fbpx
 • Home
 • /
 • TV
 • /
 • Beste Universele Afstandsbediening [Test 2023]

Publicatie datum: 17 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Universele Afstandsbediening

Beste universele afstandsbediening

MaxVision’s Philiphs Afstandsbediening

De keuze was uitdagend, maar er is een overduidelijke winnaar naar voren gekomen. De MaxVision’s Philiphs Afstandsbediening is verkozen tot de beste universele afstandsbediening van 2023 uit de test!

En dat verbaast ons totaal niet. Deze afstandsbediening is namelijk geschikt voor alle Philips tv’s, en heeft ook nog een handig Netflix knop. En aangezien in Nederland 3,2 miljoen mensen een netflix abonnement hebben, is dat natuurlijk een handige feature! 

Dat is nog niet alles. Deze universele afstandsbediening vereist geen dingen als bluetooth of wifi, maar is gewoon heel simpel te gebruiken. Twee batterijtjes erin en gaan!

Wat is de beste koop kindertablet van 2023? Dat is een vraag die veel drukke ouders waarschijnlijk graag beantwoord zien. Een tablet voor kinderen is soms een hele handige optie om de opvoeding minder stressvol en tegelijkertijd beter te maken. 

Kinderen kunnen met een goede kindertablet zichzelf flink lang vermaken door de vele spelletjes die er voor zijn te downloaden. Daarnaast heeft een kindertablet altijd de beschikking over ouderlijke toezicht functies, waardoor jij bepaalt wat jouw kind wel en niet kan doen op de tablet.

Zo is het soms waarschijnlijk wel handig om een tijdslimiet op de tablet te zetten, om te voorkomen dat je kind vierkante oogjes krijgt – en ook is het voor de ontwikkeling van je kind goed om wat meer educatieve spelletjes te spelen.

Als ouder kun je dit allemaal bepalen met een kids tablet. In onze kindertablet test hebben we een aantal kindertablets op de proef gesteld om zo uw vraag te beantwoorden; Wat is de beste kindertablet voor mijn kinderen?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste Universele Afstandsbedieningen

Beste universele afstandsbediening

Beste koop 
1.  MaxVision’s Philiphs Afstandsbediening

(Universele) afstandsbediening geschikt voor alle LG

Beste universele afstandsbediening voor LG tv's
2.  MaxVision’s LG Tv Afstandsbediening

BELIFE Universele Afstandsbediening

Beste universele afstandsbediening voor Sony tv's
3.  BELIFE Universele Afstandsbediening

Samsung universele afstandsbediening

Beste universele afstandsbediening voor Samsung
4.  Samsung universele afstandsbediening

MaxVision’s Philips Afstandsbediening (universeel)

Beste universele afstandsbediening voor Philips tv’s
5.   MaxVision’s Philips Afstandsbediening (universeel)

Top 10 beste Universele Afstandsbedieningen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste universele afstandsbedieningen!


Waar op letten bij het kopen van een Universele Afstandsbediening?

Zoals eerder genoemd in dit artikel is een universele afstandsbediening ideaal om zoveel mogelijk handelingen te kunnen doen tegen zo weinig mogelijk moeite. Dat wil iedereen natuurlijk wel. 

De universele afstandsbediening is dan ook erg in trek de afgelopen jaren. Het aanbod van afstandsbediening wordt hierdoor ook groter. Het is natuurlijk fijn om veel keuze te hebben, maar het kan ook ervoor zorgen dat je het overzicht verliest. En dat willen we niet.

Waar moet je dan op letten bij het kopen van een universele afstandsbediening? Om de keuze voor jou simpeler te maken, hebben wij een paar belangrijke criteria op een rijtje gezet om rekening mee te houden bij het kopen van zo’n afstandsbediening.

Daarnaast kun je kijken welke universele afstandsbediening verkozen is tot beste universele afstandsbediening volgens de consumentenbond. 

