Laatste update: augustus 2022

Door: Thea

Best Geteste Vleesmolen

Zilan - Gehaktmolen

Zilan - Gehaktmolen

Na tientallen vleesmolens met elkaar vergeleken te hebben, zijn wij van Top-X tot de conclusie gekomen dat de Zilan - Gehaktmolen de beste optie van dit moment is. Zo heeft deze 9-in-1 vleesmolen meerdere manieren waarop jij je gehakt kan malen. Door de verschillende opzetstukken kun jij op meerdere manieren malen.

Verder beschikt de Zilan - Gehaktmolen over 2100 watt waarmee jij gemakkelijk allerlei voedingsmiddelen kunt vermalen. De RVS messen gaan lang mee en ook beschikt dit model over handige antislip voetjes.

Wil jij graag meer weten? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Ben jij vaak in de keuken te vinden en maak jij graag de lekkerste gerechten klaar. Dan is een vleesmolen misschien wel iets voor jou. Met een vleesmolen maal jij namelijk binnen no-time gehakt om zo allerlei lekkere gerechten klaar te maken. Ook kun je een vleesmolen inzetten om andere voedingsmiddelen te vermalen.

Een vleesmolen kan dus zeker een aanwinst zijn in jouw keuken. Het is dan wel belangrijk dat je een goede gehaktmolen aanschaft. Niet alle vleesmolens beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Om een miskoop te voorkomen is het daarom belangrijk dat je niet zomaar een vleesmolen aanbieding aanschaft, maar meerdere opties vergelijkt.

In dit artikel vind je alles over de beste Vleesmolen van 2022. Zo hebben wij van Top-X tientallen vleesmolens vergeleken in onze ultieme vleesmolen test. Aan de hand van de testresultaten uit onze test hebben wij ook een top 5 opgesteld. Benieuwd wat de beste vleesmolen van dit moment is en waar je op moet letten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

28

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

48

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vleesmolen

Zilan - Gehaktmolen

Beste koop vleesmolen
1. Zilan - Gehaktmolen

Bosch MFW45020 - Vleesmolen

Beste elektrische vleesmolen
2. Bosch MFW45020 - Vleesmolen

Bosch MFW67440 Vleesmolen

Beste professionele vleesmolen
3. Bosch MFW67440 Vleesmolen

Westmark Vleesmolen

Beste gehaktmolen
4. Westmark Vleesmolen

Tomado Metaltex

Beste goedkope vleesmolen
5. Tomado Metaltex


Top 10 Beste Vleesmolens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste vleesmolens! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een vleesmolen?

Ben jij van plan een vleesmolen te kopen? Dan is het belangrijk dat je op enkele criteria let. Niet alle vleesmolens beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Door rekening te houden met de onderstaande criteria haal jij gemakkelijk de beste optie in huis. Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste vleesmolen test.

Door iedere optie op de criteria te testen weet jij precies welke vleesmolens wel of niet geschikt zijn voor jou. Hiermee voorkom je gemakkelijk en miskoop en vergroot je tevens de kans dat je de beste optie in huis haalt. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste vleesmolen volgens de consumentenbond test.

Capaciteit

Allereerst is het belangrijk om naar de capaciteit van een vleesmolen te kijken. Niet alle vleesmolens beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Afhankelijk van hoe vaak en hoe veel vlees jij wilt malen, is een bepaalde optie de beste. In de product omschrijving van een vleesmolen is vaak te zien over welke capaciteit deze beschikt.

Ook kun jij zo zelf na gaan of de gewenste vleesmolen over een groot genoegen- of een te kleine capaciteit beschikt. In onze top 5 vind je vleesmolens met verschillende capaciteiten.

Soort vleesmolen

Ook zijn er verschillende soorten vleesmolens. Er zijn bijvoorbeeld elektrische vleesmolens, maar ook zijn er vleesmolens die handmatig bedient moeten worden. Wederom geldt dat afhankelijk van hoeveel vlees jij gaat malen een bepaald model het beste is.

Ben jij van plan veel vlees te vermalen? Dan is het verstandig om voor een elektrische vleesmolen te gaan. Deze modellen zijn vaak wel wat groter, maar besparen jou ontzettend veel moeite. In onze top 5 vind je zowel elektrische- als handmatige vleesmolens.

Materiaal en kwaliteit

Ook is het belangrijk om naar het materiaal en de kwaliteit van een vleesmolen te kijken. Niet alle vleesmolens beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. De kwaliteit is hierbij ook vaak afhankelijk van het materiaal waarvan deze gemaakt zijn.

In onze top 5 vind je vleesmolens gemaakt van verschillende materialen, denk aan ijzer en kunststof. Alle vleesmolens beschikken hierbij over een minimale gewenste kwaliteit ongeacht het materiaal waarvan zij gemaakt zijn.

Prijsklassen

Een laatste criteria om rekening mee te houden is de prijsklassen van een vleesmolen. Vleesmolens zijn er namelijk in allerlei prijsklassen. Wij willen graag dat iedereen een goed model vind dat aansluit bij zijn of haar budget. Om die reden vind je in onze top 5 vleesmolens van een goede kwaliteit uit verschillende prijsklassen.


Wat is de beste vleesmolen?

Wij krijgen vaak de vraag: Welke vleesmolen is het beste? Om die vraag te kunnen beantwoorden hebben wij tientallen modellen met elkaar vergeleken. Aan de hand van onze beste vleesmolen test hebben wij een top 5 beste vleesmolen opgesteld. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën. 

Hieronder vind je voor elke vleesmolen uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij van ieder model de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Hierdoor kom jij er gemakkelijk achter welke vleesmolen voor jou geschikt is en welke niet. Benieuwd naar wat de beste vleesmolen optie is voor jou? Lees dan gauw verder!

1. Zilan - Gehaktmolen

Zilan - Gehaktmolen

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als beste uit de test is gekomen de Zilan - Gehaktmolen. Deze beste koop vleesmolen is niet zomaar uitgeroepen tot de beste optie van dit moment. Dit model beschikt namelijk over ontzettend veel functies, een uitstekende kwaliteit en dat allemaal voor een relatief lage prijs.

De Zilan - Gehaktmolen heeft een vermogen van 2100 watt waarmee jij makkelijk en snel verschillende voedingsmiddelen kunt vermalen. Verder is dit een 9-in-1 vleesmolen waardoor jij op verschillende manieren kunt malen door de verschillende, meegeleverde opzetstukken.

Verder beschikt de Zilan - Gehaktmolen over RVS messen die ontzettend lang mee gaan. Het apparaat werkt elektrisch en kan zowel voorwaarts als achterwaarts ingesteld worden. De antislip voetjes zorgen er voor dat het model goed op zijn plek blijft staan. Ook heeft hij een oververhittingsbescherming voor optimale veiligheid.

Voordelen Zilan - Gehaktmolen

 • Uitstekende kwaliteit
 • 9-in-1 vleesmolen
 • Vermogen van 2100 watt
 • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen Zilan - Gehaktmolen

 • Niet de goedkoopste optie

2. Bosch MFW45020 - Vleesmolen

Bosch MFW45020 - Vleesmolen

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Bosch MFW45020 - Vleesmolen geplaatst in onze top 5. Deze vleesmolen beschikt ook over een goede kwaliteit en is relatief scherp geprijsd. De beste prijs van dit model vind je door op de bovenstaande button te klikken. De Bosch MFW45020 - Vleesmolen beschikt over 2 schijven van 3,8 mm en 8 mm.

Verder is hij geschikt voor worst en kibbeh. Met 500 watt aan vermogen is hij wat minder sterk dan de nummer 1, toch kun jij binnen een korte tijd jouw voedingsmiddelen vermalen. De Bosch MFW45020 - Vleesmolen verwerkt namelijk 2,7 kilo vlees per minuut. Door het handvat, snoeropberging en de extra opslagruimte is hij gemakkelijk te gebruiken.

De Bosch MFW45020 - Vleesmolen beschikt tevens over rubberen voetjes wat zorgt voor extra stabiliteit. Ook ontvang je bij aanschaf extra hulpstukken. Het model is door zijn compacte formaat gemakkelijk op te bergen en beschikt ook over een overbelasting beveiliging.

Voordelen Bosch MFW45020 - Vleesmolen

 • Inclusief hulpstukken
 • Extra stabiel
 • Veiligheidssnelkoppeling
 • Gemakkelijk op te bergen

Nadelen Bosch MFW45020 - Vleesmolen

 • Handleiding is niet heel duidelijk volgens sommige consumenten

3. Bosch MFW67440 Vleesmolen

Bosch MFW67440 Vleesmolen

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar een professionele vleesmolen? Dan raden wij de Bosch MFW67440 Vleesmolen aan. Dit model beschikt namelijk over 700 watt waarmee jij gemakkelijk grote hoeveelheden vlees kunt vermalen. Hij heeft namelijk een vermogen om 3,5 kilo per minuut te verwerken. Ook wordt hij geleverd inclusief handige accessoires.

Een ander voordeel van de Bosch MFW67440 Vleesmolen is dat hij wel 10 verschillende functies heeft. Denk bijvoorbeeld aan het hakken van vlees, maar ook kun je met dit apparaat verschillende groenten versnipperen. De Bosch MFW67440 Vleesmolen beschikt helaas niet over een turbo functie.

Wanneer je de Bosch MFW67440 Vleesmolen wilt opbergen kun je gemakkelijk het koord opbergen in de koord opslagruimte. Het materiaal waarvan deze vleesmolen gemaakt is, is kunststof. Het model beschikt over een CE markering en bij aanschaf van dit apparaat ontvang je ook 2 jaar fabrieksgarantie.

Voordelen Bosch MFW67440 Vleesmolen

 • Groot vlees verwerk vermogen
 • Gemakkelijk op te bergen
 • BPA-vrij
 • Inclusief handleiding

Nadelen Bosch MFW67440 Vleesmolen

 • Opzetstukken zijn van plastic

4. Westmark Vleesmolen

Westmark Vleesmolen

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Westmark Vleesmolen geplaatst in onze top 5. Deze beste handmatige vleesmolen kan gemakkelijk aan jouw aanrecht gemonteerd worden. Ook heeft hij een compact formaat, de afmetingen zijn namelijk 22,5 x 9 x 24,5 cm. Hij is volledig val staal waardoor hij ontzettend lang mee gaat.

Het merk van deze vleesmolen is Westmark, een Duits bedrijf dat al 50 jaar innovatief producten produceert. De producten die zij produceren zijn ISO-gecertificeerd. Je kunt er dus van uit gaan dat deze hoge kwaliteit handmatige vleesmolen ontzettend lang mee gaat.

Bij aanschaf van de Westmark Vleesmolen ontvang je ook 2 maalschijven. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat deze vleesmolen niet vaatwasser bestendig is. Wil je meer weten over deze goede vleesmolen? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek de laagste prijs!

Voordelen Westmark Vleesmolen

 • Beste handmatige gehaktmolen
 • Geleverd met 2 maalschijven
 • Geproduceerd door een bekend Duits bedrijf

Nadelen Westmark Vleesmolen

 • Niet vaatwasser bestendig

5. Tomado Metaltex

Tomado Metaltex

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil jij liever niet al te veel geld uitgeven aan een vleesmolen? Dan is de Tomado Metaltex de beste optie voor jou. Deze beste goedkope vleesmolen beschikt namelijk over meerdere voordelen voor een lage prijs. Zo is deze vleesmolen gemaakt van hoogwaardig aluminium dat ontzettend lang mee gaat.

Je kunt dit model gemakkelijk vastzetten aan jouw aanrechtblok of tafelblad om deze vervolgens te gebruiken. Wanneer je klaar bent kun je deze vleesmolen ook weer makkelijk loshalen om hem op te bergen. Dankzij het compacte formaat kun jij hem ook weer heel gemakkelijk opbergen zonder dat hij al te veel ruimte in beslag neemt.

Ook deze vleesmolen is gemaakt door een bedrijf dat bekend staan om zijn hoogwaardige kwaliteit huishoudelijke artikelen. Tomado, een Nederlandse fabrikant, is al sinds 1923 bezig met het ontwikkelen van goede kwaliteit huishoudelijke artikelen. Meer weten over de Tomado Metaltex? Klik dan op de button hierboven.

Voordelen Puppyren - Box voor hond/puppy

 • Goedkoopste optie
 • 3-in-1 voedselmolen
 • Inclusief opzetstukken

Nadelen Puppyren - Box voor hond/puppy

 • Handmatige bediening

Hoeveel soorten vleesmolens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 vleesmolens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de vleesmolens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste vleesmolens zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>