• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Verzwaringsdeken [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Thea

Best Geteste Verzwaringsdeken

Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG - Weighted Blanket - Verzwaarde Deken - Incl 5 jaar garantie - Anti Stress

Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG

Heb jij het gevoel dat je niet helemaal ontspant tijdens het slapen? Dan is een verzwaringsdeken wat voor jou! Wij hebben verschillende dekens getest en de Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG is als best getest eruit gekomen. Hier heb je het gevoel als of iemand je stevig vasthoudt.

Dit zorgt ervoor dat je kan ontspannen en het werkt tegen stress en angstmomenten. De deken zorgt er uiteindelijk voor dat de kwaliteit van je slaap omhoog gaat.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste verzwaringsdeken? Een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat er een 'diepe druktherapie' wordt gedaan. Het gewicht van de deken zorgt ervoor dat er licht op je lichaam gedrukt wordt. Dit probeert ervoor te zorgen dat je beter slaapt.

Het probeert dan ook slaapproblemen aan te pakken. Denk aan pijn, angst en mensen die wisselende stemmingen hebben. Deze deken weegt dan ook meer dan een paar kilo. Iedereen weet dat slaap een belangrijk onderdeel is van het leven. Als je niet genoeg slaapt kan dat invloed hebben op je dagelijks prestaties. Een goede verzwaringsdeken zorgt er dus voor dat je je beter in je vel voelt.

Daarom hebben wij een artikel geschreven voor mensen die op zoek zijn naar een verzwaringsdeken. Wij van Top-X hebben meerdere dekens getest op verschillende criteria. Alleen de allerbeste zijn teruggekomen in deze Top 5. Ben jij benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

13

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Verzwaringsdekens

Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG - Weighted Blanket - Verzwaarde Deken - Incl 5 jaar garantie - Anti Stress

Beste Koop Verzwaringsdeken
1. Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG

Verzwaringsdeken Set Katoen 8 KG Weighted Blanket Beter Slapen – Wasbare Hoes Katoen – 200 x 140 – Wit

Beste Verzwaringsdeken Pakket
2. Simply Cosy Verzwaringsdeken Set Katoen 8 KG

Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG - 7-laags design - Verzwaarde Deken - Weighted Blanket - Zware Deken - Beter Slapen & Minder Stress - 100 x 150 cm

Beste Verzwaringsdeken Kind
3. Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG

Beste Tweepersoons Verzwaringsdeken
4. Dormiwise 4 seizoenen Tweepersoons 13 KG

Litollo Verzwaringsdeken 8 kg - Weighted Blanket - Duurzaam Bamboe Materiaal - Grijs - 150x200cm

Beste Duurzame Verzwaringsdeken
5. Litollo Verzwaringsdeken 8 KG

Top 10 Beste Verzwaringsdekens

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire verzwaringsdekens bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top dekens bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een lange termijn aankoop. Dit komt omdat ze lang mee gaan en aanzienlijk duurder zijn dan normale dekens. Daarom is het van groot belang om een goede verzwaringsdeken aan te schaffen. Om deze reden hebben wij een artikel gemaakt de best geteste verzwaringsdekens.

Voordat je een verzwaringsdeken koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Gewicht

Als eerste punt is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar het gewicht van de deken. Dit kan namelijk verschillen van 5 tot 10 kilo. Ook voor kinderen kan dit verschillen. Hoeveel kilo je nodig hebt ligt aan het lichaamsgewicht. Dit is dus goed om door te nemen.

Formaat

Hiernaast is het goed om te kijken naar het formaat van de deken. Deze moet natuurlijk wel overeen komen met je bed. Er zijn verschillende dekens gemaakt voor een 1 persoonsbed, twijfelaar en 2 persoonsbed. Neem dit dus van te voren goed door.

Wasbaarheid

Het is natuurlijk ook aan te raden om een deken te kopen die makkelijk te wassen is. Als de deken niet gewassen kan worden is de kans groot dat het vies wordt. Kijk daarom goed of de deken gewassen kan worden en dat de wasmachine het aankan.

Vulling

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de vulling van de verzwaringsdeken. Dit kan namelijk een groot verschil zijn. Denk hierbij aan granulaat, zand, plastic ballen en natuurlijke producten. Deze vullingen hebben allemaal hun eigen functies. Kijk hier dus goed naar.


Wat is de beste Verzwaringsdeken van 2022? 

Wat is de beste verzwaringsdeken van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten dekens getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste dekens in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG

Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG - Weighted Blanket - Verzwaarde Deken - Incl 5 jaar garantie - Anti Stress

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De lijst wordt gestart met de Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG! Dit is de beste verzwaringsdeken van 2022. Wij hebben een test gedaan en dit is de beste koop die je kan hebben.

De Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG is een zachte deken die je een rustgevende slaap geeft. Het helpt tegen angst en biedt optimale comfort. Hiernaast heb je er ook geen dekbedovertrek bij nodig. Het is gemaakt van een ruwe stof die al voor een bescherming zorgt.

De deken is geschikt voor volwassenen en heeft een gewicht van 7 kilogram. Dit betekent dat het voor een grote groep mensen geschikt is. Verder geeft de deken je echt een gevoel alsof je een knuffel krijgt. Hierdoor voel je je op je gemak waardoor je uiteindelijk een betere nachtrust krijgt.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG

 • Je voelt de glazen bolletjes niet
 • Zorgt voor een betere nachtrus
 • Geschikt voor zomer en winter

Nadelen Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG

 • Geen

2. Simply Cosy Verzwaringsdeken Set Katoen 8 KG

Verzwaringsdeken Set Katoen 8 KG Weighted Blanket Beter Slapen – Wasbare Hoes Katoen – 200 x 140 – Wit

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij meer op zoek naar een completer pakket? Dan is de Simply Cosy Verzwaringsdeken Set Katoen 8 KG wat voor jou! Hier krijg je namelijk een wasbare hoes.

De Simply Cosy Verzwaringsdeken Set Katoen 8 KG is in 32 (!) kleuren te verkrijgen. Dit betekent dat het altijd bij je bed kan passen. De meegekregen hoes is geschikt voor elk seizoen. Hierdoor kan je het gebruiken in de koude- en warme tijden.

Verder zorgt deze verzwaringsdeken ervoor dat je slaapproblemen weggaan. Het is geschikt in verschillende gewichten waardoor het sowieso bij jou past. De deken geeft je een veilig gevoel en lichte druk waardoor je makkelijk in slaapt valt. Om deze redenen valt deze verzwaringsdeken goed in de lijst van beste verzwaringsdeken 2022.

Voordelen Simply Cosy Verzwaringsdeken Set Katoen 8 KG

 • Inclusief wasbare hoes
 • Je valt makkelijker in slaap

Nadelen Simply Cosy Verzwaringsdeken Set Katoen 8 KG

 • Alleen geschikt voor een 1persoonsbed

3. Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG

Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG - 7-laags design - Verzwaarde Deken - Weighted Blanket - Zware Deken - Beter Slapen & Minder Stress - 100 x 150 cm

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De meeste verzwaringsdekens zijn tussen de 5 en 10 kilo. Maar wat als je er één wilt voor je kind? Dan is de Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG wat voor jou!

De Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG heeft een speciale vulling waardoor het 60% dunner is dan een normale verzwaringsdeken. Dit geeft je kind het gevoel dat het een normale deken is. Het gewicht werkt wel even goed als bij een normale verzwaringsdeken.

Hiernaast gaat het lang mee aangezien het gemaakt is van 2 lagen polyster. Hierdoor blijft alles op dezelfde plek zitten. De deken voelt zacht aan en geeft je als het ware een knuffel. Daardoor kom je in rust-modus en kan je lekker slapen.

Voordelen Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG

 • 60% dunner dan gemiddelde de verzwaringsdeken
 • Gaat lang mee door het goede materiaal

Nadelen Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG

 • Niet geschikt voor volwassenen

4. Dormiwise Tweepersoons Verzwaringsdeken (4 seizoenen)

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

7.9

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.4

Uiteraard zou onze test niet geslaagd zijn als we niet het beste tweepersoons verzwaringsdeken hadden gevonden van dit moment. Gelukkig is er een heel goede variant van Dormiwise. Je kunt deze verkrijgen in twee verschillende maten; 150x200 cm of 200x200 centimeter. 

Wil je het deken eventjes niet gebruiken? Berg deze dan op in de gratis Bamboo Minky opberghoes die wordt meegeleverd. Deze deken heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het materiaal voelt lekker zacht aan en is gemaakt voor 4 seizoenen. Wat opvalt in de vele positieve reviews is dat het deken makkelijk te wassen is en als een 'fijne omarming' aanvoelt.

Waar wacht je nog op? Als je een verzwaringsdeken zoekt voor twee personen is dit de ideale optie!

Voordelen Dormiwise Tweepersoons Verzwaringsdeken (4 seizoenen)

 • In 2 maten verkrijgbaar
 • Voelt heerlijk zacht aan (Minky Fleece)
 • Geschikt voor zowel de zomer, de winter en alles er tussenin

Nadelen Dormiwise Tweepersoons Verzwaringsdeken (4 seizoenen)

 • Iets duurder dan sommige anderen merken

5. Litollo Verzwaringsdeken 8 KG

Litollo Verzwaringsdeken 8 kg - Weighted Blanket - Duurzaam Bamboe Materiaal - Grijs - 150x200cm

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn aangekomen bij de 5e plaats in de verzwaringsdeken test 2022. Dit is de Litollo Verzwaringsdeken 8 KG en het is een duurzame variant.

Met de Litollo Verzwaringsdeken 8 KG draag je bij aan een betere wereld. Deze duurzame deken zorgt ervoor dat je slaapproblemen weggaan. Het gevoel van een warme knuffel doet wonderen. Met deze deken voelt je lichaam zich beschermt.

Het bamboemateriaal voelt heel natuurlijk aan. Hierdoor laat het je lichaam ademen en kan de warmte de goede weg vinden. Op deze manier komt je lichaam goed tot rust. Verder heeft het een goede prijs-kwaliteit en is het beschikbaar in 16 verschillende kleuren.

Voordelen Litollo Verzwaringsdeken 8 KG

 • Je lichaam voelt beschermt
 • Gemaakt van goede kwaliteit
 • Duurzaam

Nadelen Litollo Verzwaringsdeken 8 KG

 • De deken draait soms in de hoes

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel verzwaringsdekens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten verzwaringsdekens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de verzwaringsdekens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste verzwaringsdekens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP