Laatste update: december 2022

Door: Thea

Best Geteste Ultrasoon Reiniger

Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger

Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger

Wil jij jouw sleutels, ringen, armbandjes, of horloges weer laten stralen als voorheen? Dan is een ultrasoon reiniger het apparaat dat jij nodig hebt. Met een ultrasoon krijg jij namelijk jouw sieraden en accessoires binnen een korte tijd weer brandschoon. Maar welke ultrasoon reiniger is het beste? Wij van Top-X hebben het voor je uitgezocht!

Uit onze beste ultrasoon reiniger test is namelijk gebleken dat de Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger de beste optie van dit moment is. Deze ultrasoon reiniger beschikt namelijk over een uiterst effectieve werking en dat voor een zeer lage prijs. Ook heeft hij allerlei handige functionaliteiten en is hij milieuvriendelijk.

Meer weten over deze beste ultrasoon reiniger? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Met een ultrasoon reiniger krijg jij jouw accessoires en sieraden binnen een korte tijd weer brandschoon. Een ultrasoon reiniger is namelijk een effectieve reinigingstechniek waarbij geluidsgolven door het water met een reinigingsvloeistof worden gestuurd. Door deze techniek ontstaan er kleine stromingen welke functioneren als een borstel.

Al het vuil dat op jouw accessoires en sieraden zit wordt dus effectief verwijdert. Ook het vuil op moeilijk te bereiken plekken worden gemakkelijk verwijdert door een ultrasoon reiniger. Een ultrasoon reiniger maakt jouw accessoires dus schoner dan dat jij zelf zou kunnen. Niet voor niets zijn ultrasoon reinigers daarom razend populair.

Maar wat is de beste ultrasoon reiniger voor jou? Het antwoord op deze vraag en meer ontdek je in dit artikel. In dit artikel vind je namelijk onze top 5 beste ultrasoon reinigers opgesteld aan de hand van de testresultaten van onze beste ultrasoon reiniger test. Benieuwd welke optie het beste bij jou past? Je ontdekt het in dit artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Ultrasoon Reinigers

Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger

Beste koop ultrasoon reiniger
1. Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger

Mountain Wolf Ultrasoon reiniger

Beste grote ultrasoon reiniger
2. Mountain Wolf Ultrasoon reiniger

Dentools juwelenreiniger

Beste brillen ultrasoon reiniger
3. Dentools juwelenreiniger

SitWise Ultrasone Reiniger

Beste sieraden reinigingsapparaat
4. SitWise Ultrasone Reiniger

UTEN - Ultrasoon reiniger

Beste ultrasoon bad
5. UTEN - Ultrasoon reiniger


Top 10 Beste Ultrasoon Reinigers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste ultrasoon reinigers! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een ultrasoon reiniger?

Ben jij op zoek naar een ultrasoon reiniger? Dan kan het verstandig zijn met enkele criteria rekening te houden. Niet alle ultrasoon reinigers beschikken namelijk over een goede kwaliteit. Om een miskoop te voorkomen is het daarom belangrijk om zeer kritisch te blijven. Koop dus niet zomaar een ultrasoon reiniger aanbieding, maar vergelijk meerdere opties.

Hieronder vind je de belangrijkste criteria uit onze beste ultrasoon reiniger test. Deze criteria hebben wij uitvoerig getest op ieder model in onze ultrasoon reiniger test. Ook zijn dit erg belangrijke criteria die getest zijn in de beste ultrasoon reiniger volgens de consumentenbond test.

Inhoud

De eerste belangrijke criteria waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van een ultrasoon reiniger is het kijken naar de inhoud van het model. Je weet namelijk vast wel wat voor accessoires jij graag wilt reinigen met de ultrasoon reiniger. Het is dan belangrijk dat je ook weet of het gewenste model groot genoeg is voor deze accessoires.

In de product omschrijving van een ultrasoon reiniger ontdek je vrijwel altijd hoe groot de inhoud van het model is. Dit staat vaak aangegeven in liters, maar ook kan het zo zijn dat de afmetingen weergegeven worden. Let hier dus goed op!

Ultrasoon vermogen

Een tweede criteria is het letten op het ultrasoon vermogen van de ultrasoon reiniger. Hiermee wordt de reinigingskracht bedoelt die wordt bepaald door het ultrasoon vermogen en de ultrasone frequentie. Hoe lager de aangegeven frequentie, hoe meer reinigingskracht het model heeft.

Anders is het voor het ultrasone vermogen. Daarbij geldt namelijk hoe hoger het ultrasone vermogen, hoe hoger de reinigingskracht. Het ultrasone vermogen bepaalt namelijk grotendeels hoe laag de ultrasone frequentie zal zijn.

Verwarmingsvermogen

Ook het verwarmingsvermogen is een belangrijke criteria om rekening mee te houden. Hoe lager het verwarmingsvermogen, hoe langer het zal duren voordat het apparaat opgewarmd is. De ideale verwarmingstemperatuur van een ultrasoon reiniger ligt namelijk rond de 60 graden.

Bekijk dus goed wat het vermogen is en bedenk ook of je hier op wilt besparen of juist een model wilt met een groot vermogen dat snel opwarmd.

Gebruiksgemak

Als laatste hebben wij ook het gebruiksgemak van een ultrasoon reiniger getest. Sommige modellen zijn namelijk heel eenvoudig te gebruiken terwijl andere modellen best gecompliceerd zijn. Zo zijn er ultrasoon reinigers met een mechanische bediening en ultrasoon reinigers met een digitale bediening.

Bedenk vooraf goed welke bediening jij fijn vindt en kijk ook goed of het gewenste model hierover beschikt.


Wat zijn de beste ultrasoon reinigers?

Ga je een ultrasoon reiniger kopen maar weet je niet wat de beste optie is? Geen zorgen! Je ontdekt het antwoord namelijk in de volgende sectie. Hier hebben wij namelijk een handige top 5 beste ultrasoon reinigers voor je opgesteld. Elke ultrasoon reiniger uit onze top 5 is voorzien van een korte product omschrijving.

Vind jij het lastig om keuzes te maken? Dan maken wij het jou nog makkelijker. Voor iedere ultrasoon reiniger uit onze top 5 hebben wij namelijk ook de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Daarnaast hebben wij ultrasoon reinigers uit verschillende categorieën opgenomen in onze top 5 zodat er voor iedereen een geschikte optie tussen zit.

1. Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger

Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als beste uit de test is gekomen de Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger. Deze ultrasoon reiniger is verkozen tot beste koop ultrasoon reiniger van van dit moment om meerdere redenen. Allereerst heeft hij een zeer effectieve werking en dat voor een relatief lage prijs.

Verder stopt hij automatisch na 5 minuten omdat dan de meeste voorwerpen al compleet gereinigd zijn. Wanneer dit nog niet het geval is kun jij het apparaat gemakkelijk nog een keer inschakelen. De Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger werkt gewoon door middel van leidingwater waardoor hij ook nog eens zeer milieuvriendelijk is.

Je hoeft voor het gebruik van de Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger namelijk geen chemische stoffen te gebruiken in tegenstelling tot veel andere ultrasoon reinigers. Verder heeft hij een inhoud van 500 ml en reinigt hij grondig zonder de voorwerpen te beschadigen.

Voordelen Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger

 • Beschikt over een zeer effectieve werking in slechts vijf minuten
 • Dit model werkt op normaal leidingwater
 • Reinigt grondig zonder enige slijtage
 • Geschikt voor verschillende soorten voorwerpen

Nadelen Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger

 • Beschikt niet over het grootste formaat

2. Mountain Wolf Ultrasoon reiniger

Mountain Wolf Ultrasoon reiniger

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de ultrasoon reiniger van het merk Mountain Wolf geplaatst. Deze ultrasoon reiniger is wat duurder maar beschikt daardoor wel over een grotere inhoud met een effectievere werking. Door de grotere inhoud kun jij dus gemakkelijk grotere voorwerpen reinigen.

De Mountain Wolf Ultrasoon reiniger beschikt over een handige tijdregelaar en temperatuurregelaar. Deze temperatuurregelaar is instelbaar van 0 tot 80 graden. Ook heeft hij en uitneembare binnenmand welke je gemakkelijk kunt vullen en legen.

Het verwarmingsvermogen van deze ultrasoon reiniger is 100 watt en het ultrasone vermogen van dit model is 120 watt. Hiermee kun jij jouw sieraden en accessoires dus zeer effectief en snel brandschoon krijgen. In tegenstelling tot veel andere ultrasoon reinigers heeft dit model namelijk een professioneel bereik.

Voordelen Mountain Wolf Ultrasoon reiniger

 • Beschikt over een zeer hoog verwarmingsvermogen en ultrasoon vermogen
 • Met een capaciteit van 3 liter is hij zeer groot
 • Gemaakt van een professionele kwaliteit
 • Uitneembare binnenmand

Nadelen Mountain Wolf Ultrasoon reiniger

 • Prijs van dit model ligt wat hoger

3. Dentools juwelenreiniger

Dentools juwelenreiniger

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de Dentools juwelenreiniger geplaatst in onze top 5. Deze ultrasoon reiniger is ideaal om jouw sieraden weer brandschoon te krijgen. Dankzij de lage prijs en effectieve werking is deze ultrasoon reiniger ideaal om thuis te gebruiken. Ook is hij ontzettend eenvoudig in gebruik dankzij het handige gebruikspaneel.

De inhoud van deze ultrasoon reiniger bedraagt 600 ml waardoor hij beschikt over een compact formaat. Hierdoor kun jij hem ook gemakkelijk meenemen naar andere plekken. De auto stop zorgt er voor dat dit apparaat na 5 minuten vanzelf uitschakelt omdat dan de meeste accessoires gereinigd zijn.

De Dentools juwelenreiniger werkt volledig op leidingwater en reinigt alsnog zeer grondig zonder enige slijtage te veroorzaken. Dankzij de transparante deksel kun je ook tijdens het reinigingsproces meekijken. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Dentools juwelenreiniger

 • Beschikt over een auto stop na 5 minuten
 • Werkt op normaal leidingwater
 • Geschikt voor alle soorten sieraden
 • Dit model heeft een inhoud van 600 ml

Nadelen Dentools juwelenreiniger

 • Dit model maakt vrij veel geluid

4. SitWise Ultrasone Reiniger

SitWise Ultrasone Reiniger

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de SitWise Ultrasone Reiniger verkozen tot beste sieraden reinigingsapparaat van dit moment. Deze ultrasoon reiniger is namelijk uiterst effectief in het reinigen van alle soorten sieraden. Daarnaast heeft hij de ideale inhoud voor het reinigen van deze sieraden.

De SitWise Ultrasone Reiniger maakt de sieraden namelijk zeer effectief schoon, ook op moeilijk te bereiken plekken. Ook is hij ontzettend snel en eenvoudig te gebruiken en kunnen er meerdere objecten tegelijkertijd gereinigd worden. Dit model is CE, FCC en RoHS goedgekeurd.

Verder is hij gemaakt van een duurzame roestvrijstalen constructie waardoor hij ook nog eens ontzettend lang mee gaat. De rubberen voetjes zorgen er voor dat dit apparaat goed op zijn plek blijft staan. Ook heeft hij een compact formaat waardoor jij deze ultrasoon reiniger na gebruik ook makkelijk weer kunt opbergen.

Voordelen SitWise Ultrasone Reiniger

 • Geschikt voor meerdere objecten tegelijk
 • Dankzij de duurzame materialen gaat hij ontzettend lang mee
 • Reinigt zeer efficiënt

Nadelen SitWise Ultrasone Reiniger

 • Model is vrij klein

5. UTEN - Ultrasoon reiniger

UTEN - Ultrasoon reiniger

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De UTEN - Ultrasoon reiniger hebben wij verkozen tot beste ultrasoon bad en beste goedkope ultrasoon reiniger. Deze ultrasoon reiniger werkt namelijk door middel van een bad. In het mandje kun jij gemakkelijk meerdere soorten accessoires en voorwerpen kwijt welke vervolgens grondig gereinigd worden.

Het ultrasone bad heeft een bereik van 40.000Hz waardoor alle sieraden zeer grondig gereinigd worden. Ook kun je gemakkelijk een timer instellen en schakelt hij na een bepaalde tijd automatisch uit. Naast de ultrasoon reiniger ontvang je ook accessoires zoals een horlogestandaard, plastic mandje en twee interne schuimbeschermers.

Ook beschikt de UTEN - Ultrasoon reiniger over een hoogfrequentie vibratietechnologie. Dankzij de hoge kwaliteit gaat hij ook nog eens ontzettend lang mee. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen UTEN - Ultrasoon reiniger

 • Beschikt over een automatische uitschakeling
 • Volume van 600 ml
 • Antislip waardoor hij goed op zijn plek blijft staan

Nadelen UTEN - Ultrasoon reiniger

 • Beschikt niet over de allerbeste kwaliteit

Hoeveel soorten ultrasoon reinigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 ultrasoon reinigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de ultrasoon reinigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste ultrasoon reinigers zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>