Laatste update: april 2022

Door: Thea

Best Geteste Trapverf

Histor Perfect Base Acryl Zijdeglans Trapverf 2,5 liter wit

Het vinden van de beste trapverf kan een uitdaging zijn. Daarom gingen wij in onze test op zoek naar de beste trapverf. En uiteindelijk is er een duidelijke winnaar naar voren gekomen, namelijk de trapverf van Histor!

Deze is verkozen tot de beste trapverf van 2022 en is daarmee ook de beste koop trapverf. En dat is natuurlijk niet zonder reden het geval!

Zo is de lak van de verf voorzien van een zeer hoge hardheid en is deze zeer overloopbaar. Hierdoor is de verf zeer goed geschikt voor trappen. Daarnaast is de verf zowel grondverf als aflak in één!

Een trap is meestal prominent aanwezig in je huis. Het is één van de eerste dingen die mensen zien, zeker als ze naar boven gaan. Je wil dan waarschijnlijk ook dat je trap er netjes en schoon uitziet, begrijpelijk!

En dat kan heel gemakkelijk met behulp van een potje trapverf. Met deze verf kan je je trap voorzien van een mooie kleur en een verzorgd uiterlijk. Er zijn dan ook talloze kleuren, merken en formaten trapverf te koop.

Hierdoor vraag je je misschien wel af: Welke trapverf is het beste? Dat gaan wij je in dit artikel vertellen. Zo hebben wij alle factoren om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste trapverf op een rijtje gezet.

En dat is nog niet alles. Tevens hebben wij tientallen verschillende soorten trapverf op verschillende gebieden met elkaar vergeleken. Zo kunnen wij jou verzekeren van de allerbeste kwaliteit. En als klapper op de vuurpijl akn je aan het eind van dit artikel nog een review verwachten met daarin de allerbeste trapverf!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Trapverven

Beste koop trapverf
1.  Histor Perfect Base Acryl Zijdeglans Trapverf 2,5 liter wit

Beste grote pot trapverf
2. Levis Vloeren en Trappen Verf - Satin - White Touch - 2L

Beste budget trapverf
3. Histor Perfect Base Trapverf Wit - 1 Liter

Beste prijs- kwaliteitverhouding trapverf
4. Rambo Pantserlak Trap Dekkend Zg Ral9010-0,75 Ltr

Beste dekkende trapverf
5. Histor Perfect Base Trapverf - 0,75 liter

Top 10 Beste Trapverven

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste trapverven.


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van trapverf?

Trapverf is een slimme manier om je trap te voorzien van een nieuw, fris uiterlijk. Een trap gebruik je natuurlijk dagelijks, waardoor er al gauw sprake is van slijtage. Trapverf is dan ook erg populair en het aanbod is ontzettend groot.

Hierdoor vraag jij je misschien af: Welke trapverf is het beste? Daarom hebben wij onderstaand een aantal factoren op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste trapverf.

Het is natuurlijk wel zo fijn dat je zelf op zoek kan naar de beste trapverf. Let daarom niet op bijvoorbeeld de beste trapverf volgens de consumentenbond, maar ga aan de hand van onze punten op onderzoek uit!

Kleur

Ten eerste is de kleur van de verf natuurlijk zeer belangrijk. Misschien heb je een prachtige blauwe kleur trapverf gezien.

Dat is nu misschien leuk. Maar vind je die blauw kleur over een paar jaar nog zo mooi? Wanneer je hieraan twijfelt kan je beter kiezen voor een neutrale kleur die past bij de rest van je huis zoals wit of zwart. Hierdoor voorkom je spijt achteraf.

Dekking

Trapverf heeft een bepaalde dekking. Dat wil zeggen: hoeveel lagen verf je moet aanbrengen om de perfect geverfde trap te krijgen.

Bij het ene merk kunnen dat twee lagen zijn, en bij de ander vier of zelfs vijf. Dan ben je dus ook direct langer bezig. Kies daarom een trapverf met een hoge dekking per laag.

Inhoud

Tot slot is het ook verstandig om te letten op de inhoud van het blik verf dat je wil kopen. Heb je een klein trapje om te verven? Dan heb je niet zoveel verf nodig.

Andersom heb je bij een lange trap (of meerdere trappen) ook meer verf nodig. Het loont dan om potten met een grotere inhoud te kopen, zo bespaar je namelijk geld.

Er staat op de potten vaak aangegeven hoeveel vierkante meter trap je ermee kan dekken. Neem dit als uitgangspunt. 


Wat is de beste trapverf van 2022? 

Op basis van een aantal belangrijke factoren zoals de dekking hebben wij een uitgebreide beste trapverf test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende soorten trapverf.

Zo kunnen wij jou verzekeren van de beste kwaliteit verf én beste testresultaten. Je wil immers wel goede trapverf in huis halen natuurlijk! 

De test was dan ook super spannend, maar uiteindelijk wisten een paar zich écht te onderscheiden van de concurrentie. Hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar de beste trapverf van 2022? Dan presenteren wij je graag de top vijf beste trapverven van 2022!

1. Histor Perfect Base Acryl Zijdeglans Trapverf 2,5 liter wit

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Uiteindelijk kan er maar één de beste zijn, zoals met iedere wedstrijd het geval is! En deze Histor perfect base acryl 2,5 liter is verkozen tot veruit de beste.

En dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. Zo heeft de lak een zeer hoge hardheid en is het snel overloopbaar. Hierdoor is het super goed geschikt voor het aanbrengen op de trap!

Daarnaast is de verf goed te reinigen en niet vlekgevoelig. Dan kan je extra leng genieten van je mooie geverfde trap! En ook mooi meegenomen: deze verf is kan dienen als zowel grondverf en aflak in één. 

Voordelen Histor Perfect Base Acryl Zijdeglans Trapverf 2,5 liter wit

 • Erg goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Verf is te gebruiken als grondverf en aflak waardoor je geld kan besparen
 • Niet gevoelig voor vlekjes waardoor je extra lang kan genieten van een mooie trap

Nadelen Histor Perfect Base Acryl Zijdeglans Trapverf 2,5 liter wit

 • Vrij prijzig in verhouding tot andere trapverf

2.  Levis Vloeren en Trappen Verf - Satin - White Touch - 2L

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wanneer je een lange trap of meerde trappen wil verven moet je met zwaar geschut komen. Hiermee bedoelen wij: je hebt veel verf nodig. Je zit dan helemaal goed met de trapverf van het merk Levi's.

Deze bak met verf heet een inhoud van maar liefst 2 liter en is goed voor 20 vierkante meter verf! Daar kan je wel een tijdje mee vooruit dus.

Daarnaast krijg je ook nog eens korting wanneer je er meerdere koopt. Ook is de trap op waterbasis en toepasbaar zonder dat je primer hoeft te gebruiken. Wil je een specifieke kleur? Dan kan je deze laten maken in de speciale verfmengmachine. 

Voordelen Levis Vloeren en Trappen Verf - Satin - White Touch - 2L

 • Goed voor maar liefst 20 vierkante meter 
 • Je eigen kleur laten maken in de speciale verfmengmachine 
 • Wanneer je meer koopt krijg je ook meer korting

Nadelen Levis Vloeren en Trappen Verf - Satin - White Touch - 2L

 • Niet geschikt voor trappen in de garage

3. Histor Perfect Base Trapverf Wit - 1 Liter

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Verf kan best duur zijn, maar dat hoeft niet! Wanneer je op zoek bent naar goede budget trapverf zit je goed met deze pot Perfect Base trapverf van Histor. Ondanks de goedkope prijs krijg je een zeer hoogwaardige kwaliteit trapverf in huis?

Met deze verf blijft de trap jarenlang mooi. Ook wordt slijtage tegengegaan door de slijtvaste lak voor hoogwaardige bescherming. Sterker nog, je kan zelfs de traptreden schoonmaken zonder de verf te beschadigen. Daarnaast is deze verf van Histor geschikt voor op hout, staal en kunststof en heb je keuze uit maar liefst 1250 kleuren dankzij de speciale kleurmengmachine!

Voordelen Histor Perfect Base Trapverf Wit - 1 Liter

 • De verf loopt vrijwel geen slijtage op en is makkelijk schoon te maken met een vochtig doekje
 • Keuze uit maar liefst 1250 kleuren dankzij de speciale kleurmengmachine
 • Met deze trapverf is je trap jarenlang voorzien van een mooie verflaag

Nadelen Histor Perfect Base Trapverf Wit - 1 Liter

 • Er zijn geen schenktuiten voor het overschenken van de verf

4. Rambo Pantserlak Trap Dekkend Zg Ral9010-0,75 Ltr

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wij kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om vijf lagen verf aan te brengen voordat de trap er een beetje mooi uit ziet. Je wil een verf hebben die in twee à drie lagen ook gewoon klaar is.

En dan zit je goed met de Perfect Base trapverf van 0,75 liter. Deze verf is super dekkend waardoor je slechts twee of drie lagen nodig hebt voor een mooie finish.

Daarnaast heb je keuze uit maar liefst 1250 verschillende kleuren dankzij de speciale verfmachine van Histor. Zo zit er sowieso de perfecte kleur voor jou tussen! 

Voordelen Rambo Pantserlak Trap Dekkend Zg Ral9010-0,75 Ltr

 • Zeer goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de verf
 • De verf is super dekkend waardoor je in een paar lagen al klaar bent met schilderen
 • Keuze uit ontzettend veel verschillende kleuren (1250!)

Nadelen Rambo Pantserlak Trap Dekkend Zg Ral9010-0,75 Ltr

 • Inhoud van slechts 0,75 liter

5. Histor Perfect Base Trapverf - 0,75 liter

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Zoek jij de beste budget trapverf? Dan is de Histor Perfect Base Trapverf - 0,75 liter de beste optie voor jou. Deze trapverf is te verkrijgen in 3 verschillende kleuren in de hoeveelheid 0,75 liter.

Je hoeft je dus niet snel zorgen te maken dat je te weinig trapverf hebt om je volledige trap te kunnen schilderen. Ook dekt de trapverf van Histor ontzettend goed waardoor jij niet 4 keer dezelfde trap hoeft te verven.

De verf is op waterbasis en zorgt voor een zijdeglans. Het rendement van de trapverf is 8 vierkante meter waardoor het genoeg is om de meeste trappen in een keer mee te kunnen schilderen.

Meer weten over deze trapverf of de beste prijs ontdekken? Dat kan door op de bovenstaande button te klikken!

Voordelen Histor Perfect Base Trapverf - 0,75 liter

 • Goedkoop
 • LED indicator voor oplaadstatus
 • Twee kleuren beschikbaar

Nadelen Histor Perfect Base Trapverf - 0,75 liter

 • Geen snellaadfunctie

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel trapverven hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten trapverven getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de trapverven op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste trapverven op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>