Laatste update: Juni 2021

Door: Yara

Best Geteste Ventilator

Bestron DFA 40

5/5

Als jij op zoek bent naar een goede ventilator dan is de Bestron DFA 40 waarschijnlijk je beste keuze. De prijs/kwaliteit is ontzettend goed en dit apparaat is met drie verschillende snelheden maar liefst 100 keer zo snel als een normale tafelventilator. Bovendien is deze ventilator makkelijk te verplaatsten wat hem tot een absolute topper maakt.

In de zomer is het onmisbaar: een goede ventilator. Tijdens broeierige nachten slaap je er veel beter door en overdag is het met een ventilator in huis veel aangenamer. 

Toch kan een ventilator ook in andere jaargetijden van pas komen, aangezien het zorgt voor verse en schone lucht. Als je van plan bent een ventilator te kopen, is het handig van te voren goed te kijken naar welk type precies geschikt is voor jou en je woning. Waar moet je zoal op letten?

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede ventilator?

Om te beginnen, is het handig te weten hoe een ventilator precies werkt. Het apparaat zuigt lucht aan die aan de voorkant vervolgens uitgestoten wordt. Deze lucht is koel door de snelheid van de ventilator. Er bestaan verschillende manieren van het blazen van de lucht. 

De bekendste manier is oscilleren. Hierbij wordt de lucht van links naar recht geblazen. De andere manier heet neigen, waarbij de lucht van beneden naar boven wordt geblazen. 

Verder bestaan er ventilatoren in allerlei soorten en maten. Het bekendste type is de tafelventilator die je zowel op tafel, een bureau of op de grond kunt plaatsen. De lucht wordt meestal van links naar rechts geblazen, oscilleren, en ook kun je de blaasrichting met een knop vaststellen. 

Als je liever voor een grote ventilator wilt gaan of als je een grote ruimte wilt verkoelen, kun je kiezen voor een staande ventilator. Deze werkt hetzelfde als de tafelventilator, maar is dan in hoogte verstelbaar. 

De volgende categorie is de vloerventilator. Dit type beschikt over een vrij groot vermogen en produceert daarom meer geluid. Vervolgens bestaan er zuilventilatoren. 

Deze modellen zijn vaak wat luxer en hebben meer mogelijkheden. Zo kunnen ze zowel oscilleren als neigen, beschikken ze over een timer en een display. Als laatste bestaan er de plafondventilatoren. Deze zijn uiterst geschikt voor de slaapkamer. Dit komt omdat ze weinig ruimte innemen en vrijwel geen geluid maken.

Naast het type ventilator, zijn er nog wat andere dingen waar je op moet letten voordat je een nieuw exemplaar koopt. Bedenk je goed hoeveel vermogen de ventilator nodig heeft. 

Heb je een grote of een kleine ruimte die verkoelt moet worden? Hoe groter de ruimte, des te hoger het vermogen moet zijn. 

Daarnaast is het handig te checken of de ventilator veel geluid maakt. Het is namelijk zo dat een ventilator met een hoog vermogen vaak meer geluid produceert. Ook is het handig af te wegen of je een ventilator met timer wilt. Dit is vooral handig als je het apparaat gebruikt in de slaapkamer, zodat deze vanzelf stopt met blazen wanneer je slaapt!

Wat is de beste ventilator?

Ben je benieuwd welke de beste ventilator van 2021 is? Hieronder lees je over vijf modellen die in het rijtje staan.


Product

1.Bestron DFA 40 – Vloerventilator
Best getest - overall

5/5

2.Aqua2go staande ventilator
Beste ventilator met verneveling

4/5

3.Cecotec Stille torenventilator
Beste Stille ventilator

4/5

4. Honeywell HT900E

Beste Vloerventilator

4/5

5. Aigostar

4/5

1. Bestron DFA 40 – Vloerventilator Zilver

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Dit type is een voorbeeld van een krachtige vloerventilator met een hoog vermogen én hij geldt als de beste koop ventilator aangezien de prijs maar 55.99 euro is. Het apparaat heeft drie verschillende snelheden en verplaatst lucht maar liefst 100 keer zo snel dan een normale tafelventilator. 

Hij weegt 5 kilo en heeft een diameter van 45 centimeter. De ventilator is stevig gebouwd en kan niet omvallen. Tevens heeft het apparaat een mooi retro design, waardoor het gemakkelijk onderdeel kan worden van je interieur. 

Ook belangrijk: ondanks het hoge vermogen van de ventilator maakt hij geen extreem hard geluid. Door de afmeting van de ventilator is het daarentegen wel aan te raden dit type alleen aan te schaffen als je beschikt over een grote ruime. Grote ruimtes kunnen met de Bestron DFA 40 gemakkelijk gekoeld worden. 

Als je dit type in een kleine ruimte zou gebruiken, zul je merken dat de ventilator te krachtig is. Ook kan het als een nadeel worden gezien dat de ventilator geen timer heeft om op vaste tijden aan en uit te gaan.

Bovendien wordt deze ventilator door andere ook enorm goed beoordeeld. Klik hier om een aantal reviews te lezen.

Voordelen Bestron DFA 40 – Vloerventilator Zilver

 • Zeer krachtig
 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen Bestron DFA 40 – Vloerventilator Zilver

 • Beschikt niet over een timer 

2. Aqua2go staande ventilator

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De volgende is een staand exemplaar en is de best geteste ventilator in de categorie. Dit komt omdat de Aqua2go beschikt over een modus voor verneveling. 

Dat maakt dat deze ventilator ideaal is voor zowel binnenshuis als in de tuin of op een terras. De combinatie tussen wind en verneveling zorgt voor een directe verkoeling. De druppeltjes van de verneveling zijn zó klein dat je er niet nat van wordt.

 De ventilator beschikt over een watertank van zes liter. Als je de verneveling aanzet, gebruik het apparaat ongeveer 580 milliliter per uur. 

Dat betekent dat je kunt rekenen op heerlijke verkoeling gedurende 11 uur, zonder dat je de tank op nieuw moet bijvullen. Verder heeft deze ventilator drie verschillende blaasstanden. 

Het vermogen is vrij groot, aangezien de lucht 97 kubieke meter bereikt binnen een minuut. Wat eventueel als een nadeel kan worden gezien is dat de Aqua2go 14 kilo weegt en dus niet heel gemakkelijk van de ene naar de andere plaats kan worden gesleept. Hij is verkrijgbaar voor 129,95 euro. 

Voordelen Aqua2go staande ventilator

 • Heeft verneveling modus
 • Ideaal voor binnenshuis, in de tuin of op een terras

Nadelen Aqua2go staande ventilator

 • Ventilator is redelijk zwaar waardoor je hem niet makkelijk kunt verplaatsen

3. Cecotec Stille torenventilator

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Iedereen die houdt van een stille ventilator zou dit exemplaar moeten kopen. De indrukwekkende stilte is ook direct de reden dat dit de beste ventilator volgens consumentenbond is. 

Deze zuilventilator heeft naast de stilte nog veel meer andere handige kenmerken. Zo heeft de ventilator drie verschillende draaisnelheden. Daarbij kun je kiezen voor nachtprogramma met een lage snelheid, een milieuvriendelijke modus met een gemiddelde snelheid en als laatste een turbo stand voor als je een ruimte snel koel wilt hebben. 

De motor die dit allemaal mogelijk maakt, is van koper en heeft een hoge betrouwbaarheid. Zo beschikt deze over bescherming wanneer het apparaat oververhit raakt. De ventilator wordt op dat moment automatisch uitgeschakeld. 

Een ander pluspunt is dat het apparaat een timer heeft, waarmee je het op ieder gewenst moment aan of uit kunt laten gaan. Daarnaast is de Cecotec gemakkelijk te verplaatsen, aangezien hij maar twee kilo weegt. 

Er is een klein minpuntje te vinden in deze ventilator review: de voet van het apparaat is van plastic en daardoor kan het zijn dat de ventilator wat onstabiel aanvoelt. Al met al is dit toch de beste stille ventilator.

Klik hier om direct de prijs te bekijken op bol.com

Voordelen Cecotec Stille torenventilator

 • Beste stille ventilator
 • Ventilator beschikt over handige nachtstand

Nadelen Cecotec Stille torenventilator

 • Voet is van plastic, dit voelt soms wat onstabiel aan

4. Honeywell HT900E

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Honeywell HT900E is een vloerventilator met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Het model is vrij compact met 26 centimeter in doorsnee. Hierdoor is de ventilator gemakkelijk te verplaatsen als dat nodig is en geschikt voor kleine ruimtes.

Deze ventilator heeft drie verschillende snelheden en beschikt over technologieën waarmee het apparaat tot 25% stiller is dan andere ventilatoren. Op de hoogste stand wordt een geluidsniveau van 56 decibel gemeten. Het vermogen van het apparaat is 40 watt. Hiermee is de luchtstroom vrij krachtig en kan er zo’n 740 kubieke meter per uur worden verfrist. 

Als je de vloerventilator liever niet op de grond wilt laten staan, kun je hem ook aan de muur bevestigen. Ondanks een aantal minpunten, bijvoorbeeld dat de bedieningsknoppen aan de achterkant van de ventilator zitten en daardoor moeilijk te bereiken zijn, is dit deze ventilator de beste koop voor een zeer schappelijke prijs van 32,99 euro.

Voordelen Honeywell HT900E

 • Ideaal voor kleine ruimtes
 • 25% stiller dan andere ventilatoren

Nadelen Honeywell HT900E

 • Bedieningsknoppen zitten aan de achterkant, dit is soms vervelend.

5. Aigostar

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Doe een ventilator test en de Aigostar zal op een zeer hoge plaats eindigen. Dit exemplaar is naast zeer effectief, ook nog eens zeer decoratief door het strakke ontwerp. 

Deze zuilventilator beschikt over een lang snoer van zo’n 180 centimeter wat er voor zorgt dat je hem overal kunt aansluiten. De lucht wordt geblazen van links naar rechts en de ventilator draait met een hoek van 85 graden. Ook beschikt het apparaat over drie verschillende snelheden en heeft het een timer van maximaal twee uur. Hij is 24 centimeter breed en 76 centimeter hoog. 

Dit model is daarnaast ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. De voorkant van de ventilator is namelijk uitgerust met een ontwerp dat het voor kinderen onmogelijk maakt handjes in de ventilator te steken. Ook voor ‘s nachts is de Aigostar geschikt, omdat het geluid niet boven de 62 decibel komt. Met een vermogen van 45 watt blaast de ventilator behoorlijk krachtig. 

Een eventueel nadeel kan de kleine voet zijn waarop de ventilator staat. Hierdoor kan deze af en toe wat wankelen. Je schaft de Aigostar aan voor maar 37,99 euro. Als je via deze link besteld heb je de ventilator morgen nog in huis!

Voordelen Aigostar

 • Eenvoudige montage
 • Draadloos
 • Drie jaar garantie op batterij en sensor
 • Levensduur sensor tien jaar
 • Beveiligingspin

Nadelen Aigostar

 • Batterij gaat relatief kort mee (een tot vijf jaar)
 • Niet onderling koppelbaar
 • Detecteert geen koolmonoxide

Niet op zoek naar een ventilator maar naar een airconditioner? Bekijk dan eens onze reviews over split airco’s en airconditioning voor thuis.

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>