fbpx

Publicatie datum: 5 april, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Jack

Best Geteste Waterschoenen

Best geteste waterschoenen

Waimea Aquaschoenen - Wave Rider

Ben jij en/of is jouw kind een echte waterrat? Hou je ervan om te zwemmen in open water? Dan hebben wij iets voor je. De Waimea Aquaschoenen - Wave rider zijn als beste uit de test gekomen. De schoenen zullen je beschermen van schuurplekken en scherpe stenen. Ze kunnen gedragen worden tijdens het kajakken, maar ook op het strand. De waterschoenen zijn zeer licht en gemaakt van neopreen en rubberen zool zodat jij nooit meer weg glijdt. Kortom is dit de beste waterschoen van 2023!

Ben jij een echte waterrat en vind je het heerlijk om in de zomer te zwemmen in het zwembad, een meer of in de zee? Irriteer jij je mateloos aan alle pijnlijke kiezelsteentjes? Of heb je al een paar krassen gehad op je voet omdat je per ongeluk te dicht bij een scherpe steen zwom? De meeste open water zwemmers herkennen deze problemen vast wel. Natuurlijk snappen wij dat dit heel vervelend is. 

Gelukkig hebben wij een oplossing gevonden zodat je geen last meer hebt van deze problemen, namelijk waterschoenen! Waterschoenen bieden jouw voeten de bescherming die ze nodig hebben. De meeste waterschoenen zijn uitgerust met een anti-slip zool waardoor je niet uitglijdt op gladde oppervlakken. Ook zijn de meeste waterschoenen gemaakt van een stevig materiaal waardoor ze je voeten goed beschermen tegen grof zand, scherpe stenen en dieren.

Met onze beste waterschoenen test 2023 helpen wij je om de beste waterschoenen te vinden!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

33

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Waterschoenen

Best geteste waterschoenen

Beste koop waterschoenen
1. Waimea Aquaschoenen

Seac Reef Waterschoenen

Beste unisex waterschoenen
2. Seac Reef waterschoenen

IceUnicorn Waterschoenen

Beste allround waterschoenen 
3. IceUnicorn Waterschoenen

Bonas Antislip Zool Waterschoen

Beste meisjes waterschoenen
4. Imperial Relax Visco Elastisch

Beco- waterschoenen

Beste waterschoenen voor zwemles
5. Beco - waterschoenen

Top 10 beste waterschoenen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste waterschoenen. 


Waar moet je op letten bij het kopen van waterschoenen?

Hoe kies je de beste waterschoenen uit en weet je zeker dat die wel bij jou passen? In onze waterschoenen test hebben we gelet op de volgende productspecificaties van de waterschoenen. Zo beoordeel je makkelijk hoe goed de waterschoenen zullen aansluiten bij jouw wensen en zo voorkom je hopelijk een miskoop.

Pasvorm

Als eerste is het belangrijk om op de pasvorm van de waterschoenen te controleren. De meeste waterschoenen vallen over het algemeen normaal, dus op maat. Er zijn een aantal soorten waterschoenen die klein of groot vallen. Het is dus belangrijk om altijd te productspecificatie pasvorm te controleren om zeker te weten dat je de juiste maat besteld. 

Type sluiting 

Als tweede is het belangrijk om het type sluiting van de waterschoenen te controleren. Je wilt natuurlijk wel dat de waterschoenen goed blijven zitten. Type sluitingen die je tegen kan komen bij waterschoenen zijn: een koordsluiting, een riempje met steekgespjes en er zijn waterschoenen zonder sluiting. Bedenk dus goed waarvoor je de waterschoenen wil gebruiken, zo voorkom je dat je de waterschoenen verliest. 

Materiaal

Als derde is het belangrijk om het materiaal van de waterschoenen te controleren. De meeste materialen drogen snel waardoor je niet de hele dag met natte schoenen loopt. Veel voorkomende materialen zijn: neopreen, textiel en plastic. 

Type sport

Als vierde is het belangrijk om te controleren voor welke sport de waterschoenen geschikt zijn. Zo zijn een aantal waterschoenen naar zwemmen ook geschikt voor kajakken. Ook zijn er waterschoenen die officieel zijn goedgekeurd voor afzwemmen en zwemles. 


Wat zijn de beste waterschoenen van 2023? 

Nu zit je waarschijnlijk met de vragen: "Welke waterschoenen zijn het beste?'' en ''Welke waterschoenen passen het beste bij mij?". Geen zorgen wij gaan deze vragen voor je beantwoorden! Dit is de top 5 beste waterschoenen 2023. Deze waterschoenen zijn allemaal getest op de bovenstaande criteria om er zo voor te zorgen dat er voor iedereen een beste waterschoen in onze top 5 zit. 

1. Waimea Aquaschoenen - Wave rider

Best geteste waterschoenen

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste waterschoenen voor je kind? Dan ben je hier op de juiste plek! De Waimea Aquaschoenen - Wave rider zijn als beste uit onze waterschoenen test gekomen en daarom verkozen tot beste waterschoenen 2023. Dit door zijn unieke kwaliteiten en productspecificaties. 

Deze waterschoenen zijn gemaakt van Neopreen een sneldrogend synthetisch materiaal. Het neopreen en mesh zorgen ervoor dat het water snel en gemakkelijk weer uit de schoen kan lopen. De rubberen zool zorgt ervoor dat de drager van de schoen niet kan uitglijden over natte oppervlakken. De rubberen zool loopt door tot de neus van de schoen, hierdoor worden je tenen extra beschermd. Ook is de schoen gemakkelijk te sluiten met een koordsluiting. Let wel goed op het maatadvies, deze waterschoenen vallen namelijk klein bestel daarom een halve maat groter. 

Kortom ben jij op zoek naar sneldrogende waterschoen die jouw de juiste bescherming geeft en goed aansluit aan je voet? Dan ben je op zoek naar de Waimea Aquaschoenen - Wave rider! Ben je benieuwd naar de beste prijs voor deze waterschoenen klik dan op de rode button!

Voordelen Waimea Aquaschoenen - Wave rider

 • Geschikt voor meerdere sporten 
 • Extra bescherming voor de tenen
 • Koordsluiting 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 

Nadelen Waimea Aquaschoenen - Wave rider

 • Vallen klein

2.  Seac Reef Waterschoenen

Seac Reef Waterschoenen

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de Seac Reef Waterschoenen geselecteerd als beste unisex waterschoenen. Deze waterschoenen zijn beschikbaar vanaf kindermaat 10 to herenmaat 11 (maat 45). Hierdoor passen de meeste volwassenen deze waterschoenen ook. 

Deze waterschoenen zijn gemaakt van neopreen hierdoor kan het water gemakkelijk uit de schoen lopen. Ook zorgt het ervoor dat de voeten kunnen ademen in de waterschoenen, zelf wanneer je op een heet strand aan het wandelen bent. De zool van de waterschoen is gemaakt van rubber waardoor het een anti-slip zool is. Hierdoor kan je gemakkelijk over gladde oppervlakken lopen. Ook zijn deze waterschoenen geschikt om te gebruiken als zwembadschoenen. 

Deze schoenen kunnen gemakkelijk worden aangetrokken door de handige gesp die je over je hiel kan schuiven. Hierdoor kunnen kinderen ook zelf makkelijk aan doen. 

Voordelen Seac Reef Waterschoenen

 • Unisex 
 • Maat valt normaal 
 • Hoge kwaliteit
 • Anti-slip zool 

Nadelen Seac Reef Waterschoenen

 • Geen aantrek koord 

3. IceUnicorn Waterschoenen

IceUnicorn Waterschoenen

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de IceUnicorn Waterschoenen geselecteerd als beste allround waterschoenen. Deze stevige waterschoenen zijn gemaakt van neopreen, dit zorgt ervoor dat het water snel uit de schoen loopt zodat de waterschoenen snel droog zijn. De TPR zool zorgt ervoor dat je niet kan uitglijden op gladde oppervlakken. De zool loopt tot de neus zodat je tenen extra beschermd zijn. 

Deze waterschoenen zijn ideaal voor mensen die veel in openwaterzwemmen en sporten. Deze waterschoenen beschermen je voeten tegen grof zand, scherpe stenen en dieren op de bodem. Ook zijn deze waterschoenen geschikt om te gebruiken tijdens watersporten zoals kajakken en suppen. 

De waterschoenen zijn gemakkelijk te sluiten door middel van de koordsluiting die je vast kan maken achter de hiel. De maat van de waterschoenen valt normaal, dus je kan deze waterschoenen bestellen in je eigen maat. 

Voordelen IceUnicorn Waterschoenen

 • Geschikt voor verschillende watersporten
 • Maat van de waterschoenen valt normaal
 • Anti-slip zool
 • Geschikt voor volwassenen

Nadelen IceUnicorn Waterschoenen

 • Waterschoenen ademen niet heel goed

4. Bonas Antislip Zool Waterschoen

Bonas Antislip Zool Waterschoen

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Bonas Antislip Zool Waterschoen geselecteerd als beste meisjes waterschoenen. Deze waterschoenen zijn geschikt voor kinderen en lopen vanaf kindermaat 18 tot en mer kindermaat 32. De schoenen hebben een elastische pasvorm zodat kinderen de schoenen zelf makkelijk aan en uit kunnen trekken. 

De waterschoenen hebben anti-slipzolen die het uitglijden op natte en droge oppervlakken tegen gaan. Deze waterschoenen kunnen uiteraard gedragen worden in het zwembad of op het strand, maar ook in een badkamer en fitnessruimte. 

Net zoals alle bovenstaande waterschoenen beschermen ook deze waterschoenen tegen zand en steentjes. Ook bieden deze waterschoenen bescherming tegen infecties zoals voetwratten en zwemmerseczeem. 

Voordelen Bonas Antislip Zool Waterschoen

 • Geschikt voor kinderen
 • High-tech zolen beschermen de voeten tegen infecties
 • Waterschoenen vallen normaal
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 

Nadelen Bonas Antislip Zool Waterschoen

 • Er is wel een risico op uitglijden en wegglijden

5. Beco- waterschoenen

Beco- waterschoenen

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Moet je kind binnenkort afzwemmen, maar heb je geen idee welke schoenen je daarvoor het beste kan kopen? Geen zorgen wij hebben uiteraard een oplossing voor je gevonden! Namelijk de Beco- waterschoenen. Deze waterschoenen zijn officieel goedgekeurd als beste waterschoenen voor afzwemmen en zwemles. 

De waterschoenen zijn gemaakt van plastic. Deze waterschoenen hebben een harde zool en een riempje met steekgespjes, zodat elk kind de waterschoenen past. Ook zijn ze op deze manier gemakkelijk aan en uit te trekken door kinderen. Deze waterschoenen lopen vanaf kindermaat 28 tot en met kindermaat 32. 

Let op! Deze waterschoenen vallen groot uit! Het zou dus heel goed kunnen dat je een maat kleiner nodig hebt, dan de normale schoenmaat. Meet dus voor de zekerheid de voeten van je kind voelt voordat je de waterschoenen besteld. Zo voorkom je een miskoop. 

Voordelen Beco- waterschoenen

 • Officieel goedgekeurd voor afzwemmen en zwemles
 • Hoge kwaliteit 
 • Veilig voor kinderen

Nadelen Beco- waterschoenen

 • Schoenen vallen groot uit

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel waterschoenen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten waterschoenen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de waterschoenen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste waterschoenen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!