• Home
 • /
 • Tuin
 • /
 • Beste Tuinslanghaspel [Test 2022]

Laatste update: juni 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Tuinslanghaspel

GARDENA Wandslangenbox Slanghouder

Als je de beste tuinslanghaspel 2022 wil kopen, dan is er volgens onze experts maar één keuze: deze GARDENA Wandslangenbox Slanghouder!

Met de GARDENA Wandslangenbox Slanghouder krijg je alles wat je nodig hebt in een tuinslanghouder. Deze tuinslanghaspel aanbieding moet je dus niet voorbij laten schieten. Check op de rode button hieronder de beste prijs!

Op zoek naar de beste tuinslanghaspel? Dan weet je misschien niet zo goed waar je op moet letten. Een tuinslanghaspel kopen op internet kan lang duren als je niet weet wat een goede tuinslanghaspel is, en welke de beste tuinslanghaspel is voor jou.

Er zijn natuurlijk verschillende soorten tuinslanghaspel aanbiedingen te vinden. Welke tuinslanghaspel past het beste bij mij? En hoe vind ik de beste tuinslanghaspel 2022? Kun je blind vertrouwen op de beste tuinslanghaspel volgens de consumentenbond - of kun je beter de beste tuinslanghaspel zelf uitkiezen?

Dit soort vragen gaan we zo goed mogelijk beantwoorden in onze tuinslanghaspel test. Op deze pagina vind je de beste tuinslanghaspels, van luxe varianten tot goedkope tuinslanghaspels. Allemaal getest en vergeleken om de beste prijs te garanderen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tuinslanghaspels

Beste koop Tuinslanghaspel
1.  GARDENA Wandslangenbox Slanghouder

Beste automatische Tuinslanghaspel
2. Kärcher Automatische Slanghaspel

Beste Wandslangenbox 
3. Hyundai wandslangenbox

Beste  Tuinslanghaspel voor grote tuinen
4. Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox

Beste Budget Tuinslanghaspel 
5. GARDENA AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen

Top 10 Beste Tuinslanghaspels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Tuinslanghaspels.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Tuinslanghaspel?

Bij een tuinslanghaspel kopen kun je de onderstaande punten beter goed doorlezen. Je kunt natuurlijk altijd rekenen op de beste tuinslanghaspel volgens de consumentenbond, maar nog beter kun je deze tuinslanghaspels zelf uitkiezen. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat de tuinslanghaspel die je koopt goed past in je schuur, of waar je hem ook maar wilt gebruiken!

Slang

Een tuinslanghaspel zonder slang is natuurlijk niks waard. Heb je er al één? Dan kun je een tuinslanghaspel zonder slang kopen, om de slang in op te bergen. Maar in de meeste gevallen kun je het beste kiezen voor een tuinslanghaspel inclusief slang!

Lengte

Weet je niet hoe lang je tuinslang is? Meet dat dan eerst even goed na voor je een tuinslanghaspel kopen gaat. Dit is belangrijk omdat je anders niet de volledige tuinslang in je haspel kwijt kunt.

Beweegbaarheid

Als je met de tuinslang aan de andere hoek van de tuin moet zijn, is het wel zo handig dat je een flexibele tuinslanghaspel koopt. Sommige goede tuinslanghaspels kun je draaien of zelfs gedeeltelijk loshalen van de muur. Dat komt goed van pas als je bijvoorbeeld op lange afstand of in een lastige hoek moet werken.

Slangrem

Om schade aan je tuinslang te voorkomen, is een slangrem aanbevolen. Dit zorgt ervoor dat je tuinslang niet beschadigd raakt door hem geleidelijker in te trekken als je hem loslaat. Dat is ook veiliger voor jou, omdat de slang zo geen wilde bewegingen maakt door het terugtrekmechanisme.

Automatische slangopwikkeling

Je wil bij een tuinslanghaspel altijd een product hebben met automatische slangopwikkeling. Dit houdt in dat de slang zichzelf automatisch oprolt, zodat je hem niet laat slingeren in de tuin.


Wat is de beste Tuinslanghaspel van 2022? 

Een goede tuinslanghaspel vinden in 2022 is lastig - maar dankzij Top-X niet meer. We hebben alle beste tuinslanghaspels 2022 opgezocht en vergeleken in onze tuinslanghaspel test 2022. Zo weten we zeker dat de beste tuinslanghaspel voor jou ook in deze lijst staat. Je vindt de beste prijs voor elk artikel onder de rode knop, zodat je ook nog eens bespaart op je tuinslanghaspel!

1. GARDENA Wandslangenbox Slanghouder

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals we eerder al zeiden is de GARDENA Wandslangenbox Slanghouder de beste tuinslanghaspel 2022, en die hebben we niet zomaar uitgekozen!

Dankzij het handige scharnier kun je de tuinslang in een hoek van meer dan 180 graden draaien tijdens het gebruik. Dat voorkomt knakken in de slang, en zorgt er dus voor dat je nog veel langer met het product kunt doen.

Ook is deze GARDENA Wandslangenbox Slanghouder beschermd tegen weersomstandigheden, zowel tegen UV-straling van de zon als vrieskou en regen.

Gebruik je de slang even niet meer? De GARDENA Wandslangenbox Slanghouder kan opgerold worden op een geleidelijke manier, dankzij de automatische rem die op de slanghouder zit. Hierdoor voorkom je dus allerlei soorten schade aan je tuinslang. Kortom een super praktisch product voor tuinslangen tot 25 meter!

Voordelen GARDENA Wandslangenbox Slanghouder

 • Beschermt je tuinslang voor langere levensduur
 • Bestand tegen vorst, regen of hitte
 • Automatisch oprolbaar
 • Inclusief slang

Nadelen GARDENA Wandslangenbox Slanghouder

 • Slechts 25 meter aan tuinslangcapaciteit

2.  Kärcher Automatische Slanghaspel

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Kärcher Automatische Slanghaspel is een slanghaspel die we niet konden missen in deze lijst. Waarschijnlijk ken je het merk Kärcher al wel, en daar is een reden voor - ze maken de beste huis-tuin en keukenapparatuur die je maar kunt bedenken. Deze Kärcher Automatische Slanghaspel is daar geen uitzondering op!

Je kunt de Kärcher Automatische Slanghaspel kopen in een 20 meter variant en een 30 meter variant. Beiden zijn qua kwaliteit en uiterlijk identiek, en je kunt zo dus makkelijk een tuinslanghaspel kiezen die echt goed past. 

De Kärcher Automatische Slanghaspel rolt automatisch op, maar wel op een veilige manier door de slangrem. Deze kickt automatisch in als de slang te snel wordt teruggetrokken en dat verbetert de veiligheid van dit product.

In de winter is een tuinslang nooit een goed idee. Daarom kun je hem gewoon loshalen door één pin eraf te halen, en makkelijk opbergen in de schuur of kast. Zo voorkom je schade aan de tuinslanghaspel, zonder enige moeite!

Voordelen Kärcher Automatische Slanghaspel

 • Zowel in 20 meter als 30 meter variant beschikbaar
 • Slangrem voorkomt schade
 • Makkelijk op te bergen in de winter
 • Inclusief slang

Nadelen Kärcher Automatische Slanghaspel

 • Minder geschikt voor grotere tuinen

3. Hyundai wandslangenbox

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Hyundai wandslangenbox is de volgende tuinslanghaspel die we hebben geselecteerd, en van het gerenommeerde bedrijf Hyundai kun je alleen de beste kwaliteit verwachten. Je kan de Hyundai wandslangenbox krijgen als muurhaspel, met een lengte van 20 meter - geschikt voor kleinere tuinen dus.

De Hyundai wandslangenbox wordt geleverd inclusief een sproeiset. Dat is een super handig stuk gereedschap voor als je veel bloemen of struiken in de tuin hebt die gesproeid moeten worden. Deze kun je makkelijk monteren op de meegeleverde slang, en binnen no time heb je je hele tuin netjes gesproeid!

Ook in de winter is de Hyundai wandslangenbox een top product, omdat je hem met het grootste gemak van de muur kunt halen. Dit voorkomt vorstschade en maakt het makkelijk om de tuinslang het hele jaar door te bewaren!

Voordelen Hyundai wandslangenbox

 • Inclusief sproeiset
 • Geschikt voor kleine tuinen
 • Automatisch oprolbaar
 • Niet te duur

Nadelen Hyundai wandslangenbox

 • Niet voor grotere tuinen

4. Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox ziet er op het oog uit als een brandslang door de rode kleur, maar dat is het zeker niet. Het is één van de beste tuinslanghaspels 2022, door de flexibele inzetbaarheid en de geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Je kan deze tuinslanghaspel al krijgen voor een hele lage prijs (zie de rode knop) - en daarvoor krijg je een hoop handige dingen terug. Zo kun je met de Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox zelf bepalen hoe ver je de slang uittrekt en op welke lengte je stopt, dankzij het intuïtieve oprolsysteem van Kreator.

Ben je klaar met sproeien, dan kun je de Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox makkelijk op laten rollen - hiervoor hoef je zelf niks te doen, behalve een korte ruk aan de slang te geven. Door de lage druk en dunne diameter van deze Kreator KRTGR6705 tuinslanghaspel kun je hem het beste gebruiken voor het sproeien van planten - in een kleinere tuin, want hij is maar 20 meter lang.

Voordelen Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox

 • Geschikt om planten water te geven
 • Goedkoop
 • Rolt makkelijk op

Nadelen Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox

 • Weinig waterdruk

5. GARDENA AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot komen we bij de GARDENA AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen! Dit is een tuinslanghaspel die je perfect kunt gebruiken als je geen zin hebt om veel geld uit te geven. Je kan deze slangenwagen inzetten in enorme tuinen, door het bereik van 40 tot 60 meter (afhankelijk van je keuze).

Hierdoor is de GARDENA AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen de beste tuinslanghaspel voor langere afstanden. Je kan zo dus je hele tuin besproeien of een zwembad vullen aan de andere kant van je tuin. 

Als we het hebben over prijs-kwaliteitsverhouding is de GARDENA AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen één van de beste opties op dit moment. Voor een enorm laag prijsje kun je dus zonder problemen je hele tuin voorzien van water. 

De zwengel kun je aan beide kanten gebruiken, en door de wieltjes ben je extra flexibel in het gebruik van de tuinslang. Super handig dus als je aan alle kanten van je tuin wil sproeien of de ramen van je huis wil wassen!

Voordelen GARDENA AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen

 • Flexibel te gebruiken
 • 40 of 60 meter bereik
 • Perfect voor gemiddelde grootte tuinen

Nadelen GARDENA AquaRoll CleverRoll S Set Slangenwagen

 • Geen automatisch oprolsysteem

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel tuinslanghaspels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tuinslanghaspels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tuinslanghaspels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tuinslanghaspels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>