Laatste update: juni 2022

Door: Thea

Best Geteste Vouwkrat

Sunware - Square vouwkrat 46L zwart - 54 x 38 x 26,5 cm

Sunware - Square Vouwkrat

Ben jij op zoek naar de beste vouwkrat van 2022? Dan zit je bij dit artikel goed! Wij van Top-X hebben namelijk een vouwkrat test uitgevoerd. De Sunware - Square Vouwkrat is als best getest eruit gekomen. Het is beschikbaar in 2 verschillende formaten. Je kan het makkelijk opvouwen en gebruiken voor boodschappen.

Het is dan ook zeker sterk genoeg om zware producten te vervoeren. Je kan alles goed erin plaatsen aangezien het een vierkante vorm heeft. Hierdoor kan je optimaal gebruik maken van de krat. Het materiaal zorgt ervoor dat het lang meegaat en dat je er vaak gebruik van kan maken!

Ben jij benieuwd naar de Sunware - Square vouwkrat? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Iedereen kent het probleem wel. Je bent boodschappen aan het doen en je komt erachter dat je veel meer moet kopen dan je in je gedachte had. Vaak heb je dan een te kleine tas bij je of ben je het zelfs vergeten. Het voelt dan altijd zonde om een tasje te kopen die je later niet meer gaat gebruiken.

Daarom is het handig om een vouwkrat aan te schaffen! In een goede vouwkrat kan je veel verschillende producten plaatsen. Je kan het daarna weer opvouwen zodat het zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Maar wat is de beste vouwkrat? Dat is een goede vraag aangezien ze vaak op elkaar lijken.

We hebben ook daarom dit artikel geschreven. Hierin hebben we meerdere producten getest en uiteindelijk een Top 5 gevormd. Dit zijn de beste vouwkratten van dit moment. Elk product heeft ook z'n eigen categorie zodat je zelf de beste keuze kan maken. Bekijk dus gauw de ultieme Top 5!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vouwkratten

Sunware - Square vouwkrat 46L zwart - 54 x 38 x 26,5 cm

Beste Koop Vouwkrat
1. Sunware - Square Vouwkrat

Curver Vouwkrat - 34 Liter - Zwart

Beste Vouwkrat Stevig
2. Curver - Vouwkrat

Houten appelkrat - fruitkrat landelijk

Beste Vouwkrat Fruit
3. Esschert Design - Houten Appelkrat

Super FoldNRoll VOUWKRAT op WIELEN+DEKSEL- 50 LITER- ZWART- BOODSCHAPPENKRAT– INKLAPBAAR.

Beste Vouwkrat Modern
4. Super FoldNRoll - VOUWKRAT

IRIS Vouwkrat - 52L - Kunststof - Zwart/Geel

Beste Vouwkrat Groot
5. IRIS - Vouwkrat

Top 10 Beste Vouwkratten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste vouwkratten. Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de vouwkrat test 2022. Neem dus gauw een kijkje!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Vouwkrat?

Er zijn verschillende vouwkratten en de meeste lijken ook op elkaar. Een vouwkrat kopen kan dan ook best lastig zijn. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste vouwkrat volgens de consumentenbond? Dit zijn vragen die we vaak voorbij zien komen.

Daarom hebben we ook dit artikel geschreven. Hieronder hebben we in ieder geval een paar criteria omschreven. Deze punten kunnen je helpen bij het aankoopproces. Door deze punten in je achterhoofd te houden verklein je de kans op een miskoop. Neem dus gauw een kijkje om alles makkelijker te maken!

Inhoud

Het eerste belangrijke punt is de inhoud van een vouwkrat. Dit kan heel erg verschillen en daarom is het goed om hier rekening mee te houden. Zo heeft een normale krat ongeveer een inhoud van 30 liter. Maar je hebt ook kratten met een inhoud van 50 liter. Daar kunnen dus veel meer producten in. Ga dus na waarvoor je het wil gebruiken. Op deze manier kan je makkelijk bepalen welke inhoud je nodig hebt.

Producten

Je gebruikt de vouwkrat natuurlijk om er spullen in te plaatsen. Dit kunnen verschillende dingen zijn. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken voor de boodschappen maar het is ook geschikt voor zwaardere spullen. Het is dan wel handig om naar de kwaliteit te kijken. Bedenk dus goed welke spullen je erin wil plaatsen. Hierdoor is het ook makkelijk om de juiste vouwkrat te kiezen.

Design

Het design is niet voor iedereen belangrijk maar het kan wel zeker meespelen in het aankoopproces. De meeste vouwkratten zien er hetzelfde uit. Vaak zit er dan nog wel een ander kleurtje op. Je hebt ook moderne vouwkratten met een mooi design. Daarnaast heb je ook kratten voor fruit die er ook anders uit zien. Als je dit een belangrijk punt vind is het belangrijk om hier naar te kijken.

Budget

Het budget kan voor iedereen verschillen. Deze vouwkratten kunnen heel erg verschillen in de prijs. Zo heb je kratten van 10 euro maar het kan ook zeker oplopen tot wel 40 euro. Deze vouwkratten zijn dan ook vaak wat steviger en kunnen meer dragen. Het doel van een vouwkrat is elke keer hetzelfde en daardoor lijken ze ook op elkaar maar het is altijd handig om een budget vast te stellen.


Wat is de beste Vouwkrat van 2022? 

Welke vouwkrat is het beste? En welke vouwkrat past het beste bij mij? Je ontdekt het antwoord op deze vragen in de volgende sectie. Wij hebben namelijk aan de hand van de testresultaten een top 5 beste vouwkratten van dit moment opgesteld. Om zeker van te zijn dat niemand deze pagina teleurgesteld verlaat hebben we de vouwkratten ieder een eigen categorie toegekend.

Hieronder vind je voor elke vouwkrat uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook ontdek je de voor- en nadelen van elk product. Hierdoor kom jij er gemakkelijk achter of de vouwkrat iets voor jou is of niet. Als laatste hebben wij een eindbeoordeling gegeven. Dit is ook gedaan met behulp van andere reviews van consumenten.

1. Sunware - Square Vouwkrat

Sunware - Square vouwkrat 46L zwart - 54 x 38 x 26,5 cm

9.5

Eindbeoordeling

Formaat

8.8

Stevigheid

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de eerste plek in de lijst hebben we de Sunware - Square Vouwkrat! Hiermee is het de beste vouwkrat van dit moment! Het helpt je om alle spullen te vervoeren.

De Sunware - Square Vouwkrat is beschikbaar in 2 verschillende kleuren: groen en zwart. Je kan het dus aanpassen aan de kleur van de auto. Daarbij heeft de grotere versie een inhoud van 52 liter. Dit is zeer groot en hier kan je veel meer spullen in kwijt. Deze vouwkrat is zeer makkelijk in te klappen en op te bergen. Je kan er dan ook lang gebruik van maken aangezien het van een stevig materiaal gemaakt is.

Het is ideaal om te plaatsen in de auto. Je kan het voor verschillende klusjes gebruiken. Denk aan boodschappen of het verplaatsen van andere spullen. Aan de zijkant zitten 2 handgrepen. Hierdoor kan je de krat makkelijk verplaatsen. Het is daardoor zeer gebruiksvriendelijk en kan door meerdere mensen gebruikt worden. Dit product doet eigenlijk alles wat een vouwkrat zou moeten kunnen!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Sunware - Square Vouwkrat

 • In 2 verschillende kleuren
 • Kan ook voor andere producten gebruikt worden naast boodschappen
 • Groter model
 • Kan je makkelijk meenemen in de auto

Nadelen Sunware - Square Vouwkrat

 • Heeft geen deksel

2. Curver - Vouwkrat

Curver Vouwkrat - 34 Liter - Zwart

9.3

Eindbeoordeling

Formaat

9.3

Stevigheid

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ga jij zware spullen vervoeren en zoek je de geschikte vouwkrat? Neem dan een kijkje bij de Curver - Vouwkrat. Deze is namelijk heel stevig.

Deze vouwkrat heeft een simpel design. Zo heeft het een zwarte kleur en heeft het 2 handgrepen aan de zijkant. Hierin kan je gemakkelijk je handen plaatsen. De Curver - Vouwkrat neemt zeer weinig ruimte in beslag als je het inklapt. Je kan het dan plat neerleggen op verschillende plekken. Als je er gebruik van wil maken kan je het weer makkelijk open klappen. Hiernaast heeft het een inhoud van 34 liter.

Dit is de gemiddelde inhoud maar je kan er veel spullen in plaatsen. Denk aan sportspullen of andere producten. Het vierkante formaat zorgt ervoor dat je alles weer goed kan ordenen. Zo kan je de spullen op elkaar en naast elkaar plaatsen. De ruimte wordt hierdoor optimaal benut. Dit product is ook de goedkoopste uit de lijst. Daardoor is het de beste vouwkrat aanbieding die je op dit moment kan hebben!

Voordelen Curver - Vouwkrat

 • Goedkoopste optie uit de lijst
 • Makkelijk in en uit te klappen
 • Goede kwaliteit
 • Heeft 2 handgrepen

Nadelen Curver - Vouwkrat

 • Alleen verkrijgbaar in het zwart

3. Esschert Design - Houten Appelkrat

Houten appelkrat - fruitkrat landelijk

8.7

Eindbeoordeling

Formaat

8.2

Stevigheid

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij graag gemakkelijk fruit vervoeren en zoek je de geschikte vouwkrat? Bekijk dan de Esschert Design - Houten Appelkrat. Dit is ook een stijlvol product.

De Esschert Design - Houten Appelkrat heeft dus een mooi houten design. Het is vooral geschikt om fruit te vervoeren maar je kan het ook makkelijk voor andere producten gebruiken. Het is namelijk een stevige vouwkrat. Je kan het zelfs gebruiken voor het verhuizen. Maar je kan het dus ook op het platteland gebruiken om al het vers fruit erin te leggen. Hierin blijft alles goed bewaard en kan je het later op een goede plek bewaren.

Verder gaat het product ook redelijk lang mee. Het hout blijft dezelfde kwaliteit voor een langere tijd. De krat kan zelfs tegen regen maar het duurt wel lang voordat het droogt. Dat is toch handig voor als je er vaker gebruik van wilt maken. Er zit ook een mooi logo op de vouwkrat. Dit maakt het design nog mooier dan het al is. Al met al is het dus een fijne krat die je voor meerdere doeleindes kan gebruiken!

Voordelen Esschert Design - Houten Appelkrat

 • Uniek design
 • Makkelijk in gebruik
 • Kan ook gebruikt worden voor andere producten dan fruit
 • Past goed in het huis

Nadelen Esschert Design - Houten Appelkrat

 • Heeft geen goede handgrepen

4. Super FoldNRoll - VOUWKRAT

Super FoldNRoll VOUWKRAT op WIELEN+DEKSEL- 50 LITER- ZWART- BOODSCHAPPENKRAT– INKLAPBAAR.

8.3

Eindbeoordeling

Formaat

9.0

Stevigheid

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij eerder op zoek naar een moderne vouwkrat? Dan hebben we goed nieuws en bekijk dan de XL versie van de Super FoldNRoll - VOUWKRAT!

De Super FoldNRoll - VOUWKRAT is heel erg multifunctioneel omdat je het ook als een soort koffer kan gebruiken. Je kan de vouwkrat namelijk rollen waardoor je het niet hoeft te dragen. Dit is comfortabel en je beschermt je rug. Er zit ook een deksel op de krat waardoor je het kan afsluiten. Dit is heel erg handig voor als het regent. Deze vouwkrat is namelijk spatwaterdicht waardoor alle producten goed beschermt blijven.

Deze deksel kan je weer vastklikken zodat niets eruit valt. De rubberen wielen zorgen ervoor dat je soepel kan lopen. Zelfs over een slechte grond hoef je de krat niet mee te sleuren. Aan de zijkant beschikt het nog over 2 handgrepen. Dus als je de krat wil tillen is dat zeker geen probleem. Als je er klaar mee bent kan je de krat gemakkelijk inklappen. Deze moderne vouwkrat beschikt dus over leuke extraatjes!

Voordelen Super FoldNRoll - VOUWKRAT

 • XL versie
 • Je kan er mee rollen (je hoeft het dus niet te tillen)
 • Spatwaterdicht

Nadelen Super FoldNRoll - VOUWKRAT

 • Duurste optie van de lijst

5. IRIS - Vouwkrat

IRIS Vouwkrat - 52L - Kunststof - Zwart/Geel

8.1

Eindbeoordeling

Formaat

8.4

Stevigheid

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze laatste plek hebben we weggelegd voor de IRIS - Vouwkrat! Dit is een extra grote vouwkrat met een inhoud van 52 liter. Hiermee kan je dus hele grote boodschappen doen.

Op het eerste gezicht lijkt dit eigenlijk een normale vouwkrat maar dat is het zeker niet. Dit komt omdat de IRIS - Vouwkrat heel erg stevig is en het veel gewicht kan dragen. Je kan het ook in een kleinere variant halen als je dat fijner vindt. Het is makkelijk neer te zetten op verschillende plekken. Zo kan je het snel opvouwen en bijvoorbeeld in de auto plaatsen. Hierdoor hoef je dus geen tasje meer mee te nemen als je de boodschappen gaat doen.

Maar je kan het ook voor andere doeleindes gebruiken. Zo kan je er gereedschap in plaatsen en alles goed ordenen. Het wordt dan ook vaak in een garage gebruikt. Aan de zijkanten zitten handgrepen waardoor je het goed vast kan houden. Deze handgrepen zijn redelijk breed zodat alle handen erin kunnen. Hierna kan je gemakkelijk lopen en alle spullen verplaatsen. Het is dan ook een gebruiksvriendelijk product.

Voordelen IRIS - Vouwkrat

 • Is ook verkrijgbaar in een kleinere variant
 • Je kan het makkelijk reiniger
 • Zonder inhoud is het een lichte krat

Nadelen IRIS - Vouwkrat

 • Alleen beschikbaar in de zwart/gele kleurencombinatie

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel vouwkratten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten vouwkratten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de vouwkratten op beoordeeld?

Om te bepalen wat het beste vouwkratten op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>