Laatste update: mei 2022

Door: Sam

Best Geteste Videokaart

HP NVIDIA Quadro P6000 (24-GB) grafische kaart

HP NVIDIA Quadro P6000

De HP NVIDIA Quadro P6000 is de best geteste videokaart van 2022! Dit is uit onze ultieme test gebleken. Deze krachtige videokaart zorgt ervoor dat elke game goed tot uiting komt.. Het spelen van games in QHD en 4k resolutie is hierdoor een fluitje van een cent. 

Daarnaast heeft deze videokaart een werkgeheugen van 32768MB waardoor je zonder problemen meerdere games tegelijk opent. Dat is toch fijn!

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste videokaart? Het is een vraag die we dagelijks in onze inbox krijgen. Om die reden hebben we besloten een uitgebreid artikel te schrijven over de best geteste grafische kaarten van dit moment.

Het kopen van een videokaart kan een flinke uitdaging zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende termen en soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Een goede grafische kaart is een onderdeel dat niet mag ontbreken in je PC. Zo heb je deze kaart onder andere nodig voor het spelen van games op hoge resolutie maar ook voor het werken in zware foto- en video bewerkingsprogramma’s zoals Photoshop en Adobe After effects.

Na een uitgebreid onderzoek hebben wij de 5 allerbeste videokaarten van dit moment op een rijtje gezet. Je ontdekt ze in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Videokaarten

HP NVIDIA Quadro P6000 (24-GB) grafische kaart

Beste Koop Videokaart
1. HP NVIDIA Quadro P6000

Crypto Miner 304 MH/s - 46 cryptomunten - Ethereum - Bitcoin Mining Rig - Cryptominer

Beste Videokaart Voor Mining
2. Crypto Miner 304 MH/s

MSI N730K-2GD3H/LP NVIDIA GeForce GT 730 2 GB GDDR3

Beste Videokaart Onder 300 Euro
3. MSI N730K-2GD3H/LP NVIDIA 

VGA AFOX GeForce GT730 4GB

Beste Multifunctionele Videokaart
4. VGA AFOX GeForce GT730

Gigabyte Radeon RX 5700 XT Gaming OC 8G

Beste Videokaart Voor Gamen
5. Gigabyte Radeon RX 5700

Top 10 Beste Videokaarten

Wil je direct weten hoe de top 10 beste videokaarten eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Videokaart?

Goed, je weet inmiddels dus dat het best lastig is om goede videokaart uit te zoeken. Er zijn verschillende soorten grafische kaarten en lang niet allemaal zijn ze even goed.

Bovendien zijn er een aantal factoren die je in je achterhoofd moet houden bij het aanschaffen van een videokaart. De belangrijkste vind je hieronder:

GPU

Bij het kopen van de beste videokaart is het belangrijk om te kijken naar de Grafische processor (ook wel GPU genoemd). Deze chipset is bepalend voor de rekenkracht en snelheid van de videokaart. 

Als jij van plan bent te gaan gamen met de allerbeste beeldkwaliteit dan is een krachtige GPU essentieel. De twee bekendste fabrikanten die GPU’s maken zijn AMD en Nvidia. In de regel geldt dat hoe hoger het getal in de naam van het product, des te krachtiger hij is

Werkgeheugen

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het werkgeheugen van de grafische processor. Hoe meer geheugen de kaart heeft, des te meer processen kunnen worden uitgevoerd. Deze hoeveelheid wordt overigens vaak aangegevens als MB of GB. De regel hierbij is wederom: hoe meer geheugen een kaart heeft, des te sneller zal hij presteren tijdens het gamen of werken.

Type koeling

Ook is het belangrijk om rekening te houden met het type koeling. Hierbij maken we onderscheid tussen actieve en passieve koeling. 

Wanneer een videokaart beschikt over actieve koeling dan is de kaart voorzien van meerdere ventilatoren. Hierdoor wordt de warmte continu afgevoerd. 

Bij een passieve koeling is de video afhankelijk van koeling rondom de video kaart, er zitten dus geen koel elementen in de kaart zelf. Dit soort wordt bijna niet meer geproduceerd. In onze ogen is het altijd het meest verstandig om te kiezen voor een kaart met actieve koeling.

Aansluitmogelijkheden

Als laatst is het van belang om te kijken naar de aansluitmogelijkheden van een videokaart. De meeste videokaarten beschikken over een analoge aansluitmogelijkheid (VGA of S-Video) of een digitale aansluitmogelijkheid (DVI, HDMI of Displayport). De nieuwste videokaarten zijn vaak uitgerust met digitale aansluitmogelijkheden. Dit simpelweg omdat de kwaliteit vaak iets beter is.


Wat is de beste Videokaart van 2022? 

Wat is de beste videokaart van 2022? Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een videokaart is het tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel. Onze testresultaten van de videokaarten review van 2022.

Wij hebben meer dan 14 videokaarten met elkaar vergeleken en gekeken naar verschillende aspecten. Zo hebben we onder andere gekeken naar de GPU, het werkgeheugen, type koeling en de aansluitmogelijkheden.

Uiteindelijk hebben we hier een ultieme top-5 van samengesteld waarin we alleen de beste modellen zijn vertegenwoordigd. 

1.  HP NVIDIA Quadro P6000

HP NVIDIA Quadro P6000 (24-GB) grafische kaart

9.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

We trappen deze lijst af met de HP NVIDIA Quadro P6000 (best getest). Als jij van plan bent om te gaan gamen op de allerhoogste resolutie dan is deze videokaart je beste keuze. Hiermee haal je de beste koop in huis.