Apparaten herkennen

Het allereerste punt dat we bespreken is het herkennen van een apparaat. De bedoeling van een universele afstandsbediening is dat deze te gebruiken is op verschillende afstandsbedieningen.

Wanneer de universele afstandsbediening jouw televisie (bijvoorbeeld) niet herkent, kan je er niet zoveel mee. Dan vervalt natuurlijk direct de belangrijkste functie van zo’n apparaat. 

Het is dus handig om eerst even de handleiding te checken van de huidige apparaten die je in bezit hebt, om te kijken of ze bediend kunnen worden door een universele afstandsbediening. 

Maar dan ben je er nog niet: check vervolgens ook goed de informatie van de universele afstandsbediening die je wil kopen, zodat je ook zeker weet dat de afstandsbediening het doet op de apparaten. Zo voorkom je teleurstellingen van je aankoop.

Aantal te besturen apparaten

Naast het checken van de apparaatherkenning, is het ook handig om even te kijken hoeveel apparaten je van plan bent te gaan bedienen met de afstandsbediening. Aan sommige universele afstandsbedieningen zit namelijk een limiet.

Dit limiet kan erg laag liggen, denk hierbij aan slechts drie apparaten. Meestal heb je wel minstens drie of vier apparaten in huis die geschikt zijn voor zo’n afstandsbediening. 

Gelukkig zijn er genoeg universele afstandsbedieningen waar

Garantie

Een ander niet te vergeten punt is de garantie. De garantie is namelijk een indicatie vanuit de fabrikant hoe lang het product minimaal mee moet gaan. En naast dat dit vanuit de fabrikant een indicatie afgeeft, levert het de consument een stukje rust en zekerheid op.

Wanneer er wat mis is met het product, weet je dat je kan terugvallen op de garantie en de fabrikant je verder zal (moeten) helpen. Heel fijn voor jou als consument! Zo kan je onbezorgd genieten van je aankoop. 

Echter, wanneer een product géén garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Zoals eerder gezegd is het een indicatie vanuit de fabrikant over de minimale levensduur van het product. Als deze indicatie er niet is, wat zegt dat dan over de fabrikant en het product?  

Houd er dus rekening mee wanneer je een universele afstandsbediening aanschaft dat de minimale garantie twee jaar is. Zo kan je met een gerust hart genieten van je aankoop terwijl je lekker onderuit gezakt op de bank ligt.


Wat is de beste Universele Afstandsbediening van 2023? 

Naar aanleiding van bovenstaande factoren, en nog een stuk meer natuurlijk, hebben wij een uitgebreide test gedaan onder tientallen universele afstandsbedieningen. Hierbij zijn de afstandsbedieningen getest op verschillende strenge criteria. 

Dit zodat we zeker weten dat het resultaat het allerbeste is. Aan de hand van de uitslag van deze test hebben wij een ultieme top vijf beste universele afstandsbedieningen samengesteld. 

Ben je nieuwsgierig welke afstandsbedieningen uiteindelijk in deze top vijf beland zijn? Dan presenteren we je hierbij graag de top vijf beste universele afstandsbedieningen van 2023!

1. MaxVision’s Philips Afstandsbediening

Beste universele afstandsbediening

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Verkozen als allerbeste uit de test is de universele afstandsbediening van MaxVision’s. En daar zijn wij niet verrast over. Deze afstandsbediening is te koop voor een zeer lage prijs, zonder in te leveren op de kwaliteit. 

Daarnaast komt deze afstandsbediening in een simpele zwarte kleur én is er een speciale Netflix knop aanwezig op het apparaat. Het enige wat je hoeft te doen is twee batterijen in de achterzijde te stoppen, en zappen maar!

Bovendien is dit ook een van de beste afstandsbedieningen voor ouderen.  

Voordelen MaxVision’s Philips Afstandsbediening

 • Handige knop voor Netflix
 • Eenvoudig te gebruiken met duidelijke knoppen
 • Mooie en simpele kleur

Nadelen MaxVision’s Philips Afstandsbediening

 • Werkt niet met bluetooth of WiFI

2. MaxVision’s LG Tv Afstandsbediening

(Universele) afstandsbediening geschikt voor alle LG

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Speciaal voor de LG- liefhebbers onder ons is deze afstandsbediening perfect. Deze is volledig compatibel met alle LG apparaten. 

Daarnaast is er een knop voor zowel Netflix als Amazon op de afstandsbediening. De afstandsbediening maakt vrijwel direct verbinding met de apparaten en werkt supersnel.

Voordelen  MaxVision’s LG Tv Afstandsbediening

 • Goedkope prijs voor de kwaliteit
 • Handig te gebruiken met alle LG apparaten
 • Je hoeft van tevoren niks te installeren 

Nadelen MaxVision’s LG Tv Afstandsbediening

 • Knopjes werken ietwat stroef met het indrukken 

3. BELIFE Universele Afstandsbediening

BELIFE Universele Afstandsbediening

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Veruit de beste afstandsbediening voor Sony tv’s is die van BELIFE. Deze afstandsbediening is van alle gemakken voorzien. Het enige wat je zelf hoeft te doen is batterijen erin doen.

Deze afstandsbediening heeft daarnaast handige functies zoals APPS, 3D, Menu en Guide. Erg makkelijk te besturen voor iedereen, zelfs wanneer je geen verstand hebt van tv’s!

Voordelen BELIFE Universele Afstandsbediening

 • Knoppen zijn erg overzichtelijk
 • Goede kwaliteit
 • Ligt stevig en fijn in de hand

Nadelen BELIFE Universele Afstandsbediening

 • Veel verschillende kleuren knoppen

4. Samsung universele afstandsbediening

Samsung universele afstandsbediening

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Soms maken de merken hun eigen afstandsbediening. En zoals je kan verwachten heeft Samsung dat ook keurig gedaan. Deze afstandsbediening is net wat kleiner en compacter, waardoor je deze nog makkelijker kan besturen. 

Daarnaast is deze compatibel op alle Samsung apparaten en hoef je alleen de batterijtjes zelf te regelen. Directe verbinding, zelfs van een paar meter afstand.

Voordelen Samsung universele afstandsbediening

 • Enigszins kleine afstandsbediening, ligt daardoor goed in de hand
 • Mooi, overzichtelijk design van de knoppen
 • Gaat lang mee

Nadelen Samsung universele afstandsbediening

 • Geen Netflix knop aanwezig 

5. MaxVision’s Philips Afstandsbediening (universeel)

MaxVision’s Philips Afstandsbediening (universeel)

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze afstandsbediening is net wat anders dan de best geteste afstandsbediening (ook voor Philips apparaten van MaxVision’s) maar dat doet niks af aan de goede kwaliteit. 

Deze afstandsbediening valt op door de ronde vormen, meestal heeft een afstandsbediening namelijk alleen scherpe hoeken. Daardoor is deze ook makkelijk te onderscheiden van eventueel andere afstandsbedieningen.

Daarnaast komt ook deze afstandsbediening met een handige Netflix knop en is deze erg licht op de hand. De minimale garantie op deze afstandsbediening is tevens twee jaar. Precies goed dus!

Voordelen MaxVision’s Philips Afstandsbediening (universeel)

 • Ziet er mooi uit door de aparte ronde vormen
 • Handige knop speciaal voor Netflix
 • Alleen batterijen nodig

Nadelen MaxVision’s Philips Afstandsbediening (universeel)

 • Prijziger dan soortgelijke afstandsbedieningen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel universele afstandsbedieningen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 universele afstandsbedieningen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de universele afstandsbedieningen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste universele afstandsbedieningen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste universele afstandsbedieningen zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>