Laatste update: september 2021

Door: Yara

Best Geteste Traphekje

Safety 1st traphekje 

Het was een erg spannende test, maar uiteindelijke hebben wij een terechte winnaar kunnen kiezen. Namelijk het traphekje van Safey 1st! Deze is verkozen tot veruit het beste traphekje van 2021. En daar zijn wij dan ook alles behalve verbaast over.

Zo is dit traphekje met spijlen verstelbaar van 62 tot 102 centimeter. Zo kan je ook grote openingen heel makkelijk afsluiten voor de fanatieke kleintjes. En als volwassene open je heel handig het hekje met slechts één hand, erg handig wanneer je bijvoorbeeld de boodschappen bi je hebt. 

Daarnaast kan het traphekje in twee richtingen geopend worden en is er geen drempel aanwezig. Echt heel erg handig dus!

Wanneer je honden of kleine kinderen in huis hebt weet je dat deze héél erg ondernemend kunnen zijn. Heel leuk, maar je hebt natuurlijk liever niet dat je jonge hond zelf probeert de trap op te klouteren en vervolgens overal in je bed of badkamer haren achter laat.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de kleintjes. Hoe leuk en ondernemend het is, het is natuurlijk erg gevaarlijk om ze los te laten lopen wanneer er een steile trap aanwezig is. Kans op ongelukken en vallen is dan reëel, en dat wil je natuurlijk niet. 

Gelukkig is de mens ontzettend innovatief en is er tegenwoordig voor ieder (klein) probleem al een goede oplossing gevonden. Zo ook voor dit probleem. En waarschijnlijk heb je al wel door waar we op doelen, namelijk het welbekende traphekje!

Dit is de ideale oplossing om zo kinderen en dieren van de trap te houden. Omdat er natuurlijk ontzettend veel kinderen worden geboren in Nederland (in 2019 waren dit er bijna 170.000) en er ook tamelijk veel honden zijn, is de vraag naar traphekjes reuze.

En door zo’n grote vraag is er natuurlijk ook heel erg veel aanbod. Fijn natuurlijk om ruim de keuze te hebben. Echter kan dit ook een overweldigend gevoel geven, en zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Hoe kies je nou het beste traphekje?

Omdat wij dit overweldigende gevoel erg goed begrijpen, willen we je graag op weg helpen. Daarom hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van het beste traphekje. 

Zo kan jij heel makkelijk het beste traphekje vinden én kopen. En dat is nog niet alles. We hebben ook tientallen verschillende traphekjes met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van alleen de allerbeste kwaliteit.

Daarnaast kan je aan het eind van dit artikel nog een ultieme review verwachten van de beste traphekjes van 2021. Dat maakt de keuze nog net wat makkelijker natuurlijk!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Traphekjes

Beste traphekje
1. Safety 1st wall fix extending traphekje

Beste prijs- kwaliteitverhouding traphekje
2. A3 baby & kids safety door

Beste goedkope traphekje
3. Babydan Danamic

Beste design traphekje
4. A3 Baby & Kids Oslo traphekje

Beste luxe traphekje
5. Oprolbare traphekje

Top 10 beste traphekjes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste traphekje , dit zijn direct de meest verkochte traphekjes bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een traphekje?

Een traphekje is dus een heel erg handig middel om kinderen en honden van de trap af te houden. Zo voorkom je een drukke viervoeter die de slaapkamer achterlaat onder de haren en bescherm je je kindjes tegen een naar ongelukje.

Zoals beloofd zijn wij op zoektocht gegaan naar de belangrijkste punten om rekening mee te houden tijdens het kopen van het beste traphekje. Deze hebben wij onderstaand overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet waar je op moet letten!

Hoogte traphekje

Het eerste punt dat we willen toelichten is de hoogte van het traphekje. Hierbij adviseert de instantie VeiligheidNL dat de minimale hoogte van zo’n hekje ten minste 75 centimeter moet zijn. Dit gemeten vanaf de vloer. 

Dit is 10 centimeter hoger dan de norm voor de meeste traphekjes. Het is gebaseerd op de hoogte van het lichaamszwaartepunt van een éénjarig kind. Zo weet je zeker dat je kind niet alsnog er over heen probeert te klimmen en misschien valt.

Je kan hierbij beter het zekere voor het onzekere nemen, zodat je zeker weet dat er geen nare ongelukken kunnen gebeuren.

Ruimte tussen de vloer en het hekje

Naast de hoogte is de ruimte tussen de vloer en de onderkant van het hekje ook heel erg belangrijk. Is deze ruimte te groot, dan heb je een kans dat je kind eronder door gaat kruipen, en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Daarom mag de ruimte hiertussen eigenlijk niet meer bedragen dan 6,5 centimeter. Zo weet je zeker dat er niks geks kan gebeuren. 

Materiaal

De hekjes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, en soms kunnen ze zelfs helemaal dicht zijn. Je hebt ze dan bijvoorbeeld te koop in plexiglas of kunststof. Het is maar net waarbij je zelf de voorkeur hebt.

Je hebt ze ook te koop van klassiek hout. Hierbij is het dan wel belangrijk dat dit hout goed afgewerkt is, zodat je kind geen splinters krijgt (of jijzelf natuurlijk).

Garantie

Het laatste niet te missen punt dat we bespreken is uiteraard de garantie. Garantie kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Wanneer een producent dan geen garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is.

Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen? Wanneer er dan wat mis blijkt te zijn met het product, heb je ook niks om op terug te kunnen vallen. Niet erg fijn en ook zeker niet geruststellend. 

Zorg er dan ook voor dat de garantie op je toekomstige traphekje ten minste twee jaar is. Wanneer er dan wat mis is met het hekje kan je altijd terugvallen op de garantie. Zo kan je met een gerust hart genieten van je aankoop!


Wat is het beste traphekje van 2021? 

Op basis van bovenstaande punten en nog vele anderen hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende traphekjes. Dit zodat wij jou kunnen garanderen van de allerbeste kwaliteit en hiermee ook de allerbeste testresultaten.

Veel traphekjes gingen gelijk aan elkaar op, en het was dan ook een zeer spannende test. Uiteindelijk hebben we na lang wikken en wegen een paar absolute toppers uit kunnen kiezen.

Deze traphekjes blinken ieder uit in een andere categorie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beste design of de beste verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Deze beste traphekjes zijn uiteindelijk beland in de felbegeerde top vijf. Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke traphekjes in deze top vijf zij  belandt? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste traphekjes van 2021!

1. Safety 1st wall fix extending traphekje

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Zoals met iedere wedstrijd zo is kan er uiteindelijk maar één de beste zijn. En in dit geval was dat overduidelijk het traphekje van Safety 1st! Dit is bij uitstek het beste koop traphekje.

Het hekje ziet er ten eerste mooi uit in een neutrale witte kleur. Het past dus goed bij ieder interieur. En dat is niet alles: het hekje kan gemakkelijk met één hand geopend worden en heeft een uitschuifbaar veiligheidsrekje.

Voordelen Safety 1st wall fix extending traphekje

 • Ziet er goed uit
 •  Heeft een uitschuifbaar veiligheidsrekje
 • Kan makkelijk met één hand geopend worden

Nadelen Safety 1st wall fix extending traphekje

 • Verkrijgbaar in maar één kleur

2. A3 baby & kids safety door

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over het traphekje van A3 baby! Dit hekje is verkrijgbaar in maar liefst drie verschillende kleuren.

Daarnaast is het ook voorzien van een sluiting waarbij 2 handelingen nodig zijn om het hek te kunnen openen. Zelfs voor de slimste kleintjes is dit niet mogelijk! Ook kan je het hekje heel makkelijk met één hand openen waardoor je altijd een hand vrij hebt.

Voordelen A3 baby & kids safety door

 •  Heel makkelijk te openen
 • Heeft twee handelingen nodig om geopend te worden, dus extra veilig
 • Verkrijgbaar in drie kleuren

Nadelen A3 baby & kids safety door

 • Redelijk prijzig in vergelijking met andere traphekjes

3. Babydan Danamic

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je wat minder budget om te besteden? Dan is dit traphekje perfect. Te koop voor een goede prijs, maar je krijgt er een hele goede kwaliteit voor terug. Zo is het een erg mooi hekje en krijg je een indicator meegeleverd die aangeeft of het hekje goed gemonteerd is. Ideaal dus!

Voordelen Babydan Danamic

 • Heeft een speciale indicator meegeleverd
 • Erg duidelijke gebruiksaanwijzing
 • Redelijk goedkoop 

Nadelen Babydan Danamic

 • Kortere garantietermijn

4. A3 Baby & Kids Oslo traphekje

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Nog zo’n topper van A3 baby & kids! Dit traphekje is verkozen tot het mooiste design. Het is simpel, maar toch erg mooi. Het pas in ieder interieur en is verkrijgbaar in maar liefst twee kleuren. En daarnaast doet het hekje natuurlijk alles wat je ervan mag verwachten.

Voordelen A3 Baby & Kids Oslo traphekje

 • Heel erg mooi design
 • Goede kwaliteit
 • Prima prijs

Nadelen A3 Baby & Kids Oslo traphekje

 • Kortere garantietermijn

5. Oprolbare traphekje

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je iets meer budget te besteden en investeer je dit graag in een goede kwaliteit traphekje? Dan is dit hekje meer dan perfect! Het hekje is namelijk uitschuifbaar! Wanneer je deze dus niet wil gebruiken heb je hier ook geen hinder van door het handige rolsysteem. Een topper!

Voordelen Oprolbare traphekje

 • Mooi design
 • Hele lekkere geur
 • Echt waar voor je geld

nadelen Oprolbare traphekje

 • Iets duurder

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel traphekjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten traphekjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de traphekjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste traphekjes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>