Met deze grafische kaart speel je games als Portal 2 en Overwatch op de hoogste resolutie zonder haperig beeld te krijgen. Ook is deze videokaart uitermate geschikt voor multitasking. Dat is toch fijn als je gaat gamen en je zo'n hoge prijs betaald voor de videokaart.

Wanneer de kaart niet volledig wordt belast schakelen de ventilatoren uit waardoor je niet gestoord wordt door gezoem. Dit is trouwens ook een groot voordeel van deze kaart. Verder zorgt het nog voor levendige beelden die echt tot leven komen. Het gaat echt op de realiteit lijken.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen HP NVIDIA Quadro P6000

 • Voor beginnende en ervaren gamer
 • Groot geheugen
 • Uitstekende GPU-technologie

Nadelen HP NVIDIA Quadro P6000

 • Zeer hoge prijs

2. Crypto Miner 304 MH/s

Crypto Miner 304 MH/s - 46 cryptomunten - Ethereum - Bitcoin Mining Rig - Cryptominer

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een videokaart om te minen? Dan is de Crypto Miner 304 MH/s wat voor jou! Dit is de best geteste videokaart voor mining in 2022.

De videokaart heeft een snelheid tot wel 365MHz. Ook beschikt de kaart over 8GB aan werkgeheugen waardoor je gemakkelijk kunt multitasken en verschillende games tegelijk kunt runnen. Het belangrijkste is dat je er cypto op kan minen door ze sterke rekenkracht.

Er kunnen meer dan 44 munten gemined worden. Dat is toch handig als je een echte crypto freak bent. Verder is het ook nog een stille videokaart. Zo is het zelfs stiller dan een kleine ventilator. De videokaart is ook nog makkelijk te installeren door het 'plug-and-play' principe.

Voordelen Crypto Miner 304 MH/s

 • Goede ondersteuning
 • Plug-and-play

Nadelen Crypto Miner 304 MH/s

 • Prijzig

3. MSI N730K-2GD3H/LP NVIDIA 

MSI N730K-2GD3H/LP NVIDIA GeForce GT 730 2 GB GDDR3

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Videokaarten kunnen best prijzig zijn en daarom is het altijd fijn om een goedkoper alternatief te hebben. In dit geval is dat de MSI N730K-2GD3H/LP NVIDIA. Het is de best geteste videokaart onder de 300 euro.

Met deze kaart speel je zonder problemen je favoriete games op de hoogste resolutie. Ook beschikt deze kaart over een werkgeheugen van 2048MB waardoor je kunt chatten, gamen en een film kunt kijken op hetzelfde moment. Ook switch je snel en gemakkelijk tussen de verschillende programma’s. 

Verder is het nog makkelijk te installeren en is het zeer gebruiksvriendelijk. Er kunnen tot wel 3 beeldschermen op aangesloten worden. Op deze manier heb je een duidelijk en overzichtelijke desktop. Al met al een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Voordelen MSI N730K-2GD3H/LP NVIDIA 

 • Betaalbaar
 • Heldere display

Nadelen MSI N730K-2GD3H/LP NVIDIA 

 • Geen voedingsaansluiting

4. VGA AFOX GeForce GT730

VGA AFOX GeForce GT730 4GB

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek staat de VGA AFOX GeForce GT730. Dit is de best geteste multifunctionele videokaart van 2022. Het is een uitstekende optie voor gamen. 

De VGA AFOX GeForce GT730 is een betrouwbare videokaart die voor verschillende doeleindes te gebruiken is. Het blinkt wel uit tijdens het gamen aangezien het je prestaties bevorderd. De videokaart zorgt ervoor dat je scherp beeld hebt en niet maar afgeleid raakt.

Verder is het product nog van een goede kwaliteit. Het heeft ook nog een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding aangezien het een lage prijs heeft. Dat is toch fijn aangezien videokaarten redelijk duur kunnen zijn. De handleiding is wel in het Engels, dus daar moet wel rekening mee gehouden worden.

Voordelen VGA AFOX GeForce GT730

 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs

Nadelen VGA AFOX GeForce GT730

 • Geen LED-verlichting

5. Gigabyte Radeon RX 5700

Gigabyte Radeon RX 5700 XT Gaming OC 8G

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de Gigabyte Radeon RX 5700. Dit is de best geteste videokaart voor gamen in 2022. Je gaming PC verandert dan in een monster.

Deze krachtige videokaart beschikt over een turbo kloksnelheid van 1905 MHZ. Het spelen van games in QHD en 4k resolutie is hierdoor een fluitje van een cent. Daarnaast heeft deze videokaart een werkgeheugen van 8GB waardoor je zonder problemen meerdere games tegelijk opent. 

Ook beschikt deze videokaart over 3 ventilatoren waardoor hij altijd actief gekoeld wordt.  Hierdoor maakt de videokaart ook weinig geluid. Dat is toch fijn als je gefocust wil gamen. Het is ook geschikt voor meerdere games dus je hoeft je geen zorgen te maken over de verschillende spellen.

Voordelen Gigabyte Radeon RX 5700

 • Geschikt voor het spelen van games in QHD en 4K resolutie
 • Actieve koeling waardoor hij nooit oververhit raakt

Nadelen Gigabyte Radeon RX 5700

 • Minimaal een voeding van 600W nodig

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel videokaarten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten videokaarten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de videokaarten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste videokaarten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>