fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sam

Best Geteste vliegenmepper

Beste vliegenmepper

kwali.® Elektrische Vliegenmepper Pro

De kwali.® Elektrische Vliegenmepper Pro biedt het een krachtige en effectieve manier om van vliegen af te komen. Met zijn hoogspanningsschok elimineert hij vliegen met een simpele aanraking, waardoor je snel en efficiënt van insecten af bent. Het apparaat is voorzien van een beschermend rooster om te voorkomen dat kinderen of huisdieren per ongeluk worden blootgesteld aan de elektrische schok. 

Een vliegenmepper, daar zijn toch helemaal niet zulke grote verschillen in te vinden? Nou, jawel dus! Er zijn tegenwoordig veel slimme uitvindingen gedaan die het vangen van vliegen en muggen veel makkelijker maken. Dit is onder andere te danken aan de nieuwste technologie.

In de vliegenmepper test van Top-X hebben we de beste koop vliegenmeppers beoordeeld, getest en gecategoriseerd op de waarde van de vliegenmepper. Zo weet je snel en makkelijk waar je moet zoeken als je veel last hebt van vliegen, muggen of andere insecten.

Maar waar hebben we nou de vliegenmeppers in onze test op beoordeeld? Wat maakt een goede vliegenmepper, en wat is de beste oplaadbare vliegenmepper? Dat lees je allemaal in onze beste vliegenmepper test!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste vliegenmeppers

Beste vliegenmepper

Beste koop
1.  kwali.® Elektrische Vliegenmepper Pro

Beste budget vliegenmepper
2.HGX elektrische vliegenmepper

Beste premium vliegenmepper
3. Qualitell Vliegenvanger met UV Lamp 3-in-1

Beste veilige vliegenmepper
4. DF2020 Elektrische Vliegenmepper

Beste niet elektrische vliegenmepper
5. Vliegenmepper-Leer-hout met Ophanglus

Top 10 beste vliegenmeppers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste vliegenmeppers!


Waar op letten bij het kopen van een vliegenmepper?

Natuurlijk is het logisch dat er veel vragen ontstaan als je dit artikel leest. Je denkt waarschijnlijk dat er niet zo veel onderscheid te vinden is in de verschillende vliegenmeppers die te koop zijn op het internet.

Maar niets is minder waar! Er zijn veel dingen waar je op kunt letten als je een vliegenmepper gaat kopen. Daarmee bedoelen we niet alleen de prijs en wat bijvoorbeeld de beste vliegenmepper volgens de consumentenbond is, maar ook een paar specifieke snufjes die niet elke vliegenmepper zal kunnen bieden.

Elektrisch of niet?

Een elektrische vliegenmepper is vaak effectiever, omdat het garandeert dat de vlieg of mug gelijk doodgaat als je hem goed raakt. Bij een vliegenmepper die niet elektrisch is moet je flink hard slaan of het insect pletten tussen de muur.

Oplaadbaar of met batterijen?

Vaak zijn de simpele elektrische vliegenmeppers gemaakt om met batterijen te werken. Dit kan op de lange termijn meer geld kosten, terwijl een vliegenmepper op accu alleen iets meer geld kost bij aanschaf. Als je van plan bent om de vliegenmepper langdurig te gebruiken kun je dus beter kiezen voor eentje die een accu heeft.

Bescherming

Veel vliegenmeppers hebben een beschermend gaasje aan beide kanten, zodat je niet per ongeluk je vinger in het elektrische gedeelte krijgt. Dit maakt een vliegenmepper echter wel minder effectief, zeker tegen wespen en grotere insecten. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt is een elektrische vliegenmepper met bescherming echter wel zo prettig met oog op de veiligheid.

Manier van opladen

Een elektrische vliegenmepper met een accu kun je op meerdere manieren opladen. Het handigste is met een USB kabel, omdat je daarvan vaak al een aantal in huis hebt – dan hoef je niet meer te zoeken naar het ene draadje dat wel in de accu past.


Wat is de beste vliegenmepper van 2023? 

Nu je weet wat je allemaal kunt verwachten van een goede vliegenmepper, hebben we de beste vijf vliegenmeppers van 2023 voor je op een rijtje gezet. Daardoor hoef je zelf minder lang te twijfelen over het wel of niet kopen van een goede vliegenmepper, en weet je meteen wat de beste koop vliegenmepper voor jou is! Veel plezier met het vliegenvangen!

1. kwali.® Elektrische Vliegenmepper Pro

Beste vliegenmepper

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De kwali.® Elektrische Vliegenmepper Pro is een uniek en onmisbaar apparaat dat je helpt om vliegen op een effectieve en veilige manier te bestrijden. Met zijn geavanceerde hoogspanningsschok maakt deze vliegenmepper korte metten met de insectenplaag, waardoor je snel van die vervelende vliegen af bent.

Bovendien is de Elektrische Vliegenmepper Pro veilig in gebruik. Het rooster is voorzien van een beschermend gaas, waardoor contact met het elektrische circuit wordt voorkomen. Hierdoor kun je de vliegenmepper veilig gebruiken zonder je zorgen te maken over onbedoelde schokken of letsel.

In tegenstelling tot chemische sprays en insecticiden, gebruikt dit apparaat geen schadelijke stoffen die schadelijk kunnen zijn voor jou, je huisdieren of het milieu. 

