fbpx
 • Home
 • /
 • TV
 • /
 • Beste TV Beugel [Test 2023]

Publicatie datum: 17 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste TV Beugel

Best geteste TV Beugel

LifeGoods TV Muurbeugel met Lange Arm

Ben jij op zoek naar de beste TV beugel 2023?  Na lang onderzoek doen en verschillende tv beugels getest te hebben zijn wij tot de conclusie gekomen dat de LifeGoods TV Muurbeugel met Lange Arm de beste optie van dit moment is.

Zo is deze TV beugel geschikt voor televisies van 26 inch tot 55 inch. Ook is deze TV beugel FullMotion draaibaar en kantelbaar wat een echt pluspunt is. De kleur van deze TV beugel is zwart en stoort daarom ook niet met de rest van het interieur.

Denk jij dat deze TV beugel geschikt is voor jou? Ontdek dan door op de onderstaande button te klikken de laagste prijs van dit moment.

Wil jij graag je televisie ophangen? Dan zijn er tegenwoordig tal van handige opties als het gaat om TV beugels. Zo kun je je TV strak tegen de muur hangen maar zijn er ook beugels die kunnen kantelen en draaien. Hierdoor kun jij vanuit ieder plek in je woonkamer naar de TV kijken. Je hoeft hem alleen maar even te draaien.

Maar wat is dat de beste TV beugel voor jou televisie en waar moet je op letten? Wij hebben het voor je uitgezocht! In dit artikel vind je daarom de belangrijkste criteria bij het aanschaffen van een TV beugel, de beste opties als het gaat om verschillende soort TV beugels en nog veel meer!

Benieuwd? Lees dan gauw verder en je komt er achter!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste TV Beugels

Best geteste TV Beugel

Beste koop step
1. LifeGoods TV Muurbeugel met Lange Arm

Hama Full Motion XL 3 sterren

Beste tv beugel 65 inch
2. Hama Full Motion XL 3 sterren

Vogel's Thin 505

Beste platte tv beugel
3. Vogel's Thin 505

Universele TV Muurbeugel 37-70 Inch

Beste tv beugel 43 inch
4. Universele TV Muurbeugel 37-70 Inch

TV beugel | Monitor beugel | Max. gewicht: 30 kg

Beste tv beugel 50 inch
5. TV beugel | Monitor beugel | Max. gewicht: 30 kg

Top 10 beste TV beugels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste tv beugels. Het nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoord kan geven op de vraag welke tv beugel past het beste bij mij?


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een TV beugel?

Maar waar moet je op letten bij het kopen van en TV beugel? Dit verschilt per persoon flink. Zo zijn er TV beugels voor verschillende formaten televisies en ook zijn er verschillende soort TV beugels. De ene zit plat tegen de wand en houdt de TV vast terwijl de andere gedraaid en soms zelfs gekanteld kan worden.

Om het jou makkelijker te maken hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste TV beugel test hieronder voor je op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria verklein jij de kans op een miskoop en haal je een goede TV beugel in huis. Deze criteria lijken tevens ook op de beste TV beugel volgens de consumentenbond test.

Soort TV beugel

Als eerste is het belangrijk om naar de soort TV beugel te kijken die jij in huis wilt halen. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende modellen. Denk bijvoorbeeld aan een vaste muurbeugel, kantelbare muurbeugel, draaibare muurbeugel en een muurbeugel die kan draaien en kantelen.

Afhankelijk van wat jij met de TV wilt kunnen doen en wat het handigst is, is er voor iedereen een ander TV beugel het meest geschikt. Bedenk daarom vooraf goed of jij de TV alleen wilt laten hangen of deze ook wilt kunnen kantelen en/of draaien.

Materiaal en sterkte

Als tweede is het belangrijk om naar het materiaal van de TV beugels te kijken. Dit bepaalt namelijk, vaak in combinatie met het mechanisme, hoeveel kilo de TV kan tillen. Hierbij is de ene TV beugel geschikt voor kleine televisies met een laag gewicht en kunnen andere TV beugels grote televisies aan met een groter gewicht.

Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar wat voor soort TV beugel het beste bij jouw TV past. Wil jij de TV beugel buiten ophangen? Bekijk dan dus of dit materiaal hier ook voor geschikt is. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om te kijken of het materiaal RVS is.

Prijsklassen

Als laatste zijn er TV beugels in allerlei verschillende prijsklassen. Wil jij je televisie plat aan de muur hangen? Dan kost dat waarschijnlijk niet heel veel. Wil jij echter een draaibare en kantelbare TV beugel voor een grote TV? Dan ben je al een stuk meer geld kwijt.

Door verder te kijken dan de eerste optie ontdek je soms betere TV beugels voor een lagere prijs. Koop dus niet zomaar de eerste TV beugel die je tegenkomt. In onze top 5 beste TV beugels hebben wij TV beugels uit allerlei prijsklassen opgenomen!


Wat is de beste TV beugel van 2023? 

Wat zijn goede TV beugel aanbiedingen en welke TV beugel is het beste? Je ontdekt het in de onderstaande sectie. Aan de hand van onze testresultaten hebben wij namelijk een top 5 beste TV beugels opgesteld. Hierbij hebben wij TV beugels uit verschillende prijsklassen en categorieën opgenomen in onze top 5 zodat er voor iedereen een perfect model tussen zit.

Hieronder hebben wij voor elke TV beugel uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke TV beugel voor je op een rijtje gezet. Bekijk deze dus goed om er achter te komen of deze TV beugel geschikt is voor jou. De eindbeoordeling is gebaseerd op onze beste TV beugel test 2023 en reviews van andere consumenten.

1. LifeGoods TV Muurbeugel met Lange Arm

Best geteste TV Beugel

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

TV beugel kopen? Op de eerste plaats hebben wij de LifeGoods TV Muurbeugel met Lange Arm uitgeroepen tot beste koop TV beugel van dit moment. Zo beschikt deze TV beugel over een lange arm welke zowel draaibaar als kantelbaar is. Deze TV beugel is geschikt voor televisies van 26 inch tot wel 55 inch.

Een ander voordeel van de LifeGoods TV Muurbeugel met Lange Arm is dat hij volledig zwart is en dus in vrijwel ieder interieur te plaatsen is zonder dat het stoort. Doordat je de TV beugel kunt draaien en kantelen kun je de televisie gemakkelijk in de perfecte positie krijgen.

Zo is de LifeGoods TV Muurbeugel met Lange Arm 180 graden draaibaar en heeft hij een kantelhoek van 20 graden. Hierdoor geniet jij vanuit iedere plaats in je huis van de ideale kijkhoek. Wil je meer weten over deze beste koop TV beugel? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen LifeGoods TV Muurbeugel met Lange Arm

 • 180 graden draaibaar en 20 graden kantelbaar
 • Geschikt voor TV van 26 inch tot 55 inch
 • Geschikt voor vrijwel ieder merk TV

Nadelen LifeGoods TV Muurbeugel met Lange Arm

 • TV beugel weegt wel wat

2. Hama Full Motion XL 3 sterren

Hama Full Motion XL 3 sterren

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats hebben wij de Hama Full Motion XL 3 sterren geselecteerd. Deze TV beugel is namelijk geschikt voor middelgrote televisies en heeft een draaibare beugel waardoor jij de televisie tot 180 graden kunt draaien. Dit is ideaal als de TV op een plek staat terwijl jij vanuit een lastige hoek ernaar wilt kijken.

Naast draaibaar is de Hama Full Motion XL 3 sterren ook kantelbaar. Het materiaal van deze TV beugel is erg sterk en voelt zeer stevig aan. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken dat je televisie uit het niets naar beneden komt zetten. 

Voordelen Hama Full Motion XL 3 sterren

 • Gemakkelijk te installeren
 • Erg stevig materiaal
 • Draai- en kantelbaar

Nadelen Hama Full Motion XL 3 sterren

 • Door de beugel zit er ruimte tussen de TV en muur

3. Vogel's Thin 505

Vogel's Thin 505

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar een platte TV beugel? Dan ben jij op zoek naar de Vogel's Thin 505. Deze is namelijk als beste uit onze test gekomen in de categorie platte TV beugels. Zo is deze TV beugel er in twee varianten te verkrijgen, namelijk een geschikt voor 26 tot 55 inch en een geschikt voor 40 tot 60 inch.

Verder kun je jouw televisie met de Vogel's Thin 505 heel erg strak op de muur zetten waardoor je geen last hebt van een grote ruimte tussen de TV en de muur. Verder is deze TV beugel geschikt om een OLED televisie aan de wand te bevestigen. Ook krijg je op deze TV beugel een levenslange garantie als je hem via de bovenstaande button aanschaft.

Bij de Vogel's Thin 505 wordt een handleiding, montagemateriaal, S-pluggen en een waterpas meegeleverd. Verder is de installatie volgens andere consumenten zeer eenvoudig en is het materiaal van uitstekende kwaliteit.

Voordelen Vogel's Thin 505

 • Flexibele beugel
 • Bouwkwaliteit is zeer goed
 • Geschikt voor OLED televisies

Nadelen Vogel's Thin 505

 • Niet draai- en kantelbaar

4. Universele TV Muurbeugel 37-70 Inch

Universele TV Muurbeugel 37-70 Inch

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar een draai- en kantelbare TV beugel? Dan is de Universele TV Muurbeugel 37-70 Inch misschien iets voor jou. Deze TV beugel is geschikt voor middelgrote- en grote televisies. Zo kun je met deze TV beugel televisies van 37 tot wel 70 Inch opgangen. 

Daarnaast is de Universele TV Muurbeugel 37-70 Inch ook universeel en hang je er dus een Samsung, Sony, Philips, LG, Panasonic en nog tal van andere merk televisies mee op. Deze TV beugel heeft ook nog eens een ontzettend goede draagkracht waardoor hij tot wel 40 kilo kunt dragen.

Het stevige ontwerp van de Universele TV Muurbeugel 37-70 Inch zorgt er voor dat jij je totaal geen zorgen hoeft te maken over of deze TV beugel het houdt of niet. De zwarte kleur zorgt er tevens voor dat hij goed in elk interieur past. Verder is deze TV beugel 10 graden kantelbaar.

Voordelen Universele TV Muurbeugel 37-70 Inch

 • 10 graden kantelbaar
 • Geschikt voor middelgrote- en grote televisies
 • Inclusief montagematerialen

Nadelen Universele TV Muurbeugel 37-70 Inch

 • Niet geschikt voor erg kleine televisies

5. TV beugel | Monitor beugel | Max. gewicht: 30 kg

TV beugel | Monitor beugel | Max. gewicht: 30 kg

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de TV beugel | Monitor beugel | Max. gewicht: 30 kg geselecteerd. Ook deze TV beugel beschikt namelijk over heel wat handige functionaliteiten. Deze TV beugel is vooral geschikt voor kleine- en middelgrote televisies. Zo is deze TV beugel geschikt voor televisies van 17 inch tot wel 55 inch.

De TV beugel | Monitor beugel | Max. gewicht: 30 kg heeft dus een maximaal draagvermogen van 30 kilogram. Hierdoor kan hij ieder televisie merk met een inch tussen 17 en 55 makkelijk dragen. Verder is de minimale afstand tot de muur 100 millimeter en de maximale afstand tot de muur 470 millimeter.

Het kantelbereik van de TV beugel | Monitor beugel | Max. gewicht: 30 kg is 20 graden en het zwenkbereik van deze TV beugel gaat tot 90 graden. Verder krijg je bij aanschaf van deze TV beugel tot wel 5 jaar garantie. 

Voordelen TV beugel | Monitor beugel | Max. gewicht: 30 kg

 • Geschikt voor kleine- en middelgrote televisies
 • Kantelbereik van 20 graden en zwenkbereik van 90 graden
 • Garantie van 5 jaar

Nadelen TV beugel | Monitor beugel | Max. gewicht: 30 kg

 • Niet geschikt voor grote televisies

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel TV beugels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten TV beugels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de TV beugels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste TV beugels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>