fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Thea

Best Geteste Tochtstrip 

Best Tochtstrip

Rori aanpasbare tochtstopper

Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk kan er natuurlijk maar ééntje de beste zijn. En bij deze spannende test was dit overduidelijk de Rori aanpasbare tochtstopper!

Deze is dan ook verkozen tot de beste tochtstrip van 2023! De strip kwam als beste uit de verf en daar zijn wij dan ook alles behalve verrast over.

Zo heeft deze strip een driedubbele (!) afdichting en houdt deze hierdoor vervelende, koude luchtstromen en insecten buiten. Ook kan je deze strip makkelijk verstellen waardoor deze perfect past onder iedere deur.

En dat allemaal dan óók nog voor een erg fijn prijsje en in een mooie grijze kleur. Het was overduidelijk dat dit de beste koop tochtstrip is.

Huizen in Nederland zijn vaak erg praktisch gebouwd. Ze zijn gemaakt van steen en kunnen daardoor aardig goed tegen een stootje. Super fijn natuurlijk!

Echter is helaas niet alles zo praktisch. En dan met name de deuren. Vaak is een deur niet helemaal ‘dicht’. Dat wil zeggen: de onderkant komt meestal niet tegen de vloer aan. Dit kan voor jou als bewoner erg vervelend zijn.

Ten eerste kan het dan ontzettend gaan tochten in je huis en in je kamers. Die extra kou is niet fijn, zeker niet wanneer je bijvoorbeeld net wil gaan slapen. Ook kunnen vervelende beestjes op deze manier onder de deuren door kruipen.

Ze kunnen zich dan gaan nestelen door het hele huis: en dat wil je natuurlijk niet hebben. Gelukkig is de mens ontzettend innovatief en is er tegenwoordig voor ieder (klein) probleem wel een goede oplossing bedacht.

Zo ook voor dit probleem. En je hebt waarschijnlijk al wel door waar we op doelen. Namelijk op de welbekende tochtstrip!

Deze handige uitvinding zorgt ervoor dat er geen tocht én vervelende beestjes meer onder jouw deur doorkomen. Hierdoor voorkom je deze vervelende bezoekers en heb je niet meer last van de kou. Ideaal dus!

Zulke strips zijn dan ook erg populair en worden in veel huizen ook volop gebruikt en geplakt. Hierdoor schieten de aanbieders van de strips als paddenstoelen uit de grond. Aan de ene kant is dit voor jou als consument erg fijn.

Je hebt dan uitgebreid de keuze! Echter heeft dit ook zo zijn keerzijde. Teveel keuze is namelijk niet altijd beter, en dit kan zorgen voor een nogal overweldigend gevoel. Het kan dan zelfs zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet!

Hoe kies je dan nog de beste tochtstrip uit? Omdat wij dit overweldigende gevoel erg goed kunnen begrijpen, willen wij je hier graag bij helpen.

Daarom hebben wij speciaal voor jou alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste tochtstrip. Ook hebben wij tientallen verschillende tochtstrippen met elkaar vergeleken om jou zo te kunnen garanderen van de beste kwaliteit.

En hiermee natuurlijk ook de beste en meest betrouwbare resultaten. En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel nog een ultieme review verwachten van de beste tochtstrippen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tochtstrips

Best Tochtstrip

Beste Koop
1. Rori aanpasbare tochtstrip

Beste prijs- kwaliteitverhouding tochtstrip
2. Binnenshuis zelfklevende foam tochtstrip

Beste Goedkope tochtstrip
3. Rori tochtontstopper

Beste design tochtstrip
4. Anti- wind tochtstrip van Binnenshuis

Beste luxe tochtstrip
5. Simple Fix tochtstrip

Top 10 beste Tochtstrips

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste tochtstrips , dit zijn direct de meest verkochte tochtstrip bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een tochtstrip? 

Een tochtstrip is dus de perfecte manier om kou in je slaapkamer tegen te gaan en vervelende bezoekers buiten de deur te houden. Zulke strippen zijn dan ook erg geliefd en worden volop gebruikt.

Door de vraag is het aanbod ook enorm. Dit kan voor jou als consument zorgen voor een extra overweldigend gevoel. Omdat wij dit goed begrijpen willen we je graag op weg helpen.

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rij gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste tochtstrip!

Soorten tochtstrips

Wanneer je kijkt naar de tochtstrip zelf, zijn hier twee verschillende uitvoeringen in. Je hebt namelijk rubberen tochtstrips en strips met een borstel aan de onderkant.

De rubberen strip beschermt goed tegen de tocht, maar stof kan zich voor de strip gaan ophopen. Dat moet je dan telkens weer opruimen. Als je dat geen probleem vindt is zo’n strip natuurlijk prima.

Echter nemen de strips met borsteltjes aan de onderkant stom automatisch mee. Je hoeft dan maar eens in de zoveel tijd de strip even te stofzuigen en je kan weer een tijdje vooruit. Het is hierbij dus maar net wat je persoonlijke voorkeur is!

Formaat

Het tweede belangrijke punt om rekening mee te houden is het formaat van de strips. Deze komen namelijk in verschillende afmetingen. Het is dus goed om van tevoren op te meten wat de breedte van je deur is.