Voordelen kwali.® Elektrische Vliegenmepper Pro

 • Geen batterijen die vervangen hoeven te worden; oplaadbaar via Micro-USB
 • Mooi ontwerp en veilig voor kinderen
 • Lichtgewicht, waardoor het eventuele meppen wel makkelijk gaat

Nadelen kwali.® Elektrische Vliegenmepper Pro

 • Geen

2.  HGX elektrische vliegenmepper

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Een veel goedkopere, maar tevens ontzettend effectieve vliegenmepper vind je in de HGX elektrische vliegenmepper. De batterijen zijn al meegeleverd, dus daar hoef je je ook geen zorgen meer over te maken. Zeker niet omdat het apparaat uren aan kan staan op één batterij.

Daarnaast zit er op de HGX elektrische vliegenmepper geen beschermend rooster voor de elektrische draden, waardoor je altijd raak mept en ook meer kans hebt om een wesp dood te slaan. 

Dit is echter wel minder veilig, dus pas op met kleine kinderen die denken dat het een tennisracket is – een tennisbal is namelijk brandbaar en dat levert spectaculaire, maar gevaarlijke taferelen op!

Voordelen HGX elektrische vliegenmepper

 • Extra effectief tegen grote insecten door het ontbreken van een veiligheidsrooster
 • Batterijen zijn al meegeleverd
 • Gezellige kaarsjes meegeleverd
 • Kan uren aan staan op een batterij, dus vervangen is zelden nodig

Nadelen HGX elektrische vliegenmepper

 • Ongeschikt voor kleine kinderen en tennisfanaten

3. Qualitell Vliegenvanger met UV Lamp 3-in-1

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als vliegen neermeppen nou echt een hobby van je is, of als je bijvoorbeeld vlak bij een meer woont waar de beestjes zich voortplanten, dan is de Qualitell Vliegenvanger met UV Lamp 3-in-1 een geschikte keuze.

Niet alleen is de Qualitell Vliegenvanger met UV Lamp 3-in-1 een ontzettend effectieve vliegenmepper, maar je kan hem ook in de muur hangen, of - net zoals de beste koop vliegenmepper – in een oplaadstation zetten.

Ook de Qualitell Vliegenvanger met UV Lamp 3-in-1 heeft dan een handig UV licht dat de insecten zelf aantrekt, waardoor ze in principe niet meer gemept hoeven te worden.

Voordelen Qualitell Vliegenvanger met UV Lamp 3-in-1

 • Werkt ook als insectenval en elektrocuteert de muggen pas als ze op het racket zitten
 • Ideaal voor dierenliefhebbers, omdat je de vliegen niet zelf dood hoeft te slaan
 • Geen batterijen die vervangen hoeven te worden; oplaadbaar via Micro-USB
 • Ziet er best mooi uit voor een vliegenmepper

Nadelen Qualitell Vliegenvanger met UV Lamp 3-in-1

 • Voor minder enthousiaste vliegenverslinders is de Qualitell Vliegenvanger met UV Lamp 3-in-1 een dure aankoop

4. DF2020 Elektrische Vliegenmepper

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je een beetje onhandig, of is iemand in je huishouden heel erg onhandig? Ook dan kun je prima een vliegenmepper gebruiken.

Met de DF2020 Elektrische Vliegenmepper heb je een aantal extra features om de veiligheid van jou, je huisdieren en huisgenoten te garanderen. Denk bijvoorbeeld aan het gaasje dat we eerder hebben besproken, maar ook een handige veiligheidsswitch op het handvat.

Deze zorgt ervoor dat de elektriciteit tijdelijk van het apparaat af gaat, zodat je hem gerust in de buurt van je kinderen kunt bewaren zonder dat ze zichzelf er lelijk aan verwonden.

De DF2020 Elektrische Vliegenmepper is ook voorzien van een LED lamp om de muggen beter te kunnen zien, en ook deze trekt (in mindere mate) de insecten aan.

Voordelen DF2020 Elektrische Vliegenmepper

 • Uniek design
 • Extra veilig voor kinderen en huisdieren
 • Oplaadbaar via de Micro USB standaard, die je waarschijnlijk al in huis hebt
 • Ook geschikt voor wespen en andere insecten

Nadelen DF2020 Elektrische Vliegenmepper

 • Trekt de muggen niet zo sterk aan als een vliegenmepper met een UV licht

5. Esschert Vliegenmepper-Leer-hout met Ophanglus

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je geen voorstander van een elektrische vliegenmepper, of vind je het gewoon leuker om de muggen met je eigen kracht je huis uit te slaan?

Voor traditionalisten onder ons is er de Esschert Vliegenmepper-Leer-hout met Ophanglus. Deze vliegenmepper is erg stijlvol, dankzij de leren achterkant en de stevige houten handvat.

Voor een lage prijs heb je er gelijk twee in huis, zodat je ook als romantisch date-idee even je huis op agressieve manier vliegen- en muggenvrij kunt maken. Ideaal toch?

Voordelen Esschert Vliegenmepper-Leer-hout met Ophanglus

 • Geen gehannes met batterijen of snoertjes
 • Gelijk een set van twee, zodat je je muggenvangteam kunt uitbreiden
 • Goedkoper dan een elektrische vliegenmepper

Nadelen Esschert Vliegenmepper-Leer-hout met Ophanglus

 • Het is lastiger om met deze vliegenmeppers de insecten in een klap dood te slaan

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel vliegenmeppers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 soorten vliegenmepper getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de vliegenmeppers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stadsfiets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP