Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Best Geteste Wasmachine Reiniger

Dettol Hygiënische Wasmachine Reiniger

Dettol Hygiënische Wasmachine Reiniger is de beste Wasmachine Reiniger 2022 volgens onze experts. Door de geurbestrijdende werking gaat niet alleen je wasmachine, maar ook je was weer lekker fris ruiken.

Dit is ook bevorderlijk voor de hygiëne van de ruimte waarin je wast; Dettol Hygiënische Wasmachine Reiniger voorkomt schimmels die zich ophopen in en rond de trommel. Ook kun je deze reiniger gebruiken om residuen te verwijderen, die afkomstig zijn van bijvoorbeeld je kleding.

Dit product is een handige 3-pack van 750ml waarmee je nog jaren vooruit kan, met een bewezen & geteste formule die doet wat het belooft.

Kan jouw wasmachine wel een opknapbeurt gebruiken? Dan raden we je aan om een goede wasmachine reiniger aan te schaffen. Natuurlijk kun je gaan voor de beste wasmachine reiniger volgens de consumentenbond of, misschien gewoon een wasmachine reiniger kopen uit de supermarkt - maar per wasmachine kan het enorm verschillen hoe je hem het beste kunt reinigen. 

De beste wasmachine reinigers 2022 hebben we voor je uitgezocht in onze wasmachine reiniger test. Hierbij hebben onze witgoed experts gekeken naar de beste formule, maar ook houden we standaard rekening met de beste prijs-kwaliteitverhouding van alle producten. Zo weten we zeker dat er ook een goede wasmachine reiniger bij zit voor jou!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

46

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wasmachine Reinigers

Beste Koop Wasmachine Reiniger
1. Dettol Hygiënische Wasmachine Reiniger

Beste 3 in 1 Wasmachine Reiniger
2. Calgon 3 in 1 Powerball Tabs Wasmachine Reiniger en Anti kalk

Beste Stinkende Wasmachine Reiniger
3. HG tegen stinkende wasmachines 

Beste Bosch / Siemens Wasmachine Reiniger
4. Bosch / Siemens Wasmachine reiniger

Beste Krachtige Wasmachine Reiniger
5. Destop Wasmachine reiniger Integrale Behandeling

Top 10 beste Wasmachine Reinigers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Wasmachine Reinigers.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Wasmachine Reiniger?

Een wasmachine reiniger kopen, dat doe je waarschijnlijk niet iedere dag. Je hebt op het internet gelukkig veel meer keuze dan in de supermarkt, maar je moet wel zeker weten dat de wasmachine reiniger die je koopt past bij je apparaat. Daarom hebben we hieronder vier belangrijke punten genoteerd waar je op moet letten als je een wasmachine reiniger aanbieding tegenkomt. Lees dit even door voor je de beste wasmachine reiniger uitkiest, om een miskoop te voorkomen.

Formule

De formule van iedere wasmachine reiniger is anders. Sommigen zijn meer geschikt voor jouw wasmachine dan andere producten. In onze reviews hieronder leggen we zo goed mogelijk uit voor wat voor wasmachine deze reinigingsmethode het beste is, en vaak staat hierover ook iets op de verpakking.

Hoeveelheid

Koop je het wasmiddel voor je eigen kleine wasmachine? Dan heb je niet een hele grote fles nodig, en kun je mogelijk wat besparen op je wasmachine reiniger. Maar als je een groot gezin hebt of meerdere wasmachines bij een sportvereniging moet reinigen is het wel zo handig om alvast een voorraad in te slaan.

Multifunctioneel?

Niet alle wasmachine reinigers hebben dezelfde functie. Sommige formules focussen meer op het verwijderen van schimmels, anderen lijken beter te werken om geurtjes en residuen te bestrijden. We raden eigenlijk altijd aan om een all-in-1 wasmachine reiniger te kopen, omdat je dan met één aankoop al klaar bent. Dit bespaart tevens ruimte in de schoonmaakkast!

Substantie

Sommige wasmachine reinigers komen in een poedertje, en anderen zijn juist vloeibaar. De beste manier om jouw wasmachine te reinigen verschilt natuurlijk per wasmachine. Lees de adviezen van de fabrikant van je wasmachine eens goed door, daarin staat namelijk altijd wat voor wasmachine reiniger ze aanraden.


Wat is de beste Wasmachine Reiniger van 2022? 

Een goede wasmachine reiniger kopen? De beste wasmachine reinigers hebben we hieronder voor je geselecteerd. We hebben bij Top-X talloze producten getest in verschillende wasmachines van Bosch, LG, Samsung en vele andere merken, om erachter te komen of deze wasmachine reinigers echt zo goed zijn als ze beloven. De beste prijs van dit moment vind je via de rode knop!

1. Dettol Hygiënische Wasmachine Reiniger

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Dettol Hygiënische Wasmachine Reiniger is de beste Wasmachine Reiniger 2022 volgens onze experts. Door de geurbestrijdende werking gaat niet alleen je wasmachine, maar ook je was weer lekker fris ruiken. Dit is ook bevorderlijk voor de hygiëne van de ruimte waarin je wast; Dettol Hygiënische Wasmachine Reiniger voorkomt schimmels die zich ophopen in en rond de trommel.

Ook kun je deze reiniger gebruiken om residuen te verwijderen, die afkomstig zijn van bijvoorbeeld je kleding. Dit product is een handige 3-pack van 750ml waarmee je nog jaren vooruit kan, met een bewezen & geteste formule die doet wat het belooft. Een handige aankoop voor mensen die bovengemiddeld veel wassen, en dus vaker een reinigingsbeurt voor hun wasmachine kunnen gebruiken!

Voordelen Dettol Hygiënische Wasmachine Reiniger

 • 3x250 ml is een flinke voorraad
 • Scherp geprijsd
 • Verwijdert residu 
 • voorkomt schimmels

Nadelen Dettol Hygiënische Wasmachine Reiniger

 • Niet iedereen zal deze hoeveelheid nodig hebben

2.  Calgon 3 in 1 Powerball Tabs Wasmachine Reiniger en Anti kalk

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.5

Heb je het idee dat je wasmachine naast een reinigingsbeurt ook wel eens ontkalkt mag worden? Kalkaanslag komt vaak voor in Nederland, doordat in ons kraanwater veel kalk zit. Gelukkig heeft Calgon een slim product ontwikkeld, waarmee je drie vliegen in één klap kunt slaan: zowel ontkalken, schimmel en residu verwijderen als een lekkere geur in je wasmachine kunt krijgen!

De Calgon 3 in 1 Powerball Tabs Wasmachine Reiniger is een pakket met liefst 75 tabletten. Deze plaats je gewoon in het normale vakje voor schoonmaaktabletten. Je laat de wasmachine één keer goed draaien, en binnen een uurtje is de hele machine weer brandschoon!

De belangrijkste componenten van je wasmachine, zoals de pompen en de trommel, worden op deze manier kalkvrij gemaakt. Daarnaast zorgt Calgon 3 in 1 Powerball Tabs Wasmachine Reiniger voor een perfect schone wasmachine, zowel de trommel als de overige componenten, zodat je weer maanden vooruit kunt. 

Voordelen Calgon 3 in 1 Powerball Tabs Wasmachine Reiniger en Anti kalk

 • Maakt de wasmachine perfect schoon
 • Verwijdert kalkaanslag
 • Beschermt de belangrijkste componenten van je wasmachine
 • Zorgt voor een perfect werkend apparaat

Nadelen Calgon 3 in 1 Powerball Tabs Wasmachine Reiniger en Anti kalk

 • Een doelgerichter schoonmaakmiddel heeft betere reinigingseffecten

3. HG tegen stinkende wasmachines

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.9 

Je wasmachine reinigen kan meerdere doeleinden hebben. Soms is je wasmachine een beetje vettig van binnen, soms komen er muffe geurtjes uit. Dit laatste betekent vaak dat er door ophopend vocht iets van schimmel is ontstaan in de trommel, of in de andere componenten van je wasmachine. HG tegen stinkende wasmachines is het perfecte product hiervoor, waarvan de formule specifiek ontwikkeld is om schimmel en geurtjes tegen te gaan.

Niet alle schoonmaakmiddelen zijn gericht op het verwijderen van geurtjes, maar zoals HG altijd zegt; HG doet wat het belooft. Misschien niet altijd waar, maar in dit geval hebben we een stinkende wasmachine weer heerlijk laten ruiken in onze test van de HG tegen stinkende wasmachines. 

Voor een aardig prijsje (check de prijs via de rode knop) kun je makkelijk zorgen voor een fris ruikende wasmachine. Dit heeft voordelen voor de hygiëne van je badkamer, maar zorgt tevens voor gezond ruikende kleding en handdoeken. Je kan met deze fles je wasmachine ongeveer 5 behandelingen geven, en het is erg makkelijk te gebruiken.

Voordelen HG tegen stinkende wasmachines

 • Genoeg voor een paar jaar
 • Specifiek bedoeld voor het verwijderen van geurtjes
 • Verwijdert aanslag en vuil in de afvoerleidingen

Nadelen HG tegen stinkende wasmachines

 • Slechts voor 5 wasbeurten

4. Bosch / Siemens Wasmachine reiniger

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Gebruik je een wasmachine van Bosch of Siemens? Deze bedrijven hebben de handen in een geslagen om de beste formule te ontdekken voor hun eigen merk wasmachines. Dit heeft ze even gekost, maar het resultaat mag er zijn: onze Bosch-wasmachine werd perfect schoon door deze Bosch / Siemens Wasmachine reiniger, en hetzelfde resultaat zal voor Siemens apparaten gelden.

Je kan de Bosch / Siemens Wasmachine reiniger in geen enkele winkel kopen, en juist daarom vinden we het een verstandige aankoop. De fabrikant zelf weet immers het beste wat voor formule er nodig is om de onderdelen van je wasmachine optimaal schoon en kalkvrij te krijgen. 

Je kan je wasmachine vier keer reinigen met deze pods. Genoeg dus voor twee jaar wassen, bij gemiddeld gebruik. Dit maakt de iets hogere prijs weer te overzien, en door de geweldige werking vinden we de prijs dubbel en dwars waard! 

Voordelen Bosch / Siemens Wasmachine reiniger

 • Perfect voor Bosch / Siemens Wasmachines
 • Reinigt beter dan standaard reinigers
 • Genoeg voor twee jaar

Nadelen Bosch / Siemens Wasmachine reiniger

 • Prijziger dan andere reinigingsproducten

5. Destop Wasmachine reiniger Integrale Behandeling

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.4

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je alles al geprobeerd, maar blijven er vreemde geurtjes uit je wasmachine komen? Het kan best wel eens zijn dat dit komt door opstoppingen of kalkaanslag diep in het apparaat. Niet in de trommel dus, maar in de afvoer of juist de toevoer van het water. 

Dit kun je het beste oplossen met een krachtige aanpak, zoals de Destop Wasmachine reiniger voor Integrale Behandeling. Dit product is speciaal ontwikkeld voor de wat hardnekkige geurtjes, die een normale reiniger er niet zomaar uit krijgt. Dit verklaart dan ook de iets hogere prijs van de Destop Wasmachine reiniger.

Als je dit goedje 1 keer per halfjaar in je wasmachine stopt en hem even goed laat reinigen, zul je net als wij versteld staan van het resultaat. De Destop Wasmachine reiniger voor Integrale Behandeling is daarom de beste wasmachine reiniger voor hardnekkige viezigheid dat diep in de wasmachine zit opgehoopt.

Voordelen Destop Wasmachine reiniger Integrale Behandeling

 • Ideaal voor hardnekkige viezigheid diep in de wasmachine
 • Beschermt de machine tegen kalk en viezigheid
 • Reikt verder dan de meeste reinigingsmiddelen

Nadelen Destop Wasmachine reiniger Integrale Behandeling

 • Flink duurder dan andere middelen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel wasmachine reinigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten wasmachine reinigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de wasmachine reinigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste wasmachine reinigers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP