Laatste update: december 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Weerstation

Qumax Weerstation binnen en buiten

Qumax Weerstation binnen en buiten

Welk weerstation is het beste? Wij van Top-X hebben het antwoord voor je! Na tientallen weerstations met elkaar vergeleken te hebben, zijn we namelijk tot de conclusie gekomen dat de Qumax Weerstation binnen en buiten de beste optie van dit moment is.

De Qumax Weerstation binnen en buiten is namelijk draadloos en heeft een buitensensor met een bereik tot 60 meter. Verder is hij volledig waterdicht en makkelijk te gebruiken dankzij het duidelijke display.

Wil je meer weten? Klik dan op de button hieronder!

Last van een te lage of te hoge luchtvochtigheid? En wil je graag zeer nauwkeurig de temperatuur binnen- en buitenshuis opmeten? Dan kan een weerstation uitstekend van pas komen.

Een weerstation meet nauwkeurig hoe hoog je luchtvochtigheid is in je buiten of binnen omgeving. Ook meten de apparaten vaak andere gegevens, zoals bijvoorbeeld de tijd van zonsopgang en -ondergang, de maanstanden en de hoeveelheid gevalle neerslag.

Maar wat is het beste weerstation van 2022? En waar moet je zoal op letten met het kopen van een goed weerstation? In de onderstaande tekst lees je alles wat je moet weten over het aanschaffen van een weerstation en wat op dit moment de best geteste weerstations zijn van dit moment.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

22

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Weerstations

Qumax Weerstation binnen en buiten

Beste koop van 2022:
1. Qumax Weerstation binnen en buiten
Best geteste weerstation prijs / kwaliteit

Beste Betaalbare Weerstation
2. Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100
Beschikt over klok en alarm functie

Beste Uitgebreide weerstation
3. National Geographic Temeotrend weerstation 
Switch tussen zes verschillende snelheden met behulp van de afstandsbediening

Beste Draadloze weerstation
4. Cresta Care DTX370 Draadloos weerstation
Meet ook luchtvochtigheid en geeft weervoorspellingen

Beste Betaalbare weerstation 
5. Gadgy Weerstation
Met weerbericht en hygrometer


Top 10 Beste Weerstations

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte weerstations bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Weerstation?

Een weerstation biedt je tal van handige informatie. De systemen verschillen onderling echter sterk in functies en eigenschappen.

Om de aankoop van een weerstation wat gemakkelijker te maken kun je rekening houden met diverse aspecten. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of het model geschikt is voor binnen of buiten en wat het apparaat allemaal meet.

Ook kun je kijken of het weerstation voorspellingen doet en hoe het apparaat resultaten weergeeft. Daarnaast kun je bij de aankoop van een weerstation rekening houden met het gebruiksgemak en het design.

Check ook websites als de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld naar het beste weerstation volgens de consumentenbond.

Binnen of buiten

Een belangrijke eigenschap van een weerstation is of het apparaat geschikt is voor binnen, buiten of voor zowel binnen als buiten. Indien het apparaat zowel voor binnen als voor buiten geschikt is kun je het apparaat eenvoudig gebruiken voor het meten van tal van belangrijke data rondom je woning.

Metingen

Bekijk wat het apparaat zoal meet. Zo zijn er apparaten die de luchtvochtigheid meten, de temperatuur, de zonsopgang en -ondergang, de maanstand en de hoeveelheid neerslag. Ook zijn er specificaties die nauwkeurig bijhouden wat de eb en vloet stand is en hoe hoog de luchtdruk is.

Voorspellingen

Tegenwoordig zijn er diverse weerstations die nauwkeurige weersvoorspellingen kunnen geven. Bekijk bijvoorbeeld of het apparaat een 24 weersvoorspelling biedt en hoe deze voorspelling wordt weergegeven. Met een goede weersvoorspelling kom je nooit meer voor verassingen te staan en ben je altijd goed op het weer voorbereid.

Weergave

Bekijk hoe het weerstation de informatie presenteert. Bekijk bijvoorbeeld of het apparaat beschikt over een heldere display en of het apparaat de data presenteert in getallen of in symbolen. Ook kun je rekening houden met de verlichting van het scherm en of het apparaat beschikt over een kleuren display.

Gebruiksgemak

Bekijk of het weerstation eenvoudig in gebruik is. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met het bedieningsgemak en met de eenvoud van het aflezen. Houdt daarnaast ook rekening met het gemak van ophangen. Bekijk bijvoorbeeld of het weerstation beschikt over een handig ophang systeem of bekijk of het apparaat eenvoudig staand kan worden geplaatst. Kijk ten slotte of het apparaat draadloos is of niet en of het apparaat eenvoudig kan worden opgeladen.

Design

Uiteraard is het design ook een belangrijke factor in de aankoop van een weerstation. Bekijk of het design je aanspreekt en of het bij jouw interieur past.


Wat is het beste Weerstation?

Op zoek naar een goed weerstation voor het zorgvuldig meten van de temperatuur en luchtvochtigheid? Maar weet je niet goed wat voor jou de beste koop weerstation is? Bekijk dan de onderstaande weerstation modellen en vergelijk diverse modellen van topkwaliteit.

Onderstaande weerstations zijn uitvoerig getest in de weerstation test en geselecteerd op basis van een goede prijs-kwaliteitsverhouding en op goede beoordelingen van gebruikers. Elk weerstation heeft daarnaast zo verschillende unieke functies en zijn eigen voor- en nadelen.

1. Qumax Weerstation binnen en buiten

Qumax Weerstation binnen en buiten

9.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Na tientallen weerstations met elkaar vergeleken te hebben, zijn we van tot de conclusie gekomen dat de Qumax Weerstation binnen en buiten de beste optie van dit moment is. Dit weerstation is namelijk volledig draadloos en beschikt over en buitensensor. Deze buitensensor heeft een bereik van wel 60 meter.

De Qumax Weerstation binnen en buiten is ook nog eens volledig waterdicht. Alles is op dit display duidelijk te zien, denk aan datum, tijd, temperatuur en luchtvochtigheid. Verder maakt hij voor zowel binnen als buiten metingen. De Qumax Weerstation binnen en buiten werkt op zowel batterijen als het netstroom.

Wil je meer weten over de Qumax Weerstation binnen en buiten? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment.

Voordelen Qumax Weerstation binnen en buiten

 • Hoge nauwkeurigheid
 • Eenvoudig af te lezen
 • Heldere kleuren display

Nadelen Qumax Weerstation binnen en buiten

 • Niet via een app te besturen

2. Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De digitale thermo-hygrometer van het merk Medisana is een zeer goede weerstation dat zeer nauwkeurige informatie biedt. Het apparaat wordt positief beoordeeld en is wellicht het beste draadloze weerstation van dit moment. Het apparaat meet de luchtvochtigheid en de kamertemperatuur. Daarnaast kun je met het Medisana weerstation eenvoudig gebruikmaken van de klok en alarm functie.

Dankzij een handige Comfortzone-indicator (smiley), weet je met dit weerstation altijd exact wanneer je binnenshuis de juiste temperatuur en luchtvochtigheid hebt. Het weerstation kan daarnaast eenvoudig worden neergezet of worden opgehangen met een magnetische houder. 

Voordelen Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100

 • Eenvoudig op te hangen
 • Klok en alarm functie
 • Comfortzone-indicator (smiley)

Nadelen Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100

 • Niet via een app te besturen
 • Geen kleuren scherm

3. National Geographic Temeotrend weerstation WFS

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Het weerstation van National Geographic is een zeer uitgebreid exemplaar. Het weerstation biedt, in tegenstelling tot vele andere weerstations, naast de temperatuur en luchtvochtigheid, ook een reeks aan nuttige meteorologische gegevens.

Zo geeft het weerstation in digitaal en in duidelijke symbolen informatie over de luchtdruk, zonsopgang en -ondergang, maanstanden, eb en vloet, algemene weersomstandigheden, klimaatindicator en een dubbele alarmtijd weer.

Voordelen  National Geographic Temeotrend weerstation WFS

 • Zeer uitgebreide informatie
 • Heldere symbolen
 • Weersvoorspelling

Nadelen National Geographic Temeotrend weerstation WFS

 • Niet te besturen via een app

4. Cresta Care DTX370 Draadloos weerstation

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Het weerstation van het merk C-care uit de reeds Cresta DTX is een zeer goed weerstation dat zowel voor binnen en buiten de temperatuur meet. Het apparaat geeft daarnaast nauwkeurig weer hoe hoog de luchtvochtigheid is en geeft een accurate weervoorspelling.

Het weerstation biedt naast de luchtvochtigheid, een weersvoorspelling en de temperatuur, ook de trends voor luchtdruk weer en het moment van zonsopgang en -ondergang. De gegevens die het apparaat weergeeft in het voorspellen zijn over het algemeen nauwkeurig tot 90%.

Voordelen Cresta Care DTX370 Draadloos weerstation

 • Zeer nauwkeurige weersvoorspelling
 • hoge resolutie XL lcd-display
 • Uitgebreide informtie weergave

Nadelen Cresta Care DTX370 Draadloos weerstation

 • Niet te besturen via een app
 • Geen windsnelheidmeter
 • Geen neerslagmeter

5. Gadgy Weerstation

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Het overzichtelijke Gadgy Weerstation biedt een uitgebreid overzicht van het binnen- en buitenklimaat. Het weerstation geeft een betrouwbare meting van zowel de binnen- als de buitentemperatuur, de luchtvochtigheid en het lokale weerbericht. Hiermee ben je altijd van de laatste voorspellingen op de hoogte.

Het weerstation bevat daarnaast veel andere functies, zoals tijd en datum weergave, Celsius of Fahrenheit, 12 of 24-uursnotatie en is beschikbaar in maar liefst 7 talen. 

Voordelen Gadgy Weerstation

 • Zeer uitgebreide informatie
 • Weergave van het comfortniveau
 • 2 Alarmtijden

Nadelen  Gadgy Weerstation

 • Niet bestuurbaar via een app
 • Geen windsnelheidmeter
 • Geen neerslagmeter

Hoeveel soorten weerstations hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 plafondventilators koffers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de weerstations  op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste weerstations is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP