Laatste update: augustus 2022

Door: Sanne

Best Geteste Vespa Scooter

VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY

VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY

Wat is de beste Vespa scooter van 2022? Om hier achter te komen hebben wij van Top-X tientallen Vespa scooters met elkaar vergeleken in onze ultieme beste Vespa scooter test. Uit deze test is gebleken dat de beste Vespa scooter van dit moment de VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY scooter is. Deze Vespa scooter beschikt namelijk over ontzettend veel voordelen.

Zo heeft de VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY een vernieuwd EURO-4 motorblok en een verbeterde voorvering. Ook heeft hij een nieuw dashboard met boardcomputer. Deze beste koop Vespa scooter is verder voorzien van LED achter verlichting en positieverlichting aan de voorzijde. Ook heeft hij stevige 12 inch voor- en achterwielen.

Meer weten over deze beste koop Vespa scooter? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Vespa is een ontzettend bekend merk in de wereld van scooters. Zo zijn er ontzettend veel verschillende Vespa scooters en beschikken zij allen over een uitstekende kwaliteit. Vespa bestaat namelijk al ontzettend lang, de eerste Vespa scooter is namelijk al in 1946 gebouwd. Tegenwoordig zijn er daarom heel veel verschillende modellen te verkrijgen.

Het vinden van de beste Vespa kan nog best lastig zijn. Door het grote aanbod aan verschillende soorten Vespa's kan het lastig zijn om achter de beste optie te komen. Zo heeft ieder Vespa model zijn eigen voor- en nadelen. Om jou te helpen bij het vinden van de beste Vespa scooter hebben wij een volledig artikel gewijd aan de beste Vespa scooters van dit moment.

In onze beste Vespa scooter test hebben wij namelijk tientallen Vespa scooters met elkaar vergeleken. Aan de hand van de testresultaten uit deze Vespa scooter test hebben wij een handige top 5 opgesteld. In dit artikel ontdek je daarom onze top 5 beste Vespa scooters en waar je op moet letten bij aanschaf van een Vespa scooter.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

7

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

54

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vespa Scooters

VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY

Beste koop Vespa scooter
1. VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY

VESPA PRIMAVERA ZWART

Beste retro Vespa scooter
2. VESPA PRIMAVERA ZWART

VESPA SPRINT ZWART

Beste Vespa scooter vrouwen
3. VESPA SPRINT ZWART

VESPA PRIMAVERA S ZWART

Beste goedkope Vespa scooter
4. VESPA PRIMAVERA S ZWART

VESPA PRIMAVERA TOURING GRIJS

Beste Vespa scooter met windscherm
5. VESPA PRIMAVERA TOURING GRIJS


Top 10 Beste Vespa Scooters

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste Vespa scooters! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een Vespa scooter?

Wil jij een Vespa scooter kopen maar weet je niet waar je op moet letten? Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze. Hieronder vind je daarom enkele belangrijkste criteria die wij getest hebben in onze beste Vespa scooter test. Ga dus niet zomaar voor een Vespa scooter aanbieding, maar vergelijk meerdere opties kritisch. Hiermee voorkom jij een miskoop!

Onderstaande criteria helpen jou namelijk bij het vinden van de beste kwaliteit Vespa scooters en ook kom je er zo gemakkelijk achter welke Vespa scooter de beste optie voor jou is. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste Vespa scooter volgens de consumentenbond test. Lees deze dus even aandachtig door.

2-takt of 4-takt

Allereerst kun je kiezen tussen 2-takt Vespa scooters en 4-takt Vespa scooters. Het grootste verschil hierbij is dat over het algemeen 4-takt Vespa scooters stiller, betrouwbaarder en zuiniger zijn dan 2-takt Vespa scooters. Dit is daarom een criteria waar jij wel rekening mee moet houden.

In de product omschrijving kun je vrijwel altijd terugvinden of het model een 2-takt of 4-takt is. In onze top 5 vind je zowel 2-takt als 4-takt Vespa scooters.

Motor

Ook is het belangrijk om naar de motor van een Vespa scooter te kijken wanneer je er één wilt aanschaffen. Afhankelijk van de gewenste snelheidsvariant is een bepaalde motor namelijk gewenst. Wil jij een snorscooter die maximaal 25 kilometer per uur kan of een bromscooter die 45 kilometer per uur kan?

Ieder model heeft namelijk zijn voor- en nadelen. Zo moet je bij een bromscooter een helm op en hoeft dit bij een snorscooter nog niet. In onze top 5 vind je zowel 25 km/u scooters als 45 km/u scooters. Bedenk dus goed wat voor motor jij het liefst wilt om de beste keuze te kunnen maken.

Nieuw of tweedehands

Ook kan er gekeken worden naar nieuwe Vespa scooters en tweedehands Vespa scooters. Omdat wij alleen de allerbeste kwaliteit testen vind je in onze top 5 alleen nieuwe Vespa scooters. Deze modellen zijn namelijk het meest betrouwbaar doordat zij nog compleet nieuw zijn.

De prijs van nieuwe Vespa scooters ligt uiteraard hoger dan tweedehands modellen. Denk daarom goed na over hoeveel budget jij beschikbaar hebt voor een Vespa scooter en hoe betrouwbaar jij de Vespa scooter wilt hebben. Tweedehands modellen zijn namelijk niet bij voorbaat slecht, echter weet je niet hoe betrouwbaar het model nog is.

Accessoires

Als laatste kan er gekeken worden naar de accessoires. Wil jij bijvoorbeeld een windscherm op je scooter of juist een rekje? Deze accessoires zijn namelijk soms bijkomende kosten terwijl ze bij andere modellen juist standaard meegeleverd worden.

Het is daarom belangrijk dat je goed naar de product omschrijving van een Vespa scooter kijkt. Hierin staat namelijk vaak aangegeven of deze met- of zonder accessoires geleverd worden. Los kunnen deze accessoires soms vrij prijzig zijn.


Wat zijn de beste Vespa scooters?

Welke vespa scooter is het beste? Deze vraag beantwoorden wij aan de hand van onze beste Vespa scooter test. Na meerdere modellen met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat goede- en minder goede opties zijn. Hieronder vind je onze top 5 beste Vespa scooters opgesteld aan de hand van de testresultaten uit onze test.

Hierbij hebben wij iedere Vespa scooter van een korte product omschrijving voorzien zodat jij precies weet wat de voor- en nadelen zijn van ieder model. Ook kom je er zo gemakkelijk achter wat de specificaties van een bepaald model zijn en of deze met- of zonder accessoires geleverd worden. Benieuwd welke Vespa scooter de beste optie voor jou is? Lees dan gauw verder!

1. VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY

VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wat is de beste Vespa scooter? Na meerdere Vespa scooter modellen met elkaar vergeleken te hebben kunnen wij concluderen dat de VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY de beste koop Vespa scooter van dit moment is. Deze Vespa scooter beschikt namelijk over meerdere voordelen, denk aan een vernieuwd EURO-4 motorblok en verbeterde voorvering.

Verder heeft hij een volledig nieuw dashboard met boardcomputer. De VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY is aan de achterzijde voorzien van LED verlichting en heeft aan de voorzijde positieverlichting. Ook beschikt dit model over 12 inch voor- en achterwielen. 

Hij beschikt over een tweepersoons zadel en heeft meegespoten binnenkappen. Bij aanschaf van de VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY kun je kiezen uit de snorscooter en bromscooter variant. Verder heeft hij de opties voor een hoog smoke windscherm, stuurslot, USB aansluiting, volledige val beugelset en nog veel meer.

Voordelen VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY

 • Kan in 25 km/u en 45 km/u uitvoering aangeschaft worden
 • Veel mogelijke opties
 • Volledig nieuw dashboard
 • Sportieve sprint

Nadelen VESPA SPRINT CUSTOM DIAMOND GREY

 • Hogere verzekeringspremie

2. VESPA PRIMAVERA ZWART

VESPA PRIMAVERA ZWART

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats is de VESPA PRIMAVERA ZWART geëindigd in onze top 5. Deze beste retro Vespa scooter is namelijk een moderne Vespa maar heeft de elegantie van een exclusief ontwerp. Verder is het comfort van deze Vespa uitzonderlijk goed en heeft hij meerdere voordelen ten opzichten van andere scooters.

Zo beschikt de VESPA PRIMAVERA ZWART over een koplamp met LED uitvoering en heeft hij ook een vernieuwd LED achterlicht. Deze retro Vespa scooter beschikt over sportieve 12 inch velgen en heeft een verbeterd contactslot. Het 4,3 inch full-colour TFT display geeft jou een goed overzicht in verschillende gegevens.

Bij aanschaf van de VESPA PRIMAVERA ZWART ontvang jij een Engelstalige handleiding, twee sleutels, onderhoudsboekje en ook is hij halfvol volgetankt. Je kunt deze goede Vespa scooter dus gelijk gebruiken. Meer weten over deze Vespa scooter? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen VESPA PRIMAVERA ZWART

 • Verbeterd en vernieuwd model
 • Retro look
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Standaard geleverd in RST uitvoering

Nadelen VESPA PRIMAVERA ZWART

 • Niet inclusief accessoires

3. VESPA SPRINT ZWART

VESPA SPRINT ZWART

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde hebben wij de VESPA SPRINT ZWART geplaatst in onze top 5. Deze Vespa scooter is namelijk de sprint versie zoals onze nummer 1 alleen niet het custom model. Hierdoor is hij een stuk goedkoper maar beschikt hij ook over minder opties en een meer standaard design.

Wel beschikt de VESPA SPRINT ZWART over een vernieuwd EURO-4 motorblok en heeft hij een verbeterde voorvering. Het dashboard is ook nieuw en beschikt over een handige boardcomputer. Verder heeft hij LED verlichting aan de achterzijde en positieverlichting aan de voorzijde.

De VESPA SPRINT ZWART beschikt over 12 inch voor- en achterwielen. Het bouwjaar van deze Vespa scooter is 2022 en hij is in de uitvoering snor- en bromscooter verkrijgbaar. Ook bij deze Vespa scooter ontvang je twee sleutels, één onderhoudsboekje en een halfvolle tank.

Voordelen VESPA SPRINT ZWART

 • In twee uitvoeringen verkrijgbaar
 • Sportief design
 • Halfvol getankt geleverd
 • Splinternieuw

Nadelen VESPA SPRINT ZWART

 • Geen custom design

4. VESPA PRIMAVERA S ZWART

VESPA PRIMAVERA S ZWART

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats is de VESPA PRIMAVERA S ZWART geëindigd in onze top 5. Deze goedkope Vespa scooter beschikt namelijk over meerdere voordelen ten opzichten van zijn voorganger. Zo is hij motorisch verbeterd en ook heeft hij een verbeterde voorvering.

Het dashboard van de VESPA PRIMAVERA S ZWART is volledig nieuw en beschikt over een boardcomputer. Verder heeft hij aan de voorzijde positieverlichting en aan de achterzijde LED verlichting. De 11 inch voor- en achterwielen zorgen er voor dat jij veel grip hebt en zien er ook nog eens ontzettend mooi uit.

De VESPA PRIMAVERA S ZWART is ook te verkrijgen als snorscooter en bromscooter. Verder betaal je voor een Vespa scooter aardig wat geld, maar via de bovenstaande button kun jij voor een relatief lage prijs een goede Vespa scooter aanschaffen.

Voordelen VESPA PRIMAVERA S ZWART

 • Uitstekende kwaliteit
 • Motorisch verbeterd
 • Nieuw dashboard

Nadelen VESPA PRIMAVERA S ZWART

 • Geen accessoires meegeleverd

5. VESPA PRIMAVERA TOURING GRIJS

VESPA PRIMAVERA TOURING GRIJS

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de VESPA PRIMAVERA TOURING GRIJS geplaatst in onze top 5. Deze Vespa scooter beschikt ook over een retro ontwerp en ziet er erg elegant uit. Wij hebben deze Vespa scooter daarom benoemd tot beste Vespa vrouwenscooter dankzij zijn mooie zilveren kleur.

De VESPA PRIMAVERA TOURING GRIJS wordt standaard geleverd met een originele voordrager die klapbaar is. Ook ontvang je een achterdrager die klapbaar is en een laag windscherm. De VESPA PRIMAVERA TOURING GRIJS heeft een LED koplamp en LED achterlicht. 

Verder heeft hij 12 inch sportieve velgen en een verbeterd contactslot. De VESPA PRIMAVERA TOURING GRIJS kan in snorscooter en bromscooter variant aangeschaft worden. Wil je meer weten over deze goede Vespa scooter? Klik dan op de button hierboven en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment.

Voordelen VESPA PRIMAVERA TOURING GRIJS

 • Verbeterd contactslot
 • Vernieuwde sportieve velgen
 • Elegant ontwerp

Nadelen VESPA PRIMAVERA TOURING GRIJS

 • Hoge verzekeringspremie

Hoeveel soorten Vespa scooters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 Vespa scooters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Vespa scooters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Vespa scooters zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>