fbpx

Publicatie datum: 8 augustus, 2023

Door: Thea

Best Geteste Traagschuim Kussen 

beste traagschuim kussen

Anna NASA traagschuim kussen

Ben je op zoek naar een zeer goed traagschuim kussen? Dan ben je op zoek naar het Anna traagschuim hoofdkussen. Dit kussen tilt slaapcomfort naar een nieuw niveau dankzij de gebruikte materialen en het feit dat je het kussen naar jouw wens kunt aanpassen. Dit werkt super gemakkelijk. Rits het kussen open en bepaal de perfecte vulling en hoogte zodat je een ontspannende nachtrust tegenmoet kunt gaan.  

Omdat het kussen ook in de zomer nog steeds koel aanvoelt dankzij de ademende hoes is de Anna NASA uit onze test gekomen als beste traagschuim kussen 2023! 

Ben jij benieuwd naar de laagste prijs voor dit traagschuim kussen? Klik dan op de knop hieronder. 

Het hebben van nek- en rugklachten is natuurlijk heel erg vervelend en kan een belemmering zijn in het dagelijks leven. Gelukkig kan je deze klachten ook verminderen door middel van een kussen, een traagschuim kussen om precies te zijn. 

Een goed traagschuim kussen zorgt er namelijk voor dat de nek- en rugwervels in een neutrale houding liggen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zich beter kan ontspannen, zodat je geen last hebt van nek- en rugklachten. 

Maar welk traagschuim kussen is dan het beste? Om er achter te komen wat de best geteste opties zijn hebben wij van Top-x een uitgebreide traagschuim kussen test uitgevoerd. Zo hebben wij 5 traagschuim kussens weten te selecteren die tot de beste behoren. 

Deze traagschuim kussens hebben wij samengevoegd in een handige top 5 zodat je snel kunt zien wat de best geteste opties zijn. Ben jij benieuwd naar de traagschuim kussens uit onze top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdek je nog een traagschuim kussen aanbieding! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Traagschuim Kussens

beste traagschuim kussen

Beste Koop Traagschuim Kussen
1. Anna Nasa hoofdkussen

Beste Traagschuim Kussen voor Schouderklachten
2. Sleep Comfy - Neksteun Traagschuim Serie - Hoofdkussen

Beste Stevig Traagschuim Kussen
3. SweetPillow - Hoofdkussen Tegen nek - en rugklachten

Beste Traagschuim Kussen set
4. Sleep Comfy - Traagschuim Serie - Hoofdkussen

Beste Budget Traagschuim Kussen
5. Orthopedisch Hoofdkussen

Top 10 Beste Traagschuim Kussens

Heb jij weinig tijd en kan je niet dit hele artikel doorlezen? Wees dan niet gestrest! Hieronder kan je namelijk de Top 10 beste traagschuim kussens bekijken van 1 bekende webshop. Je hebt hier een goed overzicht van de verschillende traagschuim kussens. Zo kan je zelf een geschikte keuze maken. 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een traagschuim kussen?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een traagschuim kussen kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want het kopen van een traagschuim kussen is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij hebben daarom een aantal punten op een rij gezet die je kunnen helpen met het vinden van het juiste traagschuim kussen. De onderstaande punten zijn de punten waarop wij de traagschuim kussens op hebben getest. Wij raden je aan om goed op deze punten te letten als je een traagschuim kussen gaat kopen. Kijk dus niet alleen naar een traagschuim kussen aanbieding, maar kijk ook eens naar het traagschuim kussen volgens de consumentenbond. 

Afmetingen

Allereerst is het belangrijk om de afmetingen van het traagschuim kussen te controleren. Het is natuurlijk wel fijn als je nieuwe kussen in een van je kussenslopen past. De afmetingen van het kussen staan altijd aangegeven in de productomschrijving. Wij raden je aan om de afmetingen altijd te controleren, want er zijn een hoop traagschuim kussens op de markt en deze hebben verschillende formaten. Lees daarom goed de productomschrijving door. 

Type slaper

Als tweede is het belangrijk om bij jezelf na te gaan welk type slaper jij bent. Ben jij een buik-slaper, rug-slaper of zij-slaper? Elk traagschuim kussen is geschikt voor een bepaald type slaper. Sommige traagschuim kussens zijn geschikt voor meerdere type slapers, maar dit is bij lang niet ieder traagschuim kussen het geval. Controleer dus altijd goed voor welk type slaper het traagschuim kussen geschikt is en ga na welk type slaper je zelf bent. 

Vulling

Als derde is het belangrijk om te kijken naar de vulling van het traagschuim kussen. De meeste traagschuim kussens zijn natuurlijk gevuld met traagschuim, maar dit is niet bij elk traagschuim kussen het geval. Zo zijn er ook traagschuim kussens met een vulling van traagschuim en foam. 

Ervaren klachten 

Als laatste is het belangrijk om bij jezelf na te gaan welke klachten je ervaart. Op basis van de door jou ervaren klachten kun je een traagschuim kussen uitzoeken. De meeste traagschuim kussens helpen tegen nek- en rugklachten, maar dit geldt niet voor alle traagschuim kussens. Zo zijn er ook traagschuim kussens die alleen helpen met het verminderen van nekklachten. Afhankelijk van de klachten die jij ervaart kan je een keuze maken voor een traagschuim kussen. 


Wat is het beste traagschuim kussen van 2023? 

Welk traagschuim kussen is het beste? Deze vraag gaan wij in dit gedeelte van het artikel beantwoorden! Aan de hand van onze traagschuim kussen test wisten wij een handige top 5 samen te stellen met de best geteste traagschuim kussens van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle traagschuim kussens voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1. Anna NASA traagschuim kussen

beste traagschuim kussen

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Comfort, kwaliteit en betaalbaar; dat is de conclusie van dit heerlijke traagschuim hoofdkussen. Dit traagschuim hoofdkussen is zo ontworpen dat het iedereen de juiste ondersteuning kan bieden. Het traagschuim kussen is namelijk verstelbaar. Het aanpassen van het kussen naar de ideale stevigheid en hoogte is zo gebeurd met de ritssluiting aan de zijkant. 

Dit traagschuim kussen van het merk ANNA zorgt ervoor dat de nek en rug wervels in een neutrale houding komen te liggen. Oftewel de nekwervel en wervelkolom liggen in een rechte lijn op elkaar. Zo voorkom je nekpijn, rugpijn en hoofdpijn voorkomen. Ook kunnen bestaande klachten aanzienlijk worden verminderd. Verder is het kussen geschikt voor meerdere type slapers, dit zijn de type slapers: buik-, rug- en zij-slapers. Het gebruikte materiaal is anti-allergisch en anti-bacterieel. 

Tot slot is het nog belangrijk om te melden dat een kussen lang mee moet gaan. Om de kwaliteit op lange termijn te kunnen waarborgen heeft ANNA ervoor gezorgd dat de hoes door middel van revolutionaire nieuwe technieken goed blijft doorademen. De hoes is makkelijk af te nemen en kan 'gewoon' in de wasmachine.

Voordelen Anna 'NASA' Hoofdkussen

 • Zeer goede consumenten reviews
 • Blijft ook op warme zomerdagen lekker koel
 • Het traagschuim kussen is makkelijk verstelbaar 
 • Anti bacterieel an allergisch

Nadelen Anna 'NASA' Hoofdkussen

 • Geen

2. Sleep Comfy - Neksteun Traagschuim Serie - Hoofdkussen

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

8.2

Word je vaak wakker met pijn in je schouders? We snappen dat dit erg vervelend is en dat je graag van deze pijn af wil. Daarom hebben wij het Sleep Comfy - Neksteun Traagschuim Serie - Hoofdkussen geselecteerd als beste traagschuim kussen voor schouderklachten. Dit traagschuim kussen verlicht niet alleen nekklachten, maar kan ook helpen met het verminderen van zere schouders. 

Dit traagschuim kussen van het merk Sleep Comfy is geschikt voor elk type slaper. Het kussen zorgt ervoor dat de wervelkolom in een neutrale positie ligt. Anders gezegd je hoofd ligt in een rechte lijn op de wervelkolom. Dit zorgt ervoor dat de nek en rug zich beter kunnen ontspannen tijdens het slapen. Ook kan de neutrale huidig van de wervelkolom de bloedsomloop verbeteren. Dit omdat het kussen een drukverlagende werking heeft. 

Voordelen Sleep Comfy - Neksteun Traagschuim Serie - Hoofdkussen

 • De buitenhoes van het kussen kan in de wasmachine 
 • Verlicht schouder- en nekklachten door ergonomisch design
 • Voldoen aan alle ISO-normen en OKOE-TEX gecertificeerd
 • Brengt de wervelkolom in een neutrale houding 

Nadelen Sleep Comfy - Neksteun Traagschuim Serie - Hoofdkussen

 • Het kussen is voor sommige gebruikers te hoog 

3. SweetPillow - Hoofdkussen Tegen nek - en rugklachten

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je nog op zoek naar een goed traagschuim kussen, maar vond je de opties die je tot nu toe hebt geprobeerd te zacht? We begrijpen dat niet iedereen gek is op een zacht kussen en daar hebben wij ook rekening mee gehouden met samenstellen van onze top 5. Wij hebben het SweetPillow - Hoofdkussen Tegen nek - en rugklachten geselecteerd als beste stevig traagschuim kussen. 

Dit traagschuim kussen van het merk SweetPillow is het stevigste kussen uit onze top 5. De vulling van het kussen bestaat namelijk uit een combinatie van traagschuim en memory foam. Deze combinatie van materialen zorgt ervoor dat het kussen zich naar je hoofd vormt zonder dat deze zijn stevigheid verliest. Het kussen zorgt ervoor dat de wervelkolom in een neutrale positie komt te liggen om zo de druk over het lichaam te verdelen. Dit zorgt ervoor dat pijnklachten aanzienlijk verminderen. 

Voordelen SweetPillow - Hoofdkussen Tegen nek - en rugklachten

 • De hoes van het kussen kan worden gewassen op 60 graden 
 • Helpt de spieren en gewrichten ontspannen 
 • 30 dagen proefperiode
 • Geschikt voor ieder type slaper

Nadelen SweetPillow - Hoofdkussen Tegen nek - en rugklachten

 • Niet hypoallergeen 

4.  Sleep Comfy - Traagschuim Serie - Hoofdkussen

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Hebben jij en je partner allebei last van nek- en rugklachten of vind je het gewoon handig om een extra kussen in huis te hebben. We snappen dan heel goed dat je het zonde vindt om twee losse kussens te bestellen, want dit is vaak duurder dan het kopen van een set. Om die reden hebben wij van Top-x de Sleep Comfy - Traagschuim Serie - Hoofdkussen geselecteerd als beste traagschuim kussen set. 

De traagschuim kussen set van het merk Sleep Comfy bestaat uit twee kussen! Zo hoef je dus niet nog een apart kussen te bestellen voor je partner of als extra. Met deze traagschuim kussens zijn fysieke problemen verleden tijd. Het kussen brengt de wervelkolom in een natuurlijke houding zodat spieren en gewrichten zich goed kunnen ontspannen. Zo kun je bestaande klachten verminderen en nieuwe klachten voorkomen. 

Voordelen  Sleep Comfy - Traagschuim Serie - Hoofdkussen

 • Bevorderd de bloedsomloop 
 • Helpt spieren en gewrichten beter ontspannen 
 • Ontworpen volgens de meest recente onderzoeksresultaten op het gebied van slaapcomfort
 • Anti-allergische en anti-huisstofmijt eigenschappen

Nadelen  Sleep Comfy - Traagschuim Serie - Hoofdkussen

 • De traagschuim binnenkant kan niet in de wasmachine

5. Orthopedisch Hoofdkussen

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je graag een traagschuim kussen aanschaffen, maar kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dat niet iedereen evenveel geld kan uitgeven aan een goed traagschuim kussen. Daarom zijn wij ook op zoek gegaan naar een goed traagschuim kussen voor mensen met een wat kleiner budget. Wij hebben het Orthopedisch Hoofdkussen geselecteerd als beste budget traagschuim kussen. 

Dit traagschuim kussen is dan wel de goedkoopste optie uit de lijst, maar qua kwaliteit doet het traagschuim kussen zeker niet onder aan de andere opties uit onze top 5. Dit traagschuim kussen is ergonomisch gevormd, hierdoor liggen de nek- en rugwervel is een ontspannen houding. Zo zullen bestaande pijnklachten aanzienlijk worden verminderd en worden nieuwe klachten voorkomen. Verder is het traagschuim kussen hypoallergeen. 

Voordelen Orthopedisch Hoofdkussen

 • Ergonomisch ontwerp 
 • Na 2 weken zijn de klachten aanzienlijk verminderd
 • Goedkoopste optie uit de top 5
 • Prettige stevigheid

Nadelen Orthopedisch Hoofdkussen

 • Het kussen is voor sommige gebruikers wat te klein  

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel traagschuim kussens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten traagschuim kussens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de traagschuim kussens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste traagschuim kussens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>