Laatste update: augustus 2022

Door: Yara

Best Geteste Watertafel

Step2 tropical rainforest watertafel

Step2 Tropical Rainforest Watertafel

De zomer komt er weer aan dus het wordt buiten weer warm. De kinderen willen natuurlijk weer volop buitenspelen en natuurlijk met water spelen. Maar hoe kunnen ze nou op een leuke en veilige manier  met water spelen? Wij hebben de oplossing voor je gevonden! 

Wij hebben een watertafel test uitgevoerd en de Step2 Tropical Rainforest Watertafel is uit de test gekomen als beste watertafel 2022. Deze watertafel is geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar een heeft geen maximum leeftijd. Kortom de perfecte watertafel voor de jonge en de wat oudere kinderen. 

Deze watertafel verander je de tuin in een tropisch paradijs voor de kinderen. Het junglethema van deze watertafel laat de fantasie van je kinderen de vrije loop. Hierdoor kunnen ze uren in de tuin spelen. 

Wil je meer weten over deze beste watertafel? Klik dan snel op de button hieronder!

De zomer komt er weer aan de dagen worden langzaam aan weer langer en warmer. De kinderen gaan weer lekker buiten spelen en in de zomer komt daar ook wel is water bij kijken. Maar voor waterpistolen en waterballonnen is je kindje nog net iets te klein. Je hebt zitten nadenken over een zwembadje maar ook daarvoor is je kindje nog net iets te jong. Wat blijft er dan nog over? Geen zorgen wij bieden jou en je kindje de perfecte oplossing. Namelijk een watertafel! 

Een watertafel zorgt ervoor dat je kindje tijdens warme dagen ongestoord met water spelen. Een watertafel staat op korte pootjes waardoor je kind er goed bij kan. Alles wat je als ouder hoeft te doen is heel simpel. Gewoon met de tuinslang of een emmer water de bak die op de pootjes staat vullen. Als de bak gevuld is kan de waterpret beginnen. Bij de meeste watertafels wordt ook speelgoed geleverd. Denk hierbij aan kleine schepjes en emmertjes. 

Je kindje kan alleen spelen aan de watertafel maar natuurlijk ook met vriendjes en vriendinnetjes. Dit is ook goed voor de sociale ontwikkeling van je kindje. De meeste watertafels zijn van plastic hierdoor zijn ze na het spelen makkelijk schoon te maken ook zijn ze makkelijk op te bergen bij minder lekker weer. 

Wat wat is nou een goede watertafel? Je wil natuurlijk wel het beste voor je kindje. Geen zorgen wij gaan je helpen met het kiezen van de beste watertafel voor je kindje. Wij hebben een mooie top 5 samengesteld waardoor jij gegarandeerd de beste watertafel koopt! Ben je benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

33

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Watertafel

Step2 tropical rainforest watertafel

Beste koop watertafel
1. Step2 Tropical Rainforest Watertafel

Little Tikes Watertafel Piratenboot

Beste design watertafel
2. Little Tikes Watertafel Piratenboot

Little Tikes Watertafel Fountain Factory

Beste hoge watertafel
3. Little Tikes Watertafel Fountain Factory

Feber Zand en Watertafel

Beste zand en watertafel
4. Feber Zand en Watertafel

Playmaxx Zandbak en Watertafel

Beste budget watertafel
5. Playmaxx Zandbak en Watertafel

Top 10 beste watertafels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste watertafels. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een watertafel?

Hoe weet je nou hoe je de beste watertafel uitkiest? In onze watertafel test hebben wij gelet op een aantal productspecificaties van de verschillende watertafels ook hebben wij gekeken naar de beste watertafel volgens de consumentenbond. Wij raden jou aan dit ook te doen. Zo beoordeel je makkelijk hoe goed de watertafel zal aansluiten bij jouw wensen en die van je kindje zo voorkom je hopelijk een miskoop. 

CE certificering 

Als eerste is het belangrijk om te controleren of de watertafel een CE certificering heeft. Een CE certificering is een keurmerk dat aangeeft dat het product voldoet aan de wettelijke eisen van de Europese Unie.  Zo kan je in een opslag zien of de watertafel veilig is voor je kindje. 

Speelelementen

Als tweede is het belangrijk om te controleren of er speelelementen bij de watertafels worden geleverd. Zo hoef je deze niet los te kopen, dat scheelt weer geld! Meestal worden er rond de 10 speelelementen bij een watertafel geleverd. In de productbeschrijving staat ook beschreven welke speeltjes erbij zitten zo kan je kijken of dit geschikt is voor je kindje

Materiaal

Als derde is het belangrijk om het materiaal van de watertafels te controleren. De meeste watertafels zijn gemaakt van kunststof. Dat is erg handig. Kunststof is heel makkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe een doekje over de watertafel heen halen. Dit is voor jou als ouder lekker makkelijk

Deksel

Als vierde is het belangrijk om te controleren of er een deksel zit op de watertafel. Bij sommige watertafels is dit namelijk niet het geval. Dus als je wilt dat de watertafel de hele zomer buiten blijft staan kies dan voor een watertafel met een deksel. Zo voorkom je dat de binnenkant van de tafel vies wordt. 


Wat zijn de beste watertafels van 2022? 

 Welke watertafel is het beste? Deze vraag gaan wij nu voor je beantwoorden. Dit is de top 5 beste watertafels 2022. Deze watertafels zijn allemaal getest op de bovenstaande criteria om er zo voor te zorgen dat er voor iedereen en ieder kind een beste watertafel in onze top 5 zit. 

1. Step2 tropical rainforest watertafel

Step2 tropical rainforest watertafel

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil jij het beste van het beste voor je kindje? Dan ben je hier op de juiste plek! De Step2 Tropical Rainforest Watertafel is als beste uit de watertafel test gekomen en dus verkozen tot beste watertafel 2022! Dit door zijn unieke productspecificaties en kwaliteiten. 

Deze watertafel heeft een tropisch thema die de fantasie van je peuter stimuleert. Je kindje kan door middel van een schep water over de boomtoppen gieten zodat het in de waterbak regent. Ook zitten er een aantal speelelementen bij deze watertafel dit zijn: schepjes, emmertjes, een toekan, een boomkikker, een vis, een aantal waterdoolhofspinners en een wipwap. Door te spelen met deze elementen leert je kindje spelenderwijs oorzaak en gevolg. 

Deze watertafel heeft een ruim ontwerp en is daardoor dus wat groter. Door zijn formaat kunnen er meerdere kinderen samen spelen aan deze watertafel. Ben je benieuwd naar de beste prijs voor deze watertafel klik dan op de rode button!

Voordelen Step2 tropical rainforest watertafel

 • 13-delige accessoire set 
 • 3 jaar garantie  
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Inclusief waterfontein

Nadelen Step2 tropical rainforest watertafel

 • Heeft geen deksel 

2.  Little Tikes Watertafel Piratenboot

Little Tikes Watertafel Piratenboot

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als twee hebben wij de Little Tikes Watertafel Piratenboot is geselecteerd als beste design watertafel. Deze watertafel heeft zijn plek te danken aan zijn piratenboot design. De watertafel is geschikt voor kinderen van af twee jaar en heeft een maximum leeftijd tot 6 jaar. 

Deze watertafel zorgt ervoor dat jouw kindje optimaal kan genieten van het spelen met water deze zomer. Het piraten thema van deze watertafel laat de piraten fantasie van je kindje de vrije loop. Deze watertafel beschikt over 10 speelelementen waaronder een haait die water spuit, een waterkanon, een op te halen anker en een constant stomende fontein. Ook is de watertafel makkelijk te vullen met een tuinslang of met een emmer. 

Voordelen Little Tikes Watertafel Piratenboot

 • 10 speelelementen  
 • Stimuleert de fantasie van je kindje
 • Goede kwaliteit

Nadelen Little Tikes Watertafel Piratenboot

 • Toezicht door volwassenen aanbevolen

3. Little Tikes Watertafel Fountain Factory

Little Tikes Watertafel Fountain Factory

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Little Tikes Watertafel Fountain Factory geselecteerd als beste hoge watertafel. Deze watertafel is een stukje hoger dan de andere watertafels die wij hebben besproken maar dat wilt de pret niet drukken! Deze watertafel is geschikt voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar, maar is ook zeker geschikt voor de wat oudere kinderenen. 

Deze watertafel bestaat uit een aantal pijpleidingen die door de kinderen van richting veranderd kunnen worden. De leidingen kunnen op verschillende manieren aan elkaar gekoppeld worden en met verschillende kranen worden gebruik. De waterpomp stuurt het water omhoog in de watertoren. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd hun fantasie en creativiteit te gebruiken en leren ze spelenderwijs de werking van oorzaak en gevolg. 

Ook is deze watertafel vrij groot, hierdoor kunnen er dus meerdere kinderen tegelijkertijd aan de tafel spelen. Dit is goed voor de sociale ontwikkeling van de kinderen. 

Voordelen Little Tikes Watertafel Fountain Factory

 • 10 speelelementen 
 • Stimuleert creativiteit  
 • Inclusief waterfontein 

Nadelen Little Tikes Watertafel Fountain Factory

 • De watertafel moet nog in elkaar gezet worden

4. Feber Zand en Watertafel

Feber Zand en Watertafel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Feber Zand en Watertafel geselecteerd als beste zand- en watertafel. Deze watertafel beschikt over twee losse bassins die geschikt zijn voor zand en water. Ook zijn de bassins gemakkelijk uit de tafel te halen om ze zo bij te vullen en of schoon te maken. 

Deze watertafel is geschikt voor kinderen tussen de 18 maanden en 3 jaar. Zo kunnen de allerkleinste genieten van waterpret in de zomermaanden. Bij deze watertafel worden 4 speelelementen geleverd dit zijn, een grote beker, een vergiet en twee vormpjes (een ster en een vis). Ook heeft deze watertafel twee deksels om het water en/of zand te bescheren en om een groter speelgebied te maken. 

Voordelen Feber Zand en Watertafel

 • 4 speelelementen
 • Inclusief deksels  
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Multifunctioneel 

Nadelen Feber Zand en Watertafel

 • Niet helemaal waterdicht

5. Playmaxx Zandbak en Watertafel

Playmaxx Zandbak en Watertafel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je wel een watertafel aanschaffen maar heb je niet een al te groot budget? Natuurlijk begrijpen wij dat niet iedereen even veel geld aan een watertafel kan uitgeven. Daar hebben wij uiteraard rekening mee gehouden, daarom hebben wij de Playmaxx Zandbak en Watertafel geselecteerd als beste budget watertafel. 

Deze watertafel kan ook worden gebruikt als zandtafel, dus ook nog eens twee voor de prijs van 1! Deze watertafel is geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De tafel wordt geleverd met 22 speelelementen zoals zandvormpjes, een emmertje, een gieter en andere accessoires waarmee je kindje kan graven scheppen en harken. Dit stimuleert de fijne motoriek van je kindje. 

Let op: deze zandtafel valt laag uit en is daarom geschikt voor de kleinere kinderen!

Voordelen Playmaxx Zandbak en Watertafel

 • Geschikt voor de kleinere kinderen
 • 22 speelelementen
 • Gemakkelijk te monteren

Nadelen Playmaxx Zandbak en Watertafel

 • Handleiding is in het engels 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel watertafels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten watertafels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de watertafels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste watertafels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Yara

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>