fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Warmhoudplaat

Princess 312295 - Snoerloze Warmhoudplaat

Princess 312295 - Snoerloze Warmhoudplaat

Een warmhoudplaat is geschikt om gecreëerde gerechten een langere tijd warm te houden. Ideaal dus wanneer je met grote gezelschappen eten met bijvoorbeeld kerst. Er zijn daarom ook heel veel opties, maar welke warmhoudplaat is het beste?

Wij van Top-X hebben een uitgebreid onderzoek gedaan. Uit dit onderzoek is gebleken dat de Princess 312295 - Snoerloze Warmhoudplaat de beste optie van dit moment is. Deze warmhoudplaat beschikt over een groot formaat geschikt voor twee borden. Daarnaast is hij in 8 minuten al opgewarmd en staat hij tot 60 minuten na het verwijderen van het snoer nog warmte af.

Meer weten over deze beste warmhoudplaat? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Vind jij het heerlijk om lekker te koken en doe je dit ook graag voor grote gezelschappen? Dan is een warmhoudplaat een keukenaccessoire die jij misschien wel kan gebruiken. Met een warmhoudplaat houdt jij gecreëerde gerechten namelijk gemakkelijk een langere tijd warm. Ideaal voor wanneer je kookt voor een groot gezelschap.

Met een warmhoudplaat zorg jij er namelijk voor dat gerechten die al klaar zijn niet al gelijk afkoelen. Zo kun jij in één keer alle gerechten tegelijk uitserveren terwijl zij allemaal nog goed warm zijn. Een warmhoudplaat is dus ideaal voor elke keukenprins en prinses. Je vind warmhoudplaten in allerlei varianten, formaten en prijsklassen.

Wij van Top-X gaan jou helpen bij het maken van de beste keuze. Door het uitvoeren van een beste warmhoudplaat test weten wij namelijk welke opties wel- en niet goed zijn. In dit artikel ontdek je de 5 beste warmhoudplaten van dit moment. Ook hebben wij enkele belangrijk criteria voor je op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Warmhoudplaten

Princess 312295 - Snoerloze Warmhoudplaat

Beste koop warmhoudplaat
1. Princess 312295 - Snoerloze Warmhoudplaat

Fritel WT 2478 - Warmhoudplaat

Beste elektrische warmhoudplaat
2. Fritel WT 2478 - Warmhoudplaat

Inventum BW315S - Buffetwarmer

Beste buffetwarmer
3. Inventum BW315S - Buffetwarmer

Fritel WT3158 Warmhoudplaat

Beste grote warmhoudplaat
4. Fritel WT3158 Warmhoudplaat

Tomado TBW3200S - Buffetwarmer

Beste warmhoudplaat horeca
5. Tomado TBW3200S - Buffetwarmer


Top 10 Beste Warmhoudplaten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste warmhoudplaten! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een warmhoudplaat?

Wil jij een warmhoudplaat kopen? Dan helpen wij jou graag bij het maken van de beste keuze. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten warmhoudplaten dat het maken van de beste keuze nog best lastig kan zijn. Onderstaande criteria helpen jou bij het maken van de beste keuze. 

Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste warmhoudplaten test. Koop dus niet zomaar een warmhoudplaat aanbieding, maar vergelijk meerdere opties kritisch om de beste keuze te kunnen maken. Onderstaande criteria zijn ook getest in de beste warmhoudplaat volgens de consumentenbond test.

Formaat

Een eerste belangrijke criteria waar je rekening mee moet houden is het kijken naar het formaat van de warmhoudplaat. Ben jij op zoek naar een warmhoudplaat geschikt voor één, twee of drie borden? Ook kan het zo zijn dat je een volledige schaal warm wilt houden.

Het is dus belangrijk om goed na te denken over het formaat warmhoudplaat waar jij naar op zoek bent. In onze top 5 beste warmhoudplaten ontdek je verschillend formaat warmhoudplaten. Er zit dus voor iedereen een geschikte optie tussen!

Specificaties

Ook is het belangrijk dat je kijkt naar de specificaties van een warmhoudplaat. Enkele belangrijke specificaties om naar te kijken zijn bijvoorbeeld het vermogen van de warmhoudplaat, het voltage van de warmhoudplaat, de verschillende standen waarover een warmhoudplaat beschikt etc.

Deze belangrijke specificaties vind je vrijwel altijd in de product omschrijving van een warmhoudplaat. Bedenk voordat je zomaar een model aanschaft goed wat voor specificaties jij nodig hebt en of het gewenste model ook over deze specificaties beschikt.

Prijsklassen

Als derde kan er gekeken worden naar de prijsklassen van een warmhoudplaat. Warmhoudplaten zijn er namelijk in verschillende prijsklassen. Zo kun je voor redelijk weinig al een simpele warmhoudplaat aanschaffen, maar ook zijn er zeer luxe- duurdere warmhoudplaten met extra functies.

Afhankelijk van wat voor soort warmhoudplaat jij nodig hebt is een bepaalde optie het beste. Gelukkig hoef je niet veel geld te besteden voor een goede warmhoudplaat en zijn er goede warmhoudplaten in verschillende prijsklassen. In onze top 5 ontdek je de beste warmhoudplaten uit verschillende prijsklassen.


Wat zijn de beste warmhoudplaten?

Warmhoudplaten zijn er dus in allerlei formaten, soorten, prijsklassen etc. Om de keuze voor jou makkelijk te maken hebben wij hieronder een top 5 beste warmhoudplaten opgesteld. Bij het opstellen van deze top 5 hebben wij rekening gehouden met verschillende factoren. Hierdoor zit er gegarandeerd voor iedereen een goede optie tussen.

Om de keuze voor jou nog makkelijker te maken hebben wij voor ieder model uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven. Hierbij hebben wij ook de voor- en nadelen van ieder model benoemd. De eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze beste warmhoudplaten test en de reviews van andere consumenten om een zo goed mogelijk beeld te geven over de kwaliteit van de warmhoudplaat.

1. Princess 312295 - Snoerloze Warmhoudplaat

Princess 312295 - Snoerloze Warmhoudplaat

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De beste koop warmhoudplaat van 2023 is overduidelijk de Princess 312295 - Snoerloze Warmhoudplaat. Deze warmhoudplaat beschikt namelijk over zeer goede specificaties. Zo heeft hij slechts 8 minuten nodig om op te warmen en geeft hij nog 60 minuten lang warmte af nadat het snoer verwijdert is. 

Hierdoor is de Princess 312295 - Snoerloze Warmhoudplaat ook gelijk de beste snoerloze warmhoudplaat van dit moment. Dit model is verder voorzien van een automatische temperatuur controle en oververhittingsbeveiliging. Het indicatielampje geeft tevens duidelijk aan of het model als is afgekoeld of nog warm is.

Andere voordelen van de Princess 312295 - Snoerloze Warmhoudplaat zijn onder andere de koelblijvende handgrepen en de anti kleef laag waarover hij beschikt. Dit model blijft ook nog eens goed op zijn plaats staan doordat hij beschikt over een handige antislip bodem.

Voordelen Princess 312295 - Snoerloze Warmhoudplaat

 • Beschikt over een handige anti kleef laag
 • Ook zonder snoer blijft deze warmhoudplaat nog 60 minuten warm
 • De cool touch handgrepen zorgen er voor dat jij hem kunt blijven vasthouden
 • Dit model beschikt ook over een oververhittingsbeveiliging

Nadelen Princess 312295 - Snoerloze Warmhoudplaat

 • Helaas heeft dit model geen koord opslagruimte

2. Fritel WT 2478 - Warmhoudplaat

Fritel WT 2478 - Warmhoudplaat

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats is de Fritel WT 2478 - Warmhoudplaat geëindigd in onze top 5. Deze warmhoudplaat is voorzien van een groot oppervlak waarop jij jouw pannen en potten kunt verwarmen. Het oppervlak van deze warmhoudplaat is namelijk 54x41 cm. Ook heeft hij een gemiddeld vermogen waarmee hij snel opwarmt en lang warm blijft.

De Fritel WT 2478 - Warmhoudplaat heeft een vermogen van 400 watt waarmee de temperatuur regelbaar is van 20 tot en met 130 graden. Hij is geschikt voor het opwarmen van borden en kommen en kan de gerechten die hierop liggen ook een lange tijd warmhouden. 

Waarom wij de Fritel WT 2478 - Warmhoudplaat op de tweede plaats hebben gezet? Deze warmhoudplaat hebben wij verkozen tot beste XXL warmhoudplaat dankzij zijn grote formaat. Ook werkt hij volledig elektrisch en hebben wij hem daarom ook vernoemd tot beste elektrische warmhoudplaat van dit moment.

Voordelen Fritel WT 2478 - Warmhoudplaat

 • Beschikt over een XXL oppervlak
 • De regelbare thermostaat is in te stellen van 20 tot wel 130 graden
 • Beschikt over een handig controlelampje
 • Dankzij het 400 watt aan vermogen warmt hij snel op en behoud hij zijn warmte goed

Nadelen Fritel WT 2478 - Warmhoudplaat

 • Product is vrij kwetsbaar, doe dus voorzichtig

3. Inventum BW315S - Buffetwarmer

Inventum BW315S - Buffetwarmer

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De derde plaats is verovert door de Inventum BW315S - Buffetwarmer. Deze warmhoudplaat is niet zomaar een warmhoudplaat maar een echte buffetwarmer. Dit betekent dat je hier gemakkelijk grote porties eten in kunt verwarmen waaruit iedereen gemakkelijk zijn eigen portie kan houden.

Niet voor niets is de Inventum BW315S - Buffetwarmer verkozen tot beste buffetwarmer van dit moment. De buffetwarmer beschikt over 3 reservoirs welke alle een inhoud van 1,5 liter hebben. Verder kun je met deze buffetwarmer jouw buffet tot wel 3 uur goed warm houden. Dit moet lang genoeg zijn voor een gezellig avondje eten.

Het nadeel van de Inventum BW315S - Buffetwarmer is dat hij niet is voorzien van een antiaanbaklaag. Het is dus belangrijk dat je de buffetwarmer goed invet en ook weer goed schoonmaakt na gebruik. Zo gaat hij het langst mee.

Voordelen Inventum BW315S - Buffetwarmer

 • Deze buffetwarmer beschikt over 3 verschillende reservoirs
 • Houdt jouw eten tot wel 3 uur lang warm
 • Gemaakt van hoge kwaliteit RVS materialen
 • Beschikt over een regelbare thermostaat

Nadelen Inventum BW315S - Buffetwarmer

 • Deze buffetwarmer beschikt niet over een antiaanbaklaag

4. Fritel WT3158 Warmhoudplaat

Fritel WT3158 Warmhoudplaat

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Fritel WT3158 Warmhoudplaat verkozen tot beste grote warmhoudplaat met groot vermogen. Deze warmhoudplaat beschikt namelijk over een vermogen van wel 800 watt. Hiermee warm jij dit model binnen 8-10 minuten op waarna jij hem gelijk kunt gaan gebruiken.

De Fritel WT3158 Warmhoudplaat is draadloos en bedraad te gebruiken. Dit houdt in dat je de warmhoudplaat kunt gebruiken terwijl hij aangesloten op het stroom is, maar ook kun je deze warmhoudplaat gebruiken zonder stroom doordat hij zijn warmte tot wel twee uur lang vasthoudt.

Andere voordelen van de Fritel WT3158 Warmhoudplaat is dat hij een fraai design heeft en daarom prima in jouw keukeninterieur past. Ook heeft hij een handig indicatielampje en beschikt hij over een antikleeflaag en cool touch handgreep. Meer weten over deze goede warmhoudplaat? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Fritel WT3158 Warmhoudplaat

 • Beschikt over een zeer groot verwarmingsoppervlak
 • Met een groot vermogen van 800 watt warm jij hem binnen 8 tot 10 minuten op
 • Behoudt tot wel 2 uur lang zijn warmte

Nadelen Fritel WT3158 Warmhoudplaat

 • Dit model is niet vaatwasser bestendig

5. Tomado TBW3200S - Buffetwarmer

Tomado TBW3200S - Buffetwarmer

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de Tomado TBW3200S - Buffetwarmer verkozen tot beste warmhoudplaat horeca. Deze warmhoudplaat is namelijk een echte buffetwarmer waardoor jij gemakkelijk 3 soorten gerechten kunt warm houden. Dit kan in de horeca voor ontzettend veel gerechten een handige oplossing zijn.

De Tomado TBW3200S - Buffetwarmer kan bijvoorbeeld gebruikt worden om scrambled eggs en spek warm te houden voor het ontbijt. Deze buffetwarmer beschikt namelijk over 3 verschillende buffet reservoirs welke ieder een inhoud van 1,5 liter hebben.

Dankzij de antislip voetjes waarover dit model beschikt staat hij ook nog eens ontzettend stabiel. Verder heeft hij deksels die de losse reservoirs afsluiten en zijn zowel deze deksels als de reservoirs zelf vaatwasser bestendig. Het nadeel van dit apparaat is dat je geen exacte temperatuur kunt instellen.

Voordelen Tomado TBW3200S - Buffetwarmer

 • Beschikt over handige antislip voetjes
 • Deze buffetwarmer is ook te gebruiken als warmhoudplaat
 • Beschikt over 3 verschillende reservoirs voor verschillende gerechten

Nadelen Tomado TBW3200S - Buffetwarmer

 • Er is geen exacte temperatuur in te stellen

Hoeveel soorten warmhoudplaten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 warmhoudplaten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de warmhoudplaten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste warmhoudplaten zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>