fbpx

Publicatie datum: 24 februari, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Thea

Best Geteste Verzwaringsdeken

Beste Verzwaringsdeken

Litollo Verzwaringsdeken - 4 seizoens - 140x200cm - Incl 5 jaar garantie

Als jij op zoek bent naar een goede verzwaringsdeken dan is de Litollo Verzwaringsdeken een absolute aanrader. 

Na meerdere dekens vergeleken te hebben op verschillende onderdelen, kwam geen enkele deken zo goed uit de test als dit model.

Zo is deze deken gemaakt van bamboe waardoor hij duurzaam en ecologisch is, is hij gemaakt van verkoelend materiaal waardoor hij voor elk seizoen geschikt is en voelt de deken ontzettend fijn aan. 

Kortom, met deze deken val je letterlijk als een blok in slaap. Ook andere consumenten zijn laaiend enthousiast over deze deken. 

Verder is er voor deze prijs wat ons betreft geen betere verzwaringsdeken. Klik op de knop hieronder om direct de beste prijs te zien. 

Wat is het beste verzwaringsdeken? Een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat er een 'diepe druktherapie' wordt gedaan. Het gewicht van de deken zorgt ervoor dat er licht op je lichaam gedrukt wordt. Dit probeert ervoor te zorgen dat je beter slaapt.

Het probeert dan ook slaapproblemen aan te pakken. Denk aan pijn, angst en mensen die wisselende stemmingen hebben. Deze deken weegt dan ook meer dan een paar kilo. Iedereen weet dat slaap een belangrijk onderdeel is van het leven. Als je niet genoeg slaapt kan dat invloed hebben op je dagelijks prestaties. Een goede verzwaringsdeken zorgt er dus voor dat je je beter in je vel voelt.

Daarom hebben wij een artikel geschreven voor mensen die op zoek zijn naar een verzwaringsdeken. Wij van Top-X hebben meerdere dekens getest op verschillende criteria. Alleen de allerbeste zijn teruggekomen in deze Top 5. Ben jij benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten vergeleken

8

Uur onderzoek gedaan

13

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Verzwaringsdekens

Beste Verzwaringsdeken

Beste Koop Verzwaringsdeken
1. Litollo Verzwaringsdeken - 4 seizoens - 140x200cm - Incl 5 jaar garantie

CozySense® - Verzwaringsdeken 6 kg

Beste verzwaringsdeken volwassenen
2. CozySense® - Verzwaringsdeken

Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG - 7-laags design - Verzwaarde Deken - Weighted Blanket - Zware Deken - Inclusief 2 jaar garantie - 100 bij 150 cm

Beste Verzwaringsdeken Kind
3. Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG

Beste Tweepersoons Verzwaringsdeken
4. Dormiwise 4 seizoenen Tweepersoons 13 KG

Litollo Verzwaringsdeken 8 kg - Weighted Blanket - Duurzaam Bamboe Materiaal - Grijs - 150x200cm

Beste Duurzame Verzwaringsdeken
5. Litollo Verzwaringsdeken 8 KG

Top 10 Beste Verzwaringsdekens

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire verzwaringsdekens bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top dekens bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een lange termijn aankoop. Dit komt omdat ze lang mee gaan en aanzienlijk duurder zijn dan normale dekens. Daarom is het van groot belang om een goede verzwaringsdeken aan te schaffen. Om deze reden hebben wij een artikel gemaakt de best geteste verzwaringsdekens.

Voordat je een verzwaringsdeken koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Gewicht

Als eerste punt is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar het gewicht van de deken. Dit kan namelijk verschillen van 5 tot 10 kilo. Ook voor kinderen kan dit verschillen. Hoeveel kilo je nodig hebt ligt aan het lichaamsgewicht. Dit is dus goed om door te nemen.

Formaat

Hiernaast is het goed om te kijken naar het formaat van de deken. Deze moet natuurlijk wel overeen komen met je bed. Er zijn verschillende dekens gemaakt voor een 1 persoonsbed, twijfelaar en 2 persoonsbed. Neem dit dus van te voren goed door.

Wasbaarheid

Het is natuurlijk ook aan te raden om een deken te kopen die makkelijk te wassen is. Als de deken niet gewassen kan worden is de kans groot dat het vies wordt. Kijk daarom goed of de deken gewassen kan worden en dat de wasmachine het aankan.

Vulling

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de vulling van de verzwaringsdeken. Dit kan namelijk een groot verschil zijn. Denk hierbij aan granulaat, zand, plastic ballen en natuurlijke producten. Deze vullingen hebben allemaal hun eigen functies. Kijk hier dus goed naar.


Wat is de beste Verzwaringsdeken van 2023? 

Wat is de beste verzwaringsdeken van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten dekens getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste dekens in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Litollo Verzwaringsdeken - 4 seizoens - 140x200cm - Incl 5 jaar garantie

Beste Verzwaringsdeken

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Het was een flinke uitdaging, maar we hebben dan toch de beste verzwaringsdeken van 2023 kunnen vinden. In onze verzwaringsdeken test kwam er geen enkele verzwaringsdeken zo goed naar voren als de Litollo verzwaringsdeken.

Met de Litollo Verzwaringsdeken wordt het in slaap vallen een fluitje van een cent. Deze verzwaringsdeken bevestig je aan je gebruikelijke deken waardoor je extra druk op je lichaam voelt.

Deze druk werkt ontzettend ontspannen en zorgt voor een rustgevend gevoel. Bovendien stimuleert deze deken de aanmaak van melatonine en serotonine in het lichaam, hierdoor val je snellen in slaap dan ooit.

De Litollo Verzwaringsdeken is niet voor niets de beste koop van dit moment. Waarom dan?

Allereerst is het een duurzame en ecologische deken die gemaakt is van bamboevezels. Daarnaast voelt de deken ontzettend fijn en comfortabel aan en is hij gemakkelijk te bevestigen aan je normale deken.

De kwaliteit van deze deken is ontzettend goed en na meer dan 100 verschillende reviews van consumenten geanalyseerd te hebben kunnen we niet anders dan concluderen dat iedereen heel positief is over de deken.

Buiten bovenstaande factoren is dit ook nog eens een prima te betalen verzwaringsdeken. In deze prijscategorie is er geen betere verzwaringsdeken te vinden.

Benieuwd naar deze verzwaringsdeken? Klik hier voor meer informatie over deze verzwaringsdeken.

Voordelen Litollo Verzwaringsdeken - 4 seizoens - 140x200cm - Incl 5 jaar garantie

 • Gemaakt van bamboevezels waardoor hij duurzaam en ecologisch is
 • Gemaakt van verkoelend materiaal waardoor hij geschikt is voor elk seizoen
 • Ontzettend zacht waardoor hij comfortabel aanvoelt
 • In deze prijsklasse is er bijna geen betere verzwaringsdeken te vinden.

Nadelen Litollo Verzwaringsdeken - 4 seizoens - 140x200cm - Incl 5 jaar garantie

 • Geen

2. CozySense® - Verzwaringsdeken

CozySense® - Verzwaringsdeken 6 kg

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De tweede plek is ingenomen door de CozySense® - Verzwaringsdeken. Deze verzwaringsdeken hebben we namelijk verkozen tot beste verzwaringsdeken voor volwassenen, maar waarom?

Naast het feit dat het deken heerlijk zacht aanvoelt zijn er nog een aantal redenen. Allereerst kies je bij aanschaf van de CozySense® - Verzwaringsdeken uit drie verschillende gewichten. Zo schaf je dit model aan met een gewicht van zes, zeven of acht kilo wat hem geschikt maakt voor kinderen en volwassenen. Met de wasbare hoes kun je het deken gemakkelijk in de wasmachine wassen. 

Het grootste pluspunt vinden wij dat het deken niet alleen geschikt is voor ieder seizoen, het heeft ook nog eens twee verschillende kanten; een koele kant en een warme kant. De koele zijde is gemaakt van verkoelend bamboe en ideaal voor de zomer. Als je behoefte hebt aan een warm deken draai je deze gewoon om zodat je onder de verwarmende microvezel zijde ligt! Ook is deze verzwaringsdeken hypoallergeen wat inhoudt dat hij geschikt is voor iedereen, ook voor mensen met allergieën

Voordelen CozySense® - Verzwaringsdeken

 • Heeft zowel een warme als verkoelende kant
 • Keuze uit drie verschillende gewichten
 • Inclusief wasbare hoes

Nadelen CozySense® - Verzwaringsdeken

 • Slechts in één maat verkrijgbaar

3. Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG

Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG - 7-laags design - Verzwaarde Deken - Weighted Blanket - Zware Deken - Inclusief 2 jaar garantie - 100 bij 150 cm

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De meeste verzwaringsdekens zijn tussen de 5 en 10 kilo. Maar wat als je er één wilt voor je kind? Dan is de Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG wat voor jou!

De Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG heeft een speciale vulling waardoor het 60% dunner is dan een normale verzwaringsdeken. Dit geeft je kind het gevoel dat het een normale deken is. Het gewicht werkt wel even goed als bij een normale verzwaringsdeken.

Hiernaast gaat het lang mee aangezien het gemaakt is van 2 lagen polyster. Hierdoor blijft alles op dezelfde plek zitten. De deken voelt zacht aan en geeft je als het ware een knuffel. Daardoor kom je in rust-modus en kan je lekker slapen.

Voordelen Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG

 • 60% dunner dan gemiddelde de verzwaringsdeken
 • Gaat lang mee door het goede materiaal

Nadelen Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG

 • Niet geschikt voor volwassenen

4. Dormiwise Tweepersoons Verzwaringsdeken (4 seizoenen)

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

7.9

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.4

Uiteraard zou onze test niet geslaagd zijn als we niet het beste tweepersoons verzwaringsdeken hadden gevonden van dit moment. Gelukkig is er een heel goede variant van Dormiwise. Je kunt deze verkrijgen in twee verschillende maten; 150x200 cm of 200x200 centimeter. 

Wil je het deken eventjes niet gebruiken? Berg deze dan op in de gratis Bamboo Minky opberghoes die wordt meegeleverd. Deze deken heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het materiaal voelt lekker zacht aan en is gemaakt voor 4 seizoenen. Wat opvalt in de vele positieve reviews is dat het deken makkelijk te wassen is en als een 'fijne omarming' aanvoelt.

Waar wacht je nog op? Als je een verzwaringsdeken zoekt voor twee personen is dit de ideale optie!

Voordelen Dormiwise Tweepersoons Verzwaringsdeken (4 seizoenen)

 • In 2 maten verkrijgbaar
 • Voelt heerlijk zacht aan (Minky Fleece)
 • Geschikt voor zowel de zomer, de winter en alles er tussenin

Nadelen Dormiwise Tweepersoons Verzwaringsdeken (4 seizoenen)

 • Iets duurder dan sommige anderen merken

5. Litollo Verzwaringsdeken 8 KG

Litollo Verzwaringsdeken 8 kg - Weighted Blanket - Duurzaam Bamboe Materiaal - Grijs - 150x200cm

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn aangekomen bij de 5e plaats in de verzwaringsdeken test 2023. Dit is de Litollo Verzwaringsdeken 8 KG en het is een duurzame variant.

Met de Litollo Verzwaringsdeken 8 KG draag je bij aan een betere wereld. Deze duurzame deken zorgt ervoor dat je slaapproblemen weggaan. Het gevoel van een warme knuffel doet wonderen. Met deze deken voelt je lichaam zich beschermt.

Het bamboemateriaal voelt heel natuurlijk aan. Hierdoor laat het je lichaam ademen en kan de warmte de goede weg vinden. Op deze manier komt je lichaam goed tot rust. Verder heeft het een goede prijs-kwaliteit en is het beschikbaar in 16 verschillende kleuren.

Voordelen Litollo Verzwaringsdeken 8 KG

 • Je lichaam voelt beschermt
 • Gemaakt van goede kwaliteit
 • Duurzaam

Nadelen Litollo Verzwaringsdeken 8 KG

 • De deken draait soms in de hoes

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel verzwaringsdekens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten verzwaringsdekens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de verzwaringsdekens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste verzwaringsdekens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!