Laatste update: september 2021

Door: Johan

Best geteste WiFi versterker

TP-LINK AC750 – Wifi Versterker – 750 Mbps

5/5

De TP-Link RE200 is een (wireless) range extender voor basis netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender “dode zones” te elimineren. De RE200 maakt gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor hij gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 750 Mbps, waarvan 300 op de 2,4 Ghz frequentieband en 450 Mbps op de 5 GHz frequentieband.

Wat is de beste wifi versterker voor jou?

Ken je dat: je wilt met je tablet lekker in het zonnetje in de tuin gaan zitten, maar je hebt daar geen wifi signaal? Of je wilt in bed Netflix kijken, maar zit meer naar stilstaand dan naar bewegend beeld te kijken vanwege het zwakke signaal. Dan is een goede wifi versterker iets voor jou.

Wat doet een wifi versterker?

Zoals de naam al aangeeft versterkt een wifi versterker je wifi signaal. Dit signaal, dat je router of modem uitzendt, reikt normaal zo’n 10 à 15 meter ver. Dit signaal kan ook nog eens gehinderd worden door dikke muren, kasten, vloeren en andere elektronische apparaten.

Als je een wifi versterker plaatst tussen je router en de plek waar je een signaal wilt hebben, bijvoorbeeld in je tuin, herhaalt de versterker als het ware het wifi signaal en vergroot op deze manier het bereik.Het voordeel van een wifi versterker is dat het een goedkope en simpele manier is om het bereik van je wifi signaal te vergroten.

Het nadeel van een wifi versterker is dat deze niet tegelijk kan zenden en ontvangen en dus constant moet schakelen tussen signalen. Dit kan een negatief effect hebben op de snelheid van je netwerk.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een wifi versterker?

Je kunt kiezen uit vele verschillende wifi versterkers, maar niet iedere wifi versterker werkt goed samen met iedere router. Let hier dus op. Kies je voor een draadloze wifi versterker (een wifi versterker via stopcontact) of juist een bedrade versie? En wat is nu de beste wifi versterker voor buiten? En de beste wifi versterker voor op de camping? Ook de hoogst haalbare snelheid (het aantal megabit per seconde, Mbps) is iets om aandacht aan te besteden. Hieronder worden enkele wifi versterkers beschreven met hun grootste plus- en minpunt, zodat jij kunt bepalen wat de beste wifi versterker is voor jouw situatie en wensen.

Top 10 wifiverstekers

Wil je direct weten hoe de top 10 wifi versterkers eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 beste wifi versterkers van 2020 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. TP-LINK AC750 - Wifi Versterker - 750 Mbps

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 88%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Met deze goede wifi versterker heb je binnen no time in alle ruimtes in je huis een wifi signaal. Dankzij de snelheid van deze versterker (750 Mbps, waarvan 300 op de 2,4 GHz band en 450 Mbps op de 5 GHz band) kun je deze gebruiken om te streamen (Youtube, Netflix), online games te spelen en natuurlijk om gewoon te browsen op het internet.

Voor meerdere apparaten met intensief internetgebruik is deze versterker echter niet geschikt. Deze draadloze wifi versterker via stopcontact kan ook bekabeld aangesloten worden. Andere kopers van dit product zijn zeer enthousiast. Vooral de eenvoudige installatie, de prijs en de kwaliteit (uitstekend wifi signaal door het hele huis) worden vaak genoemd.

Voordelen TP-LINK AC750 – Wifi Versterker – 750 Mbps

 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen TP-LINK AC750 – Wifi Versterker – 750 Mbps

 • Deze versterker is niet geschikt voor meerdere apparaten met intensief internetgebruik

2. TP-Link WA850RE - wifi versterker - 300 Mbps

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Met deze zeer compacte wifi versterker kun je in een handomdraai door het hele huis browsen op internet, je mail lezen en bestanden downloaden. Kies niet voor deze versterker als je ook overal in huis wilt kunnen streamen, daar is de snelheid niet hoog genoeg voor.

Dankzij de ethernetaansluiting kun je deze versterker ook gebruiken als draadloze adapter en van een bekabeld apparaat een draadloos apparaat maken. Andere gebruikers van deze versterker zijn zeer tevreden met de gemakkelijke installatie en de versterking van het signaal naar andere ruimtes en verdiepingen, tot in de tuin aan toe.

Voordelen TP-Link WA850RE – wifi versterker – 300 Mbps

 • Simpel te installeren
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen TP-Link WA850RE – wifi versterker – 300 Mbps

 • Niet geschikt voor streamen van bijvoorbeeld Youtube en Netflix

3. TP-Link RE305 - wifi versterker - 1200 Mbps

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De RE305 werkt goed samen met alle wifi routers. Daar hoef je je hoofd dus niet meer over te breken. Dankzij dual-band kan de versterker het wifi signaal vergroten op de 2,4 GHz en 5 GHz wifi-band.

Op de 2,4 GHz band kun je browsen, mailen en kleine bestanden downloaden, terwijl je de 5 GHz band gebruikt voor het zwaardere werk als het streamen van series of het spelen van online games.

Check wel even of je router hiervoor ook geschikt is. Je kunt met meerdere apparaten tegelijk gebruik maken van deze versterker. De installatie is heel eenvoudig, de LED-lampjes wijzen je de weg naar de beste plek.

Gebruikers van deze versterker zouden dit product zeker aanraden aan anderen, vanwege de kwaliteit, de prijs en een prima signaal, zowel in als om het huis. Dit is de beste wifi versterker voor buiten en de beste wifi versterker voor op de camping.

 

Voordelen TP-Link RE305 – wifi versterker – 1200 Mbps

 • Te combineren met alle wifi routers

Nadelen TP-Link RE305 – wifi versterker – 1200 Mbps

 • Moet in de buurt van de router geplaatst worden

4. TP-Link RE450 - wifi versterker - 1750 Mbps

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Deze zeer krachtige wifi versterker levert gecombineerde snelheden tot 1750 Mbps! Van deze 1750 Mbps levert hij er zo’n 450 op de 2,4 GHz wifi-band om te browsen, mailen en kleine bestanden te downloaden en 1300 Mbps op de 5 GHz wifi-band om te streamen en gamen. En dat kan ook allemaal met meerdere apparaten tegelijkertijd!

Het signaallampje zorgt ervoor dat je binnen de kortste keren de beste plek hebt gevonden voor de RE450. Op deze draadloze wifi versterker zit ook een ethernetaansluiting, zodat je apparaten als game consoles en laptops kunt voorzien van een snelle, bedrade verbinding. Andere kopers die je voorgingen zouden deze versterker zeker aanraden aan anderen en noemen het vrolijke design, de goede kwaliteit en het eenvoudige gebruik als grootste pluspunten.

Voordelen TP-Link RE450 – wifi versterker – 1750 Mbps

 • De beste wifi versterker om mee te streamen en gamen

Nadelen TP-Link RE450 – wifi versterker – 1750 Mbps

 • Aan deze zeer krachtige wifi versterker hangt ook een wat hoger prijskaartje

5. Netgear EX2700 - wifi versterker - 300 Mbps

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Deze wifi versterker is zeer geschikt als je hem alleen wilt gebruiken om te browsen, te mailen en kleine bestanden te downloaden, en hier is de prijs ook naar. Een 5 GHz netwerk kun je er niet mee opzetten, want de versterker maakt gebruik van single-band.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige versterker is dit de beste wifi versterker voor jou. In een vloek en een zucht heb je de versterker geïnstalleerd en kun je overal in huis genieten van een goed signaal. Andere kopers zijn blij met hun aankoop, vinden de installatie eenvoudig en hebben een prima signaal in en om het huis.

Voordelen Netgear EX2700 – wifi versterker – 300 Mbps

 • Eenvoudige maar functionele wifi versterker
 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen Netgear EX2700 – wifi versterker – 300 Mbps

 • Niet geschikt voor streamen

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>