• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Vaatwastabletten (Test 2021)

Laatste update: september 2021

Door: Bernadine

Beste Vaatwastabletten

Finish All in 1 Max Citroen Vaatwastabletten

De beste vaatwastabletten van 2021 hebben we weer getest. Als winnaar hebben we er maar 1 kunnen kiezen, en dat zijn de Finish All in 1 Max Citroen Vaatwastabletten!

Met de Finish All in 1 Max Citroen Vaatwastabletten kun je al je afwas in één keer in de vaatwasser doen, en binnen no time zullen al je borden, kopjes en glazen zo schoon zijn dat ze net nieuw lijken. 

Dit komt door de unieke dubbele laag technologie die niet alleen vlekken verwijdert, maar ook zorgt voor een geweldige glans van je vaat!

Benieuwd naar de beste 5 vaatwastabletten van 2021? Lees dan verder. Ben je overtuigd van de Finish All in 1 Max Citroen Vaatwastabletten? Kijk dan via de knop hieronder waar je ze voor de beste prijs kunt scoren!

De vaatwasser. Misschien wel een van de fijnste uitvindingen die ooit gedaan zijn. Kan je je je leven nog voorstellen zonder vaatwasser? Iedere dag de afwas doen met de hand, en elke week een nieuwe fles afwasmiddel kopen...

Met een vaatwasser kun je ontzettend veel afwas schoon krijgen met maar 1 druk op de knop. Wel heb je daar echter vaatwastabletten voor nodig, en daar zijn er een hoop van.

Tussen al die vaatwastabletten in de supermarkt, en zelfs online kun je ze tegenwoordig al vinden, zitten veel verschillen. De ene is geschikter voor glazen, en de ander is speciaal gemaakt voor koffiekopjes of vetvlekken.

Dus wat zijn de beste vaatwastabletten 2021? Welke vaatwastabletten zijn de beste voor bepaalde specifieke doeleinden, en waar vind je die?

Ontdek het allemaal op deze pagina, waar we de 5 beste koop vaatwastabletten voor je op een rijtje zetten en je tevens vertellen waarom deze zo goed zijn!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Vaatwastabletten

Beste koop
1.  Finish All in 1 Max Citroen Vaatwastabletten

Beste prijs / kwliteit
2. Dreft vaatwasmiddel Platinum Lemon

Beste vaatwastabletten All in 1
3. Finish All in 1 Max Ontvetter Vaatwastabletten

Beste vaatwastabletten voor vette vaat
4. Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power

Beste goedkope vaatwastabletten
5. Finish Classic Regular Vaatwastabletten

Top 10 beste Vaatwastabletten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste vaatwastabletten.


Waar op letten bij het kopen van vaatwastabletten?

Als je al een tijdje een vaatwasser hebt, kan het (zoals bij vele andere gebruikers) zo zijn dat je eigenlijk geen idee hebt wat voor tabletten je moet gebruiken. Welke verschillen zitten er tussen de vele vaatwastabletten die je kunt kopen, en waarom zou je ze eigenlijk niet via internet bestellen?

Dan blijft ook de veelgestelde vraag; wat zijn de beste vaatwastabletten volgens de consumentenbond of volgens Kassa? Het liefst kies je de beste vaatwastabletten voor jouw afwasmachine natuurlijk zelf uit. Dat doe je met hulp van onze tips hieronder!

Kracht

De kracht van vaatwastabletten is erg belangrijk. Met slappe vaatwastabletten zal je vaat misschien niet schoon worden als het al een dag of 2 op je aanrecht heeft staan aankoeken. Maar met de beste koop vaatwastabletten zul je dit probleem niet tegenkomen!

Vlekken verwijderen

Vaak last van vetvlekken in je ovenschaal, of koffiekopjes die nooit meer wit worden van binnen? Dan is het handig om vaatwastabletten aan te schaffen die goed werken tegen hardnekkige vlekken!

Hoeveelheid

Vaatwassen is natuurlijk niet iets wat je eenmalig doet, maar het is een structurele benodigdheid van je huis. Daarom kun je de vaatwastabletten ook het beste in grote hoeveelheden inkopen; vaak is dit via webwinkels zelfs voordeliger dan kleine verpakkingen uit de supermarkt!

Glans

De glazen, kopjes en lepels in de vaatwasser moeten natuurlijk wel weer die heerlijke glans krijgen die ze hadden toen je ze net uit de winkel had gehaald. Dat krijgen ze bij sommige vaatwastabletten zeker weer, omdat er speciale stoffen in zitten die jouw vaat weer heerlijk laten glanzen.


Wat zijn de beste vaatwastabletten  van 2021? 

In het onderstaande gedeelte van dit artikel lees je onze individuele vaatwastabletten review. We zullen stuk voor stuk de beste opties uit de test beoordelen op verschillende criteria.

Kortom, welke vaatwastabletten het beste zijn ontdek je in onderstaande sectie!

1. Finish All in 1 Max Citroen Vaatwastabletten

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met de Finish All in 1 Max Citroen Vaatwastabletten kun je er op rekenen dat je vaat weer 100% schoon wordt, ook als je het al een tijdje op je aanrecht (of waar dan ook!) hebt laten staan.

Dit komt onder andere door de slimme dubbele laag die in de vaatwastabletten van Finish zitten. Hierdoor heb je niet alleen een krachtige stof die vlekken en viezigheid uit je vaat haalt, maar ook een oplossing van zout en andere ingrediënten. Dit laatste zorgt voor een geweldige glans over al je glazen, kopjes en bestek!

Voordelen Finish All in 1 Max Citroen Vaatwastabletten

 • Vol met ingrediënten die je vaat optimaal schoon maken
 • Erg krachtig
 • Extra glanzende glazen dankzij de zoutoplossing in de Finish All in 1 Max Citroen Vaatwastabletten
 • Je vaat zal heerlijk naar citroen ruiken na afloop van de wasbeurt

Nadelen Finish All in 1 Max Citroen Vaatwastabletten

 • Als de vaat al een tijdje op je aanrecht staat zal het effect van de glans afnemen

2.  Dreft vaatwasmiddel Platinum Lemon

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Dreft heeft met de Dreft vaatwasmiddel Platinum Lemon een uitstekende formule ontwikkeld, waardoor je altijd zeker bent van schone vaat. Waar de Dreft vaatwasmiddel Platinum Lemon vooral goed geschikt voor is, is het verwijderen van hele hardnekkige vlekken.

Als je wat minder vaat in de vaatwasser doet, kun je met 1 of 2 tabletten van Dreft vaatwasmiddel Platinum Lemon zelfs vetvlekken van een paar weken oud al in één wasbeurt schoonkrijgen!

Mocht je dit nog niet overtuigend genoeg vinden, weet dan dat de Dreft vaatwasmiddel Platinum Lemon zelfs het vet in het vaatwasser filter ruimschoots weg haalt. Hierdoor hoef je niet meer bang te zijn dat de vaatwasser gaat verstoppen als je er te vieze / vettige vaat in stopt.

Voordelen Dreft vaatwasmiddel Platinum Lemon

 • Reinigt niet alleen je vaat, maar ook het filter van je vaatwasser voor optimaal vertrouwen in je afwasmachine
 • Milieuvriendelijk; de verpakking verdwijnt in het water dus hoeft niet weggegooid te worden
 • Extra glans door de inbegrepen zoutoplossing
 • Komt in hoge capaciteit geleverd zodat je een tijdje geen nieuwe hoeft te kopen

Nadelen Dreft vaatwasmiddel Platinum Lemon

 • Iets aan de dure kant

3. Finish All in 1 Max Ontvetter Vaatwastabletten

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Finish All in 1 Max Ontvetter Vaatwastabletten zijn de ultieme all-round vaatwastabletten. Voor een zacht prijsje krijg je liefst 100 stuks, waar een gemiddeld huishouden zo'n 3 tot 4 maanden mee kan doen.

Slechts 1 tablet is nodig om je vaat zo schoon te krijgen dat het net lijkt alsof het nieuw uit de winkel komt! Ook biedt de Finish All in 1 Max Ontvetter Vaatwastabletten bescherming tegen glascorrosie, zodat je glazen langer hun schitterende glans behouden en van wasbeurt na wasbeurt worden beschermd.

Zelfs de meest vervelende vlekken worden met al het gemak van de wereld verwijderd door de Finish All in 1 Max Ontvetter Vaatwastabletten, en de verpakking van de Finish All in 1 Max Ontvetter Vaatwastabletten is volledig, 100% recyclebaar. Ze zijn dus ook nog een goede keuze als je rekening wil houden met je omgeving!

Voordelen Finish All in 1 Max Ontvetter Vaatwastabletten

 • All in 1 functionaliteit, dus je hoeft alleen maar deze in huis te hebben
 • Verwijderd zelfs de meest vervelende vlekken met gemak
 • 100% recyclebare verpakking
 • 1 tablet is genoeg voor een volle vaatwasser met vieze vaat en vette vlekken

Nadelen Finish All in 1 Max Ontvetter Vaatwastabletten

 • Een doos is vaak handiger op te bergen dan deze zak van 100 vaatwastabletten

4. Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power hebben, zoals de naam al zegt, extra power in zich! Dat betekent dat je veel meer vaat kan doen met veel minder tabletten.

Je hebt naast de Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power geen andere vaatwastabletten meer nodig, omdat deze door hun enorme kracht gewoon alles kunnen. 

De Pure Clean technology van Sun Expert wordt niet alleen door Sun zelf aanbevolen; ook door vele gerenommeerde vaat merken zoals Tefal en Curver. Dat moet wel betekenen dat de Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power geschikt zijn voor in jouw huis.

Ook leveren de Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power tabletten een heerlijke frisse geur af aan je vaat, waardoor je echt kunt genieten als je het apparaat open doet. De tabletten zijn tevens verpakt in oplossende folie die je dus niet weg hoeft te gooien.

Voordelen Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power

 • Aanbevolen door vele gerenommeerde topmerken, zoals Tefal en Curver
 • All in 1 oplossing waardoor je aan deze doos meteen genoeg hebt
 • Heerlijke vernieuwde frisse geur
 • De beste reiniging, zelfs bij hardnekkige vlekken

Nadelen Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power

 • Ietsjes aan de dure kant

5. Finish Classic Regular Vaatwastabletten

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar een goedkope deal waar je lekker lang mee kan doen? Dan zit je helemaal goed bij de Finish Classic Regular Vaatwastabletten!

De Finish Classic Regular Vaatwastabletten komen in een enorme doos van maar liefst 100 stuks. Dit betekent dat je maar 1 keer per 3 à 4 maanden een nieuwe hoeft aan te schaffen. Ook heb je eigenlijk nooit meer dan 1 tablet nodig voor je hele vaat, omdat de Finish Classic Regular Vaatwastabletten zo sterk zijn dat ze in 1 wasbeurt alles verwijderen.

Makkelijk in gebruik, voordelig en ook nog eens goed voor je omgeving, omdat er geen enkel afval van de Finish Classic Regular Vaatwastabletten af komt dat niet recyclebaar is. Zie hierboven waar je de beste prijs kunt scoren op de Finish Classic Regular Vaatwastabletten!

Voordelen Finish Classic Regular Vaatwastabletten

 • Aanbevolen door vele grote merken
 • All in 1 oplossing waardoor je aan deze doos meteen genoeg hebt
 • Prima reiniging van vlekken als ze niet al te lang hebben gestaan

Nadelen Finish Classic Regular Vaatwastabletten

 • Glazen en tafelzilver zullen iets minder mooi glanzen door het ontbreken van glansverwekkende stoffen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel vaatwastabletten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten vaatwastabletten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de vaatwastabletten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste vaatwastabletten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>