Laatste update: mei 2022

Door: Soraya

Best Geteste Whitening Tandpasta

Zendium Fresh+Whitening Tandpasta

Zendium Fresh+Whitening Tandpasta

Heb jij altijd al stralend witte tanden willen hebben? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wij van Top-X hebben de grootste whitening tandpasta test uitgevoerd waaruit blijkt dat Zendium Fresh+Whitening Tandpasta de beste whitening tandpasta 2022 is!

Zo geeft deze wetenschappelijk bewezen tandpasta jou een frisse adem en natuurlijke witte tanden. De 100% natuurlijke enzymen stimuleren de goede bacteriën in je mond waardoor je in een mum van tijd op sterkere tanden, goed tandvlees en een witte glimlach kan rekenen.

Ben jij benieuwd naar de beste koop whitening tandpasta van dit moment? Klik dan op de button hieronder!

Het is zeer belangrijk om je gebit goed schoon te houden, je tanden poets je als het goed is iedere dag. Om je mond nog beter te verzorgen raden we je aan om gebruik te maken van whitening tandpasta. Deze tandpasta zorgt namelijk niet alleen voor sterkere tanden en een gezond tandvlees, whitening tandpasta geeft je de mogelijkheid om op een natuurlijke manier wittere tanden op te bouwen terwijl jij je mond optimaal verzorgd en werkt aan je mondweerstand.

In dit artikel bespreken we de uitslag van de whitening tandpasta test 2022 aan de hand van de top 5 beste opties van dit moment. Iedereen heeft een ander gebit en de verzorgingsbehoeftes variëren hierdoor sterk. De whitening tandpasta's zijn om deze reden ook gecategoriseerd aan de hand van de verschillende soorten specialisaties zodat niemand teleurgesteld deze pagina verlaat. 

Verder bespreken we de belangrijkste criteria die we hebben gebruikt in de test zodat we jou zo goed mogelijk kunnen begeleiden in je koopoverweging. Kan je jouw frisse adem al ruiken en ben je benieuwd naar alle voordelen van beste whitening tandpasta's? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

56

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Whitening Tandpasta's

Zendium Fresh+Whitening Tandpasta

Beste koop whitening tanpasta
1. Zendium Fresh+Whitening Tandpasta

Prodent Whitening Now Tandpasta

Beste krachtige whitening tandpasta
2. Prodent Whitening Now Tandpasta

Sensodyne Gentle Whitening

Beste whitening tandpasta voor gevoelige tanden
3. Sensodyne Gentle Whitening

Sensodyne Tandpasta Gentle Whitening 12 x 75ml Voordeelverpakking

Beste whitening tandpasta voordeelverpakking
4. Sensodyne Tandpasta Gentle Whitening 12 x 75ml Voordeelverpakking

Parodontax Whitening - Tandpasta

Beste whitening tandpasta tegen bloedend tandvlees
5. Parodontax Whitening - Tandpasta

Top 10 Beste Whitening Tandpasta's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste whitening tandpasta's. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vraag welke whitening tandpasta past het beste bij mij?


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een whitening tandpasta?

Wat is een goede whitening tandpasta? Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende soorten whitening tandpasta's op de markt. Het is dus niet altijd even makkelijk om de meest geschikte aan te schaffen. Wij van Top-X willen jou hier graag bij helpen en om deze reden hebben de hieronder de belangrijkste criteria op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kopen van whitening tandpasta.

Deze criteria hebben wij zelf ook gebruikt in onze whitening tandpasta test en deze lijken tevens sterk op de beste whitening tandpasta volgens de consumentenbond. Laat je niet verleiden door een aantrekkelijke whitening tandpasta aanbieding maar kijk echt wat deze tandpasta kan betekenen voor je gebit en de mondverzorging. 

Te bereiken effect

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het gewenste effect van de desbetreffende whitening tandpasta. Zo heeft iedereen verschillende wensen en behoeftes als het gaat om de verzorging van de mond.

Bepaal voor jezelf waar jij het meeste waarde aan hecht. Wens je sneller wittere tanden? of geef je toch meer de voorkeur aan een mildere aanpak waarbij de tanden op een natuurlijke manier witter lijken. Echter kan je ook kijken of de whitening tandpasta het tandvlees, de mond weestand en de tanden bevorderen. 

Smaak

Naast het effect van de whitening tandpasta is het ook handig om te kijken welke smaak een tandpasta heeft. Dit wordt vaak over het hoofd gezien, maar uit onderzoek blijkt dat dit toch een positief effect heeft op je poets ervaring. 

Iedereen wilt natuurlijk een frisse adem in combinatie met een aangename smaak. Meestal staat de smaak van de tandpasta weergegeven op de productafbeelding of is die verwerkt in de specificaties. Lees daarom altijd de productpagina uitvoerig door voordat je een aankoop verricht. 

Specialisatie

Ten slotte is het van cruciaal belang om te kijken naar de specialisatie van de whitening tandpasta. Sommige tandpasta's zijn gespecialiseerd in een gevoelig gebit of helpen tegen bloedend tandvlees. Mocht je hier last van hebben is het handig om een whitening tandpasta aan te schaffen die hier de nodige aandacht aan besteed.

Het kan ook zo zijn dat je behoefte hebt aan een krachtige whitening tandpasta. Zo heeft iedere tandpasta zijn eigen specialisatie waaruit je kan kiezen. Houd deze informatie goed in je achterhoofd en bedenk welke whitening tandpasta het meest geschikt voor jou is!


Wat is de beste whitening tandpasta van 2022? 

Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de testresultaten geven we graag antwoord op de vraag welke : wat is de beste whitening tandpasta? Dit doen we aan de hand van een top 5 lijst waarin we elke artikel kort toelichten en de voor en nadelen op een rijtje zetten.

Verder hebben we de onderstaande sectie voorzien van de doorslaggevende beoordelingscriteria en een eindbeoordeling die gebaseerd is op de test resultaten, externe reviews en gebruikerservaringen van consumenten die jou voor gingen. Waar wacht je nog op scroll gauw naar beneden!

1. Zendium Fresh+Whitening Tandpasta

Zendium Fresh+Whitening Tandpasta

9.5

Eindbeoordeling

Effect

8.8

Smaak

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Whitening tandpasta kopen? Dan zit je hier goed! zoals je wellicht al gelezen hebt is de Zendium Fresh+Whitening Tandpasta als beste uit de test is gekomen. Op meerdere beoordelingscriteria scoort deze tandpasta namelijk het hoogst. Zo is de beste koop whitening tandpasta geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Een brede glimlach is het mooiste wat je kan dragen en dat is precies waarom deze whitening tandpaste uitermate geschikt is. Niet alleen zorgen de 100% procent natuurlijke enzymen voor natuurlijke witte tanden de Zendium Fresh+Whitening Tandpasta zorgt er ook voor dat je glazuur, tandvlees, tanden en adem hier enorm baat bij hebben.

Wat deze tandpasta unieker maakt dan de overige artikelen in deze top 5 lijst, is dat deze de mondweerstand bevorderd doordat de natuurlijke enzymen de goede bacteriën in het speeksel versterken waardoor je mondweerstand sterker dan ooit te voren wordt!

Voordelen Zendium Fresh+Whitening Tandpasta

 • Geschikt voor kinderen en volwassenen
 • Geschikt voor gevoelige tanden
 • Vesterkt tandvlees, glazuur en tanden
 • Beschermt de goede bacteriën in je speeksel waardoor je een betere mondweerstand opbouwt

Nadelen Zendium Fresh+Whitening Tandpasta

 • Geen

2. Prodent Whitening Now Tandpasta

Prodent Whitening Now Tandpasta

9.2

Eindbeoordeling

Effect

9.3

Smaak

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats is de Prodent Whitening Now Tandpasta geëindigd in onze top 5. Speciaal voor de mensen die opzoek zijn naar een krachte whitening tandpasta is dit wellicht de ideale match. Nu krachtiger dan ooit de voren zie je na één poetsbeurt al een verschil! 

Deze whitening tandpasta heeft een progressief wit makend effect wat betekent dat het proces zeer snel kan gaan. Het direct wit makend effect is tijdelijk maar na meerdere keren poetsen was er wel een groot verschil waar te nemen. De tinten waren tot 3 keer toe witter. Het blauwe schuim van de tandpasta werkt juist tegenstellig tegen de kleur geel en zorgt hierdoor voor een wittere tint.

Niet alleen is de Prodent Whitening Now Tandpasta zeer krachtig, de tandpasta is mild voor het glazuur waarbij de geïntegreerde fluoride beschermend werkt tegen gaatjes en tandsteen. Het nadeel het blauwe schuim is dat dit iets moeilijker schoon te maken is in de wasbak, dus let hier goed op!

Voordelen Prodent Whitening Now Tandpasta

 • Progressief wit makend effect
 • 3 tinten witter
 • Mild voor het glazuur
 • Zeer krachtig & geschikt voor dagelijks gebruik

Nadelen Prodent Whitening Now Tandpasta

 • Blauw schuim is iets moeilijker schoon te maken in de wasbak

3. Sensodyne Gentle Whitening

Sensodyne Gentle Whitening

8.9

Eindbeoordeling

Effect

8.2

Smaak

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Sensodyne Gentle Whitening geselecteerd in onze top 5. Deze whiteting tandpasta komt namelijk uit de test als de beste whitening tandpasta voor gevoelige tanden. Goed nieuws dus voor de mensen die een gevoelig gebit hebben en een wittere glimlach wensen!

Het is klinisch bewezen dat deze whitening tandpasta de gevoeligheid van de tanden verlicht en de mond optimaal verzorgt. Hier kan je denken aan een effectieve reiniging dat het tandvlees en de tanden versterken en je tegelijkertijd een frisse adem bezorgt.

Het is namelijk vaak zo dat gevoelige tanden vaak het gevolg zijn van blootliggend tandbeen, als dit het geval is biedt je tandglazuur te weinig bescherming. Dit kan komen door schade aan je tanden door te hard poetsen of tanderosie. Sensodyne Gentle Whitening geeft je die bescherming weer terug! Wel moeten we erbij vermelden dat het whitening resultaat wel wat langer duurt door de milde ingrediënten.

Voordelen Sensodyne Gentle Whitening

 • Zeer geschikt voor gevoelige tanden
 • Optimale mondverzorging
 • Verwijderd vlekjes
 • Frisse muntsmaak

Nadelen Sensodyne Gentle Whitening

 • Whitening resulaat duurt iets langer

4. Sensodyne Tandpasta Gentle Whitening 12 x 75ml Voordeelverpakking

Sensodyne Tandpasta Gentle Whitening 12 x 75ml Voordeelverpakking

8.6

Eindbeoordeling

Effect

9.0

Smaak

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats is de grote broer van de nummer 3 geëindigd en daarmee bedoelen we natuurlijk de Sensodyne Tandpasta Gentle Whitening 12 x 75ml Voordeelverpakking! Zo is waarschijnlijk het eerste wat je opvalt de grootte van het voordeelpakket waar je de beschikking hebt tot maar liefst 12 verschillende tubes.

Ook deze whitening tandpasta verlicht de gevoeligheid van de tanden, door randen te voorzien van een beschermend laagje dat ervoor zorgt dat koude en warme prikkels de zenuwen niet bereiken en je hierdoor veel minder last hebt. Daarnaast verwijdert Sensodyne Tandpasta Gentle Whitening 12 x 75ml Voordeelverpakking al het tandplak en voorkomt aanslag op de tanden en/of tandsteen.

Wel hebben we bij de aankoop ondervonden dat elke tube apart zit verpakt, dit is schadelijk voor het milieu en brengt geen toegevoegde waarde met zich mee.

Voordelen Sensodyne Tandpasta Gentle Whitening 12 x 75ml Voordeelverpakking

 • Erg voordelig
 • Zeer geschikt voor gevoelige tanden
 • Beschermend laagje 

Nadelen Sensodyne Tandpasta Gentle Whitening 12 x 75ml Voordeelverpakking

 • Milieu onvriendelijke verpakking

5. Parodontax Whitening - Tandpasta

Parodontax Whitening - Tandpasta

8.3

Eindbeoordeling

Effect

8.4

Smaak

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste whitening tandpasta uit onze top 5 is de Parodontax Whitening - Tandpasta. Heb je last van bloeden tandvlees maar wil je toch natuurlijke witte tanden krijgen? Dan is dit de beste whitening tandpasta voor jou!

Parodontax Whitening - Tandpasta is dagelijks te gebruiken en helpt je bij de verwijdering van zichtbare vlekjes. Verder heeft deze tandpasta een uitstekende smaak en houdt je tandvlees en je tanden sterk! Ons advies om bloeden tandvlees te stoppen is om 2 maal per dag gebruik te maken van deze tandpasta.

Tevens stageneert Parodontax Whitening - Tandpasta de opkomst van nieuw tandplak en bevorderd de algehele mondverzorging. Wel moeten we erbij vermelden dat er minder zout in zit dan de overige whitening tandpasta's in deze top 5 lijst waardoor de tandpasta iets minder sterk aan kan voelen. Om bloedend tandvlees te voorkomen is deze tandpasta dus iets milder van smaak. Heb je geregeld last van bloedend tandvlees en wens je je tanden toch een tint witter te willen maken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Parodontax Whitening - Tandpasta

 • Verminderd bloeden tandvlees
 • Verwijderd zichtbare vlekjes voor een optimaal whitening resulaat
 • Lekkere smaak
 • Stagneert de opbouw van tandplak

Nadelen Parodontax Whitening - Tandpasta

 • Iets milder

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel whitening tanpasta's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten whitening tandpasta's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de whitening tandpasta's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste whitening tandpasta's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Soraya

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>