fbpx

Publicatie datum: 2 november, 2023

Door: Thea

Best geteste Ventilatorkachel

Beste ventilatorkachel

LifeGoods Elektrische Kachel - Ventilatorkachel

De LifeGoods Elektrische Kachel - Ventilatorkachel beschikt over 3 standen. Met het 950W aan vermogen heb jij een ruimte binnen no-time opgewarmd. Daarnaast geeft de LED indicatie duidelijk de benodigde informatie weer. De 3 standen kunnen gemakkelijk ingesteld worden. Hierbij geeft de hoge hitte (950W), lage hitte (550W) of natuurlijke wind van 4W. Ook beschikt deze ventilatorkachel over een draaihoek van 90 graden en beschikt hij over handige LED indicatielicht.

De wintertijd komt er weer aan. Heb jij al een ventilatorkachel in huis gehaald? Met een goede ventilatorkachel zul je nooit meer last hebben van de winterkou. De beste ventilatorkachels zijn hele simpele producten - je doet ze in het stopcontact en in no-time heb jij een betrouwbare en krachtige bron van warmte.

Door het ijs gezakt? Kletspoten? Dan kun je maar beter een ventilatorkachel in huis hebben om je voeten weer op te warmen. Maar wat is de beste ventilatorkachel van 2023? Welke ventilatorkachel is het meest geschikt voor jou? 

Daar gaan we je vandaag mee helpen. Op deze pagina vind je de top 5 beste koop ventilatorkachels 2023. Met de beste ventilatorkachel in huis kan jij straks zonder zorgen de winter door, en kom je altijd thuis in een warm bad.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Ventilatorkachels

Beste ventilatorkachel

Beste koop ventilatorkachel
1. LifeGoods Elektrische Kachel - Ventilatorkachel

Beste elektrische ventilatorkachel
2. Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

Eurom B-4 1800 Green Retro | ventilator kachel 1800 W

Beste ontwerp ventilatorkachel
3. Eurom B-4 1800 Green Retro

Beste compacte ventilatorkachel
4. Bestron AFH211B

Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 - Ventilatorkachel

Beste ventilatorkachel voor badkamer
5. Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

Top 10 beste ventilatorkachels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste ventilatorkachels.


Waar op letten bij het kopen van een ventilatorkachel?

Bij het zoeken naar de beste ventilatorkachel zul je waarschijnlijk een hoop dingen zijn tegengekomen, waarvan je niet precies weet wat je er van moet vinden. Waar moet je op letten bij het kopen van een ventilatorkachel?

Dat is een goede vraag waar we tevens een goed antwoord op hebben! De beste ventilatorkachel 2023 zoek je natuurlijk zelf uit, en dat doe je door de punten hieronder nog even door te lezen.

Ruimte

De ruimte die een ventilatorkachel kan verwarmen is belangrijk. Als je een ventilatorkachel voor 18 m² neerzet in een gigantische kamer, dan kan je er niet al te veel warmte van verwachten.

Bediening

Let ook op de bediening van de ventilatorkachel. Soms kan je hem met een afstandsbediening aanzetten. Gratis tip: Met een slimme stekker kun je de kachel zelfs aanzetten als je nog niet thuis bent, zodat je bij aankomst gelijk een warme slaapkamer hebt!

Elektriciteit

Een ventilatorkachel gebruikt veel stroom. Om kosten te besparen en tevens goed bezig te zijn voor het klimaat, kun je overwegen om een zuinigere ventilatorkachel te kopen - dit herken je aan het energielabel dat bij het product staat.

Standen

Soms is de warme walm van een ventilatorkachel net even iets te sterk. Dan is het wel zo fijn dat je hem zachter kan zetten. Let dus goed op hoeveel warmtestanden de ventilatorkachel in kwestie heeft! 


Wat is de beste ventilatorkachel van 2023? 

We begrijpen als geen ander dat een ventilatorkachel bij jou in huis hard nodig is. In de kou zitten is voor niemand leuk, en de ingebouwde verwarming in je huis reikt soms nog net niet helemaal goed genoeg in bepaalde ruimtes. 

Om alsnog voor genoeg warmte te kunnen zorgen, biedt Top-X hieronder antwoord op de vraag: Wat is de beste ventilatorkachel? Door de beste koop ventilatorkachels 2023 voor je op een rij te zetten!

1. LifeGoods Elektrische Kachel - Ventilatorkachel

Beste ventilatorkachel

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als je op zoek bent naar de allerbeste ventilatorkachel dan ben je op zoek naar de LifeGoods Elektrische Kachel - Ventilatorkachel. Deze ventilatorkachel heeft een maximaal vermogen van 950W waarmee jij makkelijker de kamer op kunt warmen.

Ook is deze ventilatorkachel beveiligd tegen oververhitting en beschikt hij over een omvalbeveiliging. De LifeGoods Elektrische Kachel - Ventilatorkachel beschikt over 3 verwarmingsstanden, namelijk hoog, laag en natuurlijke wind.

Verder is hij binnen 2 seconde opgewarmd en is hij vanwege het lage gewicht gemakkelijk te verplaatsen. De draaihoek van deze ventilatorkachel is 90 graden waarmee jij gemakkelijk een ruimte kunt opwarmen.

De LED licht geeft duidelijk aan in welke stand de LifeGoods Elektrische Kachel - Ventilatorkachel staat. Ook is deze ventilatorkachel ontzettend stil met een maximaal geluidsniveau van 45 dB. Het bereik van deze ventilatorkachel bedraagt 10 vierkante meter.

Voordelen LifeGoods Elektrische Kachel - Ventilatorkachel

 • Compact formaat
 • Makkelijke bediening
 • Handige LED lampjes

Nadelen LifeGoods Elektrische Kachel - Ventilatorkachel

 • Niet super energiezuinig

2.  Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je liever een wat grotere en daarom ook krachtigere ventilatorkachel om de wintermaanden echt gegarandeerd op te warmen? Dan kun je het best kiezen voor de Rowenta Instant Comfort Compact SO2330!

Je kan een ruimte tot wel 26 m² opwarmen met de Rowenta Instant Comfort Compact SO2330. De grote ventilators in de behuizing blazen de warme lucht zachtjes maar doeltreffend naar je gezicht toe.

De Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 is vrij groot, en daarom kan je hem heerlijk bij je bureau neerzetten in de winter om je koude voetjes te troosten. Of gewoon in de badkamer natuurlijk.

Het fijne aan de Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 is dat hij overal werkt waar een stopcontact te bekennen is! Om al deze redenen is het de beste elektrische ventilatorkachel. We hebben ook nog een lijst van andere elektrische kachels, als je hier ook geïnteresseerd bent

Voordelen Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

 • Lekker groot
 • Geschikt voor ruimtes tot wel 26 m²
 • Eenvoudig te verstellen
 • Tot wel 2400W aan warmtekracht

Nadelen Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

 • Te groot voor sommige toepassingen

3. Eurom B-4 1800 Green Retro

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ken je iemand die zijn huis helemaal trendy heeft ingericht? Ook in zo'n soort huis kan je helaas koude voetjes krijgen. Met de Eurom B-4 1800 Green Retro heb je hier nooit meer last van.

De Eurom B-4 1800 Green Retro heeft een trendy design, gebaseerd op de jaren 50. Dit ontwerp is op elk kleine detail toegepast, zelfs de draaiknoppen zien eruit als die van een oud radiosysteem.

Naast leuke looks heeft de Eurom B-4 1800 Green Retro ook zijn specificaties aan zijn zijde. Met een vermogen van 1800 Watt kun je je kamer tot 22 m² volledig warm houden.

De Eurom trendy kacheltje met ventilator is in te stellen in twee verschillende warmtestanden, en daarnaast kan hij uiteraard verkoeling geven in de zomer - je hoeft hem dus niet op te bergen en vervangen door een airco!

Voordelen Eurom B-4 1800 Green Retro

 • Ruimte tot 22 m²
 • 1800 Watt vermogen
 • Trendy ontwerp

Nadelen Eurom B-4 1800 Green Retro

 • Niet geschikt voor de badkamer (ivm luchtvochtigheid)

4. Bestron AFH211B

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Bestron AFH211B is de volgende ventilator op de lijst. De Bestron AFH211B hebben we onder andere uitgekozen om zijn compactheid, want je kan hem in principe makkelijk kwijt op je nachtkastje of bureau.

Door de Bestron AFH211B op je bureau te zetten zul je nooit meer last hebben van dat je vingers te koud zijn om mee te typen - en mocht je hem eventjes op de grond willen zetten om je voeten ook op te warmen, zul je blij zijn met het handvat bovenop het apparaat.

Met de ingebouwde thermostaat kun je de temperatuur in je kamer precies zo krijgen als je zelf wilt. Over instellen gesproken - de Bestron AFH211B heeft vier standen, namelijk uit, koud, 1000W en 2000W. Dat laat je met genoeg speling over om de optimale temperatuur te regelen!

Voordelen Bestron AFH211B

 • Compact formaat
 • Makkelijk in te stellen
 • Thermostaat inbegrepen
 • Veilig in gebruik

Nadelen Bestron AFH211B

 • Geen energielabel te bekennen

5. Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 - Ventilatorkachel

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je tot slot op zoek naar een geschikte ventilatorkachel voor in de badkamer? Dat begrijpen we goed, want het is geen pretje om na een warme douche ineens in de koude lucht te moeten staan.

De Rowenta Instant Comfort Compact SO2330is een ontzettend fijn product om in huis te halen als het in je badkamer wel eens koud wordt. Ook in andere ruimtes is de Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 een geschikte oplossing tegen de kou.

Met een maximale ruimte van 26 m² en een maximaal vermogen van 2400 Watt, haal je met de Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 een echte krachtpatser in huis. Geen wonder dat we hem hebben beoordeeld als beste ventilatorkachel voor in de badkamer!

Voordelen Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

 • Geschikt voor de badkamer
 • 2400 Watt, dus erg krachtig
 • Makkelijke installatie
 • Zeer veilig in gebruik

Nadelen Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

 • Aan de dure kant

Wat is de beste ventilatorkachel volgens de consumentenbond?

Als je een ventilatorkachel wilt aanschaffen is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Zo is het ook goed om te kijken naar de beste ventilatorkachel volgens de consumentenbond. Jammer genoeg hebben ze hiervoor nog niet de test gedaan.

Dat hebben wij wel gedaan! Wij van Top-X hebben de beste 5 ventilatorkachels op een rijtje gezet. Onze winnaar is het product van LifeGoods. Scrol naar boven om de review te bekijken en meer informatie te lezen.

Ze kunnen je helpen bij het aankoopproces. we raden het dus zeker aan om een kijkje te nemen.


Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel ventilatorkachels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten ventilatorkachels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de ventilatorkachels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste ventilatorkachels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>