Laatste update: december 2021

Door: Jack

Best Geteste Yogamat

Yoga mat - Fitness mat - Sport mat - Yoga mat anti slip - Yoga mat dik - Yoga mat zwart - Eco friendly

Rockerz Fitness Yogamat

De beste yogamat van 2021 is de Rockerz Fitness Yogamat! Dit is uit de ultieme yogamatten test gebleken van 2021. De Rockerz Fitness Yogamat is een multifunctionele mat die voor yoga gebruikt wordt maar ook voor vele andere fitnessoefeningen.

De mat is 6mm dik en dat zorgt ervoor dat je niet de grond voelt. De kou van de vloer komt niet door de mat heen waardoor je lekker warm blijft tijdens de oefeningen.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste yogamat? Er zijn veel soorten verschillende yogamatten die allemaal hun eigen functies en specialiteiten hebben. De een is wat dikker dan de ander en de een is wat langer dan de ander. Het is daarom moeilijk om een goede keuze te maken!

Een yogamat hoeft niet alleen voor yoga gebruikt te worden maar het kan ook voor andere fitness oefeningen gebruikt worden. Het is een mat die je veel kan helpen als je een actieve sporter bent. Het aanschaffen van een yogamat kan je stimuleren om meer te sporten. Als je geen zin hebt om naar een yogaklas te gaan of naar de sportschool kan je door deze mat de oefeningen ook thuis doen. Daarnaast heb je niet heel veel ruimte hiervoor nodig. Deze oefeningen op de mat kan je desnoods buiten doen. 

Wij hebben een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in yogamatten. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende yogamatten en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

4

Uur onderzoek gedaan

13

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Yogamatten

Yoga mat - Fitness mat - Sport mat - Yoga mat anti slip - Yoga mat dik - Yoga mat zwart - Eco friendly

Beste Koop Yogamat
1. Rockerz Fitness Yogamat 

SWILIX ® Fitness Mat - Incl. Draagriem En Draagtas - Zwart - 190 x 66 x 1.5 cm

Beste Dikke Yogamat
2. SWILIX ® Yogamat

ARMENTI® Premium Yoga mat - Anti slip (extra dik) - Eco friendly Zero waste Duurzaam - TPE - Fitness mat - Sport matje - Zwart - Met opbergkoord - Sport materiaal voor thuis - Sport spullen - Matje - Attributen - Artikelen voor workout thuis - Gear

Beste Yogamat Voor Thuis
3. ARMENTI® Premium Yogamat

Positive Things Yoga mat – 100% Natuurvriendelijke Kurk Yoga mat met anti slip – Workout mat - Fitness mat - Trainingsmat

Beste Duurzame Yogamat
4. Positive Things Yogamat – 100% Natuurvriendelijke Kurk 

Positive Things - Yoga Mat TPE Blauw - 6mm dik - Fitness Mat Anti Slip - Trainingsmat

Beste Anti Slip Yogamat
5. Positive Things - Yogamat Anti Slip

Top 10 Beste Yogamatten

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire yogamatten bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top yogamatten bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Yogamat?

Het kopen van een goede yogamat is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste yogamatten. Deze yogamatten kunnen voor meerdere oefeningen gebruikt worden naast het yoga zelf.

Voordat je een yogamat koop is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Dikte

Het is belangrijk om te kijken naar de dikte van de yogamat. De gemiddelde dikte is tussen de 4 mm en 6 mm. Het is goed om voor jezelf te bepalen wat jij liever hebt. Een dunne yogamat is bijvoorbeeld handiger mee te nemen maar een dikkere zorgt ervoor dat je de ondergrond minder voelt.

Voordat je een yogamat koopt is het handig om voor jezelf te bepalen wat je wil. Hierdoor is het ook makkelijker zoeken en zorgt het voor minder nadenk tijd.

Draagbaarheid

Verder is het goed om te kijken naar de draagbaarheid van de yogamatten. Sommige yogamatten zijn opvouwbaar of krijgen een soort van tas met zich mee. Andere moet je zelf oprollen en dat kost wat meer tijd en moeite. Het is dus handig om te bepalen waar je yogamat wil gebruiken. Hier kan je dan zelf kiezen of je er één wilt met functionele draagbaarheid of niet.

Materiaal

Yogamatten hebben verschillende soorten materialen. Denk hierbij aan PVC, TPE en rubber. Deze verschillende soorten materialen hebben allemaal andere soorten eigenschappen en andere levensduur. Het is daarom goed om voor jezelf te bepalen welk materiaal jij fijn vind en hoelang je wilt dat de yogamat meegaat. Op deze manier kan je de juiste keuze maken.

Grip

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de grip van de yogamatten. Een yogamat moet wel genoeg grip hebben om niet weg te glijden. Daarbij moeten sommige yogamatten ook tegen vochtigheid kunnen of koude temperaturen. Daarom is het belangrijk om dit mee te nemen in je aankoopproces.


Wat is de beste Yogamat van 2021? 

Wat is de beste yogamat van 2021? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten yogamatten getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste yogamatten in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke yogamatten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Rockerz Fitness Yogamat

Yoga mat - Fitness mat - Sport mat - Yoga mat anti slip - Yoga mat dik - Yoga mat zwart - Eco friendly

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste yogamat van 2021? Dan ben je bij de Rockerz Fitness Yogamat bij het juiste adres! Dit is de beste koop van een yogamat van 2021.

De Rockerz Fitness Yogamat is een multifunctionele yogamat die ook voor fitnessoefeningen kan worden gebruikt. Hiernaast is het gemaakt van zacht materiaal waardoor er sprake is van een anti slip mat. Deze yogamat is makkelijk mee te nemen aangezien je er draagkoord en draagtas bij krijgt.

Verder is de Rockerz Fitness Yogamat nog makkelijk te onderhouden. De mat is namelijk zweet- en waterproof waardoor het makkelijk is schoon te maken. Met een dikte van 6 mm is het een lichtgewicht, opvouwbaar en daarom makkelijk mee te nemen.

Dit product is vooral geschikt voor mensen die van yoga houden en ook van fitness. De multifunctionaliteit zorgt ervoor dat je de mat vaak kan gebruiken!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Rockerz Fitness Yogamat

 • TPE-materiaal (milievriendelijk)
 • In meerdere kleuren
 • Lichtgewicht

Nadelen Rockerz Fitness Yogamat

 • Geen

2. SWILIX ® Yogamat

SWILIX ® Fitness Mat - Incl. Draagriem En Draagtas - Zwart - 190 x 66 x 1.5 cm

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Vind jij het niet fijn om de grond te voelen tijdens yoga? Dan is de SWILIX ® Yogamat wat voor jou! Dit is de best geteste dikke yogamat.

De SWILIX ® Yogamat heeft een dikte van 15 mm waardoor je de ondergrond nauwelijks voelt. Het is een matje dat zacht en prettig aanvoelt. De anti slip zorgt ervoor dat je je helemaal kan focussen op je oefeningen. Het materiaal van de mat zorgt automatisch voor dat het viezigheid afstoot en het is makkelijk schoon te maken met schoonmaakmiddel.

Deze yogamat heeft een lengte van 190 cm. Dit betekent dat het groter is dan gewoonlijke yogamatten. Het is dan ook uiterst geschikt voor mensen die wat langer zijn. Door de ruime lengte kan je al favoriete yogaposes doen zonder dat je ervan af valt.

Dit product is vooral geschikt voor mensen die een gevoelig lichaam hebben of niet de ondergrond willen voelen. Op deze mat kan je het uiterste uit jezelf halen!

Voordelen SWILIX ® Yogamat

 • Ook voor lange mensen
 • Inclusief draagelastiek

Nadelen SWILIX ® Yogamat

 • Wat zwaarder dan een gewone yogamat

3. ARMENTI® Premium Yogamat

ARMENTI® Premium Yoga mat - Anti slip (extra dik) - Eco friendly Zero waste Duurzaam - TPE - Fitness mat - Sport matje - Zwart - Met opbergkoord - Sport materiaal voor thuis - Sport spullen - Matje - Attributen - Artikelen voor workout thuis - Gear

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar de beste yogamat voor thuis? Dan is de ARMENTI® Premium Yogamat degene die je moet aanschaffen! Dit is de best geteste yogamat voor thuis in 2021.

De ARMENTI® Premium Yogamat is een comfortabele yogamat met veel grip. Deze yogamat is 2 laags waardoor het langer mee gaat. Door die 2 lagen slijt het materiaal minder snel. Het is gemaakt van thermoplastisch elastomeer. Hierdoor is deze mat ook sneller te recyclen en goed volgens ecologische normen.

Deze yogamat heeft een dikte van 6 mm en een lengte van 183 centimeter. Dit betekent dat het goed voor de gemiddelde mens te gebruiken is. Hiernaast krijg je er ook nog een tas bij waardoor je het ook buitenhuis kan gebruiken. Ook al wordt het aangeraden om de yogamat binnenshuis te gebruiken.

Dit product is vooral geschikt voor mensen die veel thuis zitten. Deze yogamat heeft goede afmetingen voor yoga in huis en is makkelijk op te bergen.

Voordelen ARMENTI® Premium Yogamat

 • Niet zwaar
 • Goed voor milieu

Nadelen ARMENTI® Premium Yogamat

 • Niet zo breed

4. Positive Things Yogamat – 100% Natuurvriendelijke Kurk 

Positive Things Yoga mat – 100% Natuurvriendelijke Kurk Yoga mat met anti slip – Workout mat - Fitness mat - Trainingsmat

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil jij liever een yogamat die bijdraagt aan een betere wereld? Dan is de Positive Things Yogamat – 100% Natuurvriendelijke Kurk wat voor jou! Dit is de best geteste duurzame yogamat van 2021!

De Positive Things Yogamat – 100% Natuurvriendelijke Kurk is 100% biologisch afbreekbaar. Het is een duurzame yogamat en het is gemaakt van natuurkurk. Natuurkurk voelt erg comfortabel aan en het slijt niet snel. Natuurkurk is ook materiaal wat niet snel kapot gaat. Dit zorgt ook weer voor extra stabiliteit.

Deze yogamat heeft een dikte van 4 mm en is 183 cm lang. Dit betekent dat de gewone mens gemakkelijk op deze mat zou kunnen. Verder is deze yogamat van Positive Things. Dit is een erkend en betrouwbaar merk die voor duurzaamheid strijd en kwalitatief goede producten verkoopt.

Dit product is vooral voor mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. Deze yogamat is kwalitatief goed en je zorgt voor een betere wereld!

Voordelen Positive Things Yogamat – 100% Natuurvriendelijke Kurk 

 • Duurzame yogamat
 • Mooie ronde hoeken

Nadelen Positive Things Yogamat – 100% Natuurvriendelijke Kurk 

 • Maar 4 mm dik

5. Positive Things - Yogamat Anti Slip

Positive Things - Yoga Mat TPE Blauw - 6mm dik - Fitness Mat Anti Slip - Trainingsmat

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de best geteste anti grip yogamat? Dan is de Positive Things - Yogamat Anti Slip wat voor jou! Dit is de beste anti grip yogamat van 2021.

De Positive Things - Yogamat Anti Slip is 6mm dik en weeg 400 gram. Dit betekent dat het makkelijk is mee te nemen en niet zwaar is. Het matje voelt stevig en comfortabel aan door de speciale kwaliteit genaamd thermoplastisch elastomeer. Hierdoor gaat het niet snel stuk en slijt het niet snel.

Deze yogamat is ook nog is duurzaam geproduceerd. De Positive Things - Yogamat Anti Slip heeft scheurbestendig materiaal waardoor het langer mee gaat. Met de uitstekende grip en daardoor anti slip kan je er nauwelijks van afglijden. Het is niet te ruw dus je zal jezelf er niet aan bezeren.

Dit product is  vooral voor mensen die veel aan yoga doen. Ze weten hoe irritant het is als je tijdens een oefening ervan af glijdt. Daarom is deze anti grip yogamat perfect voor ze!

Voordelen Positive Things - Yogamat Anti Slip

 • Extra stabiliteit
 • Scheurbestendig

Nadelen Positive Things - Yogamat Anti Slip

 • Dikte kan te weinig zijn

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel yogamatten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten yogamatten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de yogamatten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste yogamatten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP