fbpx
 • Home
 • /
 • Laptop
 • /
 • Beste Zakelijke Laptop [Test 2023]

Laatste update: augustus 2023

Door: Sam

Best Geteste Zakelijke Laptop

Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH

Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH

Wij van Top-X hebben de zakelijke laptop test gedaan en de Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH is als best getest eruit gekomen! Dit komt omdat je bestanden zeer goed beveiligd zijn. Hierdoor weet je zeker dat je al je werk veilig is. Daarnaast is het ook een hele lichte laptop waardoor je het gemakkelijk mee kan nemen naar werk.

Het kan ook gebruikt worden door mensen die grafisch te werk gaan. De programma's werken namelijk extra goed en je hebt genoeg ruimte op de laptop. De laptop loopt niet vast en je kan gebruik maken van een goede webcam. In deze tijd wordt er steeds meer gebruik gemaakt van videobellen en deze laptop is daar uiterst geschikt voor.

Ben jij benieuwd naar de beste zakelijke laptop van dit moment? Klik dan gauw op de button hieronder!

Wat is de beste zakelijke laptop? Een zakelijke laptop kopen kan heel erg lastig zijn en het is vaak een lange termijn aankoop. Ze zijn ook vaak best prijzig en het is moeilijk om alle verschillen uit elkaar te halen. Er is dan ook nog een groot verschil tussen een normale en zakelijke laptop.

Een zakelijke laptop moet goed beveiligd zijn en het moet zeer snel kunnen werken. Daarnaast moet er genoeg opslag hebben. Voor een normaal persoon kan het best lastig zijn om alles te vergelijken. Daarom hebben wij een Top 5 lijst samengesteld met de beste zakelijke laptops van dit moment.

Elk product heeft een korte review met voor- en nadelen. We hebben ook andere reviews gebruikt om een zo goed mogelijke eindbeoordeling te geven. Deze producten worden ook nog beoordeeld op andere belangrijke aspecten. Dus ben jij benieuwd naar deze Top 5? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zakelijke Laptops

Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH

Beste Koop Zakelijke Laptop
1. Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH

MSI Modern 15 A11M-814NL

Beste Zakelijke Laptop Photoshop
2. MSI Modern 15 A11M-814NL

HP Probook 450 G8 - 2E9F9EA

Beste Zakelijke Laptop HP
3. HP Probook 450 G8 - 2E9F9EA

MSI Summit E16 Flip Evo A12MT-014NL

Beste Zakelijke Laptop Opslag
4. MSI Summit E16 Flip Evo A12MT-014NL

HP Envy x360 - 15-ed1013nn - 15.6 FHD - TouchScreen - i7-1165G7 - 16GB - 1TB - MX450 2GB - W10P - Silver - Zenvo Pen

Beste Flexibele Zakelijke Laptop
5. HP Envy x360 - 15-ed1013nn

Top 10 Beste Zakelijke Laptops

Welke zakelijke laptop moet je nu kopen? Als je veel haast hebt kan je ook kijken naar de Top 10. Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar deze Top 10 van webshops die bekend staan om goede producten. Het is altijd handig om daarna een kijkje te nemen naar onze lijst.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Zakelijke Laptop?

Het kopen van een zakelijke laptop kan wat problemen met zich mee brengen. Je koopt het niet jaarlijks en daarom moet je een bewuste keuze maken. Het is dan ook belangrijk dat je goed onderzoek doet. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop. En wat is de beste zakelijke laptop volgens de consumentenbond?

Het is in ieder geval belangrijk dat je deze vragen goed doorneemt. Daarom hebben we ook dit artikel geschreven. Hieronder hebben we in ieder geval een paar criteria op een rijtje gezet. Dit zijn belangrijke punten die je moet doornemen en het zal je helpen bij het aankoopproces!

Programma's

Als je een zakelijke laptop wilt aanschaffen moet het wel geschikt zijn om bepaalde programma's te kunnen downloaden. Daarbij moeten deze programma's wel goed werken. Voor bepaald werk moet je bijvoorbeeld gebruik maken van Photoshop. Dit is een best wel zware app en daarom kan het op sommige laptops traag werken. Het is dus handig om hier goed naar te kijken.

Snelheid

Als je werkt wil je natuurlijk effectief te werk gaan. Daarom moet de laptop snel genoeg zijn om alle werkzaamheden bij te houden. Er moet geen vertraging in zitten. Je kan bij een aankoop vaak zien hoe snel de laptop is en hoeveel opslag het heeft. De laptop moet niet snel vol raken aangezien het dan trager gaat werken. Bekijk dit dus zeer goed!

Afmeting

Tijdens het werken kan het zijn dat je de laptop moet meenemen naar verschillende plekken. Daarbij is het handig om ook onderweg te werken (in de trein bijvoorbeeld). Dan is het wel fijn als het weinig moeite is om de laptop mee te nemen. Kijk dus daarom goed naar de afmeting en het gewicht. Dit zorgt er namelijk voor dat het geen last is om de laptop mee te nemen naar werk

Merk

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het merk. Er zijn verschillende merken die goede laptops produceren. Denk aan Apple en HP. Deze merken staan bekend om laptops die lang meegaan en waarmee je fijn kan werken. Het zijn ook vaak de wat duurdere laptops. Als je puur naar kwaliteit kijkt zijn dit zeer goede opties maar als je goed onderzoek doet vindt je ook andere goedkopere goede laptops.


Wat is de beste Zakelijke Laptop van 2023? 

Welke zakelijke laptop is het beste? Een goede zakelijke laptop kopen in 2023 kan verwarrend zijn. Zoveel opties zijn er te vinden op webshops dat je geen idee hebt welke producten je geld echt waard zijn. Van de onderstaande opties weten wij inmiddels zeker dat ze het geld dubbel en dwars waard zijn! We hebben deze producten uitgebreid getest en beloven dat ze van hoge kwaliteit zijn.

We hebben ook andere reviews gebruikt om het product zo goed mogelijk te beoordelen. Daarnaast heeft het ook meerdere beoordelingen gekregen. Met de categorieën kan je zelfs bepalen welke zakelijke laptop bij jou past. Neem dus gauw een kijkje naar onze speciale Top 5!

1. Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH

Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste zakelijke laptop van 2023? Dan hebben we goed nieuws! Uit onze test is gebleken dat de Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH de beste koop van dit moment is.

De Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH heeft Windows 10 Pro en hierdoor zijn alle bestanden zeer goed beveiligd. Je kan al je werk erop laten zonder dat het verdwijnt. Het kan gebruikt worden voor iedereen die een laptop nodig heeft tijdens het werken. De grafische programma's kunnen gedownload worden en het zal met de juiste snelheid werken. Denk aan belangrijke programma's als Photoshop en Illustrator.

Daarnaast is het nog heel erg makkelijk in gebruik. Je kan makkelijk inloggen met de vingerafdrukscanner. Zo kunnen ook geen vreemden op je laptop. Verder is het vooral een hele snelle laptop. Het maakt geen geluid en er zit geen vertragingen in het scherm. Daarom is het een zeer goede laptop die je kan gebruiken tijdens het werk. Het is dan ook geschikt voor elk soort werk en thuis kan je er recreatief gebruik van maken!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH

 • Bestanden worden goed beveiligd
 • De laptop heeft een goed werkgeheugen waardoor het niet vastloopt
 • Maakt geen geluid
 • 2 jaar garantie

Nadelen Lenovo ThinkBook 15p - 20V30038MH

 • Geen

2. MSI Modern 15 A11M-814NL

MSI Modern 15 A11M-814NL

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek hebben we plaats gemaakt voor de MSI Modern 15 A11M-814NL! Dit is de beste zakelijke laptop waarmee je gebruik kan maken van het programma Photoshop.

Creatief werk wordt steeds belangrijker en steeds meer mensen proberen dat in hun werk te laten zien. Een programma als Photoshop kan je hierbij helpen en daarvoor is dit dus een uitstekende laptop. De MSI Modern 15 A11M-814NL beschikt over een anti reflecterende beeldscherm. Hierdoor zie je geen reflectie en blijven er geen vingerafdrukken op het scherm. Je kan met deze laptop ook verbinding maken met andere laptops/computers.

Hierdoor kan je thuis verder werken met alle bestanden die op kantoor staan. Dit geeft je de mogelijk om overal te werken! Je kan deze bestanden opslaan via BitLocker. Dit betekent dat niemand er bij kan en dat het dus extra goed beveiligd is. Het 16 GB werkgeheugen zorgt er dus weer voor dat het geschikt is voor zware programma's als Photoshop. Al met al is het een goede zakelijke laptop en het is ook de goedkoopste optie van de lijst. Daarmee is het de beste zakelijke laptop aanbieding van dit moment.

Voordelen MSI Modern 15 A11M-814NL

 • Kan gemakkelijk verbinding maken met andere laptops
 • Makkelijk in gebruik
 • Beschikt over verlichte toetsen waardoor je ook in het donker kan werken
 • Meerdere zuigmondjes

Nadelen MSI Modern 15 A11M-814NL

 • Niet heel erg geschikt om met 3D objecten te werken

3. HP Probook 450 G8 - 2E9F9EA

HP Probook 450 G8 - 2E9F9EA

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

HP is een bekend en betrouwbaar merk en daarom moesten we het wel in deze lijst verwerken. De beste zakelijke laptop van HP is de HP Probook 450 G8 - 2E9F9EA!

Bij deze laptop kan je inloggen met een vingerafdrukscanner. Hierdoor is het beter beveiligd en hoef je niet altijd een wachtwoord in te typen. Hierbij start de HP op in slechts 15 seconden. Zo kan je snel aan het werk gaan als je bent aangekomen. Daarnaast is het ook een redelijk lichte laptop. Je kan het dus gemakkelijk meenemen naar werk of er gebruik van maken op andere plekken.

De HP Probook 450 G8 - 2E9F9EA is ook een mooie laptop. Het heeft een simpel design maar het is wel zichtbaar dat het een zakelijke laptop is. Je kan gebruik maken van meerdere Microsoft Office programma's. Het heeft dan ook een goed werkgeheugen waardoor je makkelijk kan wisselen. De programma's zullen niet vastlopen en je kan snel te werk gaan. Daarbij maakt het ook zeer weinig geluid.

Voordelen HP Probook 450 G8 - 2E9F9EA

 • Bekend en betrouwbaar merk
 • Start op in slechts 15 seconden
 • Heeft een mooi design
 • Beschikt over meerdere USB en HDMI poorten

Nadelen HP Probook 450 G8 - 2E9F9EA

 • Heeft geen toetsenbord verlichting

4. MSI Summit E16 Flip Evo A12MT-014NL

MSI Summit E16 Flip Evo A12MT-014NL

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij een zakelijke laptop die heel veel opslag heeft? Neem dan een kijkje bij de MSI Summit E16 Flip Evo A12MT-014NL! Met een opslag van 1 TB raakt het namelijk nooit vol.

De MSI Summit E16 Flip Evo A12MT-014NL kan je op meerdere manieren gebruiken. Zo kan je het als een normale laptop gebruiken maar je kan het ook dubbelvouwen. Hierdoor is het meer een tablet en kan je er ook thuis gebruik van maken. Zo kan je op deze manier goed een film kijken. Daarnaast is het uiterst geschikt voor zakelijk gebruik en bewerking van foto's. Het heeft een grote opslag en daarom kan je zware programma's downloaden.

Verder heeft het een heel scherp beeldscherm. Je kan alles goed zien en het is van een hoge kwaliteit. Daarbij is het een hele snelle zakelijke laptop. Je kan gemakkelijk wisselen tussen verschillende apps en het zal niet vastlopen. Het neemt ook minder ruimte in beslag als je het dubbelvouwt. De laptop past gemakkelijk in een normale rugtas. Zo kan je er ook gebruik van maken op verschillende plekken.

Voordelen MSI Summit E16 Flip Evo A12MT-014NL

 • Kan het ook als tablet gebruiken
 • Beschikt over Windows 11 Pro
 • Heeft touchscreen

Nadelen MSI Summit E16 Flip Evo A12MT-014NL

 • Je moet het regelmatig schoonmaken

5. HP Envy x360 - 15-ed1013nn

HP Envy x360 - 15-ed1013nn - 15.6 FHD - TouchScreen - i7-1165G7 - 16GB - 1TB - MX450 2GB - W10P - Silver - Zenvo Pen

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn aangekomen bij de laatste plek van onze Top 5. Die is voor de HP Envy x360 - 15-ed1013nn! Dit is de beste flexibele zakelijke laptop van dit moment.

Het merk HP heb je al één keer eerder in de lijst gezien. Dit komt omdat het hele goede laptops maakt en de HP Envy x360 - 15-ed1013nn valt daar ook zeker onder! Dit komt omdat het een compacte laptop is die door iedereen gebruikt kan worden. Denk aan medewerkers op kantoor maar je kan het ook thuis gebruiken. Door deze flexibiliteit is het een ideale laptop die je kan meenemen zodat je overal kan werken.

Verder heeft het nog een redelijk groot beeldscherm. Daarmee kan je alles goed zien en op de juiste manier je werk doen. Het is makkelijk te installeren en het neemt slechts enkele minuten in beslag. Daarbij kan je ook gemakkelijk bestanden overplaatsen via OneDrive. Hierdoor weet je zeker dat alles veilig is. De vingerafdrukscanner bevestigd dit aangezien niet iedereen op je laptop kan.

Voordelen HP Envy x360 - 15-ed1013nn

 • Kan er ook foto's en video's mee bewerken
 • Heeft touchscreen
 • Beschikt over een goede beveiliging

Nadelen HP Envy x360 - 15-ed1013nn

 • Niet zo geschikt voor gaming

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel zakelijke laptops hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten zakelijke laptops getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zakelijke laptops op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zakelijke laptops op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP