fbpx

Publicatie datum: 11 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Warmtekussen

beste warmtekussen

Tomado THP0402G

Met het Tomado Elektrisch warmtekussen zit jij er warmpjes bij. Zo beschikt dit kussen over 6 warmtestanden en beschikt hij over een extra snelle opwarming. Het kussen heeft een instelbare automatische uitschakeling na 30, 60 of 90 minuten, dus je kan er met een gerust hart mee in slaap vallen. Verder is dit kussen ook nog eens te wassen in wasmachine, je kunt de bediening namelijk gemakkelijk afnemen.

Wat is het beste warmtekussen van 2023? Het is - vooral in de winter - een vraag die we bij de Top-X redactie vaak voorbij zien komen. En dat snappen we best.

Een warmtekussen is namelijk een geweldige uitvinding! Met een warmtekussen zijn koude nachten in bed voor goed verleden tijd. Zelf gebruiken we een warmtekussen vaak bij ons voeteneinde waardoor we altijd lekkere warme voeten hebben.

Maar hoe kies je nu een goed warmtekussen uit? En waar moet je op letten bij het kopen van het beste warmtekussen? Op deze vragen gaan wij antwoord geven in dit artikel.

Aan de hand van onze Top-X test methode hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende warmtekussens die online beschikbaar zijn. Deze warmtekussens hebben we vergeleken op meerdere criteria waaronder prijs / kwaliteit, online populariteit en ervaringen van andere consumenten.

Op basis hiervan hebben wij een top-5 samengesteld met de allerbeste warmtekussens van dit moment. Kortom, als jij op zoek bent naar het beste warmtekussen van dit moment: lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Warmtekussens

beste warmtekussen

          Beste koop warmtekussen
  1. Tomado THP0402G

Seranova Elektrisch Warmtekussen

          Beste warmtekussen voor nek en schouders
  2. Seranova Elektrisch Warmtekussen

Medisana HP 605 Warmtekussen

Beste premium warmtekussen
3. Heating pad

Elektrisch Warmtekussen voor Rug, Voeten, Nek, Schouders en Buik - Wasbaar Verwarmingskussen - Verwarmingsmat - Heating Pad 40x30 cm

Beste prijs- kwaliteitverhouding warmtekussen
4. Inventum verwarmingskussen

Verwarmingskussen met vulling, grijs, 40x30cm, 100W

Beste design warmtekussen
5. Medisana HP 605 warmtekussen

Top 10 beste warmtekussen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste warmtekussen , dit zijn direct de meest verkochte warmtekussen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een warmtekussen?

Zoals eerder aangegeven in dit artikel is een warmtekussen de perfecte manier om spierpijn sneller over te laten gaan. En zoals met veel handige uitvindingen ben je niet de enige die zo’n kussen wil kopen.

Aanbieders van warmtekussen weten dit ook. Met als gevolg dat de fabrikanten als paddenstoelen uit de grond komen schieten. Hierdoor kan je misschien door de bomen het bos niet meer zien, en dat begrijpen wij!

Omdat wij dit goed snappen, en het natuurlijk heel overweldigend kan zijn om zóveel keuze te hebben, zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de belangrijkste factoren om rekening mee te houden tijdens het kopen van het beste warmtekussen. 

Deze factoren hebben wij onderstaand, speciaal voor jou, op een rijtje gezet. Ideaal toch?

Garantie

Ten eerste willen we het hebben over de garantie. Dit is natuurlijk erg belangrijk wanneer je een product wil kopen, ongeacht of het nou een warmtekussen is of juist wat anders!

Waarom? De garantie is een soort aanduiding vanuit de fabrikant over hoe lang het product dat zij verkopen ten minste mee moet gaan. Dat is natuurlijk heel fijn voor de consument, dan weet je namelijk direct waar je aan toe bent en hoe lang je bij de fabrikant terecht kan voor hulp wanneer er iets niet goed blijkt te zijn. 

Wanneer een product géén garantie heeft, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Als de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van de producten die zij verkoopt, dan moet er ook een passende garantie op zitten. 

Koop dus bij voorkeur een warmtekussen met garantie van ten minste twee jaar, zodat je verzekerd bent van een goede aankoop waar je een flink tijdje (op zijn minst) van kan genieten. 

Vermogen

Elektrische kussens kunnen zich onderscheiden door het vermogen. Dit wordt uitgedrukt in Watt. Hierbij geldt: hoe meer wattage, hoe warmer het kussen kan worden en ook hoe sneller het op temperatuur is.

Een normale waarde voor elektrische kussens is ongeveer 100 Watt. Zit je hier dus onder, dan kan je ervan uitgaan dat het deken minder snel op de juiste temperatuur is.

Schakelaar

Een ander belangrijk puntje om rekening mee te houden bij het kopen van een warmtekussen is de schakelaar. Zo’n schakelaar heeft natuurlijk als functie dat je het kussen aan of uit kan zetten. Op de schakelaar zit doorgaans ook nog een knopje om te kunnen switchen tussen de verschillende warmtestanden.

Mocht je nou je warmtekussen in het donker willen gebruiken, is het bijvoorbeeld handig dat de knopjes van de schakelaar ook licht geven of in ieder geval duidelijk aanwezig zijn. Je hebt zelfs kussens te koop waarbij de schakelaar afneembaar is.

Heel veel verschillende opties dus. Handig om hier even rekening mee te houden en goed in kaart te brengen waarvoor én wanneer je het warmtekussen gaat gebruiken. Dat voorkomt teleurstellingen.

Reinigen

Dit is erg belangrijk! Niet alle warmtekussen kunnen zo maar in de wasmachine. Doe je dit wel, dan heb je een grote kans dat dat dan ook het einde is van het warmtekussen. Wanneer dit er niet specifiek bij vermeldt staat, kan je er vanuit gaan dat dat niet mogelijk is.

Met de hand wassen is echter meestal wel mogelijk, maar dan ook alleen als het kussen niet op het lichtnet is aangesloten. Dit kan je meestal wel terugvinden in de gebruiksaanwijzing en de veiligheidsvoorschriften.

Stroomvoorziening

Een elektrisch deken is aangesloten op het lichtnet. Aan de schakelaar van het warmtekussen zit een snoertje die je in het stopcontact moet doen. 

Wanneer je bijvoorbeeld een warmtekussen wil gebruiken in de auto of de bus, zijn er ook oplaadbare kussens verkrijgbaar. Deze geven warmte af zonder dat ze op het lichtnet aangesloten hoeven te zijn.

Sommige warmtekussens zijn ook voorzien van een 12 Volt-aansluiting. 

Dat betekent dat je deze ook in de auto op kan laden, en niet alleen thuis. Lekker handig!

Automatische uitschakeling

Ook is er natuurlijk nog een andere optie die wel erg handig is bij een warmtekussen, namelijk automatische uitschakeling! Dit houdt in dat het kussen zichzelf na bijvoorbeeld 2 uur zelf uitschakelt. 

Jij hoeft hier dan niks voor te doen. Dan kan je met een gerust hart gaan slapen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je haar ineens in de fik vliegt.


Wat is het beste warmtekussen van 2023? 

Op basis van bovenstaande punten, en natuurlijk nog vele anderen, hebben wij een test uitgevoerd. Deze test is uitgevoerd onder tientallen verschillende warmtekussen. Waarom zoveel? 

Zodat we jou kunnen verzekeren van de allerbeste kwaliteit. Wel zo fijn natuurlijk. De test was dan ook erg interessant, met veel warmtekussen die gelijk aan elkaar opgingen.

Uiteindelijk hebben wij na zware afwegingen van de resultaten een ultieme top vijf beste warmtekussens kunnen samenstellen. Wil je ook weten welke warmtekussens in deze spannende top vijf zijn beland? 

Dan presenteren we je bij deze de top vijf beste warmtekussens van 2023!

1. Tomado THP0402G – Elektrisch warmtekussen

beste warmtekussen

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Op zoek naar het allerbeste warmtekussen van 2023? Volgens onze warmtekussen test is dat op het moment het Tomado THP0402G – Elektrisch warmtekussen

Geen enkel warmtekussen kwam namelijk zo goed uit onze test als dit model. Zo beschikt dit warmtekussen over maar liefst 6 verschillende standen waardoor je altijd een stand kunt vinden die goed past bij jouw wensen en behoeften.

Ook heeft dit kussen een handige afstandsbediening waarmee je het kussen op afstand kunt bedienen. Wat ook opvalt? Het kussen is heel snel warm, binnen enkele minuten kun je al genieten van de heerlijke warmte die het kussen afgeeft. Mocht je het kussen willen gebruiken om te herstellen van sporttrainingen dan kan dat natuurlijk ook met dit kussen. 

Verder is het kussen wasbaar in de wasmachine op 30 graden dankzij de afneembare bediening, hiermee houd je het kussen dus schoon. 

Als laatste pluspunt heeft dit warmte kussen een automatische timer. Na 30, 60 of 90 minuten schakelt het kussen automatisch uit waardoor je met een fijn gevoel kan gaan slapen.

Kortom, voor deze prijs is er geen beter alternatief te koop. Via deze link bekijk je direct de meest actuele prijs van het product.

Voordelen Tomado THP0402G – Elektrisch warmtekussen

 • Beschikt over 6 verschillende warmtestanden waardoor je voor elk moment een juiste stand hebt
 • Wordt geleverd met afstandsbediening waardoor je hem gemakkelijk kunt bedienen
 • Automatische timer is in te stellen zodat je je geen zorgen hoeft te maken voor het slapen gaan

Nadelen Tomado THP0402G – Elektrisch warmtekussen

 • Geen

2. Seranova Elektrisch Warmtekussen

Seranova Elektrisch Warmtekussen

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Op de nummer twee van deze beste warmtekussen top 5 vinden we het Seranova Elektrisch Warmtekussen. Dit warmtekussen is ideaal als jij het snel koud hebt en je wilt opwarmen.

Dit kussen is extra groot van formaat. Het grote voordeel hiervan is dat niet 1 lichaamsdeel wordt opgewarmd met dit kussen. Als je er op ligt wordt niet alleen je nek en schouder warm, maar ook je rug. Ideaal voor het herstel van je spieren.

Als je het koud hebt wil je het natuurlijk zo snel mogelijk warm krijgen. Het kussen heeft een vermogen van 100 watt. Hierdoor is het kussen binnen de kortste keren warm. Toch wel lekker tijdens de winterdagen.

Het kussen is gemaakt van het ultrazachte fleece stof. Je kunt er makkelijk op liggen met je blote huid zonder irritatie te krijgen. Ideaal als je even snel warm wilt worden.

Voordelen Seranova Elektrisch Warmtekussen

 • Extra groot
 • Super snel opgewarmd
 • Gemaakt van zachte fleece stof

Nadelen Seranova Elektrisch Warmtekussen

 • Kan voor sommige mensen te groot zijn

3. Heating Pad van JB E- commerce

Medisana HP 605 Warmtekussen

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je een iets groter budget hebt om te besteden, is een warmtekussen van écht goede kwaliteit natuurlijk wel zo fijn. En ook daar hebben we een echte winnaar voor gevonden. Namelijk de Heating Pad!

Dit warmtekussen komt namelijk met alle luxe die je ervan verwacht. Zo heeft het kussen maar liefst 6 (!) verschillende warmtestanden. Zo is het exact af te stellen op jouw voorkeur, en zelfs op de temperatuur in het huis.

Ook schakelt dit kussen zichzelf na anderhalf uur zelf uit, lekker makkelijk dus. Hoef je je daar geen zorgen om te maken! Ook is er rekening gehouden met het design van het kussen, waardoor deze er ook nog eens mooi uitziet.

Voordelen Heating Pad van JB E- commerce

 • Veel verschillende standen om uit te kiezen
 • Ziet er mooi uit, net zoals op de afbeelding
 • Goede kwaliteit warmtekussen

Nadelen Heating Pad van JB E- commerce

 • Wel wat duurder dan vergelijkbare modellen

4. Inventum verwarmingskussen

Elektrisch Warmtekussen voor Rug, Voeten, Nek, Schouders en Buik - Wasbaar Verwarmingskussen - Verwarmingsmat - Heating Pad 40x30 cm

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over het warmtekussen van Inventum. Dit warmtekussen ziet er mooi uit, komt in een super zacht stofje én komt met een afneembare schakelaar.

Ook is deze te koop voor een super fijn prijsje en drie verschillende warmtestanden. Handig in te stellen naar voorkeur dus. Ook bevordert dit kussen de doorbloeding en ontspant het de spieren!

Voordelen Inventum warmtekussen

 • heel makkelijk te besturen met de afneembare schakelaar
 • Handige, zachte én wasbare hoes
 • Komt met drie verschillende warmtestanden

Nadelen Inventum warmtekussen

 • De hoogste warmte stand is niet heel erg warm

5.  Medisana HP 605 van WAYS Living

Verwarmingskussen met vulling, grijs, 40x30cm, 100W

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.0

Naast dat een warmtekussen goed werkt, is het natuurlijk wel zo fijn dat deze er ook nog een beetje mooi uitziet. Dan hoef je er niet iedere keer als je het kussen gebruikt vol afschuw naar het design te kijken. Wel zo fijn. 

Hierbij is het warmtekussen van WAYS Living de allerbeste. Dit kussen komt in een super mooie grijze fleece stof, met aan de andere kant van het kussen een lichtgrijze kleur. Mooi voor het contrast, en ziet er dus ook leuk uit. 

Ook komt dit kussen in vier verschillende warmtestanden, en zit er een speciale beveiliging op tegen oververhitting. Een waardige plek in deze top vijf!

Voordelen Medisana HP 605 van WAYS Living

 • Heel erg mooi design
 • Beschikt over vier verschillende warmtestanden
 • Heeft een automatische uitschakeling

Nadelen Medisana HP 605 van WAYS Living

 •  Alleen de kussenhoes kan in de wasmachine


Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel warmtekussens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 soorten warmtekussens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de warmtekussens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste warmtekussens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>