kennen of af te wijzen. Het is dan ook zeker de moeite waard om je zakelijke lening aanvraag bij beide kredietverstrekkers in te dienen.

Heb jij een startkapitaal nodig? Dan is dit niet de partij voor jou. Je zult namelijk al minimaal een jaar lang moeten bestaan en een minimale omzet van € 50.000 hebben gemaakt over deze periode.

Voordelen Kredietvooruit

 • Gespecialiseerd in kortlopende financiering
 • Lage rente
 • Extra aflossen wordt niet bestraft

Nadelen Kredietvooruit

 • Informatie over een zakelijke lening is moeilijk te vinden op hun eigen website
 • Geen langlopende mogelijkheden

5. New10

new10

7.7

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

7.1

Voorwaarden

7.6

Kosten

7.8

Tot slot, de nummer 5 in onze vergelijking van zakelijke leningen. New10 is onderdeel van de ABN AMRO. Maar, als New10 onderdeel is van deze traditionele bank, waarom lenen ze het geld niet gewoon uit vanuit hun eigen merknaam?

De reden hiervoor is dezelfde waarom zakelijke kredietverstrekkers überhaupt zo populair zijn. Traditionele banken zijn log en bureaucratisch. Het is voor hen niet lonend om het MKB van zakelijke leningen te voorzien. Daarom hebben ze New10 opgericht. Een kleine, agile organisatie die wel snel kunt schakelen en dus geld kan verdienen met het uitlenen van een doorlopend krediet.

Wat New10 uniek maakt is dat je hier terecht kunt voor een langlopende passende financiering met een looptijd tot maximaal 5 jaar. Dit is ruim 2 keer langer dan de concurrenten in de markt.

Net als BridgeFund kies je bij New10 tussen een zakelijk krediet of zakelijke lening.

Voordelen New10

 • Direct inzicht in je lening en kosten via https://new10.com/zakelijke-lening
 • Zakelijke lening met lange looptijd mogelijk (maximaal 60 maanden)
 • Nergens vraag je sneller een zakelijke financiering aan. Antwoord binnen 15 (!) minuten

Nadelen New10

 • Wil je hier een zakelijke lening aanvragen? Dan vindt er altijd een bkr toetsing plaats.
 • Onderdeel van een grote coöperatie (ABN AMRO)

Conclusie

Zoals je ziet is er geen enkel bedrijf exact hetzelfde. De ene financieerder biedt weer langere looptijden aan, terwijl de ander zich wil onderscheiden met de laagste basisrente. Wat echter mogelijk is in de praktijk hangt volledig af van het risicoprofiel ban jouw BV of eenmanszaak. 

Dit is dan ook de reden dat wij adviseren om bij alle partijen een offerte aan te vragen, zo weet jij zekeer dat je verschillende voorstellen ontvangt en deze met elkaar kunt vergelijken op alle factoren die van belang zijn en die we in dit artikel hebben besproken!


Zakelijke financiering vragen

Hoeveel zakelijke leningen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook een zakelijke lening van meer dan 10 geldverstrekkers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zakelijke leningen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste bedrijfsleningen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores van een zakelijke lening.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Wat is het maximale bedrag dat ik kan aanvragen voor een zakelijke lening?

Je kunt maximaal 1.000.000,- euro zakelijk lenen bij zakelijke kredietverstrekkers. Bij traditionele zakelijke banken kun je wel voor hogere bedragen terecht. Het verschil is dat een zakelijke lening aanvragen bij de bank veel meer tijd in beslag neemt. Ook heb je veel meer gegevens nodig om aan te leveren en hanteren zij strengere toelatingseisen.

Wat voor soorten leningen zijn er?

Er zijn verschillende soorten leningen die je kunt afsluiten voor een bepaalde periode. Deze zijn allemaal weer onder te verdelen in twee hoofdcategorieën;

 • zakelijke lening
 • zakelijk krediet

Het komt wel eens voor dat beide termen worden gebruikt om hetzelfde aan te geven maar in de praktijk zijn het echt verschillende leenvormen. Bij zakelijke leningen krijgt je in een keer het gehele bedrag op je bankrekening gestort. Het is vooraf duidelijk hoeveel rente je bepaalt omdat het ook vooraf duidelijk is hoeveel je leent.

Een zakelijk krediet is net even wat anders. Stel je voor dat jij een zakelijk krediet van €100.000 afsluit bij een zakelijke kredietverstrekker. Vanuit dit bedrag kan jij flexibel opnemen. Zo neem je in maand 2 bijvoorbeeld 10.000 euro op, en in maand 5 nog eens 20.000. Je betaalt dan alleen rente over de opgenomen bedragen, en niet over het totaalbedrag de zakelijke financiering.

Je kunt ook de term bedrijfskrediet of bedrijfslening tegenkomen. Hiermee wordt hetzelfde bedoeld als een zakelijke lening.

Welke kosten komen er kijken bij het aanvragen van een zakelijke lening of bedrijfslening?

Er zijn een aantal kosten die je betaalt over het geleende bedrag. Er wordt ten slotte altijd verdiend over zakelijk geld.

Algemene Rente: Hoewel sommige fintech bedrijven geld lenen vanuit hun eigen vermogen wordt het geld vaak ook weer ingekocht op de markt. Hier betaalt jouw geldverstrekker ook rente op, en deze berekenen ze door aan jou, de klant.

Kosten voor risico: Hoewel kredietverstrekkers geld verdienen aan zakelijke leningen is deze business niet zonder risico. Als iemand een miljoen euro leent maar halverwege de terugbetaling failliet gaat, heeft de gene die het geld heeft uitgeleend een groot probleem. Deze mist in een keer een half miljoen euro. Omdat bedrijven veel checks doen zoals een bkr toetsing komt dit gelukkig niet heel vaak voor. Toch moet dit risico worden afgedekt in de vorm van een stukje rente.

Hoe lager het risico is dat jouw onderneming of bedrijf niet meer kan betalen, hoe lager de rente!

Kosten bedrijfsvoering: Je zult merken dat als je een lening afsluit, je op verschillende manieren met de dienstverlener te maken krijg. Je doet je aanvraag via de website, krijgt een servicemedewerker aan de lijn en misschien nog een financieel specialist. Dit kost allemaal geld. Uiteindelijk wil het bedrijf geen verlies maken dus worden de kosten uit de algemene bedrijfsvoering weer verwerkt in de totale kosten.

Is zakelijk lenen ook mogelijk voor startende ondernemers?

Helaas is het erg lastig om toegang te krijgen tot zakelijk geld wanneer je net gestart bent of nog moet beginnen. Bedrijven zijn niet zo happig om geld uit te lenen aan een onderneming die nog geen trackrecord heeft. Er is namelijk nog geen data om uit op te maken hoe groot het risico is.

Wel kun je soms voor een financiering terecht bij mensen die in jouw en je ideeën geloven. Als jij een startkapitaal nodig hebt kan een angel investor jou hiervan voorzien, mits hij of zij geloofd in het toekomstige succes. Op de website van de Kamer van Koophandel lees je meer over angel investeerders. Ook vind je bij de KvK (Kamer van Koophandel) heel veel andere ondernemingstips voor ZZP'ers en starters in de markt!

Wat is de beste zakelijke lening zonder BKR toetsing?

Qeld en BridgeFund zijn partijen die geen BKR toetsing doen. Wel kijken ze naar de inkomende en uitgaande bedragen op de zakelijke rekening. Een partij als Swishfund doet wel een controle maar geeft aan dat een negatieve BKR niet automatisch betekent dat je niet in aanmerking komt voor een zakelijke lening of financiering.

Extra termen uitgelegd

Persoonlijke borgstelling
Om een zakelijke lening af te sluiten zal je in sommige situaties een persoonlijke borgstelling af moeten geven. Dit houdt in dat wanneer jij verzuimt te betalen, je met een persoonlijk bezitting garant staat. Dit kan zijn een auto, maar ook een huis of andere vormen van privé bezit.


Rekening courantkrediet

Een rekening courant krediet is een andere benaming voor een zakelijk krediet. Dit houdt in dat je flexibel zakelijk geld kunt opnemen op de momenten dat je deze nodig hebt. Er zijn een aantal kredietverstrekkers die dit aanbieden zoals New10 en BridgeFund.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP