fbpx

Publicatie datum: 4 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Voicerecorder

Best geteste Voice recorder

LifeGoods Digitale Voice Recorder

Wil jij de beste voice recorder kopen? Dan ben je hier op het goede adres. De LifeGoods digitale voice recorder is verkozen tot de beste voice recorder 2023.

Wanneer je dus op zoek bent naar een goede voice recorder kunnen wij je deze écht adviseren. Maar wat maakt deze recorder dan zo goed?

Nou, allereerst is de batterijduur van dit kleine apparaatje 12 uur. Daar kan je dus een aardige tijd mee vooruit. Daarnaast kan je genieten van maar liefst 8GB interne opslag dat goed is voor 12 tot 569 uur aan opnames. En het verbinden gaat heel makkelijk via de USB!

Een voice recorder is een redder in nood wanneer jij met enige regelmaat interviews moet afnemen. Maar een goede voice recorder vinden kan nog een beste uitdaging zijn. Een logische vraag hierbij is: Wat is de beste voice recorder? 

Dat hebben wij voor je uitgepluist. In dit artikel hebben wij om je te helpen een aantal tips op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het zoeken naar de beste voice recorder. Op die manier voorkom je een miskoop, dat is natuurlijk iets wat niemand wil!

Tevens hebben wij ook tientallen verschillende recorders met elkaar vergeleken in een voice recorder test. De resultaten van deze test hebben wij verwerkt in een spannende review. Deze vind je aan het eind van dit artikel! Een voice recorder kopen wordt zo een makkie. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vershoudbakjes

Best geteste Voice recorder

Beste koop voice recorder
1.  LifeGoods Digitale Voice Recorder

Philips DVT1110 VoiceTracer Audiorecorder Grijs

Beste luxe voice recorder
2. Philips DVT1110 memorecorder

Record-IT Voice Recorder Digitaal - Draadloze Dictafoon - Audio Recorder - Opname Apparaat - Memorecorder - USB oplaadbaar - 16GB Opslag - MP3 en WAV ruisonderdrukking - Inclusief oortjes

Beste design voice recorder
3. Record-IT Voice Recorder Digitaal

Voice Recorder Premium - Stereo Opname - Met MP3 Speler functie

Beste budget voice recorder
4. Voice Recorder Premium

Voice recorder 8GB | Digitale spraakrecorder | Grijs klein |

Beste prijs-kwaliteit verhouding voice recorder
5. Voice recorder 8GB

Top 10 beste voice recorders

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste voice recorders. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een voice recorder?

Eerder in dit artikel hebben wij aangegeven dat wij een aantal tips op een rijtje hebben gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste voice recorder. Bij deze! Wanneer je deze tips goed doorneemt behoed je jezelf van een miskoop en scoor je de beste voice recorder aanbieding.

Oh, en kijk hierbij vooral ook naar wat jij zelf belangrijk vindt. Let dus bijvoorbeeld niet op de beste voice recorder volgens de consumentenbond. Deze hoeft helemaal niet te passen bij jouw persoonlijke situatie. 

Opslag

Ten eerste is het goed om even te kijken naar de opslag van de voice recorder. Ben jij van plan de recorder te gebruiken voor je werk? Dan ben je hier waarschijnlijk meerdere dagen per week mee bezig. 

Dan is een voice recorder met een beetje opslag wel zo fijn. Zoals 8GB bijvoorbeeld. Ben jij van plan de recorder juist eens in de zoveel tijd te gebruiken dan volstaat minder opslag ook. Dat is direct ook goedkoper. Bedenk je dus van tevoren hoeveel je de recorder gaat gebruiken en pas de opslag hierop aan. 

Batterijduur

Naast opslag is batterijduur ook een belangrijk puntje om even goed naar te kijken. Als jij de hele dag interviews moet afnemen wil je absoluut niet dat de voice recorder middenin een interview uitvalt. Dat is een ramp eerste klas.

Daarom heb je, wanneer je de veel interviews afneemt/opneemt, baat bij een voice recorder met een lange batterijduur (bijvoorbeeld 10-12 uur). Zo weet je zeker dat je hier de hele dag mee vooruit kan. Echter zijn deze vaak wel iets duurder.

Wanneer je de voice recorder niet gebruikt voor je werk is een recorder met een batterijduur van 6-8 uur ook meer dan prima. En dat bespaart je dan ook nog eens geld.

Garantie

En als laatste willen we nog even kort ingaan op de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Mocht er binnen de garantietermijn dan iets niet goed zijn met het product kan je hierop terugvallen. 

Je krijgt dan vaak een vergoeding van het geldbedrag of een vervangend product, afhankelijk van de verkoper. Dat is toch wel zo fijn! Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe voice recorder minstens één jaar is.


Wat is de beste voice recorder van 2023? 

Zoals wij eerder hebben aangegeven is er dus een voice recorder test uitgevoerd. Hierbij hebben wij veel verschillende recorders met elkaar vergeleken. Aan de hand van deze test kwamen een paar recorders naar voren die als beste wisten te scoren in verschillende categorieën. 

Hierbij kan je denken aan het beste design of de beste prijs-kwaliteit verhouding. Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke recorders als beste zijn getest? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste voice recorders van 2023!

1.  LifeGoods Digitale Voice Recorder

Best geteste Voice recorder

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Uiteindelijk wist de LifeGoods digitale voice recorder als beste te scoren. Hierdoor werd dit de terechte nummer één. Maar wat maakt deze recorder dan zo goed?

