Laatste update: september 2021

Door: Bernadine

Beste Geteste Waterfles

beste waterfles

Dopper Insulated Drinkfles - 580 ml - Blazing Black

De Dopper Insulated Drinkfles is de grote en verbeterde versie van de welbekende Dopper. Deze Dopper zorgt er namelijk voor dat je warme drankjes tot wel 9 uur lang warm blijven en koude drankjes tot wel 24 uur koud. De dop van deze waterfles kan ook dienen als handige beker. Ideaal om koffie of thee uit te drinken. 

Ook is deze dopper in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. De Doppers worden aangeboden in een 350ml variant en een 580ml variant. Ben jij voor een schonere oceaan en tegen wegwerpflesjes? Dan is deze Dopper perfect voor jou!

Het is belangrijk om elke dag gehydrateerd te blijven en een waterfles is daarom een handige hulpmiddel. De meeste waterflessen zijn licht en hebben een klein formaat waardoor deze makkelijke zijn om mee te nemen. Zo kunnen waterflessen handig zijn bij het sporten, maar ook gewoon om op kantoor of school tussendoor even te kunnen drinken.

Het is algemeen bekend dat de plastic soep in de oceaan groter en groter wordt. Een groot aandeel daaraan zijn de grote hoeveelheid wegwerp flesjes die geproduceerd worden. Deze flesjes belanden helaas vaak op plekken waar deze niet thuishoren. 

Door het gebruik maken van herbruikbare waterflessen bescherm je jouw eigen stukje oceaan. Elk beetje helpt bij het voorkomen van een grotere plastic soep. Gelukkig is de keuze ook reuze en zijn er genoeg waterflessen om uit te kiezen.

Om keuze stres te voorkomen hebben wij een uitgebreide waterflessen test gedaan om er achter te komen welke waterflessen het beste van het moment zijn. Aan de hand van onze uitgevoerde test hebben wij een top 5 weten op te stellen van de beste 5 waterflessen.

Benieuwd naar de 5 waterflessen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees dan snel verder en kom er achter wat de beste waterflessen van het moment zijn.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Waterflessen

beste waterfles

Beste koop waterfles
1.  Dopper Insulated Drinkfles - 580 ml - Blazing Black

beste waterfles

Beste waterfles wandelen
2.1 Liter Drinkfles - Vaatwasserbestendig - Sport Bidon Drinkbus King Mungo 1000ml Blauw

beste waterfles

Beste waterfles met filter
3. Bodhi Tree Waterfles - Met fruitfilter - grijs - 1 liter

beste waterfles

Beste waterfles met geur
4. Air up Starter Set 650 ml Drinkfles Antraciet – met 2 pods Limoen & Sinaasappel Passievrucht

beste waterfles

Beste waterfles voor kinderen

5. Dopper Original Drinkfles - Dark Spring - 450 ml

Top 10 Beste Waterflessen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen of wil jij direct een lijst met de beste 10 waterflessen zien? Door op de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste waterflessen. 


Waar op letten bij het kopen van een waterfles?

Regelmatig krijgen wij de vraag: Waar moet ik op letten bij het kopen van een waterfles en welke waterfles past het beste bij mij? Om antwoord op deze vragen te geven hebben wij een waterflessen test gedaan waardoor jij precies weet waar je op moet letten. Zo weet jij zeker dat je geen miskoop doet en tevreden bent met je aankoop.

Bij het uitvoeren van onze waterflessen test hebben wij enkele criteria opgesteld die belangrijk zijn om de waterflessen te kunnen beoordelen. Hierbij hebben wij dezelfde criteria gehanteerd als de waterflessentest van de consumentenbond. Ook hebben wij hierbij veel gekeken naar bestaande reviews. Dit omdat deze reviews een goed beeld geven van de kwaliteit en verwachtingen van het product.

Er zijn ontzettend veel waterflessen en elke waterfles heeft weer andere functies. Zo zijn er waterflessen die het water of andere dranken lang warm of koud kunnen houden. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld jou thee of koffie lang warm wilt houden. Andersom is het ook handig om jou water lekker lang koud te houden in de warme zomerdagen. 

Andere criteria waar wij naar hebben gekeken zijn de formaten van de waterflessen, het materiaal waarvan de flessen zijn gemaakt en de kleuren waarin zij beschikbaar zijn. Er zijn zelfs waterflessen die er voor kunnen zorgen dat jouw gewone water smaakt naar cola of andere smaken. Hoe dat werkt lees je later.

Hieronder vind je de criteria die wij hebben getoetst tijdens onze beste waterflessen test. Aan de hand van deze criteria hebben wij een top 5 weten op te stellen. 

Formaat

Het formaat van de waterfles is erg belangrijk. Er zijn namelijk waterflessen in verschillende formaten wat inhoudt dat de ene waterfles een andere inhoud heeft dan de andere. De meeste waterflessen hebben een inhoudt dat ligt tussen de 450ml en 1 liter. Het is daarom belangrijk om voor je zelf na te gaan welke inhoud jij nodig denkt te hebben.

Tijdens het hardlopen is het bijvoorbeeld handig om een kleine waterfles te hebben terwijl het tijdens het wandelen in de warmte weer handig is om een grote waterfles bij je te hebben.

Functies

Naast het formaat is het ook handig om te kijken naar de functies van de waterfles. Zo hebben sommige waterflessen de functie om het water warm of koud te houden. Ook hebben sommige waterflessen een dop die gebruikt kan worden als beker. 

Tegenwoordig zijn er zelfs bekers die een geurring om de drinktuit hebben waardoor je een cola geur ruikt terwijl je drinkt. Dit zorgt er voor dat jouw water gaat smaken naar cola. Dit komt doordat jou reuk voor een groot deel bepaalt hoe iets proeft. Deze technologie zit echter nog wel in de begin fase en zal niet altijd even goed werken. 

Kleuren

Als laatste hebben wij gekeken naar de criteria kleuren. De meeste waterflessen zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en dat is volgens ons ook erg belangrijk. Het moet namelijk niet zo zijn dat een mooie goede waterfles alleen maar in de kleur roze te krijgen is terwijl jij de macho man van de sportschool bent.

Dit zorgt er waarschijnlijk voor dat jij de fles niet gaat kopen. Wij hebben daarom goed gekeken naar welke flessen er in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn zodat er voor iedereen iets tussen zit.


Wat is de beste waterfles van 2021? 

Maar wat is nou de beste waterfles van 2021? Om antwoord op deze vraag te geven hebben wij uit onze waterflessen test een top 5 opgesteld. De top 5 hebben wij in de volgende alinea uitgebreid beschreven zodat jij per waterfles de voor- en nadelen van de fles kent.

Dit maakt het makkelijker om te kiezen wat de perfecte waterfles voor jou is. Wij hebben hierbij verschillende categorieën gehanteerd zodat niet alle waterflessen hetzelfde zijn. Zo zit er voor iedereen wat tussen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan normale kleine waterflessen maar dus ook grote waterflessen met warm/koud houd functie.

Om de beste producten te kiezen hebben wij ook gekeken naar de beste prijs-/kwaliteitsverhoudingen. Benieuwd naar de waterflessen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees snel verder!


1. Dopper Insulated Drinkfles - 580 ml - Blazing Black

beste waterfles

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar de beste waterfles van het moment? De Dopper Insulated Drinkfles - 580 ml - Blazing Black is een handige drinkfles die er voor zorgt dat jouw water tot wel 9 uur warm blijft en tot wel 24 uur koud. Dit is natuurlijk handig in zowel de warme zomerdagen als de koude winterdagen. 

Daarnaast wordt de dopper in maten van 350ml en 580ml geleverd. Deze doppers worden verder ook geleverd in kleuren zoals zwart, wit, roze en nog 6 andere kleuren. Voor iedereen dus genoeg kleurenkeuze. De waterfles is duurzaam gecertificeerd en draagt dus bij aan het milieu.

De fles is sterk, licht en heeft een ideaal formaat zodat hij in elke rugtas en elke fleshouder past. De fles is vaatwasser bestendig en de dop kan gebruikt worden als beker.

Voordelen Dopper Insulated Drinkfles - 580 ml - Blazing Black

 • voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen Dopper Insulated Drinkfles - 580 ml - Blazing Black

 • Eerste keer goed wassen

2.  1 Liter Drinkfles - Vaatwasserbestendig - Sport Bidon Drinkbus King Mungo 1000ml Blauw

beste waterfles

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar de beste sport bidon van het moment? De Drinkbus King Mungo is dat perfect voor jou. Deze waterfles wordt in 4 verschillende kleuren geleverd (zwart, blauw, donkerblauw en roze). Daarnaast heeft deze fles een inhoud van 1 liter waardoor je niet constant je flesje hoeft te vullen.

De waterfles is voorzien van een uniek sluitmechanisme waardoor de fles niet zomaar gaat lekken. Ook is de fles vaatwasser bestendig en is de fles BPA vrij. Dit houdt in dat er geen plastic smaak aan het water zit. De fles is van een sterk materiaal gemaakt waardoor hij niet zo snel stuk zal gaan.

Benieuwd naar deze waterfles? Klik hier!

Voordelen 1 Liter Drinkfles - Vaatwasserbestendig - Sport Bidon Drinkbus King Mungo 1000ml Blauw

 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
 • Stevig

Nadelen 1 Liter Drinkfles - Vaatwasserbestendig - Sport Bidon Drinkbus King Mungo 1000ml Blauw

 • Design is niet modern

3. Bodhi Tree Waterfles - Met fruitfilter - grijs - 1 liter

beste waterfles

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar de beste waterfles met een fruitfilter? De Bodhi Tree Waterfles is een luxe waterfles met een mooi design. Deze fles beschikt over een fruitfilter waardoor jij zonder problemen fruit toe kan voegen aan jouw drankje. Het fruit blijft goed achter in de fles zodat jij geen stukjes binnen krijgt tijdens het drinken. Dit is dan ook de beste waterfles voor kantoor.

Verder beschikt de fles over een dubbele sluiting waardoor hij niet snel gaat lekken en hij hygiënisch schoon blijft. De fles is BPA vrij wat inhoud dat je geen plastic smaak zult proeven. Ook is de fles gemaakt van een stevig materiaal en heeft hij een inhoud van 1 liter. De fles is daarentegen niet waterbestendig maar 1 keer omspoelen is voldoende.

De beker is slechts in 1 kleur verkrijgbaar maar door het mooie strakke design is deze fles unisex.


Voordelen Bodhi Tree Waterfles - Met fruitfilter - grijs - 1 liter

 • voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Mooi design
 • Sterk materiaal

Nadelen Bodhi Tree Waterfles - Met fruitfilter - grijs - 1 liter

 • Kan niet in de vaatwasser

4. Air up Starter Set 650 ml Drinkfles Antraciet – met 2 pods Limoen & Sinaasappel Passievrucht

beste waterfles

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Deze waterfles heb je vast wel eens voorbij zien komen. De Air Up Starter Set is in een korte periode erg bekend geworden. Deze waterfles beschikt over pods die zich bevinden om de drinktuit heen. Deze pods kun je activeren tijdens het drinken waardoor jij bijvoorbeeld de smaken limoen en passievrucht proeft tijdens het drinken van water.

Dit komt doordat de geur een groot deel van jouw smaak bepaalt. Door het ruiken van de limoen geur krijgt jouw water een lichtte limoen smaak. Dit zorgt er voor dat jij het idee krijgt dat je frisdrank drinkt terwijl jij in werkelijkheid gewoon water drinkt. Dit is uiteraard een stuk gezonder dan de hele dag door frisdrank drinken.

De techniek van de Air Up Stater waterfles is nieuw en zit daarom nog vol in de ontwikkeling. Niet alle pods zijn daarom even sterk en geven dezelfde smaak kwaliteit. Wel zijn wij er zeker van dat deze waterfles een hele nieuwe smaakbeleving geeft aan het drinken van water.

Voordelen Air up Starter Set 650 ml Drinkfles Antraciet – met 2 pods Limoen & Sinaasappel Passievrucht

 • Smaak kwaliteit verbetert
 • handig in gebruik
 • Goede kwaliteit

Nadelen Air up Starter Set 650 ml Drinkfles Antraciet – met 2 pods Limoen & Sinaasappel Passievrucht

 • Mensen verwachten soms teveel van de pods

5. Dopper Original Drinkfles - Dark Spring - 450 ml

beste waterfles

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Voor de mensen die tegen plasticvervuiling zijn is deze Dopper Original Drinkfles de perfecte uitkomst. Deze dopper is groter dan een gewoon wegwerp flesje en is, in tegenstelling tot z'n flesje, wel herbruikbaar. Ook is de dopper vaatwasserbestendig en is hij BPA vrij. De dop van de beker is ook bruikbaar als beker.

Het mooie aan deze dopper is dat hij erg goedkoop is en toch een goede kwaliteit heeft. De dopper bestaat uit een fles, beker en dop. Hierdoor is deze waterfles makkelijk uit elkaar te halen om deze te kunnen reinigen.

Benieuwd naar de lage prijs van dit product? Klik hier!

Voordelen Dopper Original Drinkfles - Dark Spring - 450 ml

 • Gebruiksvriendelijk
 • Compact
 • Goede kwaliteit

Nadelen Dopper Original Drinkfles - Dark Spring - 450 ml

 • Eerste keer goed reinigen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel waterflessen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten waterflessen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de waterflessen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste waterflessen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>