fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Thea

Best Geteste Wasmiddel

Ariel 3in1 PODS Colour&Style - 30 wasbeurten - Wasmiddel

Ariel 3in1 Pods

Deze vernieuwende pods tillen wassen naar een niveau waarvan je nog niet eens wist dat het bestond! In plaats van potten met wasmiddel en wasverzachter te kopen doen deze pods beide in één. Je kan heel gemakkelijk een pod bij je was in gooien, en dan ben je al klaar om te wassen! Ook zorgen deze pods ervoor dat de mooie en heldere kleuren van je kleding goed beschermd blijven. 

Veel Nederlanders doen de was. Dat betekent natuurlijk ook dat er erg veel vraag is naar wasmiddel, daar houd je immers je was mee schoon. Omdat je kleding misschien veel geld heeft gekost, of je het erg mooi vindt (of beide) wil je hiervoor wel de beste wasmiddel hebben. 

Door het grote aanbod kan het nog best moeilijk zijn om dan de beste wasmiddel te vinden. Je vraagt je misschien af: Wat is de beste wasmiddel? In dit artikel gaan we antwoord geven op deze vraag! Scrol snel verder om onze ultieme top 5 te zien en alles te weten te komen waar je op moet letten!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wasmiddelen 

Ariel 3in1 PODS Colour&Style - 30 wasbeurten - Wasmiddel

Beste koop wasmiddel
1. Ariel 3in1 Pods kleur

Robijn Black Velvet Wascapsules

Beste geur wasmiddel
2. Robijn Black Velvet Wascapsules

Persil Color Gel Vloeibaar

Beste goedkope wasmiddel
3. Persil Color Gel Vloeibaar

Ariel Vloeibaar Wasmiddel Original Wit

Beste wasmiddel voor witte was
4. Ariel Vloeibaar Wasmiddel Original Wit

Beste prijs- kwaliteitverhouding wasmiddel
5. Neutral Zwart & Donker

Top 10 Beste Wasmiddel

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste wasmiddel , dit zijn direct de meest verkochte wasmiddel bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van wasmiddel?

Omdat wasmiddel zo’n populair product is in ieder huishouden, is het aanbod logischerwijs ontzettend groot. Het kan dan nog best een uitdaging zijn om de beste wasmiddel te vinden. 

Daarom hebben wij zoals beloofd alles op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. Zo weet jij zeker dat er niks mis kan gaan met je was!

Geur

Het eerste belangrijke punt om rekening mee te houden is natuurlijk de geur. Wanneer je wasmiddel koopt is het wel zo fijn dat je de geur ook lekker vindt ruiken. Je hele was gaat er immers naar ruiken. 

Meestal kan je van tevoren de dop er wel even af doen om te ruiken. Als je twijfels hebt over het geurtje, kan je beter een andere uitkiezen. Liever geen duidelijke geur aan je was? 

Daar hebben ze ook speciaal wasmiddel voor. Dit moet je dan even lezen op de verpakking, daar staat het vaak aangegeven. Dit is dan vrij van parfum en kleurstoffen, en perfect wanneer je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt.

Aantal wasbeurten

Op al het wasmiddel staat aangegeven hoeveel wasjes je ermee kan draaien. Bij de één zijn dit er natuurlijk meer dan bij de ander. En dat heeft ook te maken met de inhoud van de fles.

Vaak zijn de grotere, iets duurdere, flessen op lange termijn goedkoper. Je kan hier namelijk vaker de was mee doen. Zo voorkom je ook dat je om de haverklap zonder wasmiddel zit, en je dan geen was kan doen.

Zeker wanneer al je nette kleding vies is of je bijvoorbeeld een sporter bent is het noodzakelijk om altijd wasmiddel in huis te hebben. Hou er dus rekening mee dat je niet een te kleine fles wasmiddel koopt.

Doel van het wasmiddel

Zoals je misschien al weet kan je wasmiddel gebruiken voor verschillende doelen, nog specifieker, soorten was. Je hebt bonte was, witte was en zwarte was. Het is meestal niet verstandig om alle kleuren was zomaar samen te wassen.

Je hebt dan kans dat de ene kleur overloopt in de ander: dan is je witte shirt ineens roze. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Let er dus goed op wanneer je wasmiddel wil gaan kopen dat je de juiste koopt, en niet thuiskomt met wasmiddel voor witte was als je de bonte was wil doen.


Wat is de beste wasmiddel van 2023? 

Rekening houdend met bovenstaande punten, en nog veel meer, hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende wasmiddelen, om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit.

En met de beste kwaliteit natuurlijk óók de beste testresultaten. Het was dan ook een erg spannende wasmiddel test, en veel gingen gelijk aan elkaar op.

Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden, waardoor ze een plekje wisten te bemachtigen in de felbegeerde top vijf. Hierbij blinken ze uit in categorieën zoals bijvoorbeeld beste wasmiddel voor witte was of beste wasmiddel voor de wasmachine. 

Ben jij ook benieuwd en nieuwsgierig als ons naar welke wasmiddelen in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste wasmiddelen van 2023!

1. Ariel 3in1 Pods kleur

Ariel 3in1 PODS Colour&Style - 30 wasbeurten - Wasmiddel

9.7

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Het beste wasmiddel is met vlag en wimpel deze handige pods van Ariel. In plaats van onhandig gebruik maken van flessen wasmiddel is deze pod goed voor één was. En daarnaast is dit na wasmiddel óók wasverzachter!

Ook zorgt deze handige pod ervoor dat de kleur goed behouden blijft en je kleding net zo mooi de was weer uitkomt als toen je het gekocht hebt. Je zit met deze innovatieve pods dus sowieso goed!

Voordelen Ariel 3in1 Pods kleur

 • Deze pods zijn naast wasmiddel ook wasverzachter, wat ervoor zorgt dat dit product multifunctioneel is
 • Je hoeft geen flessen wasmiddel meer in te slaan, één pod is genoeg voor een hele was
 • De pods komen in een handige opbergdoos met een kinderslot, en zijn dus veilig te gebruiken met kleine kinderen

Nadelen Ariel 3in1 Pods kleur

 • Enigszins prijzig in verhouding met ‘normaal’ wasmiddel

2. Robijn Black Velvet Wascapsules

Robijn Black Velvet Wascapsules

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je dat je was ongelooflijk lekker gaat ruiken? Dan wil je deze pods van het bekende merk Robijn in huis hebben. Ze zorgen voor een extra lekkere geur die lang in je kleding blijft hangen. 

Ook zorgen deze capsules ervoor dat je was niet vervaagt of dat kleuren in elkaar overlopen. Daarnaast zijn de capsules speciaal ontwikkeld voor zwarte was waardoor je zeker weet dat je goed zit.

Voordelen Robijn Black Velvet Wascapsules

 • Je kan met één box een half jaar lang zwarte wasgoed wassen
 • Heeft een ontzettend lekkere geur die extra lang in je kleding blijft hangen
 • Gaat vervaging van donkere kleuren tegen en zorgt voor intense kleuren

Nadelen Robijn Black Velvet Wascapsules

 • Om de geur nog dieper in je kleding te laten dringen moet je de wasverzachter er los bij kopen

3. Persil Color Gel Vloeibaar

Persil Color Gel Vloeibaar

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ook met een minder budget zijn er erg goede kwaliteit wasmiddelen verkrijgbaar, en dan al helemaal deze van Persil! Dankzij de speciale Deep Clean Plus Technology dringt het wasmiddel diep in de vezels.

Daardoor worden zelfs de meest hardnekkige vlekken verwijderd, zelfs op een was van 30 graden! En dat is niet alles: dit wasmiddel is voorzien van de Active Fresh Effect. Dit verwijdert vieze geurtjes uit je kleding en zorgt ervoor dat het langdurig fris blijft!

Voordelen Persil Color Gel Vloeibaar

 • Heeft een speciale Deep Clean Plus Technology die diep doordringt in de vezels van je kleding en zo vlekken kan verwijderen
 • Je kan met één fles maar liefst 120 wasbeurten draaien
 • Bestaat uit het Active Fresh Effect: verwijdert nare geurtjes en houdt kleding langdurig fris

Nadelen Persil Color Gel Vloeibaar

 • Niet zo makkelijk als wanneer je pods zou gebruiken

4. Ariel Vloeibaar Wasmiddel  Original wit

Ariel Vloeibaar Wasmiddel Original Wit

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Veruit het beste wasmiddel voor de witte was is de Ariel Vloeibaar wasmiddel. Je kan met één fles maar liefst 65 wasbeurten draaien! Daarnaast heeft het wasmiddel een speciale vlekverwijderaar functie, waardoor je was weer stralend wit wordt. 

Ook verwijdert het de dofheid uit kleding, wat ook mooi is meegenomen. Ook is de fles 100% recyclebaar en kan je via de website van Ariel gratis een doseerdop bestellen

Voordelen Ariel Vloeibaar Wasmiddel Original wit

 • Met één fles kan je maar liefst 65 keer je witte was doen
 • Verwijdert dofheid uit witte kleding en zorgt voor een stralende witte kleur
 • Heeft een speciale formule die vlekken uit witte kleding verwijdert

Nadelen Ariel Vloeibaar Wasmiddel Original wit

 • Je moet er wel om denken om de doseerdop apart te bestellen, anders kan ej de was niet doen

5. Neutral Zwart & Donker 

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over het wasmiddel van Neutral. tegen een relatief lage prijs kan je maar liefst 60 wasjes draaien. Daarnaast is er 0% parfum en 0% kleurstof gebruikt!

En als kers op de taart is dit wasmiddel speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, en zelfs dermatologisch getest. Zeker omdat er dus geen parfum in zit is je huid goed beschermd!

Voordelen Neutral Zwart & Donker 

 • Is speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid
 • Bevat géén parfum en ook géén kleurstoffen
 • Erg goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen Neutral Zwart & Donker 

 • Alleen geschikt voor zwarte was, je moet dus voor bijvoorbeeld bonte was een aparte fles kopen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel wasmiddel hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten wasmiddel getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de wasmiddel op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste wasmiddel op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP