fbpx

Publicatie datum: 24 maart, 2023

Door: Puck

Best Geteste Zadelkruk

Best geteste zadelkruk

Wobblez® ergonomische Zadelkruk

Top-X is weer terug met een gloednieuw artikel! Dit keer hebben we een zadelkruk test uitgevoerd. Het was ook dit keer erg spannend maar er kan er natuurlijk maar een de beste zijn. Graag introduceren we de Wobblez® ergonomische Zadelkruk als beste zadelkruk 2023!

Zo hebben specialisten en tientallen gebruikers ons laten weten dat dit de beste zadelkruk is voor een goede ergonomische zithouding. Verder is deze zadelkruk in de hoogte verstelbaar en geschikt voor alle lengtes.

Door de bolvormige onderkant blijf je constant in beweging waardoor je de schouders en de onderrug alleen maar sterker maakt!

Ben jij benieuwd naar deze beste koop zadelkruk? Klik dan op de button hieronder!

Zitten word ook wel het nieuwe roken genoemd, doordat veel mensen tegenwoordig langdurig in dezelfde zithouding werken is de kans reëel dat in de toekomst serieuze rug en schouderklachten een toetreding kunnen maken. Een zadelkruk is de perfecte optie om de ergonomische zithouding te bevorderen.

Ook voor de mensen die staand werken is dit heel handig. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat men in staande beroepen meer last hebben van spataderen. Het is dus handig om na enige tijd je lichaam zittend te ontzien. Om voor eens en voor altijd te bepalen welke zadelkrukken het allerbeste zijn hebben we de zadelkruk test 2023 uitgevoerd.

Hierin hebben we tientallen zadelkrukken met elkaar vergeleken en de beste opties categoriseert en weergegeven in een top 5 lijst. In dit artikel ontdek je dus de voor en nadelen van iedere beste zadelkruk, de eindbeoordelingen en handige tips die gaan over waar je op moet letten bij de aankoop van een goede zadelkruk. 

 Ben je benieuwd naar de testresultaten en onze top 5 lijst? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zadelkrukken

Best geteste zadelkruk

Beste koop zadelkruk
1. Wobblez® ergonomische Zadelkruk

Ergolution Ergonomische zadelkruk met rugleuning Wit

Beste zadelkruk met rugleuning
2. Ergolution Ergonomische zadelkruk met rugleuning Wit

Alora zadelkruk - Tabouret – Zwart/Chrome

Beste goedkope zadelkruk
3. Alora zadelkruk - Tabouret – Zwart/Chrome

Zadelkruk - Met Voetring - Tabouret in hoogte verstelbaar

Beste zadelkruk met voetring
4. Zadelkruk - Met Voetring - Tabouret in hoogte verstelbaar 

Novicum Nissa zadelkruk kappersfiets ZWART met LARGE gasveer en COMPACT zadel

Beste zadelkruk met gasveer
5. Novicum Nissa zadelkruk kappersfiets zwart met large gasveer en compact zadel

Top 10 Beste Zadelkrukken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste zadelkrukken. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vraag welke zadelkruk past het beste bij mij?


Misschien ook interessant:

- Top 5: Beste Kniestoel

- Top 5: Beste Zitbal 

Waar moet je op letten bij het kopen van een zadelkruk?

Wil jij een zadelkruk kopen? Dan is het verstandig om rekening te houden met een aantal belangrijke criteria en niet te gaan voor de eerste de beste zadelkruk aanbieding. Om jullie aan de beste zadelkruk te helpen hebben we hieronder een punten opgesomd die je kunnen helpen in je koopoverweging. 

Deze criteria zijn afgeleid van de beste zadelkruk volgens de consumentenbond en deze criteria hebben we tevens ook zelf gebruikt in onze test. Hierdoor verklein je de kans op een misskoop en kan je gerichter zoeken doordat je nu weet waar je op moet letten bij het kopen van een goede zadelkruk.  

Comfort / zithouding

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het comfort en de zithouding van de desbetreffende zadelkruk. Hierbij speelt de vorm van de zadel een grote rol. Er bestaan verschillende soorten zadels zoals het 3-punts zadel, het originele zadel en het zadel in de vrije vorm. 

- Het 3-punts zadel is zo ontworpen dat alle hoeken symmetrisch gelijk zijn, dit verbeterd automatisch de zithouding.

- Het originele zadel komt het meeste voor en zorgt ervoor dat je benen schuin naar beneden komen te staan je heup ondersteunt wordt waardoor je onderrug een neutrale stand aanneemt.

- Het vrijevorm zadel lijkt sterk op het originele zadel maar onderscheid zich in het design. Meestal wordt dit gedaan voor een ander mate van comfort of om de zitpositie aan te passen.

Gasveer

Ook kan er gekeken worden welke hoogtes de zadelkruk kan bereiken. Zadelkrukken staan doorgaans op een gasveer die dit beïnvloed. Een gasveer bestaat uit een cilinder met een zuiger, waarbij stikstof in de cilinder voor een verende werking zorgt. 

Houd goed rekening met je eigen lengte maar ook met de hoogte van je werkplek. De zitting bij een zadelkruk is altijd een stuk hoger dan bij een normale stoel. 

Extra functionaliteiten

Als laatste is het verstandig om rekening te houden met de extra functionaliteiten van een zadelkruk. Zo kan een zadelkruk beschikken over een kantelmechanisme, voetring en een handige rugleuning. Dit bevorderd de ergonomische zithouding waardoor jij binnen een mum van tijd geen last meer hebt aan je onderrug of schouderbladen. 


Wat is de beste zadelkruk van 2023? 

Welke zadelkruk is het beste? Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de testresultaten houden we je niet langer in spanning en komen we gelijk ter zaken. In de onderstaande sectie wordt uit elke categorie de beste zadelkruk kort geïntroduceerd waarna de voor en nadelen op een rijtje worden gezet zodat jij een goed overzicht kan krijgen van de zadelkrukken die het meest bij jou passen.

We hebben ons best gedaan om voor iedereen een geschikte zadelkruk op te nemen in deze lijst zodat niemand teleurgesteld deze pagina verlaat. Verder staan de eindbeoordelingen weergegeven die gebaseerd zijn op de test uitslagen, verschillende reviews en gebruikerservaringen van consumenten die jou voor gingen.

1. Wobblez® ergonomische Zadelkruk

Best geteste zadelkruk

9.4

Eindbeoordeling

Comfort

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Eerder heb je al kunnen lezen dat de Wobblez® ergonomische Zadelkruk is verkozen tot de beste zadelkruk van 2023! Hieronder kom je meer te weten over deze keuze en waarom dit de beste koop is die je in huis kan halen. Buiten het feit dat deze stevige zadelkruk is afgewerkt met kunstleer zorgt deze zadelkruk voor de beste ergonomische zithouding!

Door de bolvormige onderkant blijf je in een actieve zithouding zitten waardoor je onbewust de spieren in de onderrug en in de schouder stimuleert. Dit zorgt ervoor dat je rug en schouder spieren op den duur steeds sterker worden en je de pijn gedag kan kussen!

Verder is de Wobblez® ergonomische Zadelkruk met 4 kleine stapjes in elkaar te zetten en in de hoogte verstelbaar. Doordat je zelf de hoogte kan bepalen is deze ergonomische zadelkruk dus geschikt voor alle lengtes. Ben je benieuwd naar de voordeligste prijzen van dit item? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Wobblez® ergonomische Zadelkruk

 • Bolvormige onderkant
 • Stevig & afgewerkt met kunstleer
 • Eenvoudig in elkaar te zetten & in hoogte verstelbaar
 • Geschikt voor elke lengte

Nadelen Wobblez® ergonomische Zadelkruk

 • Iets duurder geprijsd

2. Ergolution Ergonomische zadelkruk met rugleuning Wit

Ergolution Ergonomische zadelkruk met rugleuning Wit

9.1

Eindbeoordeling

Comfort

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De tweede topper in deze top 5 lijst is verkozen tot de beste zadelkruk met rugleuning! En dan hebben we het natuurlijk over de Ergolution Ergonomische zadelkruk met rugleuning Wit. Naast de verstelbare rugleuning die een uitermate geschikt is voor een goede werkhouding komt deze zadelkruk met allerlei extra voordelen die de zithouding bevorderen.

Zo beschikt deze zadelkruk over een zwenkwielen set die voor een grote mobiliteit op de werkvloer zorgt. Verder is deze stevige zadelkruk voorzien van een voetkruis inclusief beschermkap en afgewerkt met een luxe kunstleer. Door de ergonomie van het zadel is deze zadelkruk zeer geschikt voor langdurig en intensief gebruik.

Mocht je willen afwisselen dan kun je de rugleuning eenvoudig verwijderen en hem net zo makkelijk weer terug plaatsen. Tevens voldoet deze zadelkruk aan alle eisen van de ARBO norm en wordt deze zadelkruk al enige tijd aanbevolen door erkende specialisten.

Voordelen Ergolution Ergonomische zadelkruk met rugleuning Wit

 • Verstelbare & verwijderbare rugleuning 
 • Soepel lopende zwenkwielen set die de mobiliteit bevorderen
 • Chrome voetenkruis inclusief beschermkap
 • Gecertificeerd volgens de ARBO norm

Nadelen Ergolution Ergonomische zadelkruk met rugleuning Wit

 • Iets duurder geprijsd

3. Alora zadelkruk - Tabouret – Zwart/Chrome

Alora zadelkruk - Tabouret – Zwart/Chrome

8.8

Eindbeoordeling

Comfort

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek is de Alora zadelkruk - Tabouret – Zwart/Chrome geëindigd. Mocht je opzoek zijn naar een goedkoper alternatief voor de perfecte zithouding dan is dit wellicht de perfecte match!

Ook deze zadelkruk is ontworpen om de beste ergonomische zithouding aan te bieden, hierdoor zal je op den duur aanzienlijk minder rug en schouderklachten ervaren. De hoogte van deze zadelkruk kan wel tot 70 cm worden aangepast en dankzij de 5 stevige wielen kun je je nu zittend eenvoudig verplaatsen. 

Verder beschikt de Alora zadelkruk - Tabouret – Zwart/Chrome over een kwalitatief hoogstaand kunstleer dat makkelijk schoon te houden is! Uit de verschillende gebruikerservaringen hebben we wel ondervonden dat deze zadelkruk het meest geschikt is voor mensen tot 1,80 lang. Mocht je langer dan 1.80 zijn dan raden we aan om toch nog even verder te scrollen in dit handige overzicht. 

Voordelen Alora zadelkruk - Tabouret – Zwart/Chrome

 • Voordelige prijs
 • Bevorderd een actieve & ergonomische zithouding
 • Stevige wielenset
 • Afgewerkt met kunstleer & eenvoudig schoon te houden

Nadelen Alora zadelkruk - Tabouret – Zwart/Chrome

 • Geschikt voor mensen tot 1.80 lang

4. Zadelkruk - Met Voetring - Tabouret in hoogte verstelbaar

Zadelkruk - Met Voetring - Tabouret in hoogte verstelbaar

8.5

Eindbeoordeling

Comfort

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Zadelkruk - Met Voetring - Tabouret in hoogte verstelbaar geplaatst in onze top 5. Deze zadelkruk met voetring beschikt over glanzend verchroomd stalen onderkant en is afgewerkt met hoogwaardig kunstleer wat ervoor zorgt dat deze zadelkruk erg luxe en elegant oogt.

Wat deze zadelkruk uniek maakt is de geïntegreerde voetring die de bloedsomloop stimuleert bij langdurig en intensief gebruik. Verder is deze zadelkruk in hoogste verstelbaar en is het zadel en de wielen-set 360 graden draaibaar waardoor je over genoeg afwisselende opties beschikt.

Verder is de Zadelkruk - Met Voetring - Taboure licht van gewicht en beschikt bovendien over een hoog draagbaar gewicht waardoor iedereen gebruik kan maken van deze ergonomische zadelkruk. Dankzij de duidelijke handleiding en de bijgeleverde afbeeldingen heb je deze zadelkruk binnen een mum van tijd in elkaar gezet. Mocht je nou werkzaam zijn in een kapperszaak of een garage dan is dit zeker een must-have.

Voordelen Zadelkruk - Met Voetring - Tabouret in hoogte verstelbaar

 • Luxe en elegant design
 • Inclusief voetring
 • Zadel en wielen-set 360 graden draaibaar
 • Licht van gewicht en hoog draagbaar gewicht

Nadelen Zadelkruk - Met Voetring - Tabouret in hoogte verstelbaar

 • Beperkt in hoogte verstelbaar

5. Novicum Nissa zadelkruk kappersfiets zwart met large gasveer en compact zadel

Novicum Nissa zadelkruk kappersfiets ZWART met LARGE gasveer en COMPACT zadel

8.2

Eindbeoordeling

Comfort

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze top 5 lijst af met de Novicum Nissa zadelkruk kappersfiets zwart met large gasveer en compact zadel! Niet alleen beschikt deze zadelkruk over een grote gasveer, door het compacte ontwerp kun je je nu zeer eenvoudig door kleine en smalle ruimtes manoeuvreren.

Deze zadelkruk is geschikt om te gebruiken in allerlei verschillende ruimtes klein, groot, harde vloer of een zachte vloer het maakt de Novicum Nissa zadelkruk kappersfiets zwart met large gasveer en compact zadel niet uit! Voor een mooi prijsje heb je een goede zadelkruk die over vele gebruiksgemakken beschikt. Helaas is deze zadelkruk niet verstelbaar maar de grote gasveer is een zeer goed alternatief!

Wil je de prijs van deze zadelkruk weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Novicum Nissa zadelkruk kappersfiets zwart met large gasveer en compact zadel

 • Grote gasveer
 • Geschikt voor verschillende ruimtes
 • Compact en handig design

Nadelen Novicum Nissa zadelkruk kappersfiets zwart met large gasveer en compact zadel

 • Niet verstelbaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel zadelkrukken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten zadelkrukken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zadelkrukken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zadelkrukken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>