Laatste update: december 2022

Door: Thea

Best Geteste Vliegengordijn

J-Pro Magnetisch Vliegengordijn

Na meer dan 16 vliegengordijnen  getest te hebben zijn wij ervan overtuigt dat de J-Pro Magnetisch Vliegengordijn het beste vliegengordijn van 2022 is. De hor is gemaakt van stevig glasvezel waardoor het sterk, brandwerend en UV-bestendig is. Maar liefst 28 magneten in de lengte en gewichtjes in de breedte onderaan het vliegengordijn zorgen ervoor dat de wind geen vat krijgt en dat insecten niet naar binnen kunnen vliegen.

Wanneer de temperatuur buiten stijgt en de dagen weer langer worden, dan is niets zo fijn als het kunnen openzetten van deuren en ramen. Heerlijk de frisse buitenlucht naar binnenhalen. Helaas weten vliegen en ander vliegend ongedierte ook de weg naar binnen snel te vinden. Een vliegengordijn is daarom beslist geen overbodige luxe.

Maar wat is het beste vliegengordijn? Om daarachter te komen hebben wij van Top-X verschillende soorten vliegengordijnen getest. Daaruit is een beste koop voor een vliegengordijn naar voren gekomen. Uiteindelijk hebben we uit de vliegengordijn test een Top 5 samengesteld. Lees onze onafhankelijke reviews over de gordijnen die de titel Beste vliegengordijn 2022 absoluut hebben verdiend. Lees het hele artikel en doe er je voordeel mee.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

22

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vliegengordijn

Beste koop van 2022:
1. J-Pro Magnetisch Vliegengordijn - High Quality Glasvezel Deurhor - 210 x 91 cm – Zwart
Hor is gemaakt van stevig glasvezel waardoor het sterk, brandwerend en UV-bestendig is

Beste kind- en huisdiervriendelijke vliegengordijn
2. O’DADDY vliegengordijn deur magnetisch
Deze kind- en huisdiervriendelijke deurhor heeft magneten over de gehele lengte en waait niet open

Beste Magnetische vliegengordijn
3. Orange Donkey Vliegengordijn 
Wordt geleverd met 18 magneten die ervoor zorgen dat de hordeur op zijn plaats gehouden wordt

Beste vliegengordijnen voor tuin- of patiodeuren
4. Pro+ Magnetische Hordeur
Super makkelijk te bevestigen

Beste Betaalbare vliegengordijnen 
5. Guard'n Care Horrengaa
Maak zelf je eigen vliegengordijn


Top 10 Beste Vliegengordijn

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte Vliegengordijnen bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Vliegengordijn?

Bij onze zoektocht naar het beste vliegengordijn hebben we gekeken naar de kwaliteiten en functies van hordeuren en vliegengordijnen. En wat blijkt? Er zijn nogal wat verschillende soorten vliegengordijnen en heel veel fabrikanten die hordeuren en vliegengordijnen op de markt brengen.

Zo zijn er verschillende soorten lamellengordijnen van gaas, al dan niet versterkt met magneten aan de binnenzijden, extra verzwaringen aan de onderkant en die leverbaar zijn in verschillende kleuren. Daarnaast kan je ook kiezen voor vliegengordijnen die gemaakt zijn van bamboe, kunststof linten of pluche. Ook hebben we tijdens onze vliegengordijn test gekeken naar het beste vliegengordijn volgens de Consumentenbond, maar dat leverde geen resultaten op. Toch hebben we een geweldige Top 5 kunnen samenstellen van hordeuren die de titel Beste koop vliegengordijn dik verdienen.

In ieder geval hebben we voor een goede en onafhankelijke beoordeling een aantal criteria opgenomen, om een weloverwogen Top 5 te kunnen maken. Deze criteria zijn belangrijk om te weten te komen waar je op moet letten bij het kopen van een goed vliegengordijn voor je woning, caravan of tuinhuis.

Ruimte tussen stroken, lamellen of strengen

Hoe dichter bij elkaar, hoe minder kans dat er muggen of vliegen je huis binnen kunnen komen.

Het gewicht

Een vliegengordijn moet niet te zwaar zijn omdat je het op moet kunnen hangen. Maar het mag ook niet te licht zijn, omdat anders de lamellen of stroken steeds heen en weer waaien. Je vliegengordijn verliest dan zijn functie.

Aanwezigheid van huisdieren

Je huisdier moet gemakkelijk in en uit kunnen lopen. Heb je vogels rondvliegen? Dan voorkomt een goed sluitend vliegengordijn dat ze de wijde wereld in vliegen.

Gebruiksvriendelijkheid

Is het vliegengordijn eenvoudig op te hangen. Sommige horren worden opgehangen met dubbelzijdige tape, andere met een railsysteem.

Maat

Let erop dat het vliegengordijn de juiste maat heeft voor de deur van je caravan of woning. Sommige vliegengordijnen kan je aan de onderzijde of in de breedte op maat knippen.


Wat is het beste Vliegengordijn?

In onze vliegengordijn test hebben wij bovenstaande criteria meegenomen, maar ook gekeken naar de verhouding prijs/kwaliteit en het gebruiksgemak.

Wij hebben ervoor gekozen om vliegengordijnen te testen die met zelfklevende strips aan het kozijn worden vastgemaakt. Bekijk en vergelijk onderstaande Top 5 met de kwalificatie Beste Vliegengordijn 2022 en ontdek via de button bij het artikel welke webshop het vliegengordijn van jouw keuze voor de laagste prijs aanbiedt.

1. J-Pro Magnetisch Vliegengordijn - High Quality Glasvezel Deurhor - 210 x 91 cm – Zwart

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Dit vliegengordijn is op dit moment veruit de beste deurhor die wij hebben kunnen vinden. De hor is gemaakt van stevig glasvezel waardoor het sterk, brandwerend en UV-bestendig is. Maar liefst 28 magneten in de lengte en gewichtjes in de breedte onderaan het vliegengordijn zorgen ervoor dat de wind geen vat krijgt en dat insecten niet naar binnen kunnen vliegen. Zodra jij of jouw huisdieren naar binnen of buiten lopen, wijken en sluiten de magneten zich vanzelf.

Je hangt dit vliegengordijn heel eenvoudig op met oersterk klittenband en punaises. Is het seizoen voorbij dan haal je het gordijn er af, om het volgend jaar weer te kunnen gebruiken.

Voordelen J-Pro Magnetisch Vliegengordijn - High Quality Glasvezel Deurhor - 210 x 91 cm – Zwart

 • Voorzien van extra veel magneten in de lengte en verzwaring onderaan
 • Strak design
 • Eenvoudig te bevestigen

Nadelen J-Pro Magnetisch Vliegengordijn - High Quality Glasvezel Deurhor - 210 x 91 cm – Zwart

 • Door de magneten aan de onderzijde is dit vliegengordijn niet in te korten

2. O’DADDY vliegengordijn deur magnetisch- 92x230 cm - zwart 93x230cm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De O'Daddy is een uit twee helften bestaand vliegengordijn met stevige magneten over de hele lengte. Vliegende insecten blijven hierdoor buiten, maar mensen en huisdieren kunnen gemakkelijk in en uit lopen. De hordeur is gemaakt van ademend polyester, zodat je toch kunt genieten van frisse lucht.

Aan een zijde is klittenband aan de hor vastgemaakt, waardoor je hem gemakkelijk op het kozijn kan bevestigen. Dit vliegengordijn is verkrijgbaar in verschillende maten.

Voordelen O’DADDY vliegengordijn deur magnetisch- 92x230 cm - zwart 93x230cm

 • Makkelijke bevestiging
 • Laat geen insecten door
 • Mooi design

Nadelen O’DADDY vliegengordijn deur magnetisch- 92x230 cm - zwart 93x230cm

 • Kan niet te strak worden opgehangen in verband met magneten
 • Geen extra verzwaring aan de onderkant

3. Orange Donkey Vliegengordijn - 210x100 cm - Magnetisch - Zwart

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De Miracle Door van Orange Donkey is een magnetisch vliegengordijn. Achttien magneten zorgen ervoor dat de twee helften van dit vliegengordijn zich weer snel sluiten nadat iemand er doorheen is gelopen. Hierdoor krijgen insecten geen kans om naar binnen te vliegen.

De Miracle Door bevestig je met stevig dubbelzijdige tape aan de bovenkant en zijkanten van het deurkozijn.

Voordelen  Orange Donkey Vliegengordijn - 210x100 cm - Magnetisch - Zwart

 • Eenvoudig te bevestigen
 • Budgetvriendelijk
 • Laat geen insecten door

Nadelen Orange Donkey Vliegengordijn - 210x100 cm - Magnetisch - Zwart

 • Geen zwaardere gewichten aan de onderzijde

4. Pro+ Magnetische Hordeur - Zwart

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Deze magnetische hordeur van Pro+ bestaat uit twee helften die zich vanzelf sluiten door middel van 16 magneten. Hierdoor is voor zowel jouzelf als voor huisdieren gemakkelijk om in en uit te lopen zonder dat het vliegengordijn telkens open blijft staan.

Met het meegeleverde zelfklevend enkelzijdig klittenband bevestig je heel gemakkelijk dit vliegengordijn op het raamwerk van de deur. Is het vliegengordijn te groot, dan maak je hem snel en eenvoudig met een scherp mesje op maat.

Voordelen Pro+ Magnetische Hordeur - Zwart

 • Laat geen insecten door
 • Makkelijke bevestiging
 • Kan op maat worden gemaakt

Nadelen Pro+ Magnetische Hordeur - Zwart

 • Geen extra stevige gewichten aan de onderzijde

5. Guard'n Care Horrengaas - Raam - 130x150 cm - Zwart

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijk insectenwerend vliegengordijn of hebben jouw ramen afwijkende maten? Bekijk dan eens het Guard'n Care horrengaas. Hiermee kan je zelf vliegengordijnen maken die precies passend zijn voor jouw ramen in de woning of je caravan.

Het horrengaas is gemaakt van transparante kunststof. Je kunt dus gewoon naar buiten kijken en je krijgt voldoende frisse lucht binnen. Dit vliegengordijn is eenvoudig op maat te knippen. Met het bijgeleverde klittenband bevestig je de hor heel eenvoudig en snel op de kozijnen. Dit vliegengordijn houdt behalve insecten ook pollen tegen.

Voordelen Guard'n Care Horrengaas - Raam - 130x150 cm - Zwart

 • Eenvoudig zelf op maat te knippen
 • Makkelijke bevestiging met klittenband
 • Houdt pollen en insecten tegen

Nadelen  Guard'n Care Horrengaas - Raam - 130x150 cm - Zwart

 • Niet geschikt voor deuren
 • Alleen verkrijgbaar in de kleur zwart

Hoeveel soorten vliegengordijnen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 23 vliegengordijnen koffers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de vliegengordijnen op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste weerstations is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP