fbpx

Publicatie datum: 3 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Wielrenschoenen

Best Geteste Wielrenschoen

Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Heren

De Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Heren is mede dankzij zijn fantastische prijs/kwaliteitsverhouding als beste getest. De BOA-aansluiting zorgt ervoor dat je snel en precies de schoen kan afstellen. Glasvezel in de nylonzool zorgt voor een betere krachtoverdracht en de naadloze tussenzool zorgt voor extra stabiliteit. Klik hieronder voor de beste prijs!

Stap je weleens op een racefiets, dan weet je dat speciale Wielrenschoenen hier onmisbaar zijn. Door het speciale kliksysteem kan je een stuk makkelijker fietsen, maar dan wel in combinatie met de juiste schoen. Maar wat zijn de beste Wielrenschoenen van dit moment?

En waar moet je op letten bij het kopen van een Wielrenschoen? Hoe die eruit ziet, is zeker belangrijk, maar er zijn natuurlijk nog meer criteria waar je op moet letten. Dit en meer lees je terug in dit artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten Vergeleken

10

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wielrenschoenen

Best Geteste Wielrenschoen

Beste Koop Wielrenschoenen
1. Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Heren

Fietsschoenen Spiuk Aldama Road

Beste Wielrenschoenen Brede Voeten
2. Fietsschoenen Spiuk Aldama Road

Wielrenschoenen RC100 zwart

Beste Goedkope Wielrenschoenen
3. Wielrenschoenen RC100 zwart

Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Dames

Beste Wielrenschoenen Dames
4. Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Dames

Fietsschoenen Roadr 100 zwart

Beste Wielrenschoenen Beginners
5. Fietsschoenen Roadr 100 zwart


Top 10 Beste Wielrenschoenen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste Wielrenschoenen! Als je toch naar de uitslag van de beste Wielrenschoenen wilt kijken, dan raden we je aan om even verder te scrollen.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van Wielrenschoenen?

Wielrenschoenen zijn, na je fiets, het belangrijkste onderdeel van je fietstocht. Dit is de plek waar je lichaam contact maakt met de pedalen en waar je de hele rit mee beweegt. Je wilt dan wel dat de schoen goed en comfortabel zit om zo het optimale resultaat te behalen.

De beste Wielrenschoenen volgens de consumentenbond zijn er helaas niet. Daarom hebben wij voor jou verschillende punten benoemd waar je op moet letten bij het kopen van een Wielrenschoen. 

Sluiting

De sluiting kan bij een fietsschoen verschillen. De instapmodellen hebben vaak een klittenbandsluiting. Dit is makkelijk om snel op stap te gaan en voor de beginner ook voldoende.

Fiets je wat vaker? Dan ben je op zoek naar een schoen met een BOA-sluiting. Hierdoor kan je de schoen in kleine stapjes verfijnd om je hele voet laten zitten. En zit het wat te strak of te los dan kan je dit makkelijk al fietsend aandraaien.  

Pasvorm / Maat

De maten bij een fietsschoen kunnen per merk of zelfs per model heel erg verschillen. Let daarom goed op bij de beschrijving van de schoen hoe deze valt.

Je wilt niet dat ze te klein zijn, want dan knellen je voeten af. Maar je wilt ook niet dat ze te groot zijn, want dan kan je minder kracht zetten.


Stijfheid

Als beginner ben je meer op zoek naar een fietsschoen met een iets soepelere zool. Als je meer ervaren wordt, ga je ook meer kracht opbouwen. Dan wil je een stijvere zool die de kracht beter verdeelt.

Waarom geen normale schoenen?

Racefietsen hebben een speciale kliksluiting. Het plaatje om erin te klikken bevindt zich onder de schoen. Hierdoor kan je het pedaal niet alleen naar beneden duwen, maar ook omhoog trekken en zit je stabieler op je fiets.


Wat zijn de beste Wielrenschoenen?

Aangekomen bij het laatste onderdeel hebben wij onze ultieme top 5 beste Wielrenschoenen op een rijtje gezet. Na veel testen en vergelijken op verschillende punten zijn we tot deze top 5 gekomen.

1. Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Heren

Best Geteste Wielrenschoen

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Heren komen als beste uit de test. En dat is niet voor niets. Deze schoen heeft eigenlijk alles wat je wilt, en dat voor een relatief goedkope prijs. 

De schoen is snel en precies af te stellen door de BOA L6-draaisluiting waardoor die goed om je voet vast. Ook heb je een goede pasvorm en ademend vermogen door het geperforeerde synthetische leer.

De nylonzool is verstevigd met glasvezel wat zorgt voor een betere krachtoverdracht. In de tussenzool zitten geen naden waardoor je meer stabiliteit hebt in de schoen.

Voordelen Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Heren

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Snel en precies afstellen door de BOA L6-draaisluiting
 • Betere krachtoverdracht door glasvezel in de zool
 • Meer stabiliteit door geïntegreerde, naadloze tussenzool

Nadelen Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Heren

 • Kan wat last geven op drukpunten bij brede voeten

2. Fietsschoenen Spiuk Aldama Road

Fietsschoenen Spiuk Aldama Road

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

9.5

De Fietsschoenen Spiuk Aldama Road zijn de beste optie voor als je brede voeten hebt. Spiuk staat erom bekend dat ze wat breder vallen dan andere merken. De asymmetrische opening van deze schoen zorgt ervoor dat die beter aansluit om je voeten.

De BOA-sluiting heeft een groot voordeel ten opzichte van klittenband. Hierdoor kan je hem makkelijk en snel afstellen zodat de schoen goed zit. Dit kan je zelfs snel doen tijdens het rijden. 

De Spiuk Aldama Road is de enige schoen in deze lijst met een RLX3 carbon zool met ventilatieopeningen. De carbonzool zorgt ervoor dat alle geleverde kracht wordt omgezet in voorwaartse snelheid. De ventilatieopeningen zorgen op hun beurt ervoor dat je voeten goed geventileerd worden. 

Voordelen Fietsschoenen Spiuk Aldama Road

 • Geschikt voor brede voeten
 • BOA-sluiting
 • RLX3 carbon zool met ventilatieopeningen
 • Asymmetrische opening

Nadelen Fietsschoenen Spiuk Aldama Road

 • Geen

3. Wielrenschoenen RC100 zwart

Wielrenschoenen RC100 zwart

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar goedkope wielrenschoenen? Dan is de Wielrenschoenen RC100 zwart zeker wat voor jou. Ze zitten comfortabel en door het vetersysteem biedt het alle nodige steun.

Ook is deze schoen geschikt voor op normale pedalen, klikpedalen maar ook om mee te lopen. Wil je ze voor klikpedalen gebruiken? Dan moet je wel de zool insnijden. Via bovenstaande knop zie je een duidelijk filmpje hoe makkelijk dit gaat.

De schoen heeft een halfstijve rubbere zool waardoor je makkelijker en doeltreffender kan trappen. Ook is het instappen hierdoor makkelijk.  

Voordelen Wielrenschoenen RC100 zwart

 • Geschikt voor pedalen en om te stappen
 • Comfortabel
 • Doeltreffend trappen door halfstijve zool
 • Makkelijk in te stappen

Nadelen Wielrenschoenen RC100 zwart 

 • Om plaatjes te bevestigen moet je de zool insnijden

4. Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Dames

Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Dames

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar de beste wielrenschoenen voor dames? Dan komt de Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Dames als beste uit de test. De specifieke leest is speciaal gemaakt voor dames. Dit zorgt voor een comfortabele pasvorm voor damesvoeten. 

Doordat de nylonzool is versterkt met glasvezel heeft deze schoen een extra sterke en stijve zool. Hierdoor heb je een betere krachtoverdracht. De BOA L6-draaisluiting zorgt ervoor dat de schoen snel en precies af te stellen is naar jouw voet.

Ook heb je meer stabiliteit door de geïntegreerde, naadloze tussenzool. Iets voor jou? Klik dan hier boven voor de beste prijs!

Voordelen Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Dames

 • Damesspecifieke leest zorgt voor comfortabele pasvorm voor damesvoeten
 • Snel en precies afstellen door de BOA L6-draaisluiting
 • Betere krachtoverdracht door glasvezel in de zool
 • Meer stabiliteit door geïntegreerde, naadloze tussenzool

Nadelen Racefiets Schoenen - Shimano RC300 Dames

 • Kan wat last geven op drukpunten bij brede voeten

5. Fietsschoenen Roadr 100 zwart

Fietsschoenen Roadr 100 zwart

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je een beginnende fietser en ben je op zoek naar wielrenschoenen voor een kliksysteem? Dan hebben wij de Fietsschoenen Roadr 100 zwart voor jou. 

De schoen heeft een goede prijs / kwaliteitsverhouding. Hij is licht en stijf maar niet te stijf zodat je onbezorgd je kilometers kan gaan maken. De drie klittenband aansluiten zorgen ervoor dat de schoen op alle punten goed om je voet heen zit.

Ook heeft die nog een hoog ademend vermogen waardoor je voeten niet nat worden van het zweet en je lekker kunt blijven fietsen. En een extra leuk voordeel. Hij is er ook nog eens in meerdere kleuren!

Voordelen Fietsschoenen Roadr 100 zwart

 • Goede prijs / kwaliteitsverhouding
 • Goede pasvorm
 • Hoog ademend vermogen
 • Beschikbaar in meerdere kleuren

Nadelen Fietsschoenen Roadr 100 zwart

 • Minder geschikt voor ervaren wielrenners

Hoeveel Wielrenschoenen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 Wielrenschoenen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Wielrenschoenen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Wielrenschoenen zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>