fbpx

Publicatie datum: 14 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Tongschraper

SolidStock Professionele Tongschraper

SolidStock Professionele Tongschraper

De SolidStock Professionele Tongschraper zorgt voor een frisse adem doordat hij de mondhygiëne effectief verbetert. Zo komt deze tongschraper in een complete set van 3 verschillende reinigers en een opbergcase. Verder is deze tongschraper enorm duurzaam en milieuvriendelijk. De tongschraper heeft geen scherpe randen en is daarom geschikt voor iedereen.

Wat is de beste tongschraper? Als jij jezelf dit afvraagt dan ben je naar het juiste artikel gekomen. Met een goede tongschraper zijn bacteriën, voedselresten en aanslag in de mond voor goed verleden tijd. Maar hoe kies je nu eigenlijk de beste tongschraper uit?

Wij hebben een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we meerdere tongschrapers op een rijtje hebben gezet. Vervolgens hebben we gekeken welke tongschrapers het beste beoordeeld worden, hoe goed ze hun werk doen en of de prijs wel acceptabel is.

De top 5 beste tongschrapers zijn terug te vinden in deze lijst. Kortom het vinden van een goede tongschraper wordt een fluitje van een cent dankzij dit artikel. Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten vergeleken

8

Uur onderzoek gedaan

27

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tongschrapers

SolidStock Professionele Tongschraper

Beste koop Tongschraper
1. SolidStock Professionele Tongschraper

Beste Tongschraper Gum
2. Gum Tongreiniger

Halita tongreiniger

Beste Wegwerp Tongschraper 
3. Halita tongreiniger

Orabrush Tongreiniger

Beste Borstel Tongschraper
4. Orabrush Tongreiniger

MY-TB ® Tongreiniger - tongborstel - tongschrapers - tong reiniger- voorkomt slechte adem - Wit

Beste Premium Tongschraper
5. MY-TB ® Tongreiniger - tongborstel - tongschrapers - tong reiniger- voorkomt slechte adem - Wit


Top 10 beste Tongschrapers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Tongschrapers.


Waar moet je op letten bij het kopen van een tongschraper?

Er zijn een aantal elementen waar je goed op moet letten bij het kopen van een tongschraper. Om de keuze voor jou te vereenvoudigen helpen wij jou met het maken van de juiste keuze.

Als experts op dit gebied weten wij waar je op moeten letten bij het maken van deze keuze. Na het uitvoeren van onze tests zijn de volgende componenten belangrijk bij het maken van een keuze. 

Materiaal

Voor het maken van de tongschrapers kunnen en verschillende materialen worden gebruikt. Denk hierbij rvs, plastic of gum. Materialen zijn erg van belang als het gaat om de tongschrapers. Het is dankzij deze materialen dat de tongschrapers stevig, comfortabel en duurzaam zijn, waardoor ze vele jaren mee kunnen gaan. Bovendien zijn er verschillende kleuren en ontwerpen beschikbaar, waardoor er voor iedereen tonschrapers beschikbaar zijn.

Gebruiksgemak

Net als met alle producten is gebruiksgemak belangrijk. Het is belangrijk dat het product lang mee gaat, zijn werk goed doet en geen enkele keer teleurstelt tijdens gebruik.

Design 

Een goed, doordacht ontwerp helpt ons om een product te begrijpen. Kortom, als we besluiten een product te overwegen, kijken we niet alleen de functionaliteit, maar ook naar zijn uiterlijk. Bij tongschrapers worden verschillende designs gebruikt, waardoor de functionaliteit ook anders is. 


Wat is de beste tongschraper van 2023? 

De belangrijkste vraag is: ''Wat is de beste tongschraper van 2023?". In dit artikel geven wij daar uitgebreid antwoord op. 

Wij hebben verschillende soorten tongschrapers onder het vergrootglas gelegd en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 opgesteld. In deze test Top-5 staan de beste van de beste tongschrapers. 

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke Tongschrapers het beste zijn? Wacht niet langer en lees snel verder! 

1. SolidStock Professionele Tongschraper

SolidStock Professionele Tongschraper

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.4

De SolidStock Professionele Tongschraper is wat ons betreft de beste tongschraper van dit moment. Deze tongschraper is verreweg de beste voor zijn prijs en werkt naar behoren. De tongschraper is gemaakt van roestvrij staal en zelfs na intensief gebruik is de tongschraper niet kapot te krijgen.

De SolidStock Professionele Tongschraper zorgt voor een frisse adem en verwijderd voedselresten, bacteriën en tandplak met gemak. Met deze tongschraper ben je dus op alle belangrijke vlakken voorzien. Om de tongschraper schoon te houden hoef je deze simpelweg alleen af te spoelen met water. 

Deze tongschraper komt in een complete set waarbij je 3 reinigers ontvangt en één opbergcase. Je kan deze tongschraper set daarom ook gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Meer weten over de SolidStock Professionele Tongschraper? Klik dan op de bovenstaande knop!

Voordelen SolidStock Professionele Tongschraper

 • Bevat 3 verschillende reinigers en één opbergcase
 • Heeft geen scherpe randen en is dus veilig te gebruiken
 • Roestvrijstaal, dus gaat enorm lang mee
 • Beschikt over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding

Nadelen SolidStock Professionele Tongschraper

 • Kan alleen als complete set worden aangeschaft

2. Gum Tongreiniger

Gum Tongreiniger

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

9.6

Het was een moeilijke afweging tussen de nummer 1 & 2, maar op de tweede plaats staat de Gum Tongreiniger. Zoals je kan zien is het design van de dit product al heel anders. Het materiaal is ook verschillend ten opzichte van de nummer 1. Deze tongschraper is kwalitatief net iets minder goed dat de nummer 1. Na enkele maanden gebruik begint de schraper al slijtage te vertonen.

De Gum tongreiniger heeft twee verschillende kanten en werkt daardoor ook anders. Bij deze schraper is het bedoeling dat je eerst de borstelzijde gebruikt en daarna de overige plak er afschraapt met de kartelzijde. Het is belangrijk dat je haartjes goed schoonhoudt. Zo kan je voorkomen dat er bacteriën om de schraper groeien.

De dubbele kartelrand heeft ook een functie. De borstel zorgt er voor dat de plak los komt, de eerste kartelrand zorgt er voor dat plak meegomen word en de tweede kartelrand zorgt dat restjes ook verwijderd worden in een slag. Hierdoor ben je in een paar slagen al klaar!

Voordelen Gum Tongreiniger

 • Nieuw concept voor gebruik
 • Zorgt voor een schone tong 
 • Dubbele kartelrand 

Nadelen Gum Tongreiniger

 • Hard Plastic 

3. Halita tongreiniger 

Halita tongreiniger

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.6

Op de derde plaats hebben wij de Halita tongreiniger  geplaatst in onze top 5. Deze tongschraper is licht en dus ideaal voor op reis. Vanwege deze reden hebben wij er dus voor gekozen om deze te kiezen als ideale wegwerp tongschraper. De schraper doet zijn werk en is een koopje voor zijn prijsklasse. 

Het makkelijke, compacte en lichte design zorgt voor een minimalistische uitstraling. Het tongreinigen ’s ochtends kan effectiever zijn i.v.m. accumulatie van de bacteriën op de tong gedurende de nacht. Het tongreinigen ’s avonds is echter vaak beter de verdragen (minder kokhalsneigingen).

De tongschraper heeft aangename, maar vrij scherpe vormgeving bij de rand. Gebruik dus niet teveel druk bij het gebruik van de tongschraper. 

Voordelen Halita tongreiniger 

 • Licht
 • Compact
 • Goed voor op reis

Nadelen Halita tongreiniger 

 • Kan scherp zijn

4. Orabrush Tongreiniger

Orabrush Tongreiniger

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Na het testen staat op de 4de plaats de Orabrush Tongreiniger. Deze tongschraper is de beste optie als je een schraper zoekt met alleen borstels. Zoals je kan zien is dit weer een ander concept onder de tongschrapers. Bestrijd een slechte adem met de micropuntige borstelharen en de ingebouwde Orabrush-schraper.

De Orabrush heeft extreem zachte, micropuntige borstelharen die diep in de ongelijke spleten van de tong doordringen om bacteriën te verwijderen. De borstel heeft geen lange levensduur en moet elke 3-4 maanden vervangen worden. Dit kan je tegelijk doen met het opzetstuk van je elektrische tandenborstel. De borstel is ideaal voor mensen met een ruwe tong. 

Voordelen Orabrush Tongreiniger

 • Micropuntige borstelharen
 • Maakt je tong weer roze

Nadelen Orabrush Tongreiniger

 • Vervanging elke 3-4 maanden

5. MY-TB ® Tongreiniger

MY-TB ® Tongreiniger

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.2

Prijs / kwaliteit

8.0

De MY-TB is uit onze test op plaats 5 uitgekomen en de beste optie onder beste premium tongschraper. MY-TB maakt het mogelijk om de tong op een efficiënte wijze te reinigen en is daarmee een onmisbare aanvulling op je tandenborstel. Ondanks alle andere opties is de borstel van deze schraper gemaakt van siliconen. Hiermee kan de tong op een veilige manier compleet gereinigd worden, zodat een slechte adem kan worden voorkomen.

Het gebruik van siliconen is niet alleen efficiënt, het zorgt er tevens voor dat de tong niet beschadigd tijdens het reinigen. Dit is de enige elektrische versie van een tongschraper die opgenomen is in onze lijst. De effectiviteit van de tandenborstel is een van de sterke kanten van het product, maar de prijs-kwaliteit loopt achter op de overige top 4

Voordelen MY-TB ® Tongreiniger 

 • Elektrische tongschraper
 • Siliconen borstel

Nadelen MY-TB ® Tongreiniger 

 • Hoge prijs

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel tongschrapers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tongschrapers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tongschrapers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tongschrapers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>