fbpx

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Zadeltas

TIKKENS® Zadeltas Fiets Compact

TIKKENS® Zadeltas Fiets Compact

Ben jij op zoek naar de beste zadeltas van 2023? Dan ben jij op zoek naar de TIKKENS® Zadeltas Fiets Compact. Deze zadeltas heeft namelijk alles wat jij zoekt. Zo past hij onder elke racefiets/mountainbikefiets en is hij volledig waterdicht.

Verder is hij gemaakt van duurzame materialen en weegt hij bijna niks. Hierdoor heb jij amper door dat er een zadeltas onder jouw zadel hangt. Dankzij de quick release montage kun jij hem ook erg makkelijk weer verwijderen wanneer je hem niet wilt gebruiken. Het design is erg stijlvol en de inhoud vrij compact (0,6 liter).

Meer weten over deze beste koop zadeltas? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Zit jij regelmatig op een mountainbike, racefiets of tourfiets? Dan heb je het vast wel eens meegemaakt dat er tijdens het fietsen iets kapot ging of losraakte. Het is daarom altijd fijn om de belangrijkste gereedschappen en noodzakelijke items bij je te hebben tijdens het maken van een flinke fietstocht. Zo kun jij jouw fiets altijd repareren wanneer dat nodig is.

Een zadeltas is hierbij een ideaal fietsaccessoire. In een zadeltas kun jij namelijk gemakkelijk je belangrijkste items kwijt. Zo is deze vaak geschikt voor montagematerialen van jouw fiets en ook kun jij er voorwerpen zoals jouw huissleutels en telefoon in opbergen. Hierdoor hoef jij niet apart nog een tas mee te nemen.

Een zadeltas is dus een enorm handig accessoire, maar wat is de beste zadeltas van 2023? Dat ontdek je in dit artikel. Wij van Top-X hebben namelijk een ultieme beste zadeltas test uitgevoerd. In dit artikel ontdek je de 5 beste zadeltassen van dit moment en de belangrijkste aandachtspunten bij het aanschaffen van een zadeltas. Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

13

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zadeltassen

TIKKENS® Zadeltas Fiets Compact

Beste koop zadeltas
1. TIKKENS® Zadeltas Fiets Compact

Fietszadeltas - MTB Cycling

Beste zadeltas mtb
2. Fietszadeltas - MTB Cycling

Dyken Zadeltas Fiets

Beste zadeltas racefiets
3. Dyken Zadeltas Fiets

BBB Cycling EasyPack Zadeltas

Beste zadeltas bikepacking
4. BBB Cycling EasyPack Zadeltas

Decopatent® PRO Zadeltas Racefiets

Beste zadeltas fiets
5. Decopatent® PRO Zadeltas Racefiets


Top 10 Beste Zadeltassen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste zadeltassen! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een zadeltas?

Wil jij graag een zadeltas kopen, maar heb jij geen idee wat de belangrijkste aandachtspunten zijn waar je op moet letten? Wij hebben het antwoord voor je! Na tientallen zadeltassen met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies waar je wel en niet op moet letten. Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet.

Niet iedereen is op zoek naar dezelfde soort zadeltas. Ook heeft niet iedereen hetzelfde budget. Om die reden is er voor iedereen weer een ander soort model de beste optie. Onderstaande criteria helpen jou bij het maken van de beste keuze. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste zadeltas volgens de consumentenbond test.

Inhoud

Ten eerste is de inhoud van een zadeltas een belangrijke criteria om rekening mee te houden. Je hebt zadeltassen namelijk in kleine en grote varianten. Afhankelijk van hoeveel jij wilt meenemen is een bepaalde inhoud daarom gewenst.

Je vindt de inhoud van een zadeltas altijd in de titel of product omschrijving van een zadeltas. Denk vooraf goed na over wat jij tijdens het fietsen mee wilt nemen. Gaat het alleen om wat montagematerialen of wil jij ook jouw telefoon en andere accessoires er in kwijt.

Geschikt voor welke fiets?

Ook zijn er zadeltassen die geschikt zijn voor alleen bepaalde soort fietsen. Zo zijn er zadeltassen speciaal voor mountainbikes, zadeltassen speciaal voor racefietsen etc. Bedenk dus goed wat voor soort fiets jij hebt en kijk vervolgens of de gewenste zadeltas ook geschikt is voor jouw fiets.

Gewicht en formaat

Een derde criteria om rekening mee te houden is het gewicht en formaat van een zadeltas. Niet alle zadeltassen zijn namelijk even zwaar en even groot. Bij sommige soorten fietsen is een klein formaat zadeltas gewenst terwijl dat bij andere fietsen niet zoveel uitmaakt.

Je kunt het gewicht en het formaat van een zadeltas vrijwel altijd in de productomschrijving van een zadeltas terugvinden. 

Design

Een laatste criteria waar je rekening mee kunt houden is het design van een zadeltas. Je wilt waarschijnlijk wel een zadeltas die past bij jouw fiets of misschien wil je juist wel een zadeltas die heel erg opvalt. Bekijk daarom goed de verschillende opties die er aangeboden worden. Zo ontdek je gemakkelijk welke zadeltassen geschikt zijn voor jou en welke niet.


Wat zijn de beste zadeltassen?

Maar welke zadeltas is het beste? Je ontdekt het in de volgende sectie. In de onderstaande sectie hebben wij namelijk een handige top 5 beste zadeltassen opgesteld. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën. Er zit dus gegarandeerd voor iedereen een perfect exemplaar tussen.

Om de keuze voor jou nog makkelijker te maken hebben wij iedere zadeltas van een korte product omschrijving voorzien. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke zadeltas voor je op een rijtje gezet. Zo ontdek jij gemakkelijk welke zadeltas het beste bij jou past!

1. TIKKENS® Zadeltas Fiets Compact

TIKKENS® Zadeltas Fiets Compact

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wanneer je op zoek bent naar de beste koop zadeltas van 2023, dan ben je op zoek naar de TIKKENS® Zadeltas Fiets Compact. Deze zadeltas scoorde namelijk de allerhoogste score in onze zadeltassen test. Onder andere de prijs-/kwaliteitsverhouding van deze zadeltas is uitstekend.

Verder heeft hij een ontzettend vlot design en is hij volledig waterdicht. Hierdoor blijven jouw accessoires droog ook tijdens hevige regen of het rijden door plassen. De zadeltas is geschikt voor zowel racefietsen als mountainbikefietsen. Ook is hij vrij ligt en weegt hij slechts 61 gram.

De TIKKENS® Zadeltas Fiets Compact heeft een inhoud van 0,6 liter en is gemaakt van duurzame materialen. Verder is hij zeer compact en kun jij hem gemakkelijk monteren op jouw fiets. Dankzij de quick release montage kun jij hem na gebruik ook gemakkelijk weer loshalen.

Voordelen TIKKENS® Zadeltas Fiets Compact

 • Gemaakt van zeer duurzame materialen
 • Deze zadeltas is 100% waterdicht
 • Met een inhoud van 0,6 liter is hij groot genoeg voor veel accessoires
 • Dankzij het gewicht van slechts 61 gram heb jij amper door dat hij op jouw fiets zit

Nadelen TIKKENS® Zadeltas Fiets Compact

 • De bouten steken een beetje uit

2. Fietszadeltas - MTB Cycling

Fietszadeltas - MTB Cycling

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Als tweede hebben wij de Fietszadeltas - MTB Cycling opgenomen in onze top 5. Deze zadeltas is geschikt voor mountainbikes, racefietsen, omafietsen, opafietsen etc. Je kunt deze zadeltas dus op vrijwel iedere fiets kwijt. Ook is hij waterbestendig en kan hij dus gebruikt worden tijdens het fietsen door regen en plassen.

De Fietszadeltas - MTB Cycling is zeer compact waardoor hij niet in de weg zit. Ook is hij erg handig in gebruik en sluit hij zeer goed. De kwaliteit is zeer stevig en dankzij het wat grotere formaat is hij geschikt voor sleutels, portemonnee, telefoon etc. 

De Fietszadeltas - MTB Cycling heeft een formaat van 16x8x7 cm en is speciaal ontworpen om spullen gemakkelijk in op te bergen. Wil je meer weten over de Fietszadeltas - MTB Cycling? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Fietszadeltas - MTB Cycling

 • Geschikt voor veel accessoires
 • Deze zadeltas kan op vrijwel iedere fiets gemonteerd worden
 • Volledig waterdicht
 • Erg compact

Nadelen Fietszadeltas - MTB Cycling

 • Rits is niet super stevig

3. Dyken Zadeltas Fiets

Dyken Zadeltas Fiets

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de Dyken Zadeltas Fiets geplaatst in onze top 5. Deze zadeltas beschikt namelijk over een zeer grote inhoud. Zo heeft hij een inhoud van wel 1,2 liter waarin jij een heleboel montagematerialen en accessoires kunt opslaan. Het design van deze zadeltas is erg neutraal dankzij de zwarte kleur.

Verder is de Dyken Zadeltas Fiets waterdicht en kun jij er dus mee door de regen fietsen zonder dat jouw accessoires nat worden. Het gewicht van deze zadeltas bedraagt slechts 100 gram. Verder kun jij hem direct bevestigen en is hij voor iedere fiets geschikt.

De binnenvoering van de Dyken Zadeltas Fiets is verhard waardoor hij extra bescherming biedt aan jouw waardevolle accessoires. Ook hebben alle kanten van deze zadeltas een weerkaatsende werking dankzij de safetystrips aan alle zijden. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs!

Voordelen Dyken Zadeltas Fiets

 • Beschikt over reflecterende safetystrips
 • De universele maat zorgt er voor dat hij geschikt is voor iedere fiets
 • De binnenvoering is hard en biedt daarmee extra beveiliging aan jouw accessoires
 • Beschikt over een click & go bevestiging

Nadelen Dyken Zadeltas Fiets

 • Formaat is vrij groot

4. BBB Cycling EasyPack Zadeltas

BBB Cycling EasyPack Zadeltas

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats is de BBB Cycling EasyPack Zadeltas geëindigd in onze top 5. Het voordeel van de BBB Cycling EasyPack Zadeltas is namelijk dat je hem in 3 verschillende formaten kunt aanschaffen. Zo kun je hem aanschaffen met een inhoud van 370, 640 en 750ml. 

Ook is de BBB Cycling EasyPack Zadeltas geschikt voor vrijwel iedere fiets dankzij de gemakkelijke montage. De montageband is bovendien ook voorzien van een LED-achterlicht. De binnenkant van de zadeltas is blauw waardoor jij voorzien bent van optimale zichtbaarheid van de inhoud.

De elastisch band zorgt er voor dat je je accessoires overzichtelijk kunt opbergen. Verder zorgt het hoogwaardige kwaliteit materiaal er voor dat jouw accessoires ontzettend veilig bewaard worden.

Voordelen BBB Cycling EasyPack Zadeltas

 • Binnenkant is blauw voor extra overzicht
 • De montageband is voorzien van LED achterlicht
 • In drie formaten verkrijgbaar

Nadelen BBB Cycling EasyPack Zadeltas

 • Vrij groot

5. Decopatent® PRO Zadeltas Racefiets

Decopatent® PRO Zadeltas Racefiets

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de Decopatent® PRO Zadeltas Racefiets opgenomen in onze top 5. Deze zadeltas beschikt namelijk over een uitstekende kwaliteit en kan in twee kleuren aangeschaft worden. Verder is ook deze zadeltas 100% waterdicht en universeel waardoor hij op vrijwel iedere fiets geplaatst kan worden. 

De Decopatent® PRO Zadeltas Racefiets is gemaakt van duurzame materialen en gaat daarom ontzettend lang mee. Ook weegt hij vrijwel niks waardoor je amper door hebt dat hij op jouw fiets gemonteerd zit.

Omdat de Decopatent® PRO Zadeltas Racefiets gemaakt is van waterbestendig materiaal kun jij hem ook gebruiken tijdens hevige regen en het fietsen door diepe plassen. Ook de prijs van de Decopatent® PRO Zadeltas Racefiets is zeer 

Voordelen Decopatent® PRO Zadeltas Racefiets

 • Dankzij grote formaat genoeg opbergnruimte
 • Beschikt over een stevige tweeweg ritssluiting
 • 100% waterdicht

Nadelen Decopatent® PRO Zadeltas Racefiets

 • Kwaliteit is wat minder

Hoeveel soorten zadeltassen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 zadeltassen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zadeltassen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste zadeltassen zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>