Zo voorkom je een miskoop, met de kans dat de strip te groot of te klein is. Wanneer de tochtstrip die je op het oog hebt verstelbaar is moet je even kijken tot welk formaat dit kan. Waarschijnlijk past de strip dan namelijk wel onder je deur, maar niks is zeker.

Garantie

Het laatste punt waar je rekening mee moet houden is de garantie. Garantie is een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Wanneer een product dan geen garantie heeft, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is.

Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen? Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe tochtstrip ten minste één jaar is.

Wanneer er dan iets niet goed blijkt te zijn, kan je altijd terugvallen op de garantie. De fabrikant is dan ook verplicht je verder te helpen. En dat geeft jou dan weer een stukje rust en zekerheid. Een win- win situatie dus!


Wat is de beste tochtstrip van 2023? 

Rekening houdend met bovenstaande punten, en nog veel meer, hebben wij een test gedaan. Deze test was ontzettend uitgebreid en heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende tochtstrips. Zo kunnen wij jou garanderen van alleen de allerbeste kwaliteit én daarbij ook de meest betrouwbare testresultaten.

De test was dan ook super spannend! Veel van de tochtstrips gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk hebben wij na uitgebreid testen een paar tochtstrips kunnen kiezen die als veruit de beste werden getest.

Deze tochtstrips hebben een plekje in de felbegeerde top vijf weten te bemachtigen. Hierbij blinkt iedere strip uit in een andere categorie. Hierbij kan je denken aan het beste design of de beste prijs- kwaliteitverhouding.

Ben jij na het lezen van dit artikel net zo nieuwsgierig geworden als ons naar welke strips in de felbegeerde top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste tochtstrips van 2023!

1. Rori aanpasbare tochtstopper

Best Tochtstrip

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Zoals met iedere wedstrijd geldt kan er uiteindelijk maar ééntje de beste zijn. En in dit geval was dat overduidelijk de Rori tochtstrip! Deze strip doet alles wat je ervan verwacht én meer. Zo komt deze in maar liefst vijf verschillende kleuren zodat dit mooi past bij iedere kleur deur.

Daarnaast is deze handig te verstellen en plakt deze zelf vast aan de deur. Geen plakband nodig dus!

Voordelen Rori aanpasbare tochtstopper

 • Zelfklevend
 • Verkrijgbaar in vijf kleuren
 • Verstelbaar

Nadelen Rori aanpasbare tochtstopper

 • Korte garantietermijn

2. Binnenshuis zelfklevende foam tochtstrip

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over de tochtstrip van het merk Binnenshuis. Deze is te koop voor een scherp prijsje en je krijgt er een ongelooflijk goede kwaliteit voor terug.

De strip is zelfklevend en heel makkelijk vast te plakken. Daarnaast is deze verkrijgbaar in een neutrale, witte kleur. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over of het past bij de rest van het meubilair.

Voordelen Binnenshuis zelfklevende foam tochtstrip

 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Makkelijk te plakken
 • Neutrale witte kleur

Nadelen Binnenshuis zelfklevende foam tochtstrip

 • Geen garantie

3. Rori tochtontstopper

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Nog zo’n topper van het merk Rori! Deze is perfect wanneer je iets minder te besteden hebt maar toch van die vervelende kou af wil. De strip is verkrijgbaar in verschillende kleuren en past hierdoor in ieder interieur.

Daarnaast is het een zelfklevende strip, dus kan je deze heel makkelijk verstellen naar de lengte van je deur. Hoef je je daar niet druk over te maken!

Voordelen Rori tochtontstopper

 • Zelfklevend
 • Makkelijk te verstellen
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren

Nadelen Rori tochtontstopper

 • Geen garantie

4. Anti- wind tochtstrip van Binnenshuis

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plek 4 hebben we de anti-wind tochtstrip van Binnenshuis. Deze is verkozen tot het beste design door de mooie transparante kleur en de slimme afwerking. Deze strip is makkelijk te installeren en is zelfklevend. En door het doorzichtige uiterlijk past deze strip overal bij en zie je hem bijan niet zitten!

Voordelen Anti-wind tochtstrip van Binnenshuis

 • Transparant uiterlijk
 • Slim design
 • Makkelijk vast te plakken

Nadelen Anti-wind tochtstrip van Binnenshuis

 • Niet verstelbaar

5. Simple Fix tochtstrip

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je iets meer budget om te besteden en wil je dit graag uitgeven aan een échte kwaliteit tochtstrip? Dan is deze perfect voor jou.

De strip is verstelbaar, gemaakt van hoogwaardig siliconen en transparant van uiterlijk. Hierdoor past het uiterlijk overal bij en is de strip geschikt voor langdurig gebruik. En natuurlijk verstelbaar!

Voordelen Simple Fix tochtstrip

 • Gemaakt van hoogwaardig siliconen
 • Makkelijk te verstellen
 • Transparant uiterlijk en past overal bij

Nadelen Simple Fix tochtstrip

 • Enigszins prijzig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel tochtstrips hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tochtstrips getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tochtstrips op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tochtstrip op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP