fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Waterfilter

Brita Waterfilterpatroon MAXTRA+ 6Pack

BRITA Waterfilterpatroon MAXTRA+

Dankzij het BRITA Waterfilterpatroon MAXTRA+ drink jij alleen nog maar schoon drinkwater. Door de meerdere filter in het apparaat komen er geen andere dingen in het water. Kalk, metalen chloor en smaakverstorende stoffen kunnen niet in het water komen. Hierdoor heb jij heerlijk water zonder al de afvalstoffen. Ideaal als je ermee wilt gaan koken!

Wanneer je een lage reis voor de boeg hebt en je bijvoorbeeld gaat backpacken kan het best zijn dat je een paar uur geen toegang hebt tot schoon drinkwater.  En dat heb je wel nodig wanneer je in een warm land de natuur aan het ontdekken bent! Maar ook thuis is het water helaas niet even schoon. 

Gelukkig is de mens zeer innovatief en is voor vrijwel ieder klein probleem wel een oplossing bedacht. Zo ook hiervoor! Met met behulp van een speciaal waterfilter kan jij water uit een rivier op zo'n manier filteren dat het drinkbaar water is, of je water in huis zo schoon mogelijk filteren.

Benieuwd welke waterfilters er zijn geselecteer? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Waterfilters

Brita Waterfilterpatroon MAXTRA+ 6Pack

Beste koop waterfilter
1.  BRITA Waterfilterpatroon MAXTRA+

BRITA Maxtra Filterpatronen - 5+1-Pack

Beste budget waterfilter
2. Waterfilterkan - BRITA Maxtra Filterpatronen - 5+1-Pack

ZeroWater Waterfilter - 4-Pack - Waterkan Vervangingsfilters

Beste luxe waterfilter
3. Waterfilter - ZeroWater - 4-Pack

BRITA - Waterfilterkan Marella Cool - 2,4L - Wit - incl. 6 MAXTRA+ Waterfilterpatronen - Voordeelverpakking

Beste prijs-kwaliteit verhouding waterfilter
4. BRITA Waterfilterkan Marella Cool White 2,4L

Premium Personal Water Filter Straw - Complete set - Waterfilter - Waterfles - Outdoor life - Survival - BPA-vrij - Filtert 1500L

Beste design waterfilter
5. Premium Personal Water Filter Straw - Complete set

Top 10 beste waterfilters

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste waterfilters. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een waterfilter?

Wij kunnen eigenlijk stellen dat het vinden van een goed waterfilter van levensbelang is. Wanneer deze niet goed werkt kunnen er namelijk bacteriën van het water in je lichaam komen.

En in het ergste geval maken die je ziek en houd je hier vervelende kwaaltjes aan over (of zelfs erger). Maar ja: wat is het beste waterfilter? Om je bij deze vraag te helpen hebben wij hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Die tips helpen jou bij het vinden van het beste waterfilter. En als we je dan nog een advies mogen geven: het beste waterfilter volgens de consumentenbond (of een ander merk) hoeft niet de beste voor jou te zijn. Dit verschilt per persoon. Daarom hebben wij in onze test meerdere opties verwerkt!

Formaat

Ten eerste is het goed om even te kijken naar het formaat van het waterfilter. Want je hebt in je tas of koffer (of beide) maar beperkte ruimte om dingen mee te nemen.

En het is wel zo belangrijk dat het waterfilter dan daadwerkelijk past. Anders kan je straks misschien niet alles wat je wil meenemen in je tas. En naast zonde is dat ook gewoon een beetje onhandig!

Levensduur filter

Ten tweede is de levensduur ook belangrijk. Dit is vaak ook een onbekend feitje bij mensen die niet bekend zijn met waterfilters. Maar ieder filter heeft een levensduur.

Wanneer de levensduur 'vergaan' is moet je een nieuw waterfilter gaan gebruiken. Anders kan de werking van het filteren minder goed worden. En zoals we eerder al zeiden kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Zorg er daarom voor dat het levensduur enigszins lang is, dit is zeker handig als je lang op vakantie gaat.

Vaatwasbestendig

Dit laatste punt is misschien iets voor de hand liggend. Maar het is wel zo fijn als de filters in de vaatwasser kunnen, toch? Anders moet je deze met de hand gaan afwassen.

En dat is alleen maar onnodig extra werk. En door de vorm van het filter kan het ook best een uitdaging zijn om dit goed schoon te maken. Zorg er dus voor dat het waterfilter vaatwasser bestendig is.


Wat zijn de beste waterfilter van 2023? 

En nu zijn we alweer bij het laatste stuk van dit artikel! Zoals wij eerder al hebben aangegeven hebben wij dus een zeer uitgebreide waterfilter test gedaan. Hierbij hebben wij gekeken naar tientallen verschillende waterfilters.

Uiteindelijk hebben wij een paar filters gekozen die als beste wisten te scoren op de belangrijkste categorieën (zoals beste design of prijs-kwaliteit verhouding). Ben jij na het lezen van dit artikel nou ook nieuwsgierig geworden naar de beste waterfilter aanbieding(en)? Dan kan je hieronder de top vijf beste waterfilters van 2023 zien en natuurlijk een beste waterfilter kopen!

1.  BRITA Waterfilterpatroon MAXTRA+

Brita Waterfilterpatroon MAXTRA+ 6Pack

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het waterfilter dat ons bij Top-X als meeste wist te verbazen in de test is het Brita waterfilterpatroon Maxtra+. Deze wist als beste te scoren! En dat is eigenlijk helemaal niet zo gek.

Zo bestaat dit filter uit een super fijne zeef die zand en vuil uit leidingen tegenhoudt en filtert naar drinkbaar water. Dit gebeurt op basis van een mix van krachtige Ion Exchange parels die metaal en kalk tegenhouden. 

Tevens bevatten alle filters ook nog microcrabon parels. Deze worden gemaakt uit kokosnootschalen en houden chloor en smaakverstorende stoffen tegen. Daardoor is het niet alleen drinkbaar, maar smaakt het ook nog eens lekker! En dat allemaal met een levensduur van 4 week per filter (je krijgt er zes, dus dat is toch mooi 6 maand aan waterfilters).

Voordelen BRITA Waterfilterpatroon MAXTRA+

 • De filters bevatten microcrabon parels die zorgen dat het water een fijne smaak heeft
 • De levensduur van slechts één waterfilter is 4 week, wat betekent dat je met deze set 6 maand vooruit kan
 • De mix van Ion Exhange parels filtert het water en houdt chloor en smaakverstorende stoffen tegen

Nadelen BRITA Waterfilterpatroon MAXTRA+

 • De filters zijn vrij groot van formaat en kunnen dus wel aardig wat ruimte innemen 

2.  Waterfilterkan - BRITA Maxtra Filterpatronen - 5+1-Pack

BRITA Maxtra Filterpatronen - 5+1-Pack

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Een ander waterfilter dat toch erg goed wist te scoren in deze test is wederom eentje van Brita. Maar dan de Maxtra waterfilterpatronen set! Hierbij krijg je zes waterfilters voor de prijs van 5.

Dat is natuurlijk een hele mooie waterfilter aanbieding. En ook bij deze filters is de levensduur per filter 4 week, wat betekent dat je met de set een half jaar vooruit kan. Toch best lang als je het ons vraagt.

Wat maakt dit filter dan zo bijzonder? Nou, kalkaanslag wordt aanzienlijk verminderd dankzij dit filter. Daarnaast worden onzuiverheden die de smaak van het water aantasten (als chloor) volledig gezuiverd.

Zelfs metalen als lood en koper die soms voor kunnen komen in het water worden eruit gefilterd dankzij deze krachtige filters. Je kan ze dus ook gebruiken voor huishoudelijke producten omdat het gefilterde water geen kalkaanslag achterlaat.

Voordelen Waterfilterkan - BRITA Maxtra Filterpatronen - 5+1-Pack

 • Laat geen kalkaanslag achter op huishoudelijke apparaten
 • Je krijgt in deze set maar liefst 6 filters voor de prijs van 5
 • Metalen als lood en koper die de smaak aantasten worden ook uit het water gefilterd

Nadelen Waterfilterkan - BRITA Maxtra Filterpatronen - 5+1-Pack

 • Filters zijn alleen te gebruiken met een waterkan

3. Waterfilter - ZeroWater - 4-Pack

ZeroWater Waterfilter - 4-Pack - Waterkan Vervangingsfilters

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Dit waterfilter is de duurste uit het rijtje en daardoor goed geschikt voor mensen met een ruimer budget: het ZeroWater waterfilter. En ja, het kost wel aardig wat meer. Maar daarvoor haal je wel een zeer goede kwaliteit waterfilter in huis.

Zo zitten er in deze set maar liefst 4 verschillende waterfilters. En dit zijn de énige waterfilters op de markt die NSF gecertificeerd zijn omdat ze ook chroom en lood wegfilteren. Er worden verschillende filtertechnologieën gebruikt zodat vrijwel al het vuil uit je water wordt gehaald.

Daardoor krijg je erg zacht water. En misschien is het je al opgevallen: maar de filters komen in de vorm van een kan. Hierdoor heb je eigenlijk een soort waterfles en filter in één!

Voordelen Waterfilter - ZeroWater - 4-Pack

 • De TDS-waarde van het gefilterde water is 0 wat betekent dat het heel erg schoon is
 • Dit is het enige filter dat NSF gecertificeerd is omdat zowel lood als chroom ook worden weggefilterd
 • De filters zijn in de vorm van een kan waardoor je een waterfles en filter in één hebt

Nadelen Waterfilter - ZeroWater - 4-Pack

 • De filters zijn vrij prijzig in vergelijking met soortgelijke waterfilters

4. BRITA Waterfilterkan Marella Cool White 2,4L

BRITA - Waterfilterkan Marella Cool - 2,4L - Wit - incl. 6 MAXTRA+ Waterfilterpatronen - Voordeelverpakking

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit heb je het ongetwijfeld over dit waterfilter van Brita. En ja, dit is weer een topper van hetzelfde merk! Maar dit is het iets duurdere Marella Cool White waterfilter.

Dit is een echte filterkan. Deze is ideaal wanneer je een kop thee wil zetten thuis bijvoorbeeld. De patronen zijn goed voor 4 week en maar liefst 100 liter gefilterd water. Dat is absoluut niet weinig!

Tevens is ontkalken ook amper nog nodig dankzij dit filter. En dat heeft alles te maken met de innovatieve MAXTRA+ MicroFlow Technology. Deze garandeert jou als consument heerlijk zacht water na het filteren. Wat wil je nog meer?

Voordelen BRITA Waterfilterkan Marella Cool White 2,4L

 • Komt in de vorm van een kan met handige schenktuit.
 • De patronen zijn goed voor 4 weken en maar liefst 100 liter water
 • Lekker water is gegarandeerd dankzij de MicroFlow Technology

Nadelen BRITA Waterfilterkan Marella Cool White 2,4L

 • Niet hitte bestendig 

5. Premium Personal Water Filter Straw - Complete set

Premium Personal Water Filter Straw - Complete set - Waterfilter - Waterfles - Outdoor life - Survival - BPA-vrij - Filtert 1500L

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

En dan zijn we alweer aangekomen bij het laatste waterfilter dat nog een plekje verdiende in deze top vijf. En dat is het Vitamo waterfilter! Deze kwam als beste uit de verf op het gebied van design.

En wij begrijpen heel goed waarom dit zo is. Dit is namelijk een mini waterfilter dat super makkelijk mee te nemen is op reis. Super handig wanneer je gaat backpacken of iets doet met survival.

En wist je dat je maar liefst 1500 ml water kan filteren met dit kleine filter? Dat is waarschijnlijk meer dan je denkt! Tevens is er een speciaal waterslangetje die je kan gebruiken om op moeilijk toegankelijke plekken water te filteren. En terechte nummer vijf, dus.

Voordelen Premium Personal Water Filter Straw - Complete set

 • Wordt geleverd met een waterzak waar 450 ml water in past waardoor je het filter nog makkelijker kan aansluiten
 • Is van een compact formaat en daardoor heel erg makkelijk mee te nemen
 • Komt met een speciaal waterslangetje die je kan gebruiken op moeilijk te bereiken plekken

Nadelen Premium Personal Water Filter Straw - Complete set

 • Het water filteren kost aardig wat inspanning van jezelf

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel waterfilters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten waterfilters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de waterfilters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste waterfilters op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP