fbpx

Publicatie datum: 26 juli, 2023

Door: Thea

Best Geteste Tuinbank

Sunyard Wales tuinbank 150cm

Sunyard Wales tuinbank 150cm

De Sunyard Wales tuinbank 150cm zorgt ervoor dat jij deze zomer heerlijk in de tuin kan zitten. Het is namelijk een comfortabele bank waar ruimte is voor maar liefst 3 personen. Daarnaast is het product gemakkelijk te installeren en dit kan door iedereen gedaan worden. Het is ook nog is een echte toevoeging aan de tuin aangezien het meer sfeer geeft. De bank gaat zolang mee dat het over een paar jaar nog steeds van dezelfde kwaliteit is!

In de lente en de zomer wil je zoveel mogelijk buiten zijn. Het is belangrijk om de buitenruimte van je huis onderhanden te nemen. Of je nou een grote tuin hebt, een klein balkon, of een overdekt terras, iedereen wil een gezellige sfeer creëren.

Daarmee wordt dan vooral de buitenruimtes bedoeld. Maar waar moet je beginnen? Met een tuinbank natuurlijk! Tuinbanken zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kan iedereen zijn tuinbank gebruiken op te werken, studeren maar natuurlijk ook om lekker op te chillen. Met een tuinbank haal je het binnengevoel naar buiten.   

Daarom hebben wij van Top-X de beste producten getest. Op die manier hebben we een ultieme Top 5 kunnen vormen van de tuinbanken. Ben jij benieuwd naar de beste tuinbanken? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

53

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tuinbanken

Sunyard Wales tuinbank 150cm

Beste koop tuinbank
1. Sunyard Wales tuinbank 150cm

Lifestyle Rimini lounge tuinbank

Beste tweezits tuinbank
2. Lifestyle Rimini lounge tuinbank

Intenso Averti lounge tuinbank

Beste luxe tuinbank
3. Intenso Averti lounge tuinbank

Forza Euro lounge tuinbank

Beste lounge tuinbank
4. Forza Euro lounge tuinbank 215cm

R&S Design Braga lig- en schommelbank 235x118cm

Beste schommel tuinbank
5. R&S Design Braga lig- en schommelbank

Top 10 Beste Tuinbanken

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire tuinbanken bij één van de grootste webshops in Nederland.

De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de tuinbank test 2023.


Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinbank?

Bij het aanschaffen van een tuinbank zijn er een aantal criteria die je in gedachten moet houden. Hiermee voorkom je namelijk een miskoop en vergroot je de kans dat je het beste tuinbank voor jou in huis haalt. De belangrijkste criteria uit onze beste tuinbank test 2023 hebben wij hieronder toegelicht.

Dus welke tuinbank is het beste? Na een hoop tuinbanken te hebben getest hebben wij een top 5 beste tuinbanken samengesteld. De onderstaande criteria hebben wij uiteraard meegenomen in ons onderzoek. Wil jij weten wat de beste tuinbank van 2023 is? Lees dan snel verder!

Afmetingen

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen van de tuinbank. Je wil natuurlijk wel weten of de tuinbank niet te groot is voor de buitenruimte. Het is daarom belangrijk om goed de afmetingen te kijken en om de plek waar je de tuinbank wil neerzetten op te meten. 

In de productomschrijving van de tuinbanken staat vaak hoe lang de tuinbank is. Ook is er bij de meeste tuinbanken een productfoto te zien waarin alle afmetingen zijn weergegeven. 

Materiaal

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de tuinbanken. Zo bestaan de meeste tuinbanken uit hardhout of aluminium. Beide materialen zijn geschikt om het hele jaar door buiten te staan. 

Voor de tuinbanken die gemaakt zijn van hardhout is het raadzaam om ze een keer per jaar in de olie of in de beits te zetten. Door dit een keer per jaar te doen verzorg je het hout en kan je langer van de tuinbank genieten. 

Montage 

Als derde is het belangrijk om rekening te houden met eventuele montage van de tuinbank. De meeste tuinbanken worden geleverd in de verpakking om beschadiging te voorkomen. Een aantal tuinbanken worden in losse onderdelen aangeleverd. Deze zijn makkelijk zelf te monteren. 

Garantie

Als laatste is het belangrijk om de garantieperiode van de tuinbanken te controleren. De garantieperiode is meestal twee jaar. Mocht de tuinbank binnen de garantieperiode stuk gaan dan kan dit gemakkelijk worden opgelost met de verkoper.

Let op! Zorg dat je gedurende de gehele garantieperiode het aankoopbewijs bewaard. Dit is namelijk je garantie bewijs. 


Wat is de beste tuinbank van 2023? 

Welke tuinbank is het beste en welke tuinbank past het beste bij jouw wensen en behoeften? De antwoorden op deze vragen ga je in de onderstaande sectie ontdekken. Wij hebben aan de hand van onze beste tuinbank test namelijk een handige top 5 beste tuinbank opgesteld.

Hieronder hebben wij voor elke tuinbank uit onze top 5 beste tuinbanken een korte product omschrijving toegelicht. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke tuinbank benoemd. Hierdoor weet je precies welke tuinbank het beste bij jou past!

1. Sunyard Wales tuinbank 150cm

Sunyard Wales tuinbank 150cm

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Design

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Na een hoop testen hebben wij de Sunyard Wales tuinbank 150cm verkozen tot beste tuinbank 2023! Deze tuinbank is gemaakt van teakhout, dit is een vettige houtsoort waardoor de tuinbank zeer geschikt is om het hele jaar door buiten te staan. 

Deze tuinbank zal in de loop van de seizoenen een steeds stoerder uiterlijk krijgen, dit komt door de houtsoort. Een van de eigenschappen van Teak is namelijk dat het vergrijst door de weersomstandigheden, maar niet getreurd door het hout in de olie of beits te zetten krijgt het hout zijn normale kleur weer terug. 

Wil jij gezellig met iemand op het bankje zitten? Dat kan gemakkelijk omdat het bankje 150 cm breed is. Hierdoor zit je met ze tweeën ruim op de bank. Je kunt samen genieten van het weer of samen lekker een gesprek voeren in de buitenlucht in plaats van binnen.

Voordelen Sunyard Wales tuinbank 150cm

 • Goede kwaliteit 
 • Wordt geleverd met extra bout en moer
 • Gemakkelijk te monteren

Nadelen Sunyard Wales tuinbank 150cm

 • Moeren en bouten zijn niet van roestvrijstaal

2. Lifestyle Rimini lounge tuinbank

Lifestyle Rimini lounge tuinbank

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plek hebben wij de Lifestyle Rimini lounge tuinbank als beste tweezits tuinbank. Deze tweezits tuinbank is gemaakt van aluminium en omspannen met rope (gevlochten kunststof). Deze tuinbank is gemaakt om ultiem te kunnen relaxen en genieten van het heerlijke weer.

Deze materialen zijn geschikt om buiten te laten staan, echter wordt wel geadviseerd om de tuinbank gedurende de winterperiode op te bergen. Mocht je hier geen plek voor hebben dan wordt er geadviseerd de tuinbank onafgedekt buiten te laten staan.

Het design van de Lifestyle Rimini lounge tuinbank in combinatie met de kleur Royal Grey geeft de tuinbank een moderne en frisse uitstraling. 

Voordelen Lifestyle Rimini lounge tuinbank

 • Gemakkelijk schoon te maken en de kussens behouden hun kleur
 • Ook verkrijgbaar in hoekbankopstelling
 • Goede kwaliteit

Nadelen Lifestyle Rimini lounge tuinbank

 • Berg de kussens op een droge, donkere en geventileerde plek op om kwaliteit te behouden

3. Intenso Averti lounge tuinbank

Intenso Averti lounge tuinbank

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Intenso Averti lounge tuinbank geplaatst als beste luxe tuinbank! Deze tuinbank is gemaakt van een combinatie van Wicker (een soort vlechtwerk van Teakhout) en aluminium.

Deze combinatie van materialen geeft de Intenso Averti lounge tuinbank een luxe uitstraling. Doordat het vlechtwerk van Teakhout is gemaakt is deze tuinbank laag in onderhoud. 

Deze tuinbank is geschikt voor twee personen, maar je kan er natuurlijk in je eentje heerlijk op liggen loungen. De kussens die op de afbeelding te zien zijn worden bij deze tuinbank geleverd. Het enige wat je nog moet doen als de tuinbank geleverd wordt is de kussens erop leggen en lekker genieten van deze heerlijke lounge tuinbank. 

Voordelen Intenso Averti lounge tuinbank

 • Weinig onderhoud nodig
 • Materiaal van erg goede kwaliteit
 • Inclusief kussens

Nadelen Intenso Averti lounge tuinbank

 • De kleur van de kussens kan niet worden aangepast
 • Kussens moeten binnen bewaard worden

4. Forza Euro lounge tuinbank

Forza Euro lounge tuinbank

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plaats hebben wij de Forza Euro lounge tuinbank geselecteerd als beste lounge tuinbank. Deze tuinbank is gemaakt van Wicker (vlechtwerk) en aluminium. Deze tuinbank is van goede kwaliteit en onderhoudsarm door het materiaal.

Het design en de kleur Moss Green geeft de Forza Euro lounge tuinbank zijn luxe uitstraling. De kussens die op de afbeelding te zien zijn worden bij de bank geleverd. Het is dus niet nodig om de kussens er los bij te bestellen.

De kussens zijn dik en van goede kwaliteit waardoor de tuinbank erg lekker zit. De tuinbank hoef je niet zelf in elkaar te zetten, het enige wat je wel moet doen is de kussens op de tuinbank leggen. 

Voordelen Forza Euro lounge tuinbank

 • Goede kwaliteit
 • Uniek design

Nadelen Forza Euro lounge tuinbank

 • Kussens moeten binnen bewaard worden
 • Kussens kunnen alleen geleverd worden in een standaard kleur

5. R&S Design Braga lig- en schommelbank

R&S Design Braga lig- en schommelbank 235x118cm

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de R&S Design Braga lig- en schommelbank geselecteerd als beste schommelbank. Deze schommelbank is gemaakt van meranti, waardoor de tuinbank onderhoudsarm is.

Ook krijgt de tuinbank door dit materiaal een luxe uitstraling. Deze tuinbank heeft genoeg plek voor drie personen. De tuinbank moet nog wel in elkaar gezet worden, maar gelukkig is deze makkelijk te monteren aan de hand van een instructieboekje.

De kussens die op de afbeelding te zien zijn worden bij de tuinbank geleverd in de kleur zwart. Je hoeft zelf geen kussens los te bestellen, dat scheelt weer tijd en geld! De kussens zijn lekker dik waardoor de tuinbank heel comfortabel is om lekker op te relaxen. 

Voordelen R&S Design Braga lig- en schommelbank

 • Geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar
 • Uitstekende kwaliteit materiaal
 • Heerlijk om mee te schommelen

Nadelen R&S Design Braga lig- en schommelbank

 • Niet het goedkoopste model

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel tuinbanken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tuinbanken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tuinbanken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tuinbanken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>