fbpx

Publicatie datum: 10 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste thunderbolt kabel

Apple Thunderbolt 2 Kabel

Heb je een nieuwe thunderbolt kabel nodig om je apparaten mee aan te kunnen sluiten? De Apple Thunderbolt 2 Kabel staat wat ons betreft bovenaan de lijst van de beste thunderbolt kabels 2023!

De Apple Thunderbolt 2 Kabel is verkrijgbaar in meerdere lengtes en is gemaakt van een steviger kunststof dan je gewend bent van een gemiddelde oplaadkabel.

Dataoverdracht gaat met deze goede thunderbolt kabel sneller dan ooit, of het nou gaat om een iPad, MacBook of gewoon je telefoon. De Apple Thunderbolt 2 Kabel is uiteraard gecertificeerd door Apple, wat betekent dat je niets anders dan de beste service en beste kwaliteit kan verwachten.

Daarom is de Apple Thunderbolt 2 Kabel de beste thunderbolt kabel 2023!

Kabels ben je over het algemeen liever kwijt dan rijk. Wie heeft er niet een la in zijn of haar kast vol met kabeltjes waarvan je niet eens weet waar ze voor dienen of waar ze vandaan komen? 

Een thunderbolt kabel is een unieke uitvinding gemaakt door Apple, speciaal zodat je zo min mogelijk kabels in je huis nodig hebt. Met een goede thunderbolt kabel kan je je MacBook, iPhone, iPad en andere Apple apparaten allemaal opladen.

Maar naast opladen is een thunderbolt kabel ook geschikt om bijvoorbeeld foto's of bestanden over te dragen. Dit gaat ook nog eens veel sneller dan met veel USB kabels. 

Maar welke thunderbolt kabel is het beste, en hoe herken je een goede thunderbolt kabel? Goedkopere thunderbolt kabels gaan vaak minder lang mee en daarom is het belangrijk dat je de beste thunderbolt kabel uitkiest. Daarom hebben we bij Top-X de beste thunderbolt kabels op een rijtje gezet zodat je niet meer uren lang het internet af hoeft te speuren!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste thunderbolt kabels

Beste koop thunderbolt kabel
1.  Apple Thunderbolt 2 Kabel

Beste thunderbolt 3 kabel
2. Apple Thunderbolt 3 Kabel

Beste thunderbolt kabel USB C
3.StarTech Thunderbolt 3 USB C kabel

Beste HDMI thunderbolt kabel
4. Shop4 - Thunderbolt Port naar HDMI Kabel

Beste 3 in 1 thunderbolt kabel
5. Mobstore Magnetische Oplaadkabel

Top 10 beste thunderbolt kabels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste thunderbolt kabels.


Waar moet je op letten bij het kopen van een thunderbolt kabel?

Een thunderbolt kabel is een klein dingetje, maar er kunnen grote verschillen zijn in kwaliteit en duurzaamheid tussen bepaalde modellen. Daarom zetten we de beste thunderbolt kabels 2023 voor je op een rijtje. Eerst even een paar tips van hoe je de beste thunderbolt kabel herkent tussen de minder goede thunderbolt kabels!

Lengte

De lengte van een thunderbolt kabel kun je zo groot krijgen als je nodig hebt. Meet eens hoe ver het stopcontact van je bank of bureau zit, om een goed beeld te hebben van de lengte.

Merk

Het merk van een thunderbolt kabel is een belangrijke aangever van de kwaliteit. Goedkopere thunderbolt kabels kunnen nog steeds goed werken, maar gaan vaak minder lang mee.

Soort kabel

Een thunderbolt kabel heeft meerdere doeleinden. Sommige thunderbolt kabels hebben een HDMI aansluiting aan de andere kant, zodat je je telefoon of iPad op je tv aan kan sluiten. Anderen hebben een USB-C of USB-A plug voor dataoverdracht.

Prijs

Goedkoop is duurkoop, ook bij thunderbolt kabels - maar ook voor lagere budgets zijn er genoeg goedkope thunderbolt kabels beschikbaar die prima werken.


Wat is de beste thunderbolt kabel van 2023? 

Een thunderbolt kabel kopen? De beste thunderbolt kabels 2023 vind je hier! We hebben na uitgebreide tests meer dan 12 producten getest en uren onderzoek gedaan. Hierdoor weten we zeker welke thunderbolt kabels het beste zijn voor jou!

1. Apple Thunderbolt 2 Kabel

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Apple Thunderbolt 2 Kabel staat wat ons betreft bovenaan de lijst van de beste thunderbolt kabels 2023. De Kabel is verkrijgbaar in meerdere lengtes en is gemaakt van een steviger kunststof dan je gewend bent van een gemiddelde oplaadkabel.

Dataoverdracht gaat met deze goede thunderbolt kabel sneller dan ooit, of het nou gaat om een iPad, MacBook of gewoon je telefoon. De Apple Thunderbolt 2 Kabel is uiteraard gecertificeerd door Apple, wat betekent dat je niets anders dan de beste service en beste kwaliteit kan verwachten.

Daarom is de Apple Thunderbolt 2 Kabel de beste thunderbolt kabel 2023!

Voordelen Apple Thunderbolt 2 Kabel

 • Zeer snelle data overdracht
 • Stevig gebouwd, breekt niet snel af
 • 2 meter lang
 • Geschikt voor opladen, monitoren aansluiten en dataoverdracht

Nadelen Apple Thunderbolt 2 Kabel

 • Niet dezelfde snelheid als de Thunderbolt 3 variant

2.  Apple Thunderbolt 3 Kabel

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil je het nieuwste van het nieuwste als het neer komt op kabel technologie van Apple? Met de Apple Thunderbolt 3 Kabel krijg je tientallen voordelen waar je meer aan hebt dan je misschien denkt.

Met een Apple Thunderbolt 3 Kabel kun je tot wel 40 Gbps aan data overdragen. Vertaald: dat zijn ongeveer 10 HD- films per seconde aan data! Natuurlijk ligt deze snelheid in de werkelijkheid iets lager, maar alsnog kun je erop rekenen dat je nooit meer hoeft te wachten op die paar bestanden.

Ook opladen is mogelijk met de Apple Thunderbolt 3 Kabel, in een hoger tempo dan ooit tevoren. De Apple Thunderbolt 3 Kabel houdt nog steeds het kunststof ontwerp dat bewezen sterk blijft. Zelfs na jarenlang je telefoon er mee opladen.

Voordelen Apple Thunderbolt 3 Kabel

 • 40Gbps data overdracht
 • Stevig gebouwd, breekt niet snel af
 • Nog sneller dan de Thunderbolt 2

Nadelen Apple Thunderbolt 3 Kabel

 • Minder lang (0,8 meter) dan andere kabels)

3. StarTech Thunderbolt 3 USB C kabel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Apple heeft de Thunderbolt kabel dan wel uitgevonden, maar gelukkig hoef je niet per se zo'n dure variant te kopen. Met de StarTech Thunderbolt 3 USB C kabel haal je een langere kabel in huis voor ongeveer dezelfde prijs.

De StarTech Thunderbolt 3 USB C kabel is tevens te gebruiken als USB-C kabel. Als je apparaten beide Thunderbolt ondersteunen zal dit automatisch aan slaan. Hierdoor wordt dataoverdracht tot wel 8 keer zo snel in vergelijking met een reguliere USB C kabel.

Met de StarTech Thunderbolt 3 USB C kabel kun je dus van alles; data overzetten tussen twee Apple apparaten, maar ook gewoon je apparaten opladen. Gebruik je ook wel eens een Android-telefoon of een Windows laptop? Ook die zijn compatibel met de StarTech Thunderbolt 3 USB C kabel. Ideaal!

Voordelen StarTech Thunderbolt 3 USB C kabel

 • Geschikt voor meerdere soorten apparaten
 • Tot 8 keer zo snel als gewone USB-C
 • Opladen, beeld delen of data overdracht met één kabel
 • 2 meter lang

Nadelen StarTech Thunderbolt 3 USB C kabel

 • Niet Apple gecertificeerd

4. Shop4 - Thunderbolt Port naar HDMI Kabel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Gelukkig zijn niet alle thunderbolt kabels zo prijzig als de officiële varianten van Apple. Er zijn talloze goedkopere aftreksels te vinden, maar geen daarvan scoorde zo goed op onze tests als de Shop4 Thunderbolt Port naar HDMI Kabel.

De Shop4 Thunderbolt Port naar HDMI Kabel is een handige tool om het maximale uit je thunderbolt port te halen. Dankzij de HDMI aansluiting aan de andere kant kun je een HDMI verbinding maken met je TV, monitor of andere apparaten.

Zo houd je presentaties vanaf je iPhone, kun je allerlei soorten films kijken op je TV en nog veel meer. Allemaal vanaf 1 apparaat!

De Shop4 Thunderbolt Port naar HDMI Kabel is tevens vele malen goedkoper dan een normale Thunderbolt kabel, en kent grofweg dezelfde bouwkwaliteit. Ook is de Shop4 Thunderbolt Port naar HDMI Kabel maar liefst 3 meter lang, meer dan genoeg om naar je tv te reiken!

Voordelen Shop4 - Thunderbolt Port naar HDMI Kabel

 • 3 meter lang
 • HDMI aansluiting mogelijk
 • Erg goedkoop

Nadelen Shop4 - Thunderbolt Port naar HDMI Kabel

 • Resolutie slechts tot 1080p

5. Mobstore Magnetische Oplaadkabel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Mobstore Magnetische Oplaadkabel is een handige tool voor hen die meerdere soorten en merken apparaten gebruiken. Als je bijvoorbeeld een MacBook en een Windows laptop of computer gebruikt, ken je de struggle vast wel: je moet meerdere kabeltjes meenemen om op te laden, data over te zetten of de apparaten aan te sluiten op een monitor.

Met de Mobstore Magnetische Oplaadkabel kun je al deze kabels vervangen door één product. De Mobstore Magnetische Oplaadkabel is namelijk voorzien van drie verschillende soorten outputs; een USB-C kabel voor Android, een Micro USB kabel voor oudere apparaten, en een lightning port voor Apple producten.

De Android oplader is zelfs voorzien van een snellaadfunctie, en de Apple Lightning plug is magnetisch zodat je telefoon goed blijft zitten aan de kabel. Ideaal dus voor hybride gebruikers!

Voordelen Mobstore Magnetische Oplaadkabel

 • Goedkoop
 • 3 in 1 kabel
 • Snellaadfunctie

Nadelen Mobstore Magnetische Oplaadkabel

 • Opzetstukjes raak je makkelijk kwijt

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel thunderbolt kabels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten thunderbolt kabels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de thunderbolt kabels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste thunderbolt kabels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>