Laatste update: Mei 2021

Door: Johan

Best Geteste Videokaart

Gigabyte Radeon RX 5700 XT

5/5

Wil jij games in de allerhoogste resolutie spelen? Kies dan voor de Gigabyte Radeon RX 5700 XT. Dit is momenteel de best geteste videokaart van dit moment!Deze krachtige videokaart beschikt over een turbo kloksnelheid van 1905 MHZ. Het spelen van games in QHD en 4k resolutie is hierdoor een fluitje van een cent. Daarnaast heeft deze videokaart een werkgeheugen van 8GB waardoor je zonder problemen meerdere games tegelijk opent.

Wat is de beste videokaart? Het is een vraag die we dagelijks in onze inbox krijgen. Om die reden hebben we besloten een uitgebreid artikel te schrijven over de best geteste grafische kaarten van dit moment.

Het kopen van een videokaart kan een flinke uitdaging zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende termen en soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Een goede grafische kaart is een onderdeel dat niet mag ontbreken in je PC. Zo heb je deze kaart onder andere nodig voor het spelen van games op hoge resolutie maar ook voor het werken in zware foto- en video bewerkingsprogramma’s zoals Photoshop en Adobe After effects.

Na een uitgebreid onderzoek hebben wij de 5 allerbeste videokaarten van dit moment op een rijtje gezet. Je ontdekt ze in dit artikel.


Product

1. Gigabyte Radeon RX 5700 XT
Beste voor 4k Gaming

4.5/5

2. MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G
Beste voor casual gamer

4/5

3. MSI Radeon RX 580 Armor 8G OC
Beste budget keuze

4/5

4. Gigabyte GeForce GTX 1660 Gaming OC 6G
Beste Nvidia videokaart

4/5

5. MSI GeForce RTX 3070 Gaming X Trio
Beste premium videokaart

4/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een videokaart?

Goed, je weet inmiddels dus dat het best lastig is om goede videokaart uit te zoeken. Er zijn verschillende soorten grafische kaarten en lang niet allemaal zijn ze even goed.

Bovendien zijn er een aantal factoren die je in je achterhoofd moet houden bij het aanschaffen van een videokaart. De belangrijkste vind je hieronder:

Bij het kopen van de beste videokaart is het belangrijk om te kijken naar de Grafische processor (ook wel GPU genoemd). Deze chipset is bepalend voor de rekenkracht en snelheid van de videokaart. 

Als jij van plan bent te gaan gamen met de allerbeste beeldkwaliteit dan is een krachtige GPU essentieel. De twee bekendste fabrikanten die GPU’s maken zijn AMD en Nvidia. In de regel geldt dat hoe hoger het getal in de naam van het product, des te krachtiger hij is

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het werkgeheugen van de grafische processor. Hoe meer geheugen de kaart heeft, des te meer processen kunnen worden uitgevoerd. Deze hoeveelheid wordt overigens vaak aangegevens als MB of GB. De regel hierbij is wederom: hoe meer geheugen een kaart heeft, des te sneller zal hij presteren tijdens het gamen of werken.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met het type koeling. Hierbij maken we onderscheid tussen actieve en passieve koeling. 

Wanneer een videokaart beschikt over actieve koeling dan is de kaart voorzien van meerdere ventilatoren. Hierdoor wordt de warmte continu afgevoerd. 

Bij een passieve koeling is de video afhankelijk van koeling rondom de video kaart, er zitten dus geen koel elementen in de kaart zelf. Dit soort wordt bijna niet meer geproduceerd. In onze ogen is het altijd het meest verstandig om te kiezen voor een kaart met actieve koeling.

Als laatst is het van belang om te kijken naar de aansluitmogelijkheden van een videokaart. De meeste videokaarten beschikken over een analoge aansluitmogelijkheid (VGA of S-Video) of een digitale aansluitmogelijkheid (DVI, HDMI of Displayport). De nieuwste videokaarten zijn vaak uitgerust met digitale aansluitmogelijkheden. Dit simpelweg omdat de kwaliteit vaak iets beter is.

Top 10 Beste videokaarten

Wil je direct weten hoe de top 10 beste videokaarten eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de beste videokaart?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een videokaart is het tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel. Onze testresultaten van de video review van 2021.

Wij hebben meer dan 40 videokaarten met elkaar vergeleken en gekeken naar verschillende aspecten. Zo hebben we onder andere gekeken naar de GPU, het werkgeheugen, type koeling en de aansluitmogelijkheden.

Uiteindelijk hebben we hier een ultieme top-5 van samengesteld waarin we alleen de beste modellen zijn vertegenwoordigd. Deze lijst wordt maandelijks voorzien van een update. 

1. Gigabyte Radeon RX 5700 XT

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

We trappen deze lijst af met de Gigabyte Radeon RX 5700 XT. Als jij van plan bent om te gaan gamen op de allerhoogste resolutie dan is deze videokaart je beste keuze.

Deze krachtige videokaart beschikt over een turbo kloksnelheid van 1905 MHZ. Het spelen van games in QHD en 4k resolutie is hierdoor een fluitje van een cent.

Daarnaast heeft deze videokaart een werkgeheugen van 8GB waardoor je zonder problemen meerdere games tegelijk opent. 

Ook beschikt deze videokaart over 3 ventilatoren waardoor hij altijd actief gekoeld wordt. 

Enige nadeel van deze kaart is dat je minimaal een voeding van 600W nodig hebt.

Benieuwd geworden naar deze videokaart? Via Bol.com bestel je hem op dit moment het voordeligst!

Voordelen Gigabyte Radeon RX 5700 XT

 • Geschikt voor het spelen van games in QHD en 4K resolutie
 • Werkgeheugen van 8GB waardoor je zonder problemen meerdere games tegelijk kunt spelen
 • Actieve koeling waardoor hij nooit oververhit raakt

Nadelen Gigabyte Radeon RX 5700 XT

 • Minimaal een voeding van 600W nodig

2. MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Zou jij jezelf beschrijven als een casual gamer? Dan is de MSI GeFroce GTX 1050 Ti Gaming X4G je beste keuze.

Met deze grafische kaart speel je games als Portal 2 en Overwatch op de hoogste resolutie zonder haperig beeld te krijgen. Ook is deze videokaart uitermate geschikt voor multitasking.

Wanneer de kaart niet volledig wordt belast schakelen de ventilatoren uit waardoor je niet gestoord wordt door gezoem. Dit is trouwens ook een groot voordeel van deze kaart.

Door de Twin Frozr koelmethode is de kaart stiller in gebruik. Het enige nadeel van deze kaart is dat hij 2 sloten in beslag neemt.

Klik hier voor de beste prijs van deze videokaart.

Voordelen MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G

 • Beste videokaart voor casual gaming
 • Uitermate stil in gebruik

Nadelen MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G

 • Neemt twee sloten in beslag

3. MSI Radeon RX 580 Armor 8G OC

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Op de nummer 3 van deze lijst vinden we de MSI Radeon RX 580 Armor 8G OC. Als je op zoek bent naar de beste betaalbare videokaart dan is dit je beste optie en uitermate geschikt voor fanatieke gamers. 

Zo haalt deze overgeklokte videokaart een snelheid tot wel 1366MHz. Ook beschikt de kaart over 8GB aan werkgeheugen waardoor je gemakkelijk kunt multitasken en verschillende games tegelijk kunt runnen. 

Het spelen van games zoals Mass effect of Destiny 2 kan zonder problemen met deze kaart. 

Er zit 1 klein nadeeltje aan deze videokaart en dat is dat de voeding minimaal 500 watt nodig heeft voor een goede werking. 

Al met al een goede, betaalbare videokaart die voldoet aan alle eisen van een goede videokaart. Ontdek de beste prijs hier.

Voordelen MSI Radeon RX 580 Armor 8G OC

 •  Beste betaalbare videokaart
 • Genoeg werkgeheugen om verschillende taken tegelijk uit te voeren

Nadelen MSI Radeon RX 580 Armor 8G OC

 • Voeding heeft minimaal 500 watt nodig

4. Gigabyte GeForce GTX 1660 Gaming OC 6G

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Als je op zoek bent naar de beste NVIDIA videokaart voor 60Hz Full Hd Gaming dan zouden we kiezen voor de Gigabyte GeForce GTX 1660 Gaming OC 6G. 

Met deze kaart speel je zonder problemen je favoriete games op de hoogste resolutie. Ook beschikt deze kaart over een werkgeheugen van 6GB waardoor je kunt chatten, gamen en een film kunt kijken op hetzelfde moment. Ook switch je snel en gemakkelijk tussen de verschillende programma’s. 

Leuk extraatje van deze videokaart is de RGB LED verlichting. Deze kun je zelf personaliseren en de kleuren instellen die je liefst ziet. 

Verder beschikt deze videokaart over 3 displayport aansluitingen, 1 HDMI aansluiting en 2 vrije sloten. Dat de videokaart 2 vrije sloten nodig heeft, is in onze ogen het enige nadeel van deze videokaart.

Bekijk hier de beste prijs van deze videokaart.

Voordelen Gigabyte GeForce GTX 1660 Gaming OC 6G

 •  Beschikt over RGB Led verlichting die je zelf kunt personaliseren
 • Goed werkgeheugen waardoor je meerdere programma’s tegelijk kunt draaien

Nadelen Gigabyte GeForce GTX 1660 Gaming OC 6G

 • 2 vrije sloten nodig

5. MSI GeForce RTX 3070 Gaming X Trio

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

We sluiten deze lijst af met de beste premium videokaart. Met de MSI GeForce RTX 3070 GAMING X TRIO transformeer je je gaming pc in een waar monster. 

Zo is deze kaart uitgerust met een kloksnelheid van 1930MHz en 5.888 CUDA waardoor je vloeiend in QHD kunt gamen. Ook beschikt deze kaart over RGB verlichting die je zelf kunt personaliseren. 

Wat ook fijn is aan deze kaart is de TRI FROZR 2 technologie die ervoor zorgt dat de videokaart koel blijft en amper lawaai maakt. 

Het nadeel van deze videokaart is de hoge prijs, dit is echter volkomen te begrijpen in onze ogen aangezien de kaart over ontzettend goede specificaties beschikt.

Voordelen MSI GeForce RTX 3070 Gaming X Trio

 • Zonder problemen games in QHD spelen
 • Maakt amper lawaai

Nadelen MSI GeForce RTX 3070 Gaming X Trio

 • Prijs is hoog

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>