Nou, allereerst is de batterijduur van de voice recorder maar liefst 12 uur. Dat betekent dat je deze kan gebruiken zonder bang te zijn dat de batterij bijna leeg is!

En dat is al een fijn gevoel. Daarnaast is de interne opslag van de voice recorder 8GB. Hiermee kan je tussen de 12 en 569 uur opnames opnemen. Dat is niet niks! Een terechte nummer 1 dus als je het ons vraagt.

Voordelen LifeGoods Digitale Voice Recorder

 • De interne opslag van de voice recorder is 8GB: dit is goed voor maximaal 569 uur aan opnames
 • De recorder heeft een batterijduur van maar liefst 12 uur 
 • De recorder heeft een stemherkenning functie waardoor de recorder automatisch aan gaat zodra deze je stem hoort

Nadelen LifeGoods Digitale Voice Recorder

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere voice recorders

2.  Philips DVT1110 memorecorder

Philips DVT1110 VoiceTracer Audiorecorder Grijs

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Misschien verbaast dit je wel, maar ja: Philips maakt ook voice recorders! Deze kost misschien iets meer, maar daar krijg je dan wel Philips kwaliteit voor terug.

Zo kan je de recorder super makkelijk aansluiten op je pc en kan je de bestanden afspelen in Windows en Mac OS. Daarnaast is er 4GB ingebouwd geheugen aanwezig voor de opnames.

Dat betekent dat je meerdere dagen op een rij kan opnemen zonder dat de recorder volraakt. En de batterijen zijn misschien wel het grootste voordeel. Volledig opgeladen gaat de recorder namelijk 44 uur mee!

Voordelen Philips DVT1110 memorecorder

 • Volledig opgeladen gaat de recorder tot maar liefst 44 uur mee
 • Goede opslag van 4GB waarmee je meerdere dagen achter elkaar kan opnemen
 • Is heel makkelijk aan te sluiten op de pc en je kan de bestanden afspelen op zowel Windows als Mac OS

Nadelen Philips DVT1110 memorecorder

 • Redelijk prijzig in verhouding met de andere recorders uit dit rijtje 

3. Record-IT Voice Recorder Digitaal

Record-IT Voice Recorder Digitaal - Draadloze Dictafoon - Audio Recorder - Opname Apparaat - Memorecorder - USB oplaadbaar - 16GB Opslag - MP3 en WAV ruisonderdrukking - Inclusief oortjes

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Kijkend naar het beste design sprong deze voice recorder er al gauw uit. Zo is deze recorder zo ontworpen dat je kan zien hoeveel batterij er nog over is én hoe lang de opname al bezig is. 

Daarnaast is er speciale MP3 en WAV ruisonderdrukking aanwezig voor helder en goed verstaanbaar geluid. EN na een oplaadbeurt kan je de recorder tot wel 36 uur gebruiken!

Dat is lekker lang. En door het goede geheugen kan je tot 600 uur aan audio materiaal opslaan. Een topper dus. 

Voordelen Record-IT Voice Recorder Digitaal

 • Dankzij het slimme design zie je in één oogopslag hoe vol de recorder is 
 • Door het grote geheugen heb je ruimte voor 600 uur aan audio materiaal
 • Heeft MP3 en WAV ruisonderdrukking voor kraakhelder geluid 

Nadelen Record-IT Voice Recorder Digitaal

 • De recorder is voor sommige mensen van te klein formaat

4. Voice Recorder Premium

Voice Recorder Premium - Stereo Opname - Met MP3 Speler functie

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ook met een klein budget zijn er goede voice recorders verkrijgbaar. Zo ook de Basic voice recorder premium. Ondanks de lage prijs krijg je er een goede kwaliteit voor terug!

Zo heeft de recorder een speciale MP3 functie. Dat is al mooi meegenomen. Maar dat is niet alles.

De recorder heeft een geheugen van maar liefst 8GB! Dat betekent dat je tot 560 uur aan audio materiaal kan verzamelen. En dan is er ook nog een USB-verbinding waarmee je de audiobestanden makkelijk kan overzetten naar een PC of tablet.

Voordelen Voice Recorder Premium

 • Te koop voor een vrij lage prijs in verhouding met soortgelijke voice recorders
 • De recorder heeft een vermogen van 8GB wat goed is voor 560 uur aan audiomateriaal
 • Heeft een handige MP3 functie 

Nadelen Voice Recorder Premium

 • De gebruiksaanwijzing van de voice recorder is alleen in het engels verkrijgbaar

5. Voice recorder 8GB

Voice recorder 8GB | Digitale spraakrecorder | Grijs klein |

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot wist de Merchannice voice recorder nog een plekje te bemachtigen in deze top vijf. En dat heeft alles te maken met de goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Als je dus op zoek bent naar een goede voice recorder aanbieding kunnen wij je deze adviseren. Zo heeft de recorder een geheugen van 8GB waarmee je honderden uren aan audio materiaal kan verzamelen.

Ook is de voice recorder uitgerust met USB-verbinding waardoor je de bestanden heel makkelijk over kan zetten. En de opnames kan je direct terugluisteren met behulp van de meegeleverde oordopjes!

Voordelen Voice recorder 8GB

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de voice recorder
 • Is uitgerust met een USB-verbinding waardoor je de bestanden makkelijk kan overzetten op je PC 
 • Je kan opnames direct terugluisteren dankzij de meegeleverde oordopjes

Nadelen Voice recorder 8GB

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere vershoudbakjes

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel voice recorders hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten voice recorders getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de voice recorders op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste voice recorders op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>