fbpx

Publicatie datum: 20 januari, 2023

Door: Sam

Best Geteste Tripod

LURK® 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod

LURK® 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod

Op zoek naar de beste tripod van 2023? Dan zoek je de LURK® 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod. Deze tripod beschikt namelijk over alles dat jij nodig hebt. Zo klemt hij jouw telefoon zeer stevig en is ook het statief heel stabiel. Verder beschikt hij over een bluetooth functie en wordt er een afstandsbediening meegeleverd. Je schiet dus gemakkelijk vanaf een afstandje de leukste foto's dankzij deze tripod.

Wil je meer weten over deze beste tripod? Klik dan gauw op de onderstaande knop!

Vaak kregen wij de vraag: ''Welke tripod is het beste?''. Om achter het antwoord op deze vraag te komen hebben wij van Top-X tientallen tripods met elkaar vergeleken in onze beste tripod test.

Bij het uitvoeren van onze tripod test hebben wij verschillende modellen vergeleken op enkele belangrijke criteria.

Aan de hand van de testresultaten uit onze beste tripod test, hebben wij een handige top 5 beste tripods weten op te stellen. In dit artikel ontdek je daarom de beste tripods van dit moment.

Ook hebben wij de belangrijkste criteria voor het kiezen van een goede tripod voor je op een rijtje gezet. Benieuwd welke tripod het beste bij jou past en waar je op moet letten? Lees dan gauw verder en je ontdekt het antwoord!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

47

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tripods

LURK® 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod

Beste koop tripod
1. LURK® 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod

LifeGoods Tripod Statief

Beste tripod voor telefoon
2. LifeGoods Tripod Statief

Vibrix Jmary telefoon statief

Beste tripod camera
3. Vibrix Jmary telefoon statief 

A Sunny Day Statief camera

Beste tripod met afstandsbediening
4. A Sunny Day Statief camera

LUQ Mini Statief Smartphone

Beste goedkope tripod smartphone
5. LUQ Mini Statief Smartphone


Top 10 Beste Tripods

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste tripods! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een tripod?

Een tripod kopen kan een lastige klus zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende opties. Wij helpen je daarom graag bij het maken van de beste keuze.

Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste tripod test voor je op een rijtje gezet. Deze critria helpen jou bij het maken van de beste keuze en het voorkomen van een miskoop. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste tripod volgens de consumentenbond test.

Ga dus niet zomaar voor een tripod aanbieding, maar vergelijk meerdere opties kritisch om de beste keuze te kunnen maken. 

Draagvermogen

Een eerste zeer belangrijke punt van aandacht is het draagvermogen van een tripod. Omdat er allerlei soorten tripods zijn, zijn er ook modellen welke een verschillend draagvermogen hebben.

Bedenk dus vooraf goed waar voor je de tripod gaat gebruiken. Moet hij een telefoon vast kunnen houden of moet hij ook geschikt zijn om jouw camera te kunnen dragen?

Het draagvermogen en de geschiktheid van een tripod vind je in de productomschrijving van een tripod. Neem dus zeker even de tijd om dit goed door te lezen en voorkom hiermee gemakkelijk een mogelijke miskoop.

Materiaal

Ook het materiaal is hierbij een belangrijk aandachtspuntje. Zo kan het per model ook verschillen van wat voor materiaal zij gemaakt zijn. Een statief van plastic is over het algemeen een stuk minder sterk en stabiel dan een statief van aluminium of metaal.

Wil jij dus een grote camera vast kunnen zetten op een tripod? Dan raden wij aan voor een stevig materiaal te gaan zodat hij het gewicht goed aankan en ook goed stabiel blijft staan.

Formaat

Ook het formaat is hierbij erg belangrijk. Er zijn namelijk tripods welke alleen geschikt zijn voor telefoons, maar ook modellen die geschikt zijn voor camera's of zelfs tablets.

Bedenk dus ook goed wat voor soort apparaat jij op de tripod wilt gaan plaatsen voordat je zomaar een model aanschaft. In onze top 5 vind je verschillende soorten tripods welke geschikt zijn voor verschillende soorten apparaten.

Budget

Als laatste aandachtspunt bepaalt ook het budget wat de beste optie is. Er zijn namelijk tripods in goedkope en duurdere prijsklassen. Hierbij zijn dure modellen niet altijd beter en ook goedkoop is niet bij voorbaat duurkoop.

Om jou te helpen bij het vinden van de beste optie hebben wij in onze top 5 goede tripods uit verschillende prijsklassen opgenomen.


Wat zijn de beste tripod?

Welke tripod is het beste? Dit ontdek je in de volgende sectie. Hier vind je namelijk onze top 5 beste tripods van 2023. Bij het uitvoeren van onze beste tripod test hebben wij op verschillende criteria gelet waaronder ook verschillende soorten tripods en prijsklassen. 

Je ontdekt hieronder daarom de 5 beste tripods uit verschillende prijsklassen. Ook vind je verschillende soorten zoals de beste optie voor telefoon en de beste optie voor een camera.

Ben jij benieuwd welke tripod het beste bij jou past? Lees dan gauw verder!

1. LURK® 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod

LURK® 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wat is nou de beste koop tripod van 2023? Volgens onze test is dat overduidelijk de LURK® 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod.

Deze tripod beschikt namelijk over zeer veel voordelen, een goede kwaliteit en een relatief lage prijs. Deze triipod heeft namelijk een 3-in-1 functie waaroor hij geschikt is voor actie camera's, normale camera's, smartphones en webcams.

Je kunt je elektronisch apparaat gemakkelijk klemmen in de stevige klem welke je ook makkelijk kunt aanpassen naar het formaat van jouw device. Verder kun je dit model in twee varianten aanschaffen, namelijk met een werkhoogte van 22 cm en 25 cm.

De LURK® 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod wordt geleverd met afstandsbediening waardoor jij de foto's vanaf een afstandje kan schieten. Dit werkt door middel van Bluetooth. Het maximale gewicht dat dit model aan kan is 3 kg.

Voordelen LURK® 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod

 • Wordt geleverd inclusief Bluetooth afstandsbediening
 • Geschikt voor smartphones, camera's en webcams
 • De poten zijn gemakkelijk te verstellen
 • Je kunt dit model in twee verschillende werk hoogte aanschaffen

Nadelen LURK® 3 in 1 Flexibele Octopus Tripod

 • Maximaal houdbaar gewicht is 3 kg

2. LifeGoods Tripod Statief

LifeGoods Tripod Statief

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats is de LifeGoods Tripod Statief geëindigd in onze top 5. Ook deze tripod is geschikt voor verschillende apparaten zoals een camera, telefoon of GoPro. 

De LifeGoods Tripod Statief is verkozen tot beste tripod voor telefoon dankzij zijn stevige materialen en stabiele werking. De aluminium poten zorgen er voor dat het model zeer licht is, maar toch erg stevig staat.

Je kunt de LifeGoods Tripod Statief dus gemakkelijk overal mee naar toe nemen om zo de mooiste foto's te schieten. De maximale belastbaarheid van dit model bedraagt 3 kg.

Verder weegt hij maar 1100 gram en komt hij in een luxe draagtas. De hoogte is verstelbaar tot 156 cm. Ook heeft hij een handige smartphone houder welke je gemakkelijk aanpast naar het formaat van jouw telefoon.

Voordelen LifeGoods Tripod Statief

 • Inclusief handige opbergtas om hem overal mee naar toe te nemen
 • Hij weegt maar 1100 gram en is dus gemakkelijk te verplaatsen
 • De hoogte is tot wel 156 cm instelbaar voor extra mooie foto's
 • Wanneer dit model is ingeklapt is hij nog maar 60 cm hoog

Nadelen LifeGoods Tripod Statief

 • Minder makkelijk mee te nemen dan kleine tripods dankzij het grotere formaat

3. Vibrix Jmary telefoon statief 

Vibrix Jmary telefoon statief

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde is de Vibrix Jmary telefoon statief geëindigd in onze top 5 als beste tripod voor camera's. Deze tripod beschikt namelijk over een zeer sterk statief dat gemakkelijk iedere smartphone, camera of actie camera kan dragen. 

De Vibrix Jmary telefoon statief kan gebruikt worden als statief, maar ook kun je deze tripod gebruiken als selfiecamera danzij het handige ontwerp. De Vibrix Jmary telefoon statief komt met twee opzetstukken en een afstandsbediening.

Je kunt de Vibrix Jmary telefoon statief dus ook op een afstandje neerzetten om vervolgens door gebruik van de afstandsbediening foto's te schieten.

De maximale belastbaarheid van de Vibrix Jmary telefoon statief bedraagt 3 kilogram. Daarnaast wordt hij geleverd met een handige opbergtas en is hij ingeklapt slechts 51 cm hoog. Hierdoor neem jij hem gemakkelijk overal mee naar toe.

Voordelen Vibrix Jmary telefoon statief 

 • Het statief is zeer sterk en daardoor geschikt voor veel elektronische apparaten
 • Dit model wordt geleverd met een opbergtas om hem gemakkelijk mee te nemen
 • Dankzij het lichtte gewicht kun je hem gemakkelijk verplaatsen
 • De Vibrix Jmary telefoon statief wordt geleverd met twee opzetstukken voor verschillende apparaten

Nadelen Vibrix Jmary telefoon statief 

 • Afstandsbediening werkt niet met alle apparaten even goed

4. A Sunny Day Statief camera

A Sunny Day Statief camera

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de A Sunny Day Statief camera verkozen tot beste tripod met afstandsbediening. De afstandsbediening van deze tripod werkt namelijk zeer goed en is te gebruiken met iedere telefoon. Ook kun je gemakkelijk een camera kwijt op deze tripod.

De A Sunny Day Statief camera heeft een verstelbare hoogte tot 140 cm. Verder is hij in te klappen tot een hoogte van 52 cm om hem gemakkelijk overal mee naar toe te nemen.

Deze tripod komt inclusief een tas, telefoonhouder en de afstandsbediening die werkt door middel van een Bluetooth verbinding. Je kunt deze tripod ook gebruiken voor spiegelreflexcamera's, compacte camera's en andere soorten camera's.

Dankzij de ingebouwde waterpas zet jij het statief zeer recht om zo de mooiste foto's te kunnen schieten.

Voordelen A Sunny Day Statief camera

 • Verstelbaar van 52 tot 140 cm 
 • Dit model beschikt over een ingebouwde waterpas voor nauwkeurige foto's
 • Gemakkelijk mee te nemen dankzij de inklap functie en het lichtte gewicht

Nadelen A Sunny Day Statief camera

 • Geen klein model dus minder makkelijk mee te nemen

5. LUQ Mini Statief Smartphone

LUQ Mini Statief Smartphone

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De LUQ Mini Statief Smartphone hebben wij verkozen tot beste goedkope tripod. Deze tripod is namelijk de goedkoopste optie uit onze top 5 en beschikt toch over een zeer goede kwaliteit. Zo is dit statief minder groot dan de andere modellen, maar kun je hem wel gemakkelijk overal kwijt.

Deze tripod heeft ook een wat mindere belastbaarheid van slechts 500 gram. Dit is genoeg om bijna iedere telefoon te kunnen dragen.

Verder is hij in hoogte verstelbaar en staat hij zeer stevig. Je schiet dus gemakkelijk mooie foto's met deze tripod. Dankzij het kleinere formaat neem je hem ook nog eens gemakkelijk overal mee naar toe.

Wil je meer weten over deze tripod? Klik dan op de knop hierboven en ontdek gelijk wat de laagste prijs is!

Voordelen LUQ Mini Statief Smartphone

 • Dit model is in hoogte verstelbaar 
 • Dankzij het zeer kleine formaat neem jij hem gemakkelijk mee in een tas
 • Hoogte ingeklapt bedraagt slechts 14,5 cm

Nadelen LUQ Mini Statief Smartphone

 • Niet geschikt voor camera's

Hoeveel soorten tripods hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 tripods getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tripods op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste tripods zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>