• Home
 • /
 • Badkamer
 • /
 • Beste Waterbesparende Douchekop [Test 2022]

Laatste update: december 2022

Door: Thea

Best Geteste Waterbesparende Douchekop

beste waterbesparende douchekop

Sanivo Waterbesparende Douchekop

Op zoek naar de beste waterbesparende douchekop van dit moment? Zoek dan niet verder en kies voor de SANIVO Ionische waterbesparende Douchekop. Met deze douchekop gebruik je tot zo'n 40% minder water. Verder heeft hij een harde straal en beschikt hij over 3 aanpasbare standen (regen, massage en een combinatie). Verder zorgen de gemineraliseerde stenen in de douchekop ervoor dat het water gezuiverd wordt en vrij is bacteriën, metalen en chloor. De douchekop is tenslotte makkelijk te monteren en voor deze prijs is er geen betere douchekop op dit moment. Klik op de knop hieronder om direct de prijs te zien.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, moeten douche onder een douche met een lage waterdruk. Of het nou bij jou thuis het geval is of ergens in een hotel of B&B, het is niet fijn douche. Gelukkig is er tegenwoordig een hele handige oplossing voor. Er bestaat tegenwoordig namelijk een waterbesparende douchekop welke voor een goede waterdruk zorgt.

Door middel van het handige systeem dat verwerkt zit in de douchekop kan jij van elke douche met een lage waterdruk, een douche maken welke een fijne harde waterstraal geeft. Hierdoor kunnen douche momentjes een stuk prettiger worden. Doordat de douchekoppen gemakkelijk te verwijderen zijn kun je ze ook overal mee naar toe nemen.

Maar wat is dan de beste waterbesparende douchekop van dit moment? Wij hebben het onderzocht in onze beste waterbesparende douchekoppen test. Hierbij hebben wij tientallen verschillende douchekoppen met elkaar vergeleken op verschillende punten. Ook hebben wij reviews van andere consumenten bekeken om zo een handige top 5 op te kunnen stellen.

Benieuwd naar de beste opties van dit moment en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een waterbesparende douchekop? Lees dan gauw verder en ontdek onze testresultaten!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Vergeleken

8

Uur onderzoek gedaan

55

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 beste waterbesparende douchekoppen

beste waterbesparende douchekop

Beste koop waterbesparende douchekop
1. Sanivo Waterbesparende Douchekop

vitasense

Beste waterbesparende regendouche
2. Vitasense Ionische douche met geur en waterfilter [Hoge druk]

Alston Ionische Spa Douchekop - Roze Stenen - Waterbesparend

Beste Ionische douchekop
3. Alston Ionische Spa Douchekop - Roze Stenen - Waterbesparend

Tiger Turbo Saver Handdouche - Douchekop Ø 3,5 cm - Tot 60% waterbesparend - Chroom

Beste waterbesparende handdouche
4. Tiger Turbo Saver Handdouche - Douchekop Ø 3,5 cm - Tot 60% waterbesparend - Chroom

Ionische douchekop - Hoge druk, Waterbesparend & Met 3 Douchemodi

Beste goedkope waterbesparende douchekop
5. Ionische douchekop - Hoge druk, Waterbesparend & Met 3 Douchemodi

Top 10 beste waterbesparende douchekoppen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste waterbesparende douchekoppen!


Waar op letten bij het kopen van een waterbesparende douchekop?

Bij het aanschaffen van een waterbesparende douchekop zijn er verschillende criteria waar je op moet letten. Je wilt namelijk voorkomen dat je een miskoop doet en moeite moet doen om de douchekop terug te sturen. Om die reden hebben wij de belangrijkste criteria hieronder op een rijtje gezet. 

Deze criteria hebben wij ook getest in onze beste waterbesparende douchekoppen test van 2022 waardoor jij zeker weet dat de exemplaren in onze top 5 van de beste kwaliteit zijn. Ook zijn dit de belangrijkste criteria uit de beste waterbesparende douchekop consumentenbond test. 

Omdat er voor iedereen een andere soort waterbesparende douchekop de beste optie is kom je door deze criteria er gemakkelijk achter welke waterbesparende douchekop het beste bij jou past.

Functies

Allereerst beschikken waterbesparende douchekoppen over verschillende functies. Zo zorgt het ene model alleen voor een hardere waterdruk terwijl de andere ook een massage stand heeft of kan dienen als regendouche. Daarnaast kunnen deze functies ook weer gecombineerd worden.

Bekijk daarom vooraf altijd de product omschrijving van de gewenste waterbesparende douchekop om er achter te komen of jouw favoriet ook beschikt over de functies die jij nodig hebt,

Zuivering

Naast de verschillende functies kan het ook handig zijn om te kijken naar de zuivering van het apparaat. Zo zorgen sommige waterbesparende waterdouches alleen voor een hardere waterdruk en voegen zij verder niks toe. Ook zijn er exemplaren die erg populair zijn tegenwoordig.

Deze zogeheten ionische douchekoppen zorgen er namelijk voor dat het water in de douchekop gefilterd wordt. Het water uit de kraan is namelijk niet altijd even schoon en kan soms ongewenste stoffen of bacteriën bevatten. Door middel van een speciale techniek worden deze ongewenste stoffen en bacteriën gefilterd.

Waterbesparend

Een andere belangrijke criteria is uiteraard de waterbesparing waar de douchekoppen voor zorgen. Dit kan namelijk alsnog enorm verschillen per model. Zo zorgt het ene model voor een besparing van 20% terwijl een andere tot wel 60% water bespaart per douchebeurt. Deze specificaties vind je in de product omschrijvingen!

Prijs

Als laatste is de prijs van het product een belangrijke criteria. Ze zijn er namelijk in verschillende soorten prijsklassen. De duurdere varianten beschikken hierbij vaak over meer functies dan de goedkopere varianten.

Toch is het niet altijd nodig om een dure waterbesparende douchekop aan te schaffen. De ene persoon wilt namelijk alleen een hardere straal terwijl de andere ook behoefte heeft aan verschillende functies of een zuivering. Bedenk dus goed wat je wilt uitgeven en of je de gewenste douchekop hiermee in huis haalt.


Wat is de beste waterbesparende douchekop van 2022? 

Nu we de belangrijkste criteria voor het uitkiezen van een goede douchekop behandeld hebben is het tijd om te kijken naar de beste opties van dit moment. Wat de beste optie voor jou is, is volledig aan jou. Iedereen heeft namelijk andere wensen en voorkeuren.

Om de keuze toch wat makkelijker voor je te maken hebben wij modellen uit verschillende categorieën en prijsklassen opgenomen in onze handige top 5. Hierdoor zit er voor iedereen een perfect exemplaar tussen. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk product hieronder weergeven.

Benieuwd naar de modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Bekijk ze hieronder!

1. Sanivo Waterbesparende Douchekop

beste waterbesparende douchekop

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.5

Als jij op zoek bent naar de beste waterbesparende douchekop van dit moment dan is de Sanivo Waterbesparende Douchekop wat ons betreft je beste keuze. Zo is de prijs / kwaliteit enorm goed, bespaar je tot 40% op je waterkosten en is hij simpel en eenvoudig te monteren.

Verder beschikt deze douchekop over 3 verschillende standen: regen, massage en een mix. Douchen wordt een feestje met deze douchekop. 

Een ander groot voordeel van deze douchekop? Hoewel het een waterbesparende douchekop is, is de straal hard. Dit is lang niet bij elke douchekop het geval.

Ook beschikt deze douchekop over speciale mineraalstenen welke het water zuiveren en tegelijkertijd zorgen voor een waterbesparende werking. Het besparen van water is goed voor de portemonnee en tegelijkertijd zorg je indirect voor het milieu. 

Kortom, als jij op zoek bent naar een goede waterbesparende douchekop, dan is deze douchekop zeker een goede keuze. 

Voordelen Sanivo Waterbesparende Douchekop

 • Simpel en eenvoudig te monteren
 • Mineralen zorgen ervoor dat het water altijd vrij is van bacteriën, metalen en chloor
 • Bespaar tot wel 40% op je waterkosten

Nadelen Sanivo Waterbesparende Douchekop

 • Geen

2. Vitasense Ionische douche met geur en waterfilter

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Op zoek naar de beste waterbesparende regendouche? Vitasense is ontwikkeld door Saniliving. Saniliving is HET wellness merk voor in de badkamer. Naast de lekkerste regendouche die we tot nu toe zijn tegengekomen, heeft deze douchekop een aantal unieke features die ons wel kunnen bekoren. Allereerst de ingebouwde waterfilter, welke er voor zorgt dat bepaalde metalen, kalk en chlorine uit het water worden gefilterd. Het voordeel hiervan? Een gezondere en zachtere huid!

Bij elke douchekop wordt een aroma meegeleverd waarbij, naast het verspreiden van een heerlijke geur (citrus, dennenappels of lente bloemen), ook vitamine C vrijkomt! Deze geuren gaan behoorlijk lang mee maar zijn ook los na te bestellen via hun eigen website. 

Daarnaast is het ook met deze douchekop mogelijk om te wisselen tussen de verschillende standen. In tegenstelling tot andere producten gaat dat niet doormiddel van het draaien van de douchekop, maar gewoon met een simpele druk op de knop. De verschillende standen zijn; regendouche, massagestand en combinatiestand.

Voordelen Vitasense Ionische douche met geur

 • Inclusief waterfilter voor een zachte en gezonde huid
 • Makkelijk switchen tussen verschillende waterstanden met een druk op de knop 
 • Zorgt voor een heerlijke geur
 • Hoge druk

Nadelen Vitasense Ionische douche met geur

 • Ondanks het chroom voelt de douchekop aan de lichte kant

3. Alston Ionische Spa Douchekop - Roze Stenen - Waterbesparend

Alston Ionische Spa Douchekop - Roze Stenen - Waterbesparend

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar een waterbesparende douchekop welke een douchefilter bevat en ook nog eens Vitamine C toevoegt aan het water? Bekijk dan de Alston Ionische Spa Douchekop - Roze Stenen - Waterbesparend eens. Deze waterbesparende douchekop is namelijk net even anders dan de varianten hierboven.

Zo beschikt de Alston Ionische Spa Douchekop - Roze Stenen - Waterbesparend over roze mineralen welke het water filteren en Vitamine C toevoegen. Daarnaast zorgt deze douchekop er voor dat het water er met een krachtige straal uitkomt. 

De waterbesparende douchekop bevat 3 handige mineralen welke chloor, bacteriën en ammonia verwijderen. Hierdoor zorg jij voor een stralende huid en een goede haarverzorging.

Voordelen Alston Ionische Spa Douchekop - Roze Stenen - Waterbesparend

 • Bevat vitamine c
 • Bespaart veel water
 • Milieuvriendelijk

Nadelen Alston Ionische Spa Douchekop - Roze Stenen - Waterbesparend

 • Design is wat vrouwelijk

4. Tiger Turbo Saver Handdouche - Douchekop Ø 3,5 cm - Tot 60% waterbesparend - Chroom

Tiger Turbo Saver Handdouche - Douchekop Ø 3,5 cm - Tot 60% waterbesparend - Chroom

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plek 4 hebben wij de Tiger Turbo Saver Handdouche - Douchekop Ø 3,5 cm - Tot 60% waterbesparend - Chroom geselecteerd als beste waterbesparende handdouche. Deze handdouche bespaart namelijk tot wel 60% water wat goed is voor jouw portemonnee en het milieu.

Daarnaast zorgt de Tiger Turbo Saver Handdouche - Douchekop Ø 3,5 cm - Tot 60% waterbesparend - Chroom voor een fijne, krachtige nevel straal waar jij gemakkelijk een lange tijd van kunt genieten. Door het compacte formaat neem jij hem ook gemakkelijk overal mee naartoe.

De antikalk functie van de Tiger Turbo Saver Handdouche - Douchekop Ø 3,5 cm - Tot 60% waterbesparend - Chroom zorgt er voor dat de douchekop gemakkelijk schoon te houden is. Ook is de douchekop gemakkelijk te monteren en demonteren.

Voordelen Tiger Turbo Saver Handdouche - Douchekop Ø 3,5 cm - Tot 60% waterbesparend - Chroom

 • Compact formaat
 • antikalk functie
 • Goede prijs

Nadelen Tiger Turbo Saver Handdouche - Douchekop Ø 3,5 cm - Tot 60% waterbesparend - Chroom

 • Niet z'n fraai design

5. Ionische douchekop - Hoge druk, Waterbesparend & Met 3 Douchemodi

Ionische douchekop - Hoge druk, Waterbesparend & Met 3 Douchemodi

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Ionische douchekop - Hoge druk, Waterbesparend & Met 3 Douchemodi geselecteerd als beste budget variant waterbesparende douchekop. Deze douchekop beschikt ook over 3 verschillende functies en lijkt erg op de eerste en tweede modellen uit deze top 5.

Het verschil met de eerste 2 modellen is dat deze waterbesparende douchekop een stuk goedkoper is. Daarnaast beschikt deze waterbesparende douchekop over net even wat andere filtermineralen.

Dit maakt de Ionische douchekop - Hoge druk, Waterbesparend & Met 3 Douchemodi geschikt voor mensen die niet al te veel geld uit willen geven maar toch maximaal willen genieten van hun lage waterdruk. De beste prijs van deze ionische douchekop vind je via de bovenstaande button!

Voordelen Ionische douchekop - Hoge druk, Waterbesparend & Met 3 Douchemodi

 • Goed waterbesparend
 • Ziet er mooi uit
 • Goedkoopste optie

Nadelen Ionische douchekop - Hoge druk, Waterbesparend & Met 3 Douchemodi

 • Kwaliteit is een stuk minder

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel waterbesparende douchekoppen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 waterbesparende douchekoppen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de waterbesparende douchekoppen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste waterbesparende douchekoppen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste buitendouches zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP