fbpx

Publicatie datum: 4 maart, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Transcriptie software

Best geteste Transcriptie software

Amberscript

Ben je op zoek naar een goede transcriptie software? Dan hebben wij leuk nieuws voor je! Deze software van het bekende Amberscript is verkozen tot de beste transcriptie software van 2023.

Laten we eens beginnen bij de website. Deze is alleen al heel erg mooi gemaakt en is ook lekker overzichtelijk. Ook is de software erg goedkoop én snel omdat er behulp wordt gemaakt van AI (Artificial Intelligence).

Daarnaast kan je alle bestanden direct exporteren, en dan ook nog eens heel erg makkelijk. Alles wijst goed voor zich uit en als je ergens niet uitkomt helpt het team van Amberscript je graag. 

Wanneer je een video moet kijken voor school of een online vergadering hebt van het werk: het is wel zo handig als alles op papier staat. Vaak wordt daarvoor een notulist aangewezen, maar eerlijk is eerlijk: dat is niet het leukste taakje om te hebben. Zeker als je je bedenkt dat dit erg veel concentratie vereist.

En precies daarvoor bestaat een transcriptie software! Zo'n software zet geluid (audio) om in tekst. Heel handig! En om jou te helpen bij goede transcriptie software kopen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. Deze zorgen ervoor dat jij de beste transcriptie software aanschaft!

Tevens hebben wij ook nog een speciale transcriptie software test gedaan. Aan de hand van deze test hebben wij een zeer spannende review geschreven. Ook benieuwd? De resultaten zijn te vinden aan het eind van dit artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Transcriptie Softwares

Best geteste Transcriptie software

Beste koop transcriptie software
1.  Amberscript

Otter.ai

Beste gratis transcriptie software
2. Otter.ai

Rev

Beste luxe transcriptie software
3. Rev

Buzzsprout

Beste prijs-kwaliteit verhouding transcriptie software
4. Buzzsprout

Google transcript

Beste design transcriptie software
5. Google Transcript


Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een transcriptie software?

Het kan best lastig zijn om een goed werkende transcriptie software te vinden. Sommige hebben zo zijn kuren. En wanneer jij bijvoorbeeld aan het vergaderen bent kan jij je zoiets niet permitteren. 

Anders kloppen de notulen namelijk niet! Om jou daarom te helpen bij het vinden van de beste transcriptie software aanbieding hebben wij hieronder een aantal tips uitgewerkt. Zo wordt de zoektocht een appeltje eitje!

Oh, let vooral ook op wat belangrijk is in jouw situatie. De beste transcriptie software volgens de consumentenbond past misschien helemaal niet bij jouw situatie en doel.

Prijs per maand

Allereerst is het goed om te kijken naar de prijs per maand. Het liefst wil je natuurlijk gratis transcriptie software hebben, maar in de realiteit zien we vaak dat je een X bedrag per maand moet betalen. 

Hoe duur dit is, is maar net afhankelijk van de aanbieder van de software. Vaak heb je dan ook nog verschillende pakketten. Hier komen we in het volgende punt op terug. Spreek met jezelf van tevoren een maandelijks bedrag af dat je kan missen voor een transcriptie software en probeer hier niet overheen te gaan.

Wat zit er in het abonnement?

De vorige tip was al een inkoppertje op deze: maar wat zit er in het abonnement? Veel transcriptie software hebben namelijk verschillende pakketten waar je uit kan kiezen.

Hoe uitgebreider het pakket, hoe meer opties je hebt en hoe makkelijker alles waarschijnlijk gaat. Mocht jij de software gebruiken voor je werk dan is een uitgebreid pakket misschien wel zo handig! Let wel: je betaalt hier dan ook meer voor.

Klantenservice

En tot slot nog de klantenservice. Een transcriptie software kan soms best even wennen zijn. Zeker wanneer je zoiets nog nooit hebt gebruikt.

Het is dan wel zo fijn dat je met vragen ook terecht kan bij de klantenservice/ medewerkers van de software. Zij weten er immers alles van en kunnen jou dan helpen met je eventuele vragen. Kies dus bij voorkeur een transcriptie software met een goede klantenservice.


Wat is de beste transcriptie software van 2023? 

Wij hebben eerder in dit artikel al kort laten doorschemeren dat wij een test hebben gedaan. En we zijn nu aangekomen bij de resultaten van deze test!

Wij hebben tientallen verschillende transcriptie software met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we gekeken naar veel verschillende criteria zoals bijvoorbeeld gebruiksvriendelijkheid.

Aan de hand van deze test hebben wij een top vijf samengesteld. Ben jij ook benieuwd naar de software in dit rijtje? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste transcriptie software van 2023!

1.  Amberscript

Best geteste Transcriptie software

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De transcriptie software Amberscript wist uiteindelijk de eerste plek te bemachtigen in deze test. En als het aan ons ligt is dit ook een terechte nummer één.

Zo is de software relatief goedkoop en heel erg snel dankzij het gebruik van AI. Heel modern! Ook is de accuratesse van de transcriptie erg hoog.

Sterker nog, de kans dat je fouten tegenkomt is erg klein. En wanneer je een bestandje hebt kan je deze direct en makkelijk exporteren. En dan is de website ook nog eens heel erg gebruiksvriendelijk!

Voordelen Amberscript

 • Je kan bestanden direct en makkelijk exporteren 
 • De software is erg goedkoop en snel dankzij het gebruik van AI
 • Erg overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website

Nadelen Amberscript

 • Je betaalt per minuut bij het goedkoopste abonnement, dat kan vrij snel in prijs oplopen

2.  Otter.ai

Otter.ai

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Een andere transcriptie software die een plekje heeft weten te bemachtigen in deze top vijf is de Otter.ai. Deze kreeg een tweede plek omdat de software een gratis pakket aanbiedt.

Hier hoef je dus helemaal niks voor te betalen. Ideaal wanneer je nog niet zo bekend bent met de wereld van transcriptie. Ook kan je bij het gratis pakket nog meer doen dan je denkt!

Wil je een uitgebreider pakket? Dan heb je de optie om maandelijks of jaarlijks te betalen. En dat is heel erg fijn wanneer je niet in één keer een hele klap geld wil uitgeven!

Voordelen Otter.ai

 • De pakketten waarvoor je wel moet betalen kunnen maandelijks of jaarlijks betaald worden
 • Je kan een gratis pakket aanschaffen waar je niks voor hoeft te betalen
 • De website is erg duidelijk en gebruiksvriendelijk ingericht 

Nadelen Otter.ai

 • Je moet betalen in dollars waardoor je dus duurder uit bent in euro's

3. Rev

Rev

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Gebruik je de transcriptie software voor je werk? En wordt een gedeelte (of het hele bedrag) betaald door de baas? Of wil je gewoon investeren in goede kwaliteit?

Dan is de transcriptie software Rev echt wat voor jou. Deze kost misschien wat meer, maar daar krijg je wel een erg goede kwaliteit voor terug.

Zo is de vertaling van audio naar tekst maar liefst 99% accuraat. Hierdoor hoef je niet bang zijn voor missende stukken of ontbrekende woorden. En het werkt dan ook nog eens heel erg simpel.

Voordelen Rev

 • De transcripties worden geleverd in een document dat je zelf kan bekijken en bewerken
 • De vertaling van audio naar tekst is maar liefst 99% accuraat waardoor je niet bang hoeft te zijn voor fouten
 • Heel erg makkelijk in gebruik

Nadelen Rev

 • Je betaalt per minuut en dat kan best snel hoog oplopen

4. Buzzsprout

Buzzsprout

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je kijkt naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit wist de Buzzsprout transcriptie software als beste te scoren. Voor de relatief lage prijs die je betaalt krijg je namelijk een goede kwaliteit terug!

De app werkt lekker overzichtelijk en de transcripties zijn dan ook zeer accuraat. Ook kan je met deze app je eigen podcasts maken als je wil!

Zo kan je teruglezen wat je hebt gezegd en de podcasts ook nog eens heel erg makkelijk bewerken. Hoe fijn is dat?

Voordelen Buzzsprout

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Met Buzzsprout kan je zelfs je eigen podcasts opnemen
 • De transcripties staan bekend om hoe accuraat ze zijn

Nadelen Buzzsprout

 • Alleen te gebruiken in de Verenigde Staten

5. Google transcript

Google transcript

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste transcriptie software die nog een plekje wist te bemachtigen in onze top vijf is die van Google zelf: Google Transcript! Deze scoorde het beste op het gebied van design.

En ja, de afbeeldingen zien er misschien wat oud uit. Dit snappen we! Maar een simpeler en sneller design dan dit zijn wij niet tegengekomen. En vandaar dat 'ie nog een plekje verdiende in deze top vijf.

En ook een ander pluspunt: je hoeft hiervoor niet te betalen. Het werkt heel erg simpel en is zeker fijn te gebruiken wanneer je nog geen ervaring hebt met transcriptie software.

Voordelen Google transcript

 • ideaal voor iedereen die nog geen ervaring heeft met transcriptie software
 • Google Transcript is volledig gratis te gebruiken 
 • Heeft een eenvoudig design wat makkelijk is in gebruik

Nadelen Google transcript

 • De afbeeldingen zijn nogal ouderwets in vergelijking met de andere transcriptie software

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel transcriptie software hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten transcriptie software getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de transcriptie software op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste transcriptie software